Rockwave Festival 2009 - 30/6: Slipknot, Mastodon, Down, Saxon, L. Ford

[SIZE=“6”]ΦΕΡΤΕ MACHINE HEAD ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!![/SIZE]

P.S. 1 ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΟ… ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΓΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ, DOWN ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ LIVE ΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΣΚΟ, SAXON ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΑ ΣΠΑΣΑΝΕ, MASTODON ΚΑΥΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΑ CRACK THE SKYE KAI THE CZAR, SLIPKNOT = ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΒΕΡΚΟΥΣ ΜΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ MOSHPIT, ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

P.S. 2 SORRY ΚΙΟΛΑΣ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ SLIPKNOT? ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΥΜΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ PEOPLE = SHIT? ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΜΝΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΠΑΛΑ… ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ… ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΩ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΙΣΚΑΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 1999 ΣΤΟ “ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ” ΕΛΛΗΝΙΚΟ METAL HAMMER… ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΥΛΩΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ 50 ΛΕΞΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ RAPER ΜΕ TRIBAL ΤΥΜΠΑΝΑ… ΚΑΙ ΨΑΧΝΑΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ CD ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΞΩ… ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ IRON MAIDEN ΔΛΔ…

Καλα ναι, το ξεβρω ποιοι μ εκτιμουν, μη νομιζεις. :wink: Ποτε δεν παιρνω στα σοβαρα μουσικες διαφωνιες.

Και ναι, δεν αντιλεγω, απλα αναφερθηκα στο κομματι του live συγκεκριμενα.* Κατι που περασε και στο studio, οσον αφορα την παραγωγη του τελευταιου δισκου, η οποια ηταν υπερsafe. Το blast ακουγεται σε φαση ‘‘να μπορει να παιξει και στο ραδιο, ε παιδια;’’. Κατα τ αλλα το ξερεις πως ειμαι λιγο ΟΥΓΚ και νταξ μωρε, λιγο στομφο παντα τον βαζω.

Edit: (*) Σ’ αυτο το κομματι παντως αρχισαν να χανουνε λιγο και δεν τους πηρανε τα χρονια να πεις.

Δεν διαφωνούμε τελείως απλά ίσως αντιμετωπίζουμε κάπως διαφορετικά το θέμα.
Για του λόγου το αληθές.

Σε αυτό που λες για ράδιο. Επειδή ετυχε να κάνω ραδιοφωνική εκπομπή σε αρκετά commercial σταθμό και σε ώρα αιχμής κατά μια έννοια (αν κρίνω από όγκο διαφημήσεων) και επειδή γενικά κανείς commercial σταθμός δε θέλει να χάσει alternative κοινό με metal και φασαρίες, οι Slipknot του τελευταίου δίσκου τους κάθονταν πολύ καλύτερα. Το Dead Memories μέχρι που τους άρεσε.

Από την άλλη αυτό δεν είναι κριτήριο για να μη μου αρέσει κάτι. Δεν νιώθω ότι έχουν κάνει “έκπτωση” στην ποιότητα των δουλειών τους και επίσης, όταν μια μπάντα μεγαλώνει τόσο πολύ εμπορικά είναι λογική και η αλλαγή. Άλλο το show που απευθύνεται σε 1.000 άτομα και άλλο σε 10.000 από όλες τις απόψεις.

Δεν είμαι από αυτούς που θέλουν οι μπάντες να μένουν όπως ήταν για να είναι τα πράγματα πιο “αυθεντικά”. Για κάθε μια μπάντα που μεγαλώνει, υπάρχουν άλλες με τη σειρά τους που βρίσκονται στο στάδιο του μικρού κοινού και της αυθεντικότητας.

I see. Κοιτα εγω το αντιμετωπιζω καπως ετσι: Το ακουω. Και πες οτι κατι δε μου αρεσει. Ψαχνω και βρισκω τι δε μου αρεσει, γιατι δε μου αρεσει και καμια φορα, την διαδικασια μεσω της οποιας βγηκε αυτο το πραγμα που δε μου αρεσει. Οποτε το θεμα επιτυχια παει τελευταιο. Χωρια που αποθεωνω Linkin Park ε, μη τα ξεχναμε αυτα!! :p:lol: Τους θεωρω μεγαλη μπαντα, χωρις αστεια. Στο θεμα μας ομως, εαν το ‘‘κας’’ (edit: χοντρικα, πιανω πολλες εννοιες σ αυτο) ειναι η αιτια, δε μπορεις να μην το αναφερεις, χαριν αναλυσης και μονο.

Μάλλον είμαι από τους πολύ λίγους που θεωρούν ότι οι Slipknot των 2 τελευταίων δίσκων είναι, μουσικά, μίλια μπροστά από τα πωρωτικά μεν ψιλοκουλά δε 2 πρώτα?

Ειχε παρει 9αρακι απο τον Χαρη Καραολιδη…:wink: Απλα τοτε ειμασταν σε αλλο πλανητη απο θεμα νοοτροπιας και για αυτο περασε στο ντουκου…

Έχοντας χάσει Τorche ξεκινάω από:

Κylesa: Η απόδοσή τους ήταν πολύ καλή και οι 2 ντράμερ πολύ δεμένοι. Η Laura Pleasants ακόμα καλύτερη απ’ ότι τη φανταζόμουν στη σκηνή, είχε μια αρχοντιά πάνω της (μπορεί να φταίει και το υπέροχο μπλουζάκι Black Flag που φόραγε). Καλύτερη στιγμές θα έλεγα Unknownawareness, Scapegoat, Running Red, When the Horizon Unfolds. Όμως δεν είχαν για σύμμαχο τον ήχο. Οι κιθάρες και συγκεκριμένα τα εφφέ που χρησιμοποιούν πρέπει να είναι κρύσταλο για να βγάλουν το vibe που επιθυμούν. Περιμένουμε την εμφάνισή τους σε κλειστό χώρο.

Lita Ford: εντάξει, για την ηλικία της πιστεύω ότι στάθηκε μια χαρά. Η φωνή της σε καλή κατάσταση γενικά, έδειξε να τα καταφέρνει. Βέβαια, δεν είδα τα τελευταία 2 κομμάτια, για να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Δεν μπορώ να πω ότι περίμενα περισσότερα πράγματα, πολλοί μουσικοί των 80ς με προσωπική καριέρα τα έχουν κάνει θάλασσα (και άντρες κιόλας, που έχουν και πιο εύκολη δουλειά από μια γυναίκα), και δε ξέρουν που πατάν και που βρίσκονται. Αυτή δε μου το έδειξε τόσο, φάνηκε να ξέρει τι θέλει από τη μουσική της. Η μπάντα που τη συνόδευε καλή σχετικά.

Down: Τι να λέμε τώρα. Τα είπα και πιο πάνω, όλοι τους σε φόρμα, σετ μια χαρά. Συμπέρανα ότι αδίκησαν κατάφωρα τους εαυτούς τους όταν διέλυσαν, θα έπρεπε από την 1η στιγμή να είχαν δει πιο σοβαρά την όλη φάση. Ειδικά οι 2 κιθαρίστες σα να γεννήθηκαν ο ένας για τον άλλο. Στο Stone the crow ανατριχίλες, το ίδιο και στο jam, και στο Εyes of the south. Kαι κάπου λίγο πριν άρχισε να τους βοηθάει ο ήχος που κατά τη διάρκειά των Down με ενόχλησε, περισσότερο απ’ όλα τα άλλα γκρουπ. Είναι δυνατόν να μη μπορείς να ακούς πιατίνια στο στύλ που παίζουν (παράδειγμα)?

Saxon: Η μαγευτική 2μισάωρη προπέρσινη εμφάνισή τους με ώθησε στο να δω μόνο 3 τραγούδια. Πάντως αυτό που εξέλαβα ήταν η σταθερή δύναμη που έχουν. Από ήχο μια χαρά τα πήγαιναν και ο Βiff ο πιο αγέραστος απ’ όλους. Δύναμη. Θα τους δω κάποια στιγμή χειμώνα όποτε ξαναρθούν.

Μastodon: 4 φορά που τους βλέπω και καλύτερη. Εντάξει για τον ήχο δεν έχω να πω και πολλά, τα είπαν άλλοι. Οι ίδιοι στα 2 πρώτα τραγούδια δεν άκουγαν ούτε τις φωνές τους. Πάντως μπροστά που πήγα ακουγόταν κάτι παραπάνω. Αυτό που παίζουν πάντως από τα ελληνικά PA δε πρόκειται να βγει. Κατά τ’ άλλα: ονειρικό σετ (άντε να έλειπε κανά Ηearts Alive), δεν έχω ξανακούσει τέτοιο groove από το Dailor, ο Κelliher αλάνθαστος και υπερκούλ, ο Hinds σε ρόλο Jimmy Page, ενώ μάλλον ο Sanders ήταν καλύτερος από όλους. Στην αρχή ξεκίνησαν με λίγο στρες παραπάνω, αλλά παίζοντας απογειώθηκαν. Αρχηγική εμφάνιση. Τα κομμάτια του νέου δίσκου απογειώθηκαν. Τι να λέμε τώρα. Czar? Quintessence? Ομώνυμο (ειδικά εκεί η δίκαση τρύπησε στομάχια). Όνειρο.

ΥΓ: Φτου και στους 4 ξεπουλημένους επειδή είπαν thank you στο τέλος. Μας ειρωνεύονται κιόλας? Ούτε μίλησαν στον κόσμο ανάμεσα στα κομμάτια, ούτε σόλο, ούτε Μastodon loves Greece, ούτε τίποτα. Δε πάτε μπροστά κύριοι αν νομίζετε ότι η μουσική σας μιλάει μόνη της.

Slipknot: Όποιος έχει δει έστω και μια φορά ξέρει τι να περιμένει. Έχοντας δει τη μπάντα το 2004, μπορώ να πω ότι είναι αρκετά πιο κουρασμένη πάνω στη σκηνή από συνεχείς περιοδείες κλπ. Ειδικά ο Corey μου φάνηκε πτώμα, και παρατήρησα και κανά δυό σημεία που έχανε η φωνή του λίγο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έδωσαν άλλο ένα τρομερό σόου. Tα κομμάτια του All hope is gone μου φάνηκαν καλύτερα από του δίσκου. Και για ότι βαριέμαι να συμπληρώσω, με καλύπτει άψογα το ριπόρτ. Συμφωνώ και μ αυτό που λέει ο Κρισπ πριν. Έχουν δώσει πολύ βάση σε μουσική, στίχους κτλ. τον τελευταίο καιρό.

Τώρα βαριέμαι να μιλήσω για τα υπόλοιπα. Έχουμε κι άλλα ποστ περιθώριο.

Δυστυχως ομως το τι μουσικη παιζουν δεν σου αφηνουν και πολλα περιθωρια να το εκτιμισεις… 9 μακοφοροι, 3 ντραμερ, τετοιο show… σε αντιθεση με μαστοντον (καλα ενταξει, μουσικα ειναι αρκετα ανωτεροι) που μπορεις να αφοσιωθεις περισσοτερο στην μουσικη τους.

Όταν ακούω τους δίσκους σπίτι, δεν βλέπω ούτε μασκοφόρους ούτε τίποτα. :wink:

8 είχε πάρει και ήταν μια κριτική που έλεγε καλά λόγια μεν, σε 5 γραμμές δε και τίποτα το φοβερό in a nutshell. Ούτε πλαίσια, ούτε τίποτα. Α και έχουν φάει και αυτοί την ειρωνία τους όπως και οι Korn, οι Disturbed και άλλοι πολλοί.

Οι Slipknot έχουν δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα σε θέματα παραγωγής, τεχνικής, έχουν γίνει πιο κιθαριστικοί και οι στίχοι τους έχουν βελτιωθεί σημαντικά στα 2 τελευταία album. Επίσης, ο Corey τραγουδάει όλο και πιο μελωδικά και περισσότερο με καθαρή φωνή παρά με φωνακλάδικα φωνητικά.

Moυ κανει μεγαλη εντυπωση παντως ποσο πολυ χαλαει η φωνη του Corey στα λαιβ σε σχεση με τα αλμπουμ. Οσο περναει ο καιρος πιθανον αυτο να γινεται… Ολο και πιο πολλα τραγουδια με καθαρη βγαζουν και μου δινει την εντυπωση πως η μπρουταλια ειναι ψιλοφτιαχτη. δεν γινεται να τραγουδαει παντα οπως στο Slipknot & Iowa. γιαυτο μπορει και τραγουδαει και μπαλαντες σε αντιθεση πχ με τον Καβαλερα που την σαπιλα την εχει μονιμη…:stuck_out_tongue:

Από κεκτημένη ταχύτητα αντί για Καβαλέρα διάβασα Καρβέλα8O

ρε παιδες ακουσα οτι επεσαν κατι ψιλες πριν τους Slipknot με τους securitαδες…ξερουμε τι επαιξε;

Λοιπόν αναφέρομαι μόνο στις μπάντες:

Οι Τοrche & Kylesa συμπαθείς αλλά δεν θα ασχοληθώ μαζί τους, μακριά από τα γούστα μου.

Οι Down πολύ καλοί, αλλά και λίγο μακριά από μια ιστορική εμφάνιση όπως τους περίμενα.
Τους χαντάκωσε ο ήχος, συμμετοχή κοινού ελάχιστη.
Γούσταρα αλλά περίμενα (πολύ?) περισσότερα.
Hταν ένα ή και πιο πολλά κλικ κάτω από τους…

MASTODON
Λοιπόν εδώ θα εστιάσω περισσότερο γιατί ήταν και η 4η φορά.
Μπαίνουν τα 2 πρώτα, πολύ καλές εκτελέσεις, αλλά φωνητικά πάλι δεν ακούγονται και ο ήχος κακός.
Μετά βελτιώνεται και αρχίζει το κοπάνημα, Wolf is Loose, Blood & Thunder, Megalodon kλπ.
Αρχίζω να αναρωτιέμαι : δισκάρα το C.T.S. αλλά λατρεύουμε ριφάρες Mastodon-ικές.
Ωσπου παίζουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τα Crack The Skye, Czar.
Ο Brann δίνει ρέστα (αμφιβάλει κανείς ότι είναι στους 5 καλύτερους του metal σήμερα?).
Συνολικά πολύ καλή εμφάνιση και κατά κράτος καλύτερη από τις 2 προηγούμενες στην χώρα μας που τους είχα δει.
Αλλά είναι γραφτό να μην έχουν άψογο ήχο ΠΟΤΕ και τα φωνητικά τελικά δεν θα ακουστούν επίσης ΠΟΤΕ.
Τσάμπα ζορίστηκαν φαίνεται στον νέο δίσκο.
Μένει να τους δούμε HEADLINERS ΓΑΜΩΤΟ, και όχι support, και να χώσουν μέσα κάποια από τα
Σήμπιστ (Seabeast)
Δις Μόρταλ Σόηλ (This Mortal Soil)
Γουόρκχορς (Workhorse)
Mάδερ Πάντσερ (Mother Puncher)

και άλλα όμορφα.

Οι Slipknot ήταν εξαιρετικοί, αλλά ο μικρός χρόνος που παίξανε με ξενέρωσε.
Πολύ επαγγελματική εμφάνιση ρε γαμώτο.
Αν στην επόμενη φορά χώσουν κανά Gently, My Plague, κάτι διαφορετικό τέλος πάντων θα τους ξαναδώ.
Αλλιώς, θα το σκεφτώ αρκετά.

5’ είδα Saxon και δεν κρίνω.

Ωραία βραδιά, όχι κάτι το τρομερό, καλά να μαστε να ξαναδούμε τα ονόματα αυτά.

Αγνοηστε την εικονα που γενικα ειναι ενα συνεχομενο κουνημα και απλα ακουστε…προφανως τα φωνητικα εχουν προβλημα να ακουστουν αλλα γενικα ο ηχος ειναι ικανοποιητικος…προφανως δεν ειναι τελειος…ουτε στο σλιπκνοτ ηταν…και θελαμε και EVERYTHING ENDS ρε γμτ…και κανα Vermillion:p

Επισης στις εκτελεσεις των κομματιων απο Crack the Skye φανηκε απλα πως μονο “φλωρικα” δεν ειναι τα τραγουδια οπως λεγαν αρκετοι οτι μαλακωσαν υπερβολικα κτλ…τα ριφ χωνουν αγρια…The Czar απλα θεικο…αμα ειχε νυχτωσει εντελως θα αξιζε ακομα πιο πολυ:p

Α, αφού ακούς από το 95 τότε συγγνώμη. Είσαι έμπειρος. Θα με συγχωρέσεις πατέρα?

Ακούς εκεί Σάξον. Ρε άμπαλοι που ακούτε αυτούς τους κωλόγερους ζητήστε συγγνώμη στο παιδί. Δηλαδή φαντάσου να ξέρανε να παίζουνε λάιβ οι Σάξον και να χτυπιόταν ο 60άρης επί καιγωδενξερωπόση ώρα και να βγάζανε δισκάρα μετά από 30 χρόνια πορείας και να είχανε τα κορυφαία σέτλιστ που υπάρχουν και να μην κάνανε και ούτε ένα λάθος στη συναυλία. Άμα συνέβαιναν αυτά τότε να μιλούσατε. ΆΣΧΕΤΟΙ.

το θέμα με τις αντιπαραθέσεις των συγκροτημάτων έχει καταντήσει αηδία. δεν το κόβετε ? κουραστήκαμε.

πήγα κ είδα down/masto/not

down μάρεσαν, αλλά δε πέθανα. τους είχα δει σε κλειστό venue στην Γερμανία περισσότερη ώρα κ μου άρεσαν πιο πολύ. μορφάρα ο ανσέλμος κ ο χοντροπατάτας kirk

mastodon γκρουπάρα, αλλά με τόσο low profile δε τους βλέπω να παίζουν ποτέ headliners. τρίτη φορά τους βλέπω, τρίτη φορά κακό ήχο. όλο οι άλλοι φταίνε ?

slipknot ωραίοι, χορογραφίες του live για σεμινάριο κ ο corey θεούλης. με giannis… πρέπει να βγάλαμε λαρύγγια στο before i forget και το left behind. έφυγε κ αυτό το απωθημένο

νικητές οι slipknot κατά τη γνώμη μου.

κρίμα για τον ελάχιστο κόσμο των 7.000. κ μετά γκρινιάζουμε τι θα γίνει με το μετσαλ στην Ελλάδα…

καλά ρε γνώρισες εμένα (έστω και οριακά) και βγάζεις νικητές τους Slipknot;:p:lol:

εγώ πάντως το ότι γνώρισα monte το βάζω στα highlits.

μι του αγόρι, μι του

Eνω αμα ο Λωρης εβλεπε 20χιλιαδες ατομα στο χωραφι η Τριτη θα ηταν η μερα που θα αλλαζε το δρομο του μεταλ στην Ελλαδα;:-k