Αν έβαζε σε ένα σερί τριήμερο
Savatage,Alice Cooper,King diamond
Wasp, Schenker, Blind Guardian
Floor, Paradise lost, Opeth, Skyclad
(ή αναλόγου μεγέθους μπάντα σε κάθε slot)
με 120 ευρώ τριήμερο θα στήριζε ο κόσμος και αυτός θα έβγαζε μιας και δεν πληρώνει ενοίκιο.
Η γελοιοτητα συνεχίζεται, λογικά φέρνουν το stage των μεταλλικα ξερωγω
Δεν ηταν και τοσο προφανες, αφου εγω δεν εβαλα στην κουβεντα τον KD, ουτε αναφερθηκα σε αυτον.
Εχω δει στην Μαλακασα παρα πολλες συναυλιες απο τοτε που ανοιξε ως χωρος εως το 2009, και στις περισσοτερες απο αυτες ο κοσμος ηταν εξωφρενικα παρα πολυς. Στους Depeche Mode ηταν εκπληκτικο το ποσο πισω εφτανε ο κοσμος σε τεραστια πυκνοτητα. Στα βαρια ονοματα του metal, επισης (Metallica, Iron Maiden, Black Sabbath με Dio κτλ). Σε Offspring επισης παρα πολυς κοσμος το 2008.
Φανταζομαι πως οι τιμες των εισιτηριων ειναι ο πιο αποτρεπτικος παραγοντας για τον περισσοτερο κοσμο. Εδω ειναι αποτρεπτικος παραγοντας για μενα εδω και 10 χρονια, καθως δεν θεωρω πως μια συναυλια θα επρεπε να αποτελει πολυτελεια, και στο μυαλο μου ειναι κατι πιο αγνο και ρομαντικο, πιο κοντα σε συνδεση καλλιτεχνη με το κοινο του. Καλως ή κακως ομως πλεον η μουσικη ειναι πιο πολυ μπιζνα απο ποτε, και οταν λες σε καποιον καταναλωτη οτι αν θελει να δει καμια δεκαρια συναυλιες το ιδιο καλοκαιρι πρεπει να ξοδεψει πανω απο 800 ευρω αν συμπεριλαβουμε βενζινες, φαγητα και αλλα εξοδα, ε δε θα παει σε 10, θα παει σε 4 ξερω γω. Καποιοι δε θα πανε ουτε σε 2.
Αν και ειναι ευκολο να τα ριξουμε στον Λωρη και στην διοργανωση, οταν βλεπεις χιλιαδες κοσμο να πανε σε εκδρομες απο ολη την Ελλαδα μεχρι την Κατερινη, συνειδητοποιεις οτι τον μεγαλυτερο ρολο τον παιζει το συγκροτημα. Εννοειται θα πηγαιναν χιλιαδες για να δουν Savatage μετα απο 20 χρονια. Ποσες μεταλ μπαντες μπορουν να τραβηξουν τετοιο κοινο πλεον? Μονο οι legacy μπαντες, κι αυτες πανε στα σταδια. Τεσπα, πολλοι οι παραγοντες, αλλα για μενα ειναι σημαντικος παραγοντας το οτι οι promoters στην Ελλαδα πολυ σπανια θα κανουν την εκπληξη με συγχρονα και επικαιρα ονοματα που θα τραβηξουν πιο ευρυ κοινο, και πανε παντα στα “σιγουρα”, τα οποια ομως ειναι με περιορισμενο κοινο.
tl;dr —> Οταν ημασταν 20κατι και δεν ειχαμε καν πολλα λεφτα, τραβιομασταν πανευκολα στην Μαλακασα αν γουσταραμε την μπαντα. Η μετακινηση δεν ηταν ποτε λογος να μην παμε σε συναυλια.
το ροκ κοινο γερνάει, και το να τραβιέσαι εκεί γίνεται όλο και πιο δύσκολο. ειδικα η εμπειρια του να περπατας χιλιομετρα στο λιοπυρι (αφου παρκαρες στην διπλα πολη) για να μπεις μεσα, δεν μου λειπει καθολου.
φετος εχασα στην πολη μου Megadeth, γιατι δεν αντεξα να παω 1 ωρα με το μετρο, καθημερινη, σε κλειστο venue. δεκα χρονια πριν, θα πηγαινα με τα πόδια.
Πριν 15 χρονια ηταν το μόνο σοβαρο - ω ναι θεε μου- φεστιβαλ μουσικής -σε ολα τα ειδη- αφου 2-3 απόπειρες για αλλα φεστιβαλ εμειναν στον εναν χρονο.
Οποτε σκεφτοσουν “αυτη ειναι η ευκαιρία μου να ζησω κατι τετοιο στη χωρα μου” κ ετσι καναμε τα 500χλμ απο σαλονικα κ προσωπικα παρόλο τις γνωστες ταλαιπωρίες περνούσα παντα καλα. Ακομα κ την σκατοκινηση την διασκεδαζα.
Απλα δεν βλεπαμε καμία βελτίωση στις συνθήκες οσο περνουσαν τα χρόνια. Παρολαυτα το ροκγουειβ στη Μαλακάσα παντα θα μου θυμιζει ωραιες εποχες.
Τωρα αυτο δεν είναι το ροκγουειβ που ζούσαμε τοτε. Ειναι διαφορες συναυλίες πεταμενες απο εδώ κ απο εκει.
Θέλω να δω πόσοι θα τραβηχτούν σήμερα Μαλακάσα,να δουν τον ψεκασμένο οπαδό του Ντόναλντ (όχι του Ντακ), να παίζει το συνηθισμένο σετ που έχει εδώ και 300 χρόνια, φυσικά με άπειρα προηχογραφημένα σημεία.
Ειδα βιντεοζ, ετσι μου φανηκε κι εμενα. Φαινοταν να ειναι πιο πολυς απο τον Βασιλια, αλλα αν δεν εισαι εκει, δεν ξερεις ποσο χαλαρες ειναι οι αποστασεις του ενος απο τον αλλον στο κοινο. Δεν με απασχολει το μουσικο ειδος, αλλα ειναι καλο να μαζευεται κοσμος σε τετοιες συναυλιες, με τοσο σημαντικα ονοματα.
Ακομη κι αυτοι εχουν περασει ποσες αλλαγες γμτ. Αλλα ειναι τρομερα διασκεδαστικοι για οποιους γουσταρουν τη μουσικη τους. Γυρνα πισω ρε κοντε να γινει χαμος.
Τελεια χθες Kneecap / Cypress Hill.
Αποτι διαβασα εδω για τις προηγουμενες μερες σχετικα με προσελευση, χθες παιζει να ηταν η πιο πετυχημενη βραδια.
Kneecap τα εσπασαν, και Cypress νοσταλγια.
Ωραιος κοσμος μιξ ηλικιων, και γενικα μια τιμια βραδια με το 1+1.
Νταξ για τον Λωρη τι αλλο να πουμε, μακαρι να βρεθει καποιος να του παρει το χωραφι και να το φτιαξει - πραγματικα εχει τη δυνατοτητα να γινει τοπ συναυλιακος χωρος και οχι Νταχαου που το εχει καταντησει ο μπαρμπας.
Έχω την εντύπωση ότι οι τρεις κιθάρες είναι για να αποδίδονται όσο γίνεται καλύτερα κομμάτια από όλες τις περιόδους του Άλις. Μετά τον ερχομό της Nita αυξήθηκαν τα 80ς και 90ς κομμάτια στο set list…