Rockwave Festival 2025

Υπομονη, σε μια βδομαδα ερχεται ο Λαμπρής…

3 Likes

Δηλαδή τι εκτελεστικά;

Αποσπασματα

Να βάλει playback ο κύριος Λαμπρής.

Πού τέτοια τύχη

3 Likes

Θα γράψει κανεις οτι ειναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται προηχογραφημενα φωνητικα για να καταλάβω οτι δεν διαβάζω AI;

Δηλαδη πηγα την 1η μου συναυλια το 1995. Δεν πίστευα ποτε οτι το 2025 θα καναμε αυτη την συζήτηση (ναι χρησιμοποιησα την ηλικια μου να δωσω βαρυτητα στα γραφόμενα).

Δε ξερω μπορει κ τοτε να χρησιμοποιούσαν προηχογραφημενα, δε το ξερω, αλλα πιστεψτε με αν το μαθαιναμε θα επαιζε εξευτελισμος κ σταυρωση.

Χιλιες φορες ν ακουω τον gillan να αγκομαχαει πανω στη σκηνή παρα να ανοιγοκλεινει απλα το στομα του. Or it’s just me.

Στην τελικη ας το προσπερνάμε στο ετσι κ οχι να λεμε ναι μωρε εντάξει δε τρεχει τιποτα επειδη είμαστε φανμποϋδες ενος γκρουπ.

27 Likes

Εμένα προσωπικά με χαλάνε τα προηχογραφημένα όργανα πχ πλήκτρα όταν δεν έχουν κάποιον live να τα παίζει. Για φωνητικά ούτε σκέψη.

1 Like

BTW, το είχα γράψει στην προηγούμενη ανάρτηση μου, αλλά το έσβησα για να μην γίνει μεγάλο το κείμενο. Στη Μαλακάσα οι DP ήρθαν με ένα βουνό ηχεία on stage, είχαν τα ακουστικά τους και τα μπιχλιμπίδια τους, αλλά ο ήχος έφτανε στη σκηνή. Όχι από την κονσόλα και στα αυτιά τους.

Θυμάμαι που ένας 25χρονος φίλος μουσικός είχε συγκλονιστει με το “πώς τα καταφέρνουν, είναι φοβερό το επίπεδο αυτών των μουσικών”. Τους έβλεπε πρώτη φορά φυσικά, παίζει και ακούει metalcore (for the info, δεν έχει σημασία το είδος). Εννοείται ότι έπαθε πλάκα με Saxon νωρίτερα.

Και εννοείται ότι είμαι 100000000% με το παραπάνω quote. Αν θέλω να ακούσω αντιγραφή του στούντιο, βάζω το άλμπουμ. Θα γκρινιαξω για μια κακή εμφάνιση; Ναι. Θα συγχωρησω; Ναι. Θα τσανρισρω αν επαναλμαβανευαι; Ναι. Και δεν θα ξαναδώ, αλλά έτσι είναι η ζωή. Θα ψώνιζατε από τον ίδιο μανάβη αν σας έδινε χαλασμένα λαχανικα; Η Θα περνάτε αυτά που έχει ένα μήνα στην κατάψυξη επειδή “έλα μωρέ, φρέσκα είναι κι αυτά”.

18 Likes

Αυτη την συναυλία ειχα στο νου μου οταν έγραφα το ποστ.

Επιση κ τα διαφορα echo κ τετοια πράγματα πανω στη φωνη εχουν το οριο τους. Για παράδειγμα judas priest στην μαλακασα,νομιζω στην firepower περιοδεια. Εκει, αν κ διασκέδασα δε λεω, ειπα οτι δε χρειάζεται να τους ξαναδω. Δεν θα “κραξω” οποιους πηγαίνουν στις συναυλίες τους κ μπορει να γαμανε πανω στη σκηνη αλλα εγω ευχαριστώ δε θα πάρω. Μου εκατσε λιγο ασχημα στη τελική. Τωρα που το σκέφτομαι θα ηθελα να δωσω μια ευκαιρία ακομη. Θα δουμε…

Τελος μιλαω ξεκάθαρα για την φωνη του λιντ σινγκερ. Οχι για καποιο χορωδιακο ασπουμε σημειο. Ή οταν ακούς βιολια να παίζουν κ δεν υπάρχουν βιολια στη σκηνή ε δε σε κοροϊδεύουν. Ή για παράδειγμα στο τελευταίο σημειο του Shoemaker (τι τραγουδι!!!) των nightwish ακους χορωδιακα φωνητικα αλλα η floor το μερος της το λεει ζωντανα. Οχι παντα με τεραστια επιτυχια συμφωνα με δεκαδες βιντεο που εχω δει. Καποιοι θα έλεγαν “ελα μωρε ας το τραγουδησει playback σιγα κ τι έγινε;”

2 Likes

Προφανώς ειναι cheat τα προηχογραφημενα φωνητικά τι το συζητάμε.

2 Likes

Δε θα το μάθαινες το 95 αν είχαν προηγογραφημενα. Δεν υπήρχε YouTube για να τσεκάρεις αναλυτικά τι έκαναν και δεν υπήρχαν κινητά να τραβάς hd video. Ούτε οθονες στα live για να δείχνει τον τραγουδιστή αν είναι συγχονισμενος με τη φωνή.

Και να το έκαναν, οταν είσαι στο live χωρις οθόνες, δύσκολα θα το καταλάβεις, εκτός και αν είναι κάτι τραβηγμένο. Η εκτός και αν είναι λιώμα ο τραγουδιστής και δεν ξέρει που πρέπει να ανοιγοκλεισει το στομα του.

Επίσης, δεν υπηρχαν social για να απομυθοποιηθούν οι περισσότεροι και να ταξιδέψει η πληροφορία. Τότε μόνο περιοδικά και σε αυτά διάβαζες ολα τέλεια.

Τότε ακομα κάποιοι πίστευαν ότι ο Ozzy τρωει παιδάκια και οι Νορβηγοί blackμεταλαδες καίνε και μαχαιρωνουν πριν πανε για μπύρα. Μετα ειδαν όλοι τι καπνό φορμάρει ο καθένας.

Echo χρησιμοποιούν χρόνια. Δεύτερα φωνητικά επίσης. Χοροδιες, φιλαρμονικές, λατέρνες, κλαρίνα και οτι άλλο θελουν. Πλήκτρα χωρίς να υπάρχει πληκτρας, κιθάρες χωρις να υπάρχει δεύτερος κιθαρίστας κτλ. Σε κάποια γκρουπ δε λεμε κουβέντα και θα διαβάσεις πως ήταν εξαιρετικοί και σε κάποια άλλα πέφτει κράξιμο. Ανάλογα με την περίπτωση.

Πλέον έχουν την τεχνολογία και την εκμεταλλευονται όσο δεν πάει. Άλλοι το κάνουν λιγότερο, αλλοι περισσότερο. Άλλοι το κάνουν καλά και αλλοι άγαρμπα.

Εννοείται πως είναι μαλακια αυτό που γίνεται, αλλά μην πέφτουμε και από τα σύννεφα ξαφνικά. Ξέρουμε πως ενας άνθρωπος στα 70+ δεν γίνεται να τραγουδάει καλύτερα απο τον δίσκο. Ε όταν τον ακούς να είναι πένα στο live, θα καταλάβεις πως κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι λογικό…

Δυστυχώς, αυτό γίνεται, όσο και αν δε μας αρέσει. Κανένας δεν είπε πως είναι ωραίο αυτό. Και στο μέλλον θα το κάνουν ακόμα περισσότερο, όσο προχωράει η τεχνολογία. Κριμα…

4 Likes

Πάντα υπήρχαν αυτά.
Θυμάται κανείς υπερήλικας το σάλο με τα προηχογραφημενα τύμπανα των Manowar στο Αγκάθι.
Τρελό κράξιμο τότε κι ας μην υπήρχαν social.

1 Like

:frowning:

Satchvai plan

2 Likes

Σαν να παίζεις ναρκαλιευτή είναι !!!

24 Likes

Ωραίο excel

2 Likes

Διαβάζω τα σχόλια για τα προηχογραφημένα και έχω σοκαριστεί.
ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ABBA ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ LIVE???
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ???
ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ!!!

Λαμπρη Τζίμη τον ελένε κι ολα τα παιδια θα κλαινε

2 Likes

17 Likes

Πάντως είναι το πιο talked about festival φέτος μου φαίνεται, τουλάχιστον στο φόρουμ. :stuck_out_tongue:

Από αυτά που διαβάζω δεν λυπάμαι τόσο πολύ που μου έριξαν κανόνι στο ρεπό και δεν πήγα King Diamond. Όχι επειδή ακούω άσχημα λόγια για King Diamond αλλά γιατί σε τέτοιους (rockwave) απ’οτι φαίνεται δεν πρέπει να δίνει κάποιος χρήματα. Δεν πειράζει, τον είχα δει πριν ?? ~20? χρόνια με Manowar.

1 Like

Γωγώ Τσαμπά?

3 Likes