Rolling Stones στην Αθήνα!

Μακάρι να έχουμε αναβολή και όχι ακύρωση…

Αλλά μεταξύ μας ρε παιδιά, μιλάμε για 15 συναυλίες. 15! Είναι δυνατόν να χωρέσουν και τις 15 στο διάστημα που μένει; Δύσκολο το βρίσκω :frowning: Μακάρι να κάνω λάθος βέβαια, το εύχομαι!

Πολλή γκαντεμιά έχει πέσει…

Δε νόμιζω οτι θα ακυρωθει καμία συναυλία.Απλά θα καθυστρερήσει.Δε πειραζει καλύτερα ιούλιο…

Πριν γίνουν όλα αυτά, το πρόγραμμα των Stones από τις 10 Ιουλίου και μετά είχε ως εξής:

Jul 10 Germany
Jul 12 Germany
Jul 14 Germany
Jul 16 Germany
Jul 19 Germany
Jul 21 Germany
Jul 23 Germany
Jul 30 The Netherlands
Aug 1 The Netherlands
Aug 3 Germany
Aug 5 Switzerland
Aug 8 France
Aug 12 Portugal
Aug 14 Spain
Aug 16 Spain
Aug 20 Great Britain
Aug 22 Great Britain
Aug 25 Scotland
Aug 27 Great Britain
Aug 29 Great Britain

Μικρά κενά όπως βλέπετε, αν υπολογίσουμε και τις μεταφορές…

To polu polu na akurothoun sunaulies oi opoies den exoun kopsei polla eisitiria akoma.Apokleietai na akurothei h ellada.Tin proigoumeni fora eixe gine se emas kapou stis 13 septembriou.Emeis den exoume problima me kairo ktl. pou paizei rolo pisteuo.

Μου φαίνεται ότι θέλουν να παρακολουθήσουν το Μουντιάλ, γιαυτό ξεκινάνε στις 10 Ιουλίου (μια μέρα μετά τον τελικό) :slight_smile: πάντως και εγώ δεν πιστεύω να ακυρωθεί, στη χειρότερη να πάει Σεπτέμβρη…

Oi dyo protes tis Germanias den tha akyrothoun, kati gia to opoio eimai poly xaroumenos, kai auto giati dyskola tha mporesoun na kanoun kai oi GN’R reschedule…

Εγώ το κόβω για Σεπτέμβριο πάντως…
Ε ρε λούστη, αμάν πια με αυτή τη συναυλία!

Με τα φράγκα που έχουν πάρει από τις προπωλήσεις παγκοσμίως, αν πάνε τις συναυλίες 3 μήνες πίσω, διπλασιάζουν τα κέρδη τους…
ΟΥΣΤ Λαμόγια

Giati akribos diplasiazoun ta kerdi tous?

Υποθέτω πως θέλει να πεις πως αφού έχου τα $$$ μπρούν να τα επενδύσουν σε ο,τι να ναι και έστι να βγάλουν κέρδος…

Υποθέτω πως θέλει να πεις πως αφού έχου τα $$$ μπρούν να τα επενδύσουν σε ο,τι να ναι και έστι να βγάλουν κέρδος…[/quote]

Giati? Meta tin synavlia den tha exoun kai pali to $$$ gia na to ependysoun?

Δεν ξέρω με τη βάση έβγαλες αυτό το λογιστικό ανακοινωθέν, αλλά ναι, φαντάζομαι πως ο Jagger έσπρωξε επίτηδες τον Richards απ’ το δέντρο, για να σσπάσει το κεφάλι του και να πάει η περιοδεία πίσω :roll:

Καλύτερα να σκεφτόμαστε πριν μιλάμε, ή τουλάχιστον αν δεν ξέρουμε, να προσέχουμε τι λέμε.

Δεν ξέρω με τη βάση έβγαλες αυτό το λογιστικό ανακοινωθέν, αλλά ναι, φαντάζομαι πως ο Jagger έσπρωξε επίτηδες τον Richards απ’ το δέντρο, για να σσπάσει το κεφάλι του και να πάει η περιοδεία πίσω :roll:

Καλύτερα να σκεφτόμαστε πριν μιλάμε, ή τουλάχιστον αν δεν ξέρουμε, να προσέχουμε τι λέμε.[/quote]

Υποθέτω ότι ήσουν μπροστά όταν έπεσε από το δέντρο και ξέρεις καλύτερα, εξ’ ου και η προσεκτική εκ μέρους σου τοποθέτηση… Κανένας σοβαρός επιχειρηματίας (οι Rolling Stones πάνω απ’ όλα είναι επιχείρηση), δεν τοκίζει τα χρήματα του μέσω τραπέζης… Η ουσία είναι πως έχουν μετρητό το οποίο μπορούν να εκμεταλλευτούν πιο νωρίς από την στιγμή που θα παραδώσουν το προϊον για το οποίο πληρώθηκαν…

Θες να πεις ότι έπρεπε να είμαι μπροστά τη στιγμή που έπεσε για να ξέρω ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο;
Ή ότι όλη η νοσηλεία του, οι φωτογραφίες απ’ τη μέρα που μπήκε στο νοσοκομείο, οι δηλώσεις και τα επίσημα ανακοινωθέντα γιατρών και νοσοκομείου ήταν όλα ένα στημένο διαφημιστικό κόλπο; Το θεωρείς πιθανό τώρα αυτό; Και με ΠΟΙΑ λογική ακριβώς; Για να ρισκάρουν το μισό συναυλιακό τους πρόγραμμα και ματαιώσεις λόγω μη διαθεσιμότητας των χώρων για να τοκίζονται τα λεφτά τους;
Είναι τουλάχιστον αστείος ο συλλογισμός, αν όντως τον θέτεις έτσι.

Καλά σίγουρα δεν δεν έπεσε ο Richards από το δέντρο επίτηδες.Δε σημαίνει οτι δε θα το εκμεταλλευτούν.Είναι γεγονός ότι όλος αυτός ο ντόρος βοηθά τα εισητήρια…

[quote=“Fotini”]

Θες να πεις ότι έπρεπε να είμαι μπροστά τη στιγμή που έπεσε για να ξέρω ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο;
Ή ότι όλη η νοσηλεία του, οι φωτογραφίες απ’ τη μέρα που μπήκε στο νοσοκομείο, οι δηλώσεις και τα επίσημα ανακοινωθέντα γιατρών και νοσοκομείου ήταν όλα ένα στημένο διαφημιστικό κόλπο; Το θεωρείς πιθανό τώρα αυτό; Και με ΠΟΙΑ λογική ακριβώς; Για να ρισκάρουν το μισό συναυλιακό τους πρόγραμμα και ματαιώσεις λόγω μη διαθεσιμότητας των χώρων για να τοκίζονται τα λεφτά τους;
Είναι τουλάχιστον αστείος ο συλλογισμός, αν όντως τον θέτεις έτσι.[/quote]

Δεν έχω καμία διάθεση να αντιπαρατεθώ μαζί σου, μιας και δεν σε γνωρίζω, ωστόσο δε νομίζω ότι οι Rolling Stones ρισκάρουν τίποτα σαν καριέρα, πηγαίνοντας πίσω κάποιες ημερομηνίες της νιοστής περιοδείας στην 40χρονη καριέρα τους… Όσον αφορά τα επιχειρήματα σου, είναι όντως λογικοφανή, ωστόσο με το σκεπτικό σου, ότι ανακοινώνεται από τα ΜΜΕ είναι αληθινό και δεν κρύβει σκοπιμότητες… Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω κάπως αυτό τον χώρο, να είσαι σίγουρη, πως ένας τραυματισμός είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστεί, φτάνει να επενδύσεις ένα επαρκές μπάτζετ… Προς θεού δεν λέω ότι ο τραυματισμός κατασκευάστηκε, διότι δεν ήμουν μπροστά. Ωστόσο θα πρέπει να ξέρεις ότι η ρευστότητα είναι το παν στην επιχειρηματικότητα και το σκεπτικό του πρώτου post μου που σχολίασες, ήταν ακριβώς αυτό. Οι τύποι έχουν κονομήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ για ένα προιον που θα δώσουν αργότερα. Αυτό για τους οικονομικούς συμβούλους τους και τους λογιστές τους είναι παράδεισος… Anyway προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλήμα έχω αγοράσει εισητήρια, αλλά αν αναβληθεί η συναυλία, το πιο πρέπον είναι να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους το θελήσουν…
Όσον αφορά το “λαμόγια” δες σε τι τιμές πωλούνται τα εισιτήρια στο εξωτερικό και σε τι τιμές εδώ…

Ούτε εγώ θέλω να αντιπαρατεθώ μαζί σου, απλώς μου φάνηκε ιδιαίτερα αφοριστικός και απόλυτος ο τόνος σου (βλ. “λαμόγια”), γι’ αυτό και αντέδρασα έτσι.

Δεν είμαι ούτε σε ηλικία ούτε σε νοητική κατάσταση που να μπορούν τα ΜΜΕ να μου επιβάλλουν την άποψη ή την “πληροφορία” τους- το αντίθετο μάλιστα… Και θεωρώ ότι μπορώ να ξεχωρίσω κάτι ‘φτιαχτό’ από ένα πραγματικό περιστατικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, αν είχες δει το θέμα από λίγο πιο κοντά (και όχι μόνο όσα ακούγονται και μεταφέρονται, λανθασμένα πολλές φορές) θα διαπίστωνες κι εσύ ότι όντως πρόκειται για αληθινό ατύχημα και όχι για κάτι κατασκευασμένο. Μπροστά δεν ήμουνα, αλλά αν σαν κριτήριο για να πιστέψουμε ή να απορρίψουμε κάτι θέτουμε την παρουσία μας, τότε θα έπρεπε να μην πιστεύουμε τίποτα παρά μόνο όσα ζούμε οι ίδιοι!

Εκτός λοιπόν του ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν προς κάτι ψεύτικο δηλαδή (κι αντίθετα, υπάρχουν όλες οι αποδείξεις ότι πρόκειται όντως για αληθινή είδηση), αν το δεις αντικειμενικά, σαφώς και έχουν να χάσουν οι Stones, γιατί κανείς δεν τους εγγυάται ότι π.χ. το στάδιο της Ισπανίας στο οποίο θα παίζανε τον Μάιο θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο τον Ιούλιο ή ότι θα μπορέσει το πρόγραμμα των συναυλιών να αναπροσαρμοστεί.

Όσον αφορά τα χρήματα που έχουν οικονομήσει απ’ τα εισιτήρια που ήδη έχουν πουληθεί- μα για να μην ίσχυε αυτό θα έπρεπε να καταργήσουμε το σύστημα της προπώλησης και δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Δηλαδή τι θα γινόταν, θα μαζευόντουσαν 70.000 άτομα έξω απ’ το ΟΑΚΑ στις 25 Ιουνίου και θα περιμέναμε να βγάλουν εισιτήριο τότε; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Ακόμη και στην περίπτωση που η συναυλία ακυρωθεί, οπωσδήποτε τα χρήματα θα επιστραφούν. Τώρα, το αν υπήρξαν κέρδη από διάφορες επενδύσεις κλπ., αυτό δεν μπορώ να το αλλάξω ή να το διορθώσω, είπαμε.

Τέλος, για την διαφορά των τιμών, υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τα εισιτήρια (αποστάσεις, ζήτηση κλπ.) και ένας απ’ τους σημαντικότερους είναι και ο έλληνας διοργανωτής…

Μιλάμε για τους Rolling Stones - εδώ ο Nick Cave έρχεται και άκουσα κάτι τρελές τιμές… Δεν θα ζητήσουν 90 Ευρώ οι Stones; Ποιοι θα τα ζητήσουν τότε; Κι εγώ θα ήθελα να ζούσαμε σε πιο… αθώες εποχές κι αντί για σούπερ σκηνές να είχαμε μια απλή συναυλία (και άρα και χαμηλότερο εισιτήριο) όμως με ουτοπίες δεν μπορούμε να ζούμε. Σε τελική ανάλυση, αυτός που πάει ν’ ακούσει τους Rolling Stones και να τους δει live, σίγουρα δεν απογοητεύεται και δεν κλαίει τα λεφτά που έδωσε…

(Για να μη πω ότι σε μια χώρα με ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που πάνε και σκάνε τριπλάσια και τετραπλάσια ποσά σε “μπουζούκια” ας πούμε, το θεωρώ υπερβολή να γκρινιάζουμε για τα λεφτά που ζητάνε οι Stones…)

Kala mono 30.000 eisitiria eoxun poulithei?To anaferei se ena arthro tis efimeridas ta nea.Ego nomiza oti eixan poulithei konta sta 40.000.

Κι εγώ το διάβασα Keefer, κι αν ισχύει, δεν μ’ αρέσει καθόλου ως είδηση…
Σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει επιλογή ποιες από τις συναυλίες που έχουν αναβληθεί δεν θα γίνουν τελικά, νομίζω ότι η απόφαση θα εξαρτηθεί πολύ και από την προπώληση, και 30.000 δεν είναι και τόσο καλός αριθμός… Ισχύει βέβαια ότι στην Ελλάδα αν γίνει sold-out γίνεται τη τελευταία στιγμή (κλασικά) αλλά δεν ξέρω αν θα το λάβουν υπόψη αυτοί που σχεδιάζουν την περιοδεία…

Τέλος πάντων, ας σκεφτόμαστε θετικά!

Periergo pados ego eixa akousei prin kairo oti idi eixan fugei ta misa.