apo oti eida, htan polus kosmos pou eixe paei mono gia soulfly y0.
nai, uphrxan kai pitakia (me gyro)
PAME PARAKATW TWRA
exw oloklhrw8ei san an8rwpos apo th stigmh pou oi queensryche epaiksan shmera OLO to operation:mindcrime oloklhro, me th boh8eia ths pamela moore… htan apla apisteytoi… alla to oti den epaiksan kapoia akoma kommatia, gia na prolaboun oi rock stars nightwish na sthsoun ta beggalika/eurovision skhnika tous, me apogohteyse…
nightwish twra. tous eida elaxista, kai oso akousa mou fanhke ok, an k bare8hka meta apo ligo. antikeimenika, apo osous akousa se syzhthseis pou eixa, eixan psiloproblhatakia ws live mpanta (upokeimenika, rwthste kapoio apo ta 16xrona pou eixan gemisei tis mprosta seires kai de me afhnan na mpw na dw priest :evil: )
Priest twra… Ntaksei, oti kai na leme einai ligo… O Halford HTAN EINAI KAI 8A EINAI o metal god, oti kai an akougetai… apisteyto setlist, paredwsan ma8hmata otu ti shmainei live SHOW, enas halford na deixnei sygkinhmenos, na mpainei sto encore me th harley, na proxwraei se uperupswmeno skhniko pou eixe sth8ei, htan apla BASILIAS…
mpleh, exasa ta logia mou
o hxos tous epishs ka8arotatos, aneta mia TERASTIA synaylia (kati pou oute oi wasp de mou eixan dwsei, tolmw na pw…)
Σήμερα (20/6) στη Μαλακάσα είχε πολύ περισσότερο κόσμο από χτες και στο γυρισμό είχε τρελες ουρές από αυτοκίνητα. Γενικά πολύ καλες και οι 2 μέρες και ο ήχος αρκετά καλός.
Εγω παντως τους Nightwish τους περιμενα χειροτερους. Μ’αρεσαν αρκετα(καλα, δεν αυτομαστιγωθηκα κιολας). Τωρα για τους Priest τι να πω…Οσοι ηταν εκει ξερουν, οσοι παλι δεν ηταν, καλυτερα να μην μαθουν τι εγινε… 8)
PS:εμενα αυτα τα 16χρονα μου την εσπσασν στους Queensryche. Καθοντουσαν μπροστα μου 3 απο δαυτα και ουτε κουνιοντουσαν, ουτε αντιδρουσαν, τιποτα. Θα περιμεναν να τελειωσουν για να δουνε τους Nightwish :evil: :evil: Στο The needle lies ομως βρεθηκα εγω μπροστα τους (χεχε)
PS2:Ενα ονειρο εγινε πραγματικοτητα. Ακουσα το Operation Mindcrime ολοκληρο live με την Pamela Moure
Δεν περιέγραψες NIghtfall!! Ήταν αρκετά καλοί,όταν αρχήσαμε να ακούμε τη φωνή!
Όσο για queensryche εμείς αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στην αρχή όπου τις φοβερές κραυγές τις ακούγαμε διακεκομένες! Μεγάλο σπάσιμο να μην ακούς τόσο τέλεια-όσο τέλειος τελικά ήταν ο ήχος στο τέλος… Δε τους είχα και σε τόση εκτίμηση αλλά άλλαξα πάνω κάτω γνώμη
Όχι δεν είμαι 16χρονο αλλά είχα πάει μέσα ΚΥΡΙΩΣ για nightwish! Μετά το ψιλοσπάσιμο που περιμέναμε τόσο τους ryche 'ηρθε το μεγαλύτερο σπάσιμο να περιμένουμε 1 ώρα σχεδόν τους Nightwish! Άξιζε η υπομονή! Το μόνο που μπορώ να πω : ΜΑΓΕΙΑ! Τι φωνή!!! Τους περίμενα λίγο χειρότερους,δε πίστευα ότι μπορεί να βγάζει έτσι τα φωνητικά στα live!!! Όσοι διαφωνούσανε με το ότι οι Nightwish εμφανίζονταν προτελευταίοι ελπίζω να το κατάλαβαν βλέποντας το κοινό! Παραδόξως εγώ τριγύρω μου χτυπιόμουν παρέα με άτομα ηλικίας 20- 45!!!(Ρε ήταν ένας ψηλός γκριζομάλλης ο οποίος είχε γα…ει να χτυπιέται…) Κρίμα που δεν έπαιξαν Gethsemane + wanderlast! Κάναν διαφήμιση στο νέο album τους αλλά ήταν φοβεροί!!!
Όσο για judas 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O Halford σε πήραν τα χρόνια…Και η φωνή έγινε καλύτερη :lol: :lol: :lol: :lol: Τι συναυλία! Μάγεψαν, δίπλα αριστερά ήταν οι nightwish και θαυμάζαν, καλύτερο μάθημα δε μπορούσαν να έχουν για τις επόμενες συναυλίες τους! Πραγματικά φοβεροί!!! Αρχικά ήμουν 3-4 σειρά αλλά με το όλο σπροξίδι βρέθηκαν 2 μεθυσμένοι μπροστά μου που άρχισαν να ρίχνουν μπουνιές γύρω γύρω…Ψιλοσπάστικα και έφυγα αριστερά να παρακολουθήσω πιο “ήρεμα” ΤΟ show! Ελληνική σημαία στο τέλος και η αποθέωση…
Εγω πηγα το Σαββατο τελικα μονο.Γενικη εντυπωση μου αφησε πολυ καλη.Περασα πολυ καλα
Συγκεκριμενα τωρα: Firewind Παιξανε καλα.Εμενα δεν μου αρεσει καθολου η μουσικη τους. Dark Tranquility παρα πολυ καλοι.Παιξανε και αρκετα παλια κομματια τους.Πολυ καλο ηχο, αντιθετα με τους Firewind. Gamma Ray δεν αντεξα να κατσω ουτε ενα κομματι!Πηγα στο αμαξι και χτυπησα κατι κονσερβες και ανεφοδιαστικα με μερικες μπυρες ακομα που ειχα στο ψυγειακι μου, γιατι ειχαν τελειωσει οι πρωτες. Soulfly ΓΑΜΗΣΑΝΕ! :twisted: :lol: :twisted:
Παιξανε και το Inner self και εγινε μπαχαλο!!Πολυ ξυλο!!Το ασχημο ηταν οτι δεν ειχαν προλαβει να κανουν soundchek γιατι εφτασαν ελλαδα την ωρα που αρχιζαν οι Firewind 8O
Mολις που προλαβαν να στησουν τυμπανα και να κουρδισουν.Στα 4 πρωτα κομματια ο ηχοληπτης τους εκανε πειραματα μεχρι που τα καταφερε και ειχαν και αυτοι πολυ καλο ηχο απο εκει και μετα.Ο ντραμερ ολα τα λεφτα :twisted: (μετα τoν Max)… Wasp:Γενικα εμενα ποτε δεν μου πολυαρεσαν αλλα ηθελα να τους δω μονο και μονο λογο ιστοριας.Κατα την γνωμη μου παιξανε πολυ καλα.Πολλα γνωστα κομματια, πολυ καλος ηχος, Φωναρα ο Blackie!!και πολυ καλο light show!
Αυτα απο πλευρας live.
Γενικα σαν οργανωση ειχε καποια ασχημα…
Ειχαμε διαβασει οτι θα υπηρχε μαγαζι με τσιγαρα και εστιατοριο και camping με 2000 θεσεις τα οποια δεν ισχυουν.Τσιγαρα για να παρεις επρεπε να κατεβεις στο χωριο (μαλακασα) και αυτο μονο εαν εχεις αμαξι, οσο για εστιατοριο τιποτα!μονο σουβλακια.
Το Camping τωρα, ηταν απαραδεκτο!Το πολυ να χωραγε 500 σκηνες με το ζορι χωρις ουτε ενα δεντρο στο χωρο για σκια (ενω γυρω γυρω ειχε ολοκληρο δασος)Και εκτος απο αυτο δεν μας αφησαν να μπουμε κιολας γιατι λεει οτι δεν ειχαμε εισητιριο και για τις δυο μερες.(και μετα σου λεει γιατι οδηγας πιωμενος…Αφου μας διωξανε κυριε μπατσε…)
Τελικα κατεβηκαμε Ωροπο στησαμε τη σκηνη και ιπιαμε οτι ειχε μεινει…
Αυτα τα ολιγα…
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ…ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ROCKWAVE ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ I WANT OUT(Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ)…ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…
Υ.Γ.1:ΣΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ
Υ.Γ.2:ΤΙ ΚΟΛΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ 16ΧΡΟΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΕΓΩ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑ ΣΤΟΥΣ NIGHTWISH ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.
Υ.Γ.3:ΜΕ RUNNING WILD ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!BLAZON STONE TOUR 1991…ΓΙΑΤΙ ΡΕ ROLF…
Προσωπικα δεν εχω τιποτα με τα 16χρονα. Αλλωστε και εγω πριν απο 3 χρονια 16χρονο ημουνα. Απλα μου τη δινει ο οποιοσδηποτε οταν δεν γουσταρει την μπαντα που παιζει στη σκηνη να καθεται μπροστα μπροστα για να εχει καλη θεση στο επομενο γκρουπ σπαζοντας αυτους που γουσταρουν την μπαντα. Απλα ετυχε στην περιπτωση μου αυτοι που καθονταν μπροστα μου να ειναι 16χρονα…
8A KSESPASW
DEN EINAI NTROPH NA EXW ENAN PITSIRIKA DIPLA MOU POU NA LEEI "ANTE NA BGOUN AUTOI OI MALAKES OI QUEENSRYCHE NA TELEIWNOUME NA DOUME TOUS 8EOUS, ENW RWTOUSE KAI POSH WRA 8A PAIKSOUN AYTOI OI “ASXETOI”…? NAI EIMAI RYCHE FANBOY, ALLA NA SKASEI AN DEN TOU ARESOUN
exm, otan epaizan oi nightwish, tous afhsa na xorophdane, k phga kai araksa pisw, an kai h8ela na dw priest apo konta… autos giati na me prhzei otan prospa8w na akousw ryche? kai sthn telikh, giati na paiksoun toso ligo (enw htan na paiksoun alla 4 kommatia) gia na sthsoun ta skhnika tous oi nightwish?
Το Σάββατο έφτασα την στιγμή που έπαιζαν οι Dark Tranquility… Περιέργως μου αρέσουν, ενώ και στο live ήταν καλοί, αν συνυπολογίσουμε, ότι έπαιζαν μέσα στο λιοπύρι…
Ο ήχος κατά την άποχη μου απ’ την αρχή φάνηκε ότι θα μας δημιουργούσε προβλήματα…
Για τους Gamma Ray δεν μπορώ να πω πολλά… Δεν είναι απο τους αγαπημένους μου, οπότε όπως καταλαβαίνετε έπινα μπύρες παρέα με τον Angel in Black… Πάντως έχω την αίσθηση ότι ο Kai Hansen πρέπει να πάρει τον Kiske και να γυρίσουν στους Helloween…
Οι Soulfly επίσης δεν είναι του στυλ μου, ωστόσο είδα ότι ήταν πολύ ενεργητικοί και ο κόσμος καραγούσταρε…
Τέλος οι Wasp μπορώ να πω ότι με άφησαν με ανάμικτα συναισθήματα και εντυπώσεις… Μπορεί ο ήχος να ήταν εντελώς μπουκωμένος, (μάλλον είχαν ανεβάσει τα watt), αλλά ο Blackie γάμησε…
Γενικές εντυπώσεις πρώτης ημέρας σχετικά καλές, αν και ο ήχος γενικώς ήταν χάλια… Άλλωστε μετά απ’ αυτά που είδα στο SWEDEN ROCK FESTIVAL, οι απαιτήσεις μου σε θέματα ήχου και οργάνωσης έχουν μεγαλώσει…
Πάμε στη 2η μέρα…
NIGHTFALL… (Πολύ ωραίο το περίπτερο του ROCK ON, δέκα φορές καλύτερο απ’ αυτό του METAL HAMMER) LOL
QUEENSRYCHE: Κατα πρώτον είναι ξεφτίλα να παίζουν τέτοια ώρα…Κατά δεύτερον ακόμα δεν έχω καταλάβει… αν ο TATE ήταν τόσο χάλια, ή αν οι ηχολήπτες θα πρέπει ν’ αλλάξουν επάγγελμα… Ειδικά στην αρχή μία απο τις μεγαλύτερες φωνές στην ιστορία της rock μουσικής έδινε αγώνα για ν’ ακουστεί… Κι επειδή ήμουν και πέρυσι μέσα, πιστέψτε με ο TATE είναι Θεός και Live… Όσον αφορά τo set list για μένα είναι μεγάλη τους μαγκιά που έπαιξαν όλο το Operation Mindcrime με την Pamela Moore… Επιβάλλεται η επιστροφή DeGarmo για να επιστρεψει η φλόγα… (Δεν τους πήραν και τα χρόνια)…
NIGHTWISH: Ούτε ο πιο φανατικός οπαδός τους να ήμουν… Τους είδα 2 φορές μέσα σε 1 εβδομάδα και ομολογώ ότι μου άρεσαν πάρα πολύ… Εξαίρεση κάποια playback στα keyboards (όπως και στα backing vocals των WASP)… O κιθαρίστας τους εξαιρετικός, αλλά υστερεί φοβερά σε σκηνική παρουσία, σε σχέση με τους υπόλοιπους…
JUDAS PRIEST: Ίσως η καλύτερη συναυλία που έχω δεί… Φοβεροί σε όλα…
Αυτό το παρατήρησα και εγώ αλλά νόμιζα ότι ήταν ιδέα μου! Σε μερικά σημεία είχε κάτι σαν απόκλιση στα πλήκτρα… 8O
Εγώ πάντως είχα κάτι 13 ή 14χρονα δίπλα μου στους Queensryche και ο ένας ήξερε όλους τους στίχους απέξω και είχε έρθει μόνο για αυτούς…Εκεί έμεινα μλκας…Εγώ 14 ετών ούτε που ήξερα ότι υπήρχαν…
Unholly οντως σπαστικό, όσο και αν δεν πάω Nightfall δε θα γυρνούσα να πω τπτ όσο παίζανε σε αντίθεση με κάτι μλκες που σε όλη τη διάρκεια κάνανε “μπεεεεεεεεεε”!!!
Με τόσο χτύπημα που έριξα σε Nightwish δε θέλω να φαντάζομαι τι θα κάνω αν τύχει και έρθουν τπτ Europe :lol: (Και να σκεφτεί κανείς ότι μικρότερος έλεγα πως οι Σουηδία δεν μπορούσε να βγάλει καλή μουσική :? )
Τεσπά, προβλήματα με τον ήχο είχαν πολλά και απορώ, μήπως τα 2 τελευταία συγκροτήματα που είχαν πολύ δικό τους εξοπλισμό ακούστηκαν καλύτερα λόγω του δικού τους εξοπλισμού???
Πάντως Queensryche αργήσαν να βγουν ίσως για αυτό να μην έπαιξαν όλη τη λίστα τους! Ούτε οι Nightwish κάλυψαν πάνω από μία ώρα!
Τέλος, πολύ καλό το festival σε ένα χώρο που είχε προβλήματα λόγω πρώτης χρήσης αλλά χωράει πολύ βελτίωση! Του χρόνου καλύτερο με περισσότερο κόσμο ακόμα πιο δυνατά συγκροτήματα και pleaaaaaaaaaaaaaze φθηνότερο εισητήριο…Τι κακό έχουν τα 20 ευρώ γμτο?
Κατσε καλα. Ειδες την μια μερα 5 και την αλλη 4 συγκροτηματα. Και τι συγκροτηματα θα προσθετα. 38 ευρω δεν ειναι πολλα, οταν τοσα εδωσες για να δεις Scorpions ή οταν οι Evanescence εχουν 50… 8)
Sorry αλλά είσαι λάθος σ’ αυτό. Αυτή την στηγμή η Σουηδία έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη σκηνή παγκοσμίως στην “σκληρή” μουσική… Και μάλιστα με φοβερές μπάντες σε όλα τα ιδιώματα του χώρου
Όχι όχι, ήμουν λάθος…Το έχω πάρει χαμπάρι τώρα που…εχμ…μεγάλωσα λίγο :?
Sorry unholy
Όσο για τα εισητήρια συμφωνώ ότι η τιμή για τα συγκροτήματα ήταν καλή σε σχέση με τις άλλες συναυλίες αλλά εγώ για παράδειγμα δε μπορώ να ακολουθήσω άλλη τώρα! ενώ αν γενικά ήταν λίιιιιιγο χαμηλότερα όλο και κάτι έπαιζε :lol:
Nα πω και γω , συνοπτικα … 1η Μέρα
Firewind : Δεν τους πρόλαβα,
Dark Tranquillity : Καλοί
Gamma Ray : Αδιάφοροι.
Soufly : Ντενεκέδες.
Wasp : Aν χαμηλώναν λίγο , ο ήχος θα ήταν τέλειος. Παίξαν πιο πολλά από τους 2 πρώτους δίσκους , που είναι και οι αγαπημένοι μου , + το Sleepin in The fire , σε μια εκτέλεση που γάμησε .
2η Μέρα
Νightfall : Δεν εκφέρω άποψη διότι ο Ευθύμης είναι φίλος . Μου άρεσαν .
Queensryche : Nαι μεν αλλά …
Νightwish : Παρα , μα πάρα πολυ καλοι. Μου ανοιξαν την όρεξη να τους δώ μόνους τους.
Judas Priest : Χωρις λόγια … ήρθαν , παίξαν με τον αέρα … οτι ηρθαμε να σας γαμησουμε και το κατεφεραν 100 % .
Συμπέρασμα . Η δεύτερη μέρα πολύ καλύτερη , από όλες τις απόψεις.
Proti mera:
Firewind-Den tous edosa megali simasia,kaloi mou fanikan pados.
Dark Tranquillity-Ta pedia ta spasan ola,foveroi.
Gamma Ray-Peksane komatia apo to agapimeno mou powerpland kai klisane me to i want out.Polu oreoi.
Soulfly-O cavalera me tin parea tou ta isopedose ola,theos.
WASP-Apla ok.
Defteri mera:
Nightfall-Theoi,me ena setlist idaniko gia festivals,ksesikosan tous opadous tous,prospopika tous efxaristithika para polu.Ante na tous doume sidoma se diko tous show.
Queensryche-Upertatoi apla to gegonos oti peksan mera mesimeri mas ksenerose kapos alla o Tate einai theos.To operation mindcrime mas afise olous afonous.
Nightwish-Adiaforoi kai safos polu ligotero dinamikoi apo oso akougode sta cds tous.
Judas Priest-Ti na leme tora gia tin megaluteri heavy metal banda?Opios itan ekei kserei ti egine,opios den itan ta silipitiria mou.
Holy-diver οι nightwish δεν νομίζω να έπαιξαν λιγότερο δυναμικά από ότι στα cd τους αλλά φάνηκαν να έχουν κάποια κούραση ειδικά στο τέλος!
Έχω μια απορία ρε παιδιά! Δηλαδή μόνο εγώ και ένας δύο άλλοι βρήκαμε ότι ο ήχος σε nightfall και queensryche σκότωνε το συγκρότημα? Δηλαδή όλοι οι άλλοι ακούγαται το πρώτο μισάωρο τις κραυγές του Τate?
Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι οτι η χώρα μας έχει καθαρά μεταλλικό κοινό αν κρίνω από τον κόσμο που πήγε όλες τις ημέρες (μόλις γύρισα από Μαλακάσσα). Ειδικά τη μέρα των Priest το μαγαζί ήταν τίγκα από τις 4:00 που πήγα!!!
PS : Τι πρέπει να κάνουμε για να φέρουν τους AC/DC???
Όσον αφορά τα συγκροτήματα που παίξανε τα είπατε παραπάνω…Soulfly και τα μυαλά στο πάτωμα!!!. Για τη χωρητικότητα δεν ξέρω, αν έρθει κάποιο πολύ μεγάλο όνομα (βλ. AC/DC) που θα χωρέσει ο κόσμος?