Κατ’εμέ τα πιο αντιπροσωπευτικά είναι τα 3 πρώτα, σε αυτά θεωρώ ότι η μπάντα συνθετικά & στιχουργικά έπιασε το ζενίθ, για πιο εμπορικά και πιο ευάκουστα Dark Saga & Something Wicked. Ότι βγάλανε μετά δεν μου αρέσουν.
πέρα από τα κλασσικά iced earth πρέπει να κατεβάσεις και το glorious burden για να τους ακούσεις με τον ripper… Είναι και αυτό μεγάλη δισκάρα, άσχετα αν διαφωνούμε με την ιδεολογία κάποιων στίχων του
Alive in Athens και The Glorious Burden και είσαι οκ…
1.Burnt offerings
2.Dark saga
3.Alive in Athens
1.Dark Saga
2.Something Wicked This Way Comes
- Night Of The Stormrider
ευχαριστω ρε μαγκες θα κατεβασω καποιους δισκους και θα πω τη γνωμη μου…
παντως απο dream theater που κατεβασα ολη τη δισκογραφια ειναι γκρουπαρα και το images and words φοβερος δισκος…(αν και δεν προκειται ποτε να γινω φανατικος οπαδος τους γιατι δεν ειναι του στυλ που ακουω…)
περιμενω να τους δω live ειδικα τον portnoy…
Το Glorious Burden δεν ειναι αντιπροσωπευτικο Ιced Earth…Αλλα θα παιξουν κομματια και απο εκει,αρα καλο θα ειναι να το εχεις ακουσει.
Βασικα ακου το Αlive In Athens που εχει κ τα 30 καλυτερα τους τραγουδια,πλην του Βurnt Offerings,σε αψογες εκτελεσεις(τωρα για την ευσταθεια του ορου “live” υπαρχουν αρκετες αμφιβολιες) και απο αλμπουμ ακου Dark Saga,Something Wicked This Way Comes και Burnt Offerings και εισαι ΟΚ.
Ξερει κανεις αν παιζουν πολλα απο τα παλια στα live?
Εχω μεγαλη περιεργεια να ακουσω τους παλιους υμνους,οπως Question Of Heaven και Angels Holocaust,απο τον Ripper.
Τι ακριβώς εννοείς; :-k
Μην με απαξιώνεις έτσι! 
Τί έκανα εκεί μέσα 2 μέρες; :-s
Πές πρώτα την δική σου εκδοχή, πριν αρχίσω να λέω τα δικά μου…
:lol:
Όσο για τον αντιπροσωπευτικό δίσκο, εννοείται ο καθένας θα προτείνει τον δικό του αγαπημένο…:lol:
Οπότε, εντελώς υποκειμενικά, οι Iced Earth για μένα έχουν ως εξής:
1991 - Iced Earth: O αγαπημένος μου. Εντελώς heavy metal, καμια σχέση με power. Αγνό μεταλλικό συναίσθημα αναβλύζει από τα αυλάκια του βινυλίου!
1992 - Night of the Stormrider: Ο ποιοτικότερος. Υψίφωνος καταπληκτικός τραγουδιστής, λυρικό συναίσθημα, σκοτεινή ατμόσφαιρα, επικά ψήγματα και riffs που θερίζουν!
1995 - Burnt Offerings: Καμία σχέση με Iced Earth! Αλλάξαν τελείως στυλ! 4 από τα 8 του δίσκου μου αρέσουν, αλλά τα άλλα μισά δεν τα αντέχω! Γνωρίζω ότι είναι αγαπημένος μεγάλης μερίδας του ελληνικού κοινού, αλλά εξακολουθεί μετά από 12 χρόνια να μην μου αρέσει, κυρίως γιατί δεν είναι Iced Earth! Death-ίζει αρκετά και με χαλάει! Ο ίδιος ο Jon Schaffer, το παραδέχτηκε σε συνέντευξη το 2001, ότι δεν του αρέσει αυτός ο δίσκος και ότι ήταν λάθος κατεύθυνση! Τα έλεγα εγώ Jon από την αρχή…
1996 - Τhe Dark Saga: Εδώ τους έμαθε για τα καλά η Ελλάδα! Αρκετά καλός δίσκος, τα περισσότερα μου αρέσουν πολύ…
1997 - Days of Purgatory: Κίνηση για σφαλιάρες! Κατακρεούργησαν τους ύμνους του παρελθόντος, παίζοντας πιο κοντρολαρισμένα (και όχι τόσο χύμα!) και με φωνητικά που απλά δεν κολλάνε με τους πρώτους δίσκους! Δεν είναι κανονικός δίσκος! Επανεκτελέσεις παλιότερων κομματιών είναι!
1998 - Something Wicked This Way Comes: Άνισος δίσκος! Μαζί με ύμνους (όπως η ανυπέρβλητη τριλογία), υπάρχουν και κάποια fillers…
2001 - Horror Show: Ανέμπνευστος δίσκος! Πήγαν να το παίξουν και πιο progressive :? , αλλά, ευτυχώς, δεν τους βγήκε!
2004 - The Glorious Burden: Και αυτός άνισος μου φαίνεται! Έχει καλές στιγμές, αλλά και αρκετές ανούσιες!
Ανακεφαλαιώνοντας, αντί για τους πρώτους πέντε δίσκους, μπορείς να βρείς, δανειστείς, γράψεις, κλέψεις, κατεβάσεις, κάνε κάτι τέλος πάντων και πάρε το τριπλό cd Alive In Athens του 1999, που είναι το απόλυτο best of και συμφωνούν όλοι οι προηγούμενοι φίλοι! :thumbup:
Κάποια στιγμή βρές και το αντίστοιχο dvd! Είναι ιστορικό ντοκουμέντο!
[SIZE=“1”]Άσε που δείχνει και εμένα (στην αρχή του “Violate”) σε στιμές νεανικής πόρωσης![/SIZE]
Α! Και το Glorious Burden για να τσεκάρεις και τον Owens με αυτούς!
Eννοω οτι εχω ακουσει οτι υπαρχουν αμφιβολιες για το αν τα τραγουδια στο Αlive In Athens ειναι απο το live ή αν εχει υπαρξει καποια παρεμβαση σε αυτα,γιατι ειναι τοσο καλες οι εκτελεσεις των περισσοτερων κομματιων…
Ρε συ αυτο που κατεβασα εγω δεν εχει μεσα το Violate…:-k
Τα έχω ακούσει, κατά καιρούς, και εγώ αυτά, από άτομα που δεν “κατόρθωσαν” να είναι στο live! 
Η ζήλεια θα τους φάει! Δεν πειράζει! [-X :lol:
Μουσικά το live είναι 100% όπως εκτελέστηκε εκείνες τις βραδιές!
Ήταν αδιανόητα καλές συναυλίες! Τόση εντύπωση κάνανε οι καλές εκτελέσεις των κομματιών; :-k
Κάποια φωνητικά μόνο (που το δηλώσανε από την πρώτη στιγμή) ξαναηχογραφήθηκαν, όχι γιατί δεν ήταν καλά, αλλά γιατί οι φωνές μας (του κοινού) ήταν τόσο δυνατές που “περνάγανε” στο μικρόφωνο του Barlow και δεν ακούγονταν αυτός σε κάποια σημεία! :respect:
Πέτα αυτό το “πράγμα” που κατέβασες και πήγαινε πάρε το κανονικό!
Άκου εκεί δεν έχει το “Violate”!
Οι κατεστραμμένοι σπόνδυλοι του σβέρκου μου εξαιτίας του συγκεκριμένου track, έχουν διαφορετική άποψη!
Χμ τωρα που το ειδα το αρχειο που εχω ειναι μονο 300 ΜΒ,αρα ειναι ενα μικρο κομματι του DVD…
Το Alive in Athens απλά κόβει κώλους…Ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου που δεν πήγα τότε…#-o :? :roll:
Κι εγώ! 
Κι εγω!!!
Αλλα λογω ηληκιας βεβαια!!!
Πω ρε μιλάμε κατέβασα ένα bootleg H&H και είναι κολασμένο
!! Ο Dio είναι σε απίστευτη φόρμα!!
το κατεβασα και γω γαματο…ο dio ειναι απιστευτο πως κραταει τη φωνη σε τετοια επιπεδα…
θα ναι γαματο live…
Εγω γιατι ειμαι τοσο επιφυλακτικος? :?
να μην εισαι…το set list των heaven and hell ειναι γαματο…και απο οτι διαβαζω καθημερινα στο black-sabbath.com ολες οι κριτικες απο ατομα που εχουν παει στις μεχρι τωρα συναυλιες τους ειναι οτι πηδανε…
τα υπολοιπα 1 ιουλιου…8)
παντως πολυ καλο live το alive in athens των iced earth για heavy metal…αλλα ο ripper νομιζω πως εχει καλυτερη φωνη απο το barlow…
το melacholy δεν ειναι η μεγαλυτερη τους επιτυχια που το παιζανε ολα τα ραδια πριν μερικα χρονια???:-k
Το οτι εχει καλυτερη φωνη ειναι σχετικο.
Για τα περισσοτερα τραγουδια των Ιced Earth η φωνη του Barlow ειναι η ιδανικη,ενω για αλλα αυτη του Ripper ταιριαζει καλυτερα.