Rockwave Festival 2025

Συμφωνώ είναι μαλάκας ο τύπος. Και είναι διαχρονικά μαλάκας. Δεν έχει ωριμάσει καλά και προφανώς, τα ψυχολογικά που είχε στα νιάτα του και με αυτά που έζησε, έχουν βγει στα γεράματα. Περισσότερο με αυτό έχει να κάνει. Έχει κάψει φλάντζα.

Και έχει και αυτό το κακό ροκσταριλίκι ρε γαμώτο. Το βλέπεις και στον τρόπο που κινείται. Χθες για παράδειγμα, επειδή έπαιζε τελευταίος και γούσταρε ο κόσμος, είχε όρεξη και φαίνονταν. Αν είχε κανένα μεγαλύτερο όνομα από πάνω, είμαι σίγουρος πως θα έκανε μαλακίες και θα συμπεριφέρονταν σαν αρχίδι.

Ντάξει, πας για τις τραγουδάρες που έχει γράψει. Καλλιτεχνικά δεν μπορείς να του πεις τίποτα. Μόνο αυτά που έμειναν εκτός setlist, μπορείς να φτιάξεις ένα ακόμα τουλάχιστον ισάξιο. Και για εμένα οι WASP είναι ανάμεσα στα all time αγαπημένα συγκροτήματα και για αυτό πήγα. Το θετικό ήταν πως έπαιξαν καλά, είχαν πολύ καλό ήχο και αυτός τραγούδησε το μεγαλύτερο μέρος, από τα περισσότερα κομμάτια.

Όλα τα συγκροτήματα πλέον (τα μεγάλα) παίζουν πάνω σε κλικ (μετρονόμο) και με ψηφιακό ήχο (ψηφιακοί ενισχυτές, ντραμς, προηχογραφημένα κτλ). Για καλύτερο δέσιμο της μπάντας, για τα φώτα, για τα βίντεο, για τέλειο ήχο σε κάθε show, για χίλιους δυο λόγους. Έχει προχωρήσει η τεχνολογία και τη χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Πρέπει να ζήσουμε με αυτό…

ΥΓ Ρε pantelis79, δεν την πάλεψα με τον Axl στο ΟΑΚΑ. Μετά από τα τέσσερα-πέντε πρώτα κομμάτια, παρακαλούσα να τον βάλουν playback. Και ήξερα που πήγαινα. Είχα δει από πριν τι γίνεται. Έμπαιναν για παράδειγμα, τα Nightrain και You Could Be Mine και αυτός άρχιζε και νιαούριζε. Τρομερό αντικούκου…

Γούστα είναι αυτά. Για εμένα προσωπικά το You could be mine ήταν από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς και θεωρώ ότι τα φωνητικά του Αξλ ήταν αξιοπρεπέστατα…

1 Like

Εγώ δε μιλαω παντως

Τότε να ξαναδούμε σαν ακροατές/θεατές τι αγοράζουμε. Δλδ, εγώ δεν θέλω να ακούω σιντι. Αν αυτό είναι πια το νορμάλ “γιατί η τεχνολογία είναι σύμμαχος” και άλλες τέτοιες παπαριες, δεν μου αρέσει. Ιδανικά θα ήθελα να ξέρω τι βοήθεια έχει ένα συγκρότημα για να αποφασίζω ανάλογα.

Το σπορ έγινε πια ακριβό, ας κάνει μια προσπάθεια κι ο καλλιτέχνης.

Boomer mode off

9 Likes

Όπως οι πολλοί πλέον “βλέπουν” μουσική, μέσω των social/youtube/tik tok κτλ, παρά “ακούνε” μέσω των δίσκων με την κλασσική ιεροτελεστία που αγαπήσαμε και μεγαλώσαμε, κάπως έτσι γίνεται και η συναυλιακή εμπειρία σιγά σιγά, τους αρκεί να δουν τον καλλιτέχνη και ας τον ακούσουν playback. Έτσι κι αλλιώς, το να φροντίσουμε να έχουμε αρκετό υλικό για stories και posts είναι σημαντικότερο από το να απολαύσουμε τη συναυλία τη στιγμή που τη ζούμε. Αλυσιδωτή αντίδραση είναι. Κρίμα όμως.

5 Likes

Οκ δεκτόν. Αλλά θα ήθελα να το ξέρω, αυτό λέω. Δεν προσπαθώ να αλλάξω τη βίομηχανια όπως έχει γίνει σήμερα, λίγη ευθιξία (τσίπα λέγεται στο χωριό μου) ζητάω. Τιμιότητα. Πώς αλλιώς να το πω;

3 Likes

oi Ghost που τους ειδα τον Μάιο, μας δώσανε σακουλάκια να κλειδώσουμε τα κινητά μας και ηταν η καλυτερη συναυλία που έχω δει εδώ και δεκαετία και βάλε.

Εχω μια ελπιδα οτι θα γυρισουμε εκει

7 Likes

Και αυτό με τα social - youtube έχει αναγκάσει τις μπάντες να καταφύγουν στην εκτεταμένη τεχνολογία, να εξαλείψουν όσο περισσότερο μπορούν τα λάθη, την κακή απόδοση κτλ. Ακόμα και αν χρειαστεί να “τραγουδούν” playback κτλ. Αυτό είναι σωστό; Όχι φυσικά!

Γιατί πριν από όλα αυτά, πέρα από όσους είχαν πάει στο live, κανένας άλλος δεν ήξερε αν τα είπαν καλά ή βάραγαν στον γάμο του Καραγκιόζη. Πλέον, όλοι μπορούν να έχουν άποψη, ακόμη και όσοι δεν πήγαν. Τώρα, όλα ανεβαίνουν και αυτό τους επηρεάζει άμεσα.

Αν δεις σε τρία - τέσσερα σερί βίντεο στο youtube, από διαφορετικά live, μια μπάντα να είναι απροβάριστη, τον τραγουδιστή να μην μπορεί να τα πει και γενικότερα να είναι σε μαύρα χάλια, δε θα πας. Και σιγά - σιγά αυτό θα μαθευτεί, δε θα πουληθούν εισιτήρια, θα ακυρωθούν live και η μπάντα θα χάσει λεφτά. Από τα live έχουν έσοδα, γιατί από πωλήσεις δίσκων, πάνε οι εποχές… Ε σου λέει, βάλε playback να τελειώνουμε.

Όσον αφορά στο πως ακούει πλέον μουσική ο κόσμος είναι τεράστιο κεφαλαίο. Αλλά, ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

1 Like

Εκπληκτικό show! Αγέραστος, αναλλοίωτος και άψογα χορογραφημένος… Δεμένη παράσταση και ωραία χορογραφημένη και η μπάντα… Πραγματικά εντυπωσιακό βρήκα το ότι από το ΟΑΚΑ άλλαξε 7 τραγούδια και από τον Λυκαβηττό 14! Ποιος άλλος το κάνει αυτό!!

This post was flagged by the community and is temporarily hidden.

This post was flagged by the community and is temporarily hidden.

image

5 Likes

Δεν νομίζω οι Iron Maiden ή οι Metallica χρησιμοποιούν προηχογραφημενα φωνητικα.

4 Likes

Δεν αποκλείω τίποτα γενικότερα.

Σε λίγο καιρό θα συζητάμε ποιος προσποιείται καλύτερα πως τραγουδάει κτλ.

Κρίμα πάντως, αλλά έτσι εξελίσσονται τα πράγματα. Δυστυχώς!

1000015267

Ένας από τους βασικούς λόγους της ψηφιακής βοήθειας στα μεγάλα λάιβ πλέον είναι αυτός. ΕΝΑ κακό βίντεο, από μια κακή βραδιά, μπορεί να γίνει viral και να σε πάει πολλά βήματα πίσω. Θυμάμαι τον Molko να το λέει αυτολεξεί στο live τους Τεχνόπολη όταν παρακάλαγε να μην βγάζουν τόσα βίντεο εκείνη την μέρα. Με την ευκολία του ιντερνετ οι συγκρίσεις είναι συνεχείς.

Επίσης, και όσοι δεν χρησιμοποιούν προηχογραφημένα, δεν είναι “αβοήθητοι”. Υπάρχουν πάμπολλα tricks είτε με εξοπλισμό είτε ηχοληπτικά για να ακουστείς 10 φορές καλύτερος.

Δώσε μερικά παραδείγματα αν δε βαριέσαι!

Εγώ π.χ. έχω περιορισμένη εμπειρία με autotune (στο Ableton κυρίως), και βρίσκω 100% οκ μια μπάντα να βάλει λίγο autotune για να βοηθήσει τον τραγουδιστή, άντε και λίγο echo που και που. Αλλά λίγο είπαμε, ε!

Κι οι δυο (και πολλα ακομα ειδωλα σου :sunglasses: ) χαλια ειναι!
Και εκτελεστικα δηλαδη…

Δηλαδή;

Τι δηλαδη?