Rockwave Festival 2025

Δλδ αν δεν περνουσαμε καλά ελεω των συγκροτηματων, τι θα γινοταν? Να το πω αλλιως.
Αυτο τον εθισμο που εχουμε με τη μουσικαρα μας κ τον καρα εκμεταλευται ο θειος να ουμε, μεχρι ποτε θα τον παρατασουμε σαν δικαιολογια για τα αδικαιολογητα?
Δεν θα παω κ σε παλιοτερες εποχες , αλλα να ανφερθω στα τελευταια . π.χ 2018 Μαλακασα, αποθηκη Therion, και το 3μερο στη Κατερινη. Πρεπει - οπως παντα- στην χωρα αυτη να γινει το κακο ( ατυχημα , δυστυχημα , καποιος τραυματισμος) για να κανει σωστα μια διοργανωση ενος φεστιβαλ???(φεστιβαλ λεμε τωρα)
Ποτε θα αντιδρασουμε μαζικα σαν κοινοτητα? Ρητορικα ισως ερωτηματα , απλα τροφη για σκεψη

7 Likes

Προσεχώς και αποθήκη IOTUNN

1 Like

Δεν ειναι μονο αυτοι που κανουν τετοια.Gagarin amenra πριν 2 χρονια ηταν πιτα κ λιποθυμουσε κοσμος.ΑΝ allochiria-sadhus κ αυτο πριν κανα 2 χρονια κ αυτο πιτα οσο δεν παει.Με αλλους διοργανωτες αυτα τα 2.Κ σιγουρα θα ειναι κ αλλα λαιβ με αυτες τις συνθηκες.Απλα επειδη τα rockwave (ή οποιοδηποτε φεστ) μαζευουν αρκετα περισσοτερο κοσμο ,εχουμε κ περισσοτερες αντιδρασεις.

Ας υπηρχε Δημοσιο, να μπορεις να κανεις μια καταγγελια και να βρεις το αυτονοητο δικιο σου ως καταναλωτης, να σου πω αν θα σοβαρευονταν. Αλλα εδω ειναι κωλοχανειο, δυστυχως. Βρισκουν και κανουν ολοι στη χωρα.

7 Likes

Ωραια, και εγω θα κανω μια ερωτηση. Πηγατε σε συναυλιες που ηταν υπεραριθμες και αναφερετε παραπανω (εγω ευτυχως δεν ετυχε να βρισκομαι σε καποια απο αυτες). Για ποιο λογο δεν πηρατε επι τοπου την αστυνομια? Προτιματε να μην δωσετε σημασια στην προσωπικη σας ασφαλεια για να μην χαλασετε το βραδυ σας? Γιατι το μονο που καταφερνετε με αυτο ειναι να θεωρουνται ανεκτα τετοια γεγονοτα. Απο την αλλη θα ειχατε απλα χαλασει ενα βραδακι, αλλα την επομενη φορα θα σκεφτοντουσαν παραπανω να το ξανακανουν (και ισως να περνατε και τα λεφτα σας πισω). Και αν πιστευετε οτι δεν θα ερχονταν η αστυνομια, θα ερχονταν, γιατι ειναι θεμα ασφαλειας. Και στο κατω κατω ας το δοκιμαζατε. Το εχω σκεφτει πολυ με τοσα περιστατικα που εχω διαβασει στο forum και εχω ηδη αποφασισει πως θα κινηθω οταν μου συμβει.

Τωρα, γενικοτερα για συνθηκες υγιεινης και γενικοτερα μεταχειρησης του κοσμου σε συναυλιες ειναι αλλο θεμα και οχι τοσο ευκολο να λυθει. Τουλαχιστον εγω δεν εχω ιδεα πως θα γινει ισως περα απο μαζικες καταγγελιες. Αλλα απο την στιγμη που γραφω την λεξη μαζικες, ξερω οτι απλα δεν…

ΥΓ. Ναι, υπαρχει και αλλος κοσμος που θα του χαλαγατε την συναυλια αν ερχονταν η αστυνομια και την σταματουσε, αλλα για εμενα τα θεματα ασφαλειας ειναι αδιαπραγματευτα και δεν θα το σκεφτω δευτερολεπτο.

Ας πω κι εγώ τη μαλακία μου εν συντομία.

Όσο περνανε οι μερες, τοσο μεγαλωνει και η συναυλια στα ματια μου, αλλα και το μπαχαλο που αγγιζει τα ορια και της απατης, αλλα και της ντροπης.
Ας τα παω αναποδα.

• αν αυτά τα καρεκλάκια ήταν για ΑΜΕΑ, η ντροπή είναι απύθμενη.

• αν αυτες ηταν οι τουαλετες μονο, καλα που κρατηθηκαμε

• μαρκες εκανε ο jonkyr, που το αντεξε, αλλα δεν το χαρηκαν ολοι

• αν αυτο ηταν το παρκιγκ επι πληρωμη, στην υγεια του μαγκα

• πολυ μικρος ο χωρος για το merch, ατελειωτη η ουρα, περιμενα μια ωρα και πηρα τα παπακια μου και δε φταιει ο μαγκας

• η αποχωρηση ηταν στο απολυτο σκοταδι, ας ειναι καλα τα φωτα των αυτοκινητων, μου θυμισαν το κομβοϊ το βραδυ των Ιμιων, όταν ήμουν φαντάρος στον Εβρο.

• δεν βαζει μυαλο ο μαγκας, δεν βαζουμε κι εμεις and life goes on and on and on…

• Need απολαυστικοι, αλλα ειμαι φανμπόης και δεν μπορω να κρινω καλα. 50 λεπτα, τους έφαγε το λιοπυρι, όπως μου εγραψαν, αλλα τα (οχι και τοσο πλεον) παιδια, ειναι για πολυ παραπανω απο αυτό. World class μπαντα, αλλά όπως λέει και μια παλια παροιμια, “με Fates δεν πρόκοψε κανείς”

• ΜS, αξιόπιστος, αλλα μόνο για να περασει ευχάριστα η ώρα. Υπερπαίχτης (γνωστό) πολυ δεμενη μπαντα, εξαιρετικός Λιαπάκης, αλλα αν ήταν ο Gronwall, θα μιλούσαμε για πολύ περισσότερα από το Σαββατο και μετα…

• το μετά λοιπόν, ήταν history on the making. Συγκίνηση, ανατριχίλα, δέος. Δεν θα πω πολλά επαυτού. Μόνο αρνητικό τα ΠΑΡΑ πολλά τραγούδια από το Wake of…, που όσο καλός δίσκος κι αν είναι, έφερε μια ανισορροπία στο setlist και μία προσωρινή κούραση. Απόδειξη το τι ακολούθησε, αλλα και το τι είχε προηγηθεί. Στο Believe πρεπει να ανατριχιασε κι ο Όλυμπος. Hall, Edge, Gutter, Jesus, Dead winter, κλπ, αρκούν να ισοπεδώσουν καριέρες αιώνων κι εμείς ήμασταν ΕΚΕΙ. Μεγάλοι παίχτες, εξαιρετικός (αν και λίγο δυνατός) ήχος, μοναδική ατμόσφαιρα. Ένα απωθημένο που κράτησε σχεδόν 1/4 του αιώνα είχε εκπληρωθεί.

ΥΓ Δύο πολύ καλοί πληκτράδες. Μόνο που ο Jon έπαιζε και τραγουδουσε με ένα τσιγάρο στο ενα χερι κι ένα μπουκάλι ουίσκι σαν το Βασίλη Καρρά. (btw, στο βιντεο του Believe EMOIAZE με τον ΒΚ)
ΥΓ2 Μόνο σε μένα και στον jonkyr, o Zak έφερνε κάποιες στιγμές στον Joey De Maio;
ΥΓ3 Λώρη ιδέα. Αν δεν βρισκεις γκρουπ για την Κατερίνη, κάνε αυτό το φεστιβάλ με τις γραβιερες που τις πετάνε στη βουνοπλαγια και τρέχουν ολοι να τις πιασουν κουτρουβαλωντας. Ολα εγω πχια;

28 Likes