Rockwave Festival 2011

Πόσο αλήθειαααα!8)

γαμω ηταν

Ειδικά πρόντιτζι τα μπλιμπλίκια ήταν θαμμένα, τα μπουκωμένα μπάσα τα κάλυπταν όλα και η ένταση ήταν πολύ χαμηλή, ο Μαξιμ φώναξε σε κάποια φάση στον ηχολήπτη από το μικρόφωνο να δυναμώσει.

Εδώ η αποψάρα μου: http://tastecornucopia.blogspot.com/2011/07/rockwave-festival-prodigy-kyuss-monster.html

πως ηταν τελικα?ποιοι πηγατε?ειχε κοσμο φετος?

πόσο θεούλης :roll:

Πάνω κάτω 20.000

αααγειας

καλά και kyuss που ήμουν αρκετά πίσω, αλλά όχι κι εκτός, άκουγα ελάχιστα πραγματα

Για τον ηχο αυτο που λετε, παιζει να ισχυει.

Εγω Prodigy ας πουμε πηγα λιγακι ως τουριστας, αφου ναι μεν ηξερα σχεδον ολα τα κομματια που 'παιξαν, αλλα ποτε δεν ασχοληθηκα ιδιαιτερα.

Ε, και το λαηβ μου αφησε αριστη εντυπωση σε ο,τι αφορα τον παλμο και την ενεργεια που ειχε, αλλα μουσικα δε μου φανηκε κατι το ιδιαιτερο ισως και λογω αυτου.

παιζει να μαθουμε από επίσημα χείλη πόσο κόσμο είχε η κάθε μέρα … με προσέγγιση χιλιάδας ?

εγώ βασικά χτες πήγα γουστάρωντας κυρίως να δω ramone, gogol και prodigy (για 3η, 4η και 2η φορά αντίστοιχα) και κατά δεύτερο λόγο για monster magnet, flogging (2η φορά) και therapy…

για μένα αυτοί που έκλεψαν [B][SIZE=“3”]με μεγάλη διαφορά[/SIZE][/B] την παράσταση ήταν οι [B]Flogging Molly[/B]… απίστευτη πόρωση και χορός χορός χορός… τρελά κέφια από τη μπάντα και από πάαααρα πολλούς στο κοινό… σίγουρα την επόμενη φορά θαχουν ακόμα περισσότερους fans… κορυφαίο σκηνικό για μένα όταν είπε κάτι για τον marky ramone και εκεί που ήμουν στα κάγκελα ακριβώς μπροστά του, έβγαλα την ramones μπλούζα μου και του την έδειξα… με είδε και είπε κάτι σε στυλ “that’s what I’m talking about” :smiley:

κατά τα άλλα…

[B]Μarky Ramone[/B]: κλασική αξία… και τις 3 φορές που τον έχω δει τα έχουν σπάσει… αλλά όπως ειπώθηκε είναι μια πολύ καλή [B]tribute[/B] μπάντα…

[B]Therapy[/B]: πολύ τίμια μπάντα και εμφάνιση… μάρεσε και το ότι ο τραγουδιστής φαινόταν να το γουστάρει πραγματικά…

[B]Μonster Μagnet[/B]: δυστυχώς ενώ ήθελα πάρα πολύ να τους δω, πρόλαβα μόνο τα τελευταία 4 κομμάτια… και δυστυχώς έχασα το αγαπημένο μου dopes to infinity…:frowning: το αστείο είναι ότι με το που έφτασα ρώτησα 3 άτομα αν το έχουν παίξει και είπαν και οι 3 όχι (ο ένας κιόλας φορούσε μπλουζάκι dopes to infinity!!!)… τι να πω…
καλά space lord και powertrip απλά γάμησαν…

[B]Kyuss[/B]: οι μόνοι που δεν πολυασχολήθηκα και τους είδα από μακριά… πάντως στα 2-3 κομμάτια που ήξερα, σηκώθηκα :stuck_out_tongue:

για flogging είπα… όσο για τους πολυαγαπημένους μου [B]Gogol[/B]… ήταν η 4η φορά που τους είδα… και δυστυχώς η χειρότερη…:frowning: εκτός του ότι στην μόλις 1 ώρα που είχαν βάλανε υπερβολικά πολλά απ’το μέτριο τελευταίο τους άλμπουμ (αφήνοντας έξω τα sally, 60 revolutions, mishto, alcohol κλπ) αφήσανε έξω τις 2 κομματάρες του άλμπουμ (when universes collide και sun is on my side)… και εκτός απ’τη setlist μoυ φάνηκαν και λίγο κουρασμένοι… μάλλον θαπρεπε μετά από 3 συνεχή χρόνια περιοδείας να κάνουν ένα διαλλειμα από περιοδείες και να φορτίσουν μπαταρίες… πάντως για ακόμα μια φορά το start wearing purple γάμησε…

[B]Prodigy[/B]: δεν έχω παράπονο από την απόδοση της μπάντας ή τη setlist (αν και ίδια με Σεπτέμβρη ήταν θεική…)
απλά διαπίστωσα ότι μάλλον στα 27 μου είμαι πια λίγο γέρος για prodigy :frowning: ήμουν 5-6η σειρά και έπεσε τρελό ξύλο (τελευταία φορά τόσο ξύλο στους sabbath με ozzy θυμάμαι)… και δεν υπήρχε σπιθαμή για να χορέψει κάποιος… μόνο σπρωξίδι…μπορεί ναφταιγε και το ότι ήμουν σχεδόν 8 ώρες όρθιος χορεύοντας… πάντως το σίγουρο είναι ότι ο ήχος εκεί που ήμουν εγώ τουλάχιστον ήταν [B]πολύ χάλια[/B]… τα ηλεκτρονικά στοιχεία σπάνια ακούγονταν… και σε κομμάτια όπως τα omen, firestarter και poison ήταν πολύ ενοχλητικό να λείπουν… μέχρι και ο maxim σε κάποια φάση είπε “turn up the volume”…

σε γενικές γραμμές πάντως ήταν από τα καλύτερα rockwave που έχω πάει… κυρίως επειδή είχε πολλές καλές μπάντες διαφορετικών ειδών και με έμφαση στον χορό…

Απ τα καλυτερα rockwave που εχω παει το χτεσινο, περασαμε τζι τζι 8)
Οντως χτες το χωραφι ηταν πιο φρουριο απο αλλες χρονιες,πολυ πιο δυσκολο να μπεις

Marky ramone οτι προλαβα πολυ ενεργεια ορεξατος και ο graves ,μια καλη tribute μπαντα μεχρι εκει.ακουσαμε και dig up her bones δε μας χαλασε!

Therapy καραγουσταρα,ισως επειδη ηταν και απωθημενο αλλα νομιζω γενικα ειχαν πολυ καλη αποδοση.ουτε το λιοπυρι τους επηρεασε και βγαζαν πολυ κεφι κ ναζι(ε ενα κουνημα παραπανω το βγαζαν τραγουδιστης-μπασιστας ετσι μου φανηκε δεν ξερω :p)
Γαμω παντως να μας ξαναρθουν οπωσδηποτε μονοι τους να γκαυλωσουμε κιαλλο

Magnet δν ειχα ξαναδει οποτε λογικο ηταν να γουσταρω αλλα οντως σε κατι σημεια καναν λιγο κοιλια.τυχεροι οσοι τους ειδαν στα πανω τους

Kyuss γαμησαν στεγνα,θελαμε demon cleaner κ green machine για πληρη ονειρωξη αλλα δεν πειραζει ακουσαμε τις υπολοιπες κομματαρες.πληρες σετλιστ με homme,εδω θαμαστε θα περιμενουμε :slight_smile: το παρατηρησα κεγω αυτο που ειπε ο καισερ και μαλλον γελαγαν με το ακυρο πιτ :lol:

Flogging ημουν πτωμα κραταγα δυναμεις και για prodigy οποτε αραξα πισω στα γρασιδια.ετσι κιαλλιως μου ειναι ψιλοαδιαφοροι μουσικα αλλα αντικειμενικα για live ειναι οτι πρεπει,κοπανημα κ χαος.

Gogol,οπως ειπε και ο ignorant μια ωρα παιζαν το ιδιο κομματι,βαρετοι και αδιαφοροι.μονο τα γκομενακια ρε μονο αυτα αξιζαν(που κ αυτο ειπωθηκε επισης)

Ε και prodigy νταξει τι να πεις…τα παιδια ειναι απο αλλο πλανητη παιζουν μπαλα στο δικο τους γηπεδο.το κοινο να μην σταματαει λεπτο να χοροπηδαει.ισως το σεπτεμβρη ναταν λιγο καλυτεροι αλλα στημπουτσαμας παντα πιανουν υψηλη αποδοση και πορωνεσαι

Γενικα στο τελος εφυγες πολυ ευχαριστημενος,πραγμα που σπανιζει τελευταια στο rw κιαυτο ειναι καλο

Καλα αυτη η κουτοπονηρια και το καραγκιοζιλικι με τα 28αρια μονο εδω :slight_smile:

[SPOILER]Καισερ, η γυναικα μηπως ηταν μια οπτασια με καουμποικο καπελο? 8)[/SPOILER]

χαχαχαχαχα! Τελικά απότι φαίνεται όλοι την είδαν αυτήν τη γυναίκα!! :p:!:

Εγώ λέω ότι μάλλον πρέπει να τα βάλουν κάτω τα πράγματα και να αφήσουν στην άκρη το party-all the time, τα κρασιά, τα medley και τα τζαμαρίσματα και να παίξουν τα γαμημένα τα κομμάτια όπως είναι στους δίσκους.

Δυστυχώς, μάλλον το δεύτερο…

Τελικά δεν είσαι ο μόνος “γεροπαράξενος”…

ΡΕ ΑΜΠΑΛΟΙ, moshpit στους Kyuss ?? Πόσο τρόμπες είστε ? #-o

Ήθελα κι εγώ να αφοσιωθώ στο αργό, μαστούρικο, στονεράδικο headbanging μου και με αποσπούσε το πιτ που άνοιγε κάθε τρεις + λίγο.
Ξεκινάνε με τη Γαρδένια και λέω “εδώ είμαστε” και ξαφνικά βρίσκομαι στο κέντρο του πιτ (!) και δίπλα μου δύο κακομοίρηδες που είχαν μόλις εφοδιαστεί με μπύρες.
Μες το χαμό έκανα ντουζάκι με σαμπουάν μπύρας στην κυριολεξία. Δύο ποτήρια πάνω μου. Δε βαριέσαι, είχε και ζέστη…

Κάθε είδος έχει και το χορό του. Δε γίνεται ρε μυρωδιά να κάνεις πιτ σε όποιο συγκρότημα να’ναι, λες και βρίσκεσαι σε θρασο-συναυλία. Έλεος :!:

Τώρα, λίγα πράματα τη διοργάνωση και τον χώρο.
Το μόνο θετικό που πρέπει να παραδεχτώ ήταν η τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Όλα τρέξανε ρολόι.
Από κει και πέρα τρόμαξα πραγματικά όταν είδα το βουνό από κουπόνια που μεγάλωνε διαρκώς στα bars. Μιλάμε για απίστευτα λεφτά που βγαίνουν από τα ποτά κλπ. Από την άλλη, τίποτα δεν μαρτυρά ότι αυτά τα κέρδη πηγαίνουν κάπου αλλού εκτός από την τσέπη του “επιχειρηματία”. Καμία διάθεση για βελτίωση του χώρου και των υπηρεσιών.
Όλα παρατημένα και κανένας σεβασμός στον ακροατή-ζώο.

“Σκοτεινά” bar χωρίς ρεύμα (:lol:), συνωστισμός στις ουρές, περίπτερα που δεν άνοιξαν ποτέ και τουαλέτες / δημόσια ουρητήρια που έζεχναν από μίλια.

Επίσης επειδή αναφέρθηκε κι αυτό, ναι ο ήχος ήταν όντως μέτριος γενικά.
Κάτι που άκουσα ότι “ο αέρας έπαιρνε τον ήχο” ήταν απλά αστείο…
Νομίζω πως δεν υπάρχει η διάθεση για να γίνει σωστή μελέτη και συμβιβαζόμαστε με τη χρυσή μετριότητα του παλιού εξοπλισμού και των τεμπέληδων ηχοληπτών.

Οκ, τέρμα με το κράξιμο αν και αυτή η Didi είναι κόκκινο πανί.

Γράφω μερικά λόγια για τα συγκροτήματα μιας και ειπώθηκαν ήδη αρκετά.
Επειδή δεν θα ενδιαφέρουν και πολλούς σε spoiler:

[SPOILER]
Ξεκαθαρίζω ότι πήγα στο Rockwave κυρίως για να δω Kyuss Lives! και κατά δεύτερο λόγο Monster Magnet. Οπότε η δική μου οπτική γωνία και τα σχόλιά μου για τα υπόλοιπα συγκροτήματα είναι αυτή του “τουρίστα”.

[B]Marky Ramone’s Blitzkrieg[/B] : Δύσκολη ώρα, ντάλα μεσημέρι. Καλή φάση, αν και δεν ξέρω πόσο τίμια είναι μια τέτοια μπάντα διασκευών ουσιαστικά.
Ήταν ένα κατάλληλο ορεκτικό αν και το μόνο που μου έμεινε από αυτούς ήταν το
"1,2,3,4" και καπάκι το επόμενο τραγούδι. :slight_smile:

[B]Therapy?[/B] : Ωραίοι οι Ιρλανδοί, κεφάτοι και φιλικοί με το κοινό. Περίμενα να με εντυπωσιάσουν περισσότερο πάντως. Προς τα τελευταία τραγούδια του σετ groove-άρανε άσχημα. “James Joyce is fucking my sister…” :lol:#-o

[B]Monster Magnet - Kyuss Lives![/B] (και όχι σκέτο Kyuss!) : Μερικά σχόλια που αφορούν και στις δύο μπάντες.
Τυπικές, “επαγγελματικές” εμφανίσεις και οι δύο. Διεκπεραιωτικές και με λιγάκι κακόκεφη διάθεση θα έλεγα. Παρόλα αυτά, ακόμη και “στο ρελαντί”, εντυπωσίασαν και ενθουσίασαν τον κόσμο. Που να είχαν και όρεξη τι θα γινόταν…

Μόλις είδα τον Wyndorf να εμφανίζεται με το δερμάτινο μες τη ντάλα άρχισα να ιδρώνω !
Πάλι καλά που είχε τους ανεμιστήρες να τον δροσίζουν!
Και ναι αυτή η κιθάρα/αξεσουάρ που γρατσούναγε ήταν όπως το είπε ο Bleedin…
Δυστυχώς, ένας έκπτωτος αστέρας ο Dave.

Ο Brant Bjork από το άλλο στρατόπεδο πρέπει να είχε τιμήσει το όρο “stoner” πριν ανέβει στο σανίδι. :wink:
Πραγματικός χείμαρρος στα drums πάντως, με υποδειγματική ακρίβεια και ήχο που διδάσκει τις νεότερες γενιές.
Ο Garcia έδωσε ρέστα στα φωνητικά για άλλη μια φορά.
Ο Βέλγος…είναι Βέλγος. Όση σχέση έχουν τα βελγικά σοκολατάκια με τους φοίνικες του Palm Desert της California τόση σχέση έχει το παίξιμό του με αυτό του αντικαταστάτη του.
Πολύ μεγάλα τα παπούτσια για να τα γεμίσει.
Κατα τ’άλλα… Odyssey ρε ! Επιτέλους το άκουσα, μεγάλο απωθημένο! :smiley:
Το απότομο κλείσιμο βέβαια μας άφησε στα κρύα του λουτρού.
Ίσως να τους πίεζε το χρονοδιάγραμμα του φεστιβάλ και να μην έφταιγαν οι ίδιοι.

[B]Flogging Molly[/B] : Πολύ καλοί και με καλό ήχο. Αν και είμαι άσχετος πρέπει να παραδεχτώ πως ήταν από τα highlights της ημέρας. Άψογη απόδοση, με πολύ ενέργεια και επικοινωνία με τον κόσμο. Αν λείπανε τα πολλά σορόπια και το συνεχές γλείψιμο με κάτι “beautiful Greeks” κλπ θα ήταν ακόμη καλύτερα.

[B]Gogol Bordello[/B] : Αν και θεωρητικά συγγενεύουν ηχητικά με τους προηγούμενους, δεν είχαν καμία επαφή. Δεν με κέρδισαν ούτε στιγμή, βαρέθηκα τη ζωή μου και περίμενα πως και πως να τελειώσουν. Τεμπέληδες μουσικά, με πολλά φρου φρου & αρώματα μόνο για εντυπωσιασμό και δίχως ουσία.

[B]Prodigy [/B]: Εντάξει, εδώ ήμουν εντελώς έξω από τα νερά μου. Αν και αυτού του είδους η μουσική με απωθεί, τους δίνω το credit του show. Εντυπωσιακό performance. Τι κουμπιά παίρνουν οι τρελάρες ρε? Πρέπει να πέσανε στη χύτρα όταν ήταν μικροί…
Και ναι ήμουν από αυτούς που ήταν “βιδωμένοι” στο έδαφος και δεν λικνίστηκαν καθόλου.
1μιση ώρα και 2 μπύρες μου κόστισαν οι Prodigy…

Τελικά, ίσως να ήταν καλύτερα να είχα κρατήσει τα λεφτά για να πήγαινα EHG…
[/SPOILER]

[B]@brein.d3d[/B]

Δεν μπορω να ξερω για ολους τους Kyuss lives!, αλλα ο Oliveri απειχε χιλιομετρα απο το Nick που αγαπησαμε επι σκηνης …απιστευτα βαρεμαρα.

Απο την αλλη, ο Brant ακομα κι αν βαριοταν, αν ειναι να παιζει ετσι, εμενα δε με ενοχλει. :wink:

Garcia, επισης, παρα πολυ καλος.

Οντως, το 100° δεν ειναι και το πιο δυνατο κλεισιμο, ενω ξενιζει το οτι ενω παιζουν σχεδον ολο το Welcome To Sky Valley, αγνοουν επιδεικτικα το Demon Cleaner και δεν μπορω να καταλαβω γιατι.

Δεν το λεω απο την αποψη του χιτ, αλλα απο την αποψη οτι παιζουν το δισκο λαηβ.

Οσο για τα γιδια, ηταν πραγματικα αστειο να τους βλεπεις να προσπαθουν να ξεσηκωσουν τον κοσμο για πιτ και να τα παιρνουν με οσους δεν εμπαιναν στο μεγαλο κυκλο στο Whitewater (!!!). :lol:

Μεχρι που εγω που δεν εμπαινα, γιατι ηθελα να ακουσω, ενιωθα περιεργα. :?

Καλα, ισως σε κανα Green Machine το σηκωνε βεβαια. :stuck_out_tongue:

Από το site των Prodigy

Holy shit , greece kicked off , felt like all the peeps took time off rioting to pop to see us , proper mad . Big respect to u out there for makin it to see us , it was a proper one to remember . Not forgetting romania either on fri , big up . Liam H

Και επειδη πολλοι ισως να μην το εχουν παρει χαμπαρι , ο τραγουδιστης των flogging molly ξεκινησε αρχες το 80 με τους fastway. Οι παππουδες του φορουμ σιγουρα τους θυμομαστε. Εβγαλε 4-5 δισκους μαζι τους αλλα νομιζω οτι τωρα γραφει ιστορια.

Λοιπον, ας γράψω κι εγώ την γκαυλωμένη μαλακία μου. Καταρχήν πέρασα φανταστικά και είχα καλή παρέα. Είχα να επισκευτώ και αρκετά χρόνια το χωράφι και δεν σας κρύβω ότι πέρα από την γκρίνια που υπάρχει κατά καιρούς μου αρέσει σαν φάση το rockwave.
Έφτασα δυστυχώς στο encore του Marky και έτσι όπως έτρεχα προς τη σκηνή ακούγοντας το πολύ αγαπημένο μου Dig Up Her Bones μου φάνηκε ότι το βίασαν λίγο αλλά κρατάω και μια πισινή γιατί τρέχοντας δεν άκουγα και πολύ καλά. Τα υπόλοιπα λίγα που άκουσα ήταν γαμώ.
Therapy? μια χαρά, κέφι, ωραίες εκτελέσεις, ο κιθαροτραγουδιάρης μεγάλη μορφή, αλλά ο ήλιος έκαιγε και ήμουν πέρα δώθε στη σκιά. Ωραίος χαβαλές και με αυτό το James Joyce is fucking my sister (τη δικιά σου, όχι την δικιά μου:p).
Μετά καρφί για Magnet. Δεν ξέρω πόσοι συμφωνούν αλλά αυτοί δεν ήταν η μπάντα που είχα δει στο ρόδον πριν κάμποσα χρόνια και μου είχε πάρει τα μυαλά. Μουδιασμένο λίγο το ξεκίνημα, έλειπε η σπίθα, έλειπε η ροκ ν ρολλ αλητεία, κάτι έλειπε σίγουρα, με έπιασε μια ψιλοκατάθλιψη καθώς αναλογιζόμουν τι είχα δει τότε. Όμως ήρθε το τρισμέγιστο Look To Your Orb και η αγία τριάδα του Powertrip και ήρθα στα ίσια μου. Επίσης ποτέ άλλωτε δεν μου είχε φανεί τόσο ουσιώδης ο στίχος I’m never gonna work another day in my life, ξελαρυγγιάστηκα, ένιωσα και γούσταρα.
Για Kyuss δεν χρειάζονται πολλά. Γαμήστε Hommes και πίπες και βγάλτε δίσκο τώρα. ΓΚΑΒΛΑ. Δάκρυζα συνεχώς το παραδέχομαι.
Flogging Molly δυστυχώς δεν είδα γιατί άραζα.
Gogol Bordello μου αρέσουν γενικά αλλά κάτι απροσδιόριστο με ψιλοχάλαγε. Ίσως να μην μπορούσα απλώς να τους παρακολουθήσω μετά το σοκ των Kyuss. Whatever.
Τώρα αν μου έλεγες πριν 15 χρόνια που ήμουν κολλημένος έφηβος μεταλάς και έβριζα τους ρεηβάδες, ότι θα έβλεπα Prodigy και θα κωλογούσταρα, μάλλον θα έσκαγα στα γέλια. Ξεβίδωμα, χορός, γαμάτη φάση. Όλα τα χιτς ήταν εκεί εκτός από το Too Good και το αγαπημένο μου Mindfields. Τα κομμάτια του τελευταίου δίσκου γαμάνε όλα ανεξαιρέτως. Μόνη ένσταση το ότι μου φάνηκε λίγο υποτονικός ο Keith. Τον περίμενα πιό κάφρο, αλλά όλο το live το κράτησε ο Maxim. Μικρό το κακό, ήταν γενικά ωραία εμπειρία.
Αυτά. 8)

[B]iron_aris[/B], συμφωνώ με αυτά που έγραψες.

Νομίζω πάντως πως το παρακάνουν με το να παίζουν σχεδόν ολόκληρο το Sky Valley και να παραμερίζουν τα υπόλοιπα albums. Π.χ. αυτό το κακόμοιρο το Wretch το έχουν κλασμένο, ούτε ένα κομμάτι.
Όπως και να’χει μου φάνηκε πως πέρασε πολύ γρήγορα η ώρα σε αντίθεση με τα υπόλοιπα συγκροτήματα (επειδή προφανώς γούσταρα). Περίμενα όμως 2-3 τραγουδάκια ακόμη (α ρε Spaceship Landing…).

Επίσης κάτι που θυμήθηκα σχετικά με τους Magnet.
Ο καινούργιος ο κιθαρίστας που αντικατέστησε τον Ed Mundell δεν ακουγόταν σχεδόν καθόλου. Έπαιζε το ταυράκι του εκεί στα δεξιά και το μόνο που προσέθετε στον ήχο ήταν βαβούρα. Δεν ξέρω γιατί τον είχαν τόσο χαμηλωμένο. Όλη τη δουλειά την έκανε ο Caivano.