Rockwave Festival 2025

Κοντοζυγώνει crossover επεισόδιο στο οποίο ο Λώρης θα διοργανώνει πανηγύρι με tiers, dynamic pricing και θα παίρνουμε μαλαματίνες και γουρνοπούλα με αντίστοιχες μάρκες.

11 Likes

Εδώ ο άρχοντας έχει ήδη μαύρη ζώνη στο dynamic venue booking, είδωλο λέμε

3 Likes

Οι ορθιοι πισω πισω λογικα τζαμπα αφου δεν εχει τιμη!

Το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα πραγματικα.

Συμφωνω απολυτα. Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για ειδη μουσικης που δεν βασιζονται μονο στο απλοικο “μπασο, τυμπανα και δυο κιθαρες”, αλλα χρησιμοποιουν ενα σωρο αλλα οργανα στην ενορχηστρωση τους σε στουντιο, τα οποια δεν ειναι δυνατον να εχουν μαζι τους σε ολοκληρη την περιοδεια, ή στην πολυ απλη περιπτωση των samples, τα οποια για μενα δεν ενοχλουν καθολου αν παιζουν απο το ηχειο για να στηριξουν την μουσικη. Αλλωστε μια καλη μπαντα live δειχνει ποσο ισοπεδωτικη ειναι ειτε εχει ενα sample να παιζει προηχογραφημενο ειτε οχι.

1 Like

Αντιπαρέρχομαι τον χαρακτηρισμό “μεσήλικας” και καταθέτω την μαρτυρία μου από την “ιστορική” ανταπόκριση του Hammer από τις συναυλίες των Manowar στην Ελλάδα το 1994 (3 βράδια στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη) στην οποία ο μακαρίτης πλέον συντάκτης κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, ότι τα μέρη του τότε drummer τους (Rhino) που ακούστηκαν δεν ήταν όλα ζωντανά παιγμένα μιας και είχε “ηλεκτρονική βοήθεια για τον ήχο του”.
Έτσι, για άλλη μια φορά με αφορμή τους “Βασιλείς”, το ελληνικό metal κοινό διχάστηκε, με την στήλη της αλληλογραφίας του περιοδικού να γίνεται ξανά πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις και επιχειρήματα του στυλ “Rhino στη μούρη σε χύνω”!
Θρυλείται μάλιστα ότι ορισμένοι αγανακτισμένοι fans είχαν εκφράσει στον εν λόγω συντάκτη τις διαφωνίες τους εκ του σύνεγγυς και με… δυναμικό τρόπο που απέκλειε την πιθανότητα παρερμηνειών!

6 Likes

Σίγουρα όχι Γωγώ Τσάμπα

3 Likes

Δεν μας θυμιζεις κ το συνθημα που ακούστηκε στην συναυλία για την vanessa warwick του mtv;
:stuck_out_tongue:

2 Likes

Ανεξάρτητα από το τι είναι ο Blackie και τι παιδική ηλικία είχε, @FlyingV το ξέρεις ότι υπάρχουν άτομα που απογοητεύτηκαν που η συναυλία των W.A.S.P. γάμησε; Ευτυχώς όχι πολλά άτομα, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν αυτοί οι λίγοι και ζουν ανάμεσά μας. Υπάρχουν τύποι οι οποίοι παρακαλούσαν το live να είναι επιεικώς μέτριο ως χάλια ή ακόμα και να γίνει κανά ατυχές συμβάν όπως πριν 13 χρόνια για να βγουν μετά και να αρχίσουν να κοροιδεύουν, να κάνουν εξυπνακίστικα αστεία, φάση εμείς ξέρουμε, εμείς σας τα λέμε χρόνια, ο τύπος είναι απάτη κτλ. κτλ. Περίμεναν με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Δυστυχώς για αυτούς η μπάντα ΘΕΡΙΣΕ και αυτοί έμειναν με την απογοήτευση στο χέρι. Αντί να αναρωτιόμαστε για την παιδική ηλικία του Blackie, καλύτερα να αναρωτιόμαστε για τη δικιά τους παιδική ηλικία.

Τεσπα, πάμε στην ουσία. Η ουσία είναι αυτή που περιέγραψε ένας φίλος πιο πάνω. Με μία λέξη την περιέγραψε: ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ. Αυτό. Όλοι σήμερα μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Δείτε σχόλια στα σόσιαλ (facebook κτλ), δείτε μεταλλάδες που έχουν δικά τους κανάλια στο youtube, όλοι μιλάνε με διθυράμβους. Δεν νιώθω ότι υπάρχει κάτι να συμπληρώσω σε όλα αυτά. Απλά να πω κι εγώ πόσο συμπαγής είναι αυτή η μπάντα και πόσο υψηλού επιπέδου παιχταράδες είναι όλοι.

Μιλάμε για έναν ντράμερ θηρίο, απίστευτα δυνατός και σταθερός πίσω από το κιτ. Aquiles Priester, απλά respect. Έναν κιθαρίστα, εκεί στο Sleeping (In The Fire) να έχω μείνει κουτός με τα σολίδια που έπαιζε. Τον κοίταζα και ήταν σαν να ζούσα σε όνειρο, ο τύπος κατέβαζε παπάδες στην κιθάρα. Όσοι ήταν μέσα ξέρουν τι λέω. Δέος, τιτανοτεράστιος. Επίσης και ο Mike Duda φοβερός. Και για το Blackie Lawless τι να πούμε, σε τρομερά κέφια, αεικίνητος, ούτε έπαιρνες χαμπάρι αν δεν το ήξερες ότι είναι σχεδόν 70 χρονών.

Τώρα για την παραφιλολογία με τα προηχογραφημένα και το αν τραγούδαγε ο Blackie ή τραγούδαγε ο κολλητός του, ανάξια λόγου. Πιο κουραστικά και ανώριμα και από την περούκα του Kai Hansen. Τα λέει όλα το απόσπασμα από το review του rocking στην κεντρική σελίδα:

Όσον αφορά την φωνητική απόδοση του Blackie Lawless, που είχε την βοήθεια των δύο συμπαικτών του εκατέρωθεν, δεν παρατηρήθηκε κάτι μεμπτό.

Για να λήξει και αυτό το θέμα.

Τώρα για Skyclad, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τη μπάντα. Λίγο που τους είδα και με τα αρκετά προβλήματα στον ήχο που υπήρχαν, δεν μου έκαναν κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Απλά φοβήθηκα ότι και μετά θα ήταν κακός ο ήχος αλλά ευτυχώς διαψεύστηκα. Οι W.A.S.P. είχαν φανταστικό ήχο. Το πιο σημαντικό σε μια συναυλία.

Κι ένα τελευταίο που εντάξει δεν είναι και ουσιώδες, είναι με το εισιτήριο. Στο ταμείο μου έδωσαν αντί για hard copy εισιτήριο, ένα χαρτί σαν απόδειξη σουπερ-μάρκετ. Και ήθελα hard copy για να το έβαζα στη συναυλιακή μου συλλογή. Ξενέρα λίγο αυτό αλλά εντάξει. Α και όσον αφορά τις μάρκες, δεν είδα καμία ουρά. Ασχέτως βέβαια αν δεν αγόρασα απολύτως τίποτα. Ούτε καν 1 ευρώ για νερό δεν έδωσα. Ακριβά βέβαια. 7 ευρώ για ένα μπέργκερ στα Goody’s είναι σαν να σε πιάνουν κορόιδο. Ειδικά αν δεν πεινάς κιόλας δεν υπήρχε λόγος.

Εδώ η απόδειξη σουπερμάρκετ :point_down:

1 Like

Μόλις απέκτησα το πρώτο ΦΟΜΟ της ζωής μου

1 Like

Πάντως στον Martin δεν πρέπει να άρεσε ιδιαίτερα η εμφάνιση των Skyclad
image

Πάντα θα υπάρχουν τέτοια άτομα, για οποιοδήποτε συγκρότημα, όχι μόνο για τους WASP. Το έχουμε δει και με άλλα συγκροτήματα. Πάντα γίνονταν αυτό και θα εξακολουθήσει να γίνεται.

Όμως, άλλο αυτό και άλλο ο Blackie σαν χαρακτήρας και το πως έχει συμπεριφερθεί κατά το παρελθόν. Άμα δεν παραδεχτούμε, πως η συμπεριφορά του και τα λεγόμενά του ήταν επιεικώς μαλακισμένα, τότε εθελοτυφλούμε. Να είμαστε όσο αντικειμενικοί μπορούμε.

Συμφωνώ ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση, με εξαιρετικό ήχο, αλλά θα πρέπει να πούμε, πως είχε τις απαραίτητες φωνητικές βοήθειες, τόσο από τους μπασίστα και κιθαρίστα, όσο και από προηχογραφημένα.

Θα τον ξαναέβλεπε τον παπάρα με ένα διαφορετικό setlist, που θα είχε σίγουρα κομμάτια από το Crimson Idol. Μεγάλη μαλακία που δεν έπαιξε ούτε ένα κομμάτι από αυτό το άλμπουμ.

ΥΓ Σχεδόν το 90% όσων φορούσαν μπλουζάκι WASP στη Μαλακάσα, ήταν το Crimson Idol. Παίξε ρε μπαγλαμά ένα Charlie, ένα Idol. Έλεος δηλαδή…

1 Like

Είδα τους Skyclad το 97 με Mαρτιν. Μέσα στις 10 (5;) καλύτερες συναυλίες της ζωής μου. Κρίμα όσα γίνανε μετά - που απότι φαίνεται δεν ξεγίνονται, καμιά ελπίδα για συμφιλίωση.
Κρίμα που τα παράτησε τελείως κι ο Μάρτιν. Η στιχουργική του ήταν one of a kind και η σκηνική του παρουσία εκρηκτική.

2 Likes

Πράγματι, η τότε παρουσιάστρια του Headbangers Ball (και τότε σύζυγος του Ricky Warwick των Almighty) ήταν να παραβρεθεί σε εκείνες αθηναϊκές συναυλίες των Manowar για να βραβεύσει τον νικητή ενός διαγωνισμού του MTV ή κάτι τέτοιο. Μόλις εμφανίστηκε λοιπόν επί σκηνής την πρώτη βραδιά, το κοινό άρχισε να την επευφημεί με το αλήστου μνήμης σύνθημα “Βανέσσα κατέβα, στην π**τσα μας ανέβα!”
Όταν της το μετέφρασαν βέβαια δεν πρέπει να κολακεύτηκε ιδιαίτερα με αποτέλεσμα να μην ξαναφανεί στα άλλα δύο dates, σύμφωνα πάντα με την ανταπόκριση του Hammer!

Παρεμπιπτόντως, η Vanessa…

3 Likes

Η οποία τώρα συνεργάζεται με τους Ghost

Εξελίχθηκε και παραμένει μέγας τρόμπας.
Από πολλαπλές μαρτυρίες εντός και εκτός μπάντας.
Ευτυχώς, οι υπόλοιποι δεν του δίνουν σημασία πλέον.

Δυστυχώς έτσι φαίνεται, έχω μιλήσει με όλους απο κοντά και η εμπειρία μου λέει οτι οι Skyclad είναι πολυ ωραιοι τύποι.
Αυτός εδω δυστυχως χαλάει τη φήμη του μόνος του, κρίμα το ταλέντο του

ήμουν μεσα
Μπορώ να σου πω όμως ότι το 94 ή το 95 δεν θυμάμαι, ήταν ακόμη καλύτερα
άλλο κοινό τότε οι μεταλάδες γενικώς …
απίστευτη εμπειρία

1 Like

Οι συναυλιες του Ροδον ηταν, κατα τα λεγομενα/γραφομενα των 2 εκ των 5 μελων της μπαντας, στο επισημο site του συγκροτηματος (στο bio του καθενος) οι καλυτερες που ειχαν κανει ποτε. Ως τα τελη της χιλιετιας φυσικα.

1 Like

Στο Spinning Jenny χοροπηδούσαν και οι τοίχοι στο Ρόδον

2 Likes

δεν τίθεται θέμα, οτι οι τύποι (Skyclad) είναι μουσικοί με 30 + χρόνια εμπειρία. τώρα τι φταίει … ποιος ξέρει, το να βάλεις τον κιθαρίστα σου, που έχει καλή φωνή μεν, να μάθει 10 + κομμάτια σε ένα μήνα, δεν ξέρω αν δεδομένα βοηθάει. το έκαναν για να μην ακυρώσουν, αλλά ίσως αν δεν ήταν έτοιμοι, να άξιζε να το αφήσουν μία, ή να ζήταγαν μια χάρη απο τον κέβιν, πριν τα βροντήξει.

απο εκεί και πέρα ακούγονται για Κατερίνη ενδιαφέροντα πραγματάκια, για κάτι που ζήταγε κόσμος πολλά χρόνια, θα πρέπει να ξανασηκώσουν πανί και να έρθουν οι Νότιοι…όσοι τελωσπάντων το αποφασίσουν. για να δούμε αν θα γίνει ή ήταν αρβύλα αυτό που ακούστηκε απο μύστη σε μπαράκι εψές.

1 Like

Να σηκώσω την πειρατική σημαία από τώρα;