Ronnie James Dio vs Ozzy Osbourne

Δεν έχεις και πολύ άδικο για τους Thin Lizzy. Κάποια πράγματα έχουν να κάνουν και με το πόσο επιφανειακή είναι η σχέση κάποιου με τη μουσική. Έχω ακούσει πολυ περισσοτερα απο 3-4 τραγούδια τους και νομίζω το ίδιο ισχύει και για όσους απο το forum πραγματικά ψάχνονται με την μουσική. Βέβαια να λέμε και του στραβού το δίκιο, με το ίδιο σκεπτικό, πόσοι έχουν ακούσει πέρα απο το Paranoid ή το Iron Man, ειδικά οι μικροι σε ηλικία;
Όσο για το αν κάποιοι επιβάλλουν ακούσματα όπως λες, νομίζω οτι αυτό και πάλι έχει να κάνει με το πόσο επιφανειακή είναι η σχέση κάποιου με τη μουσική. Αν γουστάρεις πραγματικά και θες να το ψάξεις, θα το ψάξεις, δε θα μείνεις στα 5-10 groups που ακούνε όλοι.
Φίλε starstruck ωραία η κουβέντα αλλά μάλλον βγήκαμε off-topic εντελώς!

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ε καλα… ο Dio ξεπερνα κατα χιλιαδες τον Ozzy σε φωνη.

Η μονη περιπτωση οπου μπορει να πει κανεις πως ο Ozzy περναει τον Dio ειναι στο υψος.

μουαχαχαχαχ#-o

Πανω στο οφ τοπικ κατι…Συμφωνω για αυτο για το προμοσιον…Αλλωστε οι Σαμπαθ ειναι ενα doom μεταλ σχημα.Αν εξαιρεσουμε τις Ντιο μερες τους που το γυρισαν στο πιο κλασικο και μελωδικο.Ε συγνωμη αλλα ποσοι ακουνε Ντουμ μεταλ?Φυσικα πιστευω οτι ειναι ενα παο ταμεγαλυτερα γρκους γενικως αλλα εχω βαρεθει να ακουω εκθειασμους αλλα και ανθρωπους να λενε οτι τρελαινονται για Σαμπαθ.Ειναι και αυτο με τα κομματια.Το χω ξαναπει και θα το ξαναπω-Θα ηθελα ενα στατιστικο για το ποσοι απο οσους ειχαν παει το 2005 στο λαιβ τους ηξεραν πανω απο 5 κομματια.(και ολα ηταν διαμαντια που παιχτηκαν βεβαια)…Επισης οι thin lizzy μ αρεσουν πολυ περισσοτερο απο τους Σαμπαθ και θα μπορουσα να πω οτι ειναι περισσοτερο επιδραστικοι απο αυτους αφου ειχαν αμεσο αντικτυπο στις περισσοτερες μπαντες των 80ς με δισολιες κλπ.scott gorham και brain robertson φορ εβερ:D [/ΟΦ ΤΟΠΙΚ]

Ντιο και γω η φωνη του μ αρεσει πολυ περισσοτερο!Η προσωπικη καριερα και των 2 μου αρεσει.Βγαλαν δισκαρες στα 80ς.Ο οζζυ εβγαλε και στα 90ς το ozzmosis!

Ο Ozz δεν είναι τραγουδιστής, είναι φρόντμαν.

Με τους Sabbath Dio, σε σολο Ozzy. Δεν ψηφισζω λεμε!

Ειλικρινά είμαι έτοιμος να στείλω ιμέηλ στο Μέταλ Χ’αμμερ. Με το θέμα των Lizzy τα έχω πάρει πααααάρα πολύ άσχημα. Κάθε χρόνο “Cliff Burton RIP”, αφίσες του, για το Lynott θα μιλήσει ποτέ κανείς?

Δεν αμφισβητώ την ικανότητα του Κλιφφ ούτε ότι του αξίζει αφιέρωμα. Τον αναφέρω γιατί πέθανε τον ίδιο καιρό με τον Φιλ…

Καλά, οι Σάμπαθ εννοείται τα σπάνε, απλά μην το γαμάμε…

Το αντίθετο.

Χαλαρά Dio. Ο Οzzy σαν τραγουδιστής απλά δεν υφίσταται. Μια ζωή προτιμώ τη μουσική που ακούγεται πίσω απ’ τη φωνή του (Sabbath+solo).

Dio…γτ ειναι τραγουδιστης,ενω ο Οzzy κατασκευασμα media κ καμια σχεση με το σπορ…οταν ακουω το live evil,λεω πως ετσι πρεπει να παιζονται κ τα τραγουδια εποχης Ozzy,ο Dio τον κανει σκονη στη κυριολεξια(πλην του paranoid που το εχω συνδεσει με τη ‘‘φωνη’’ του Ozzy κ δεν μου κανει κλικ να το ακουω απο αλλον…)απλα ο τυπος δεν το εχει,δεν ειναι τραγουδιστης…(βασικα ουτε μουσικος καν,ανεκδοτο πιο πολυ)…δεν το βρισκω σωστο να κρινω καποιο τους απο τη σταση ζωης που ακολουθει,αλλα με καθαρα μουσικα κριτιρια κ μονο…αλλα,μιας κ ακουω αυτη τη μουσικη απο μικρος κ με επηρεαζει/ζε κατα πολυ,ειδικα πιο μικρο,σε συμπεριφορα,attitude κ γουστα,δεν μπορω κ να μην κλινω παλι προς τον κοντο σε θεματα τροπου ζωης,διοτι ο αλλος εχει χασει το πουλακι εδω κ πααρααα πολλα χρονια…

Οσο για το off-topic παραπανω,χαιρομαι να διαβαζω τετοια σχολια,για ενα απο τα μεγαλυτερα συγκροτηματα της Ιρλανδιας,με τεραστια,πραγματικα τεραστια προσφορα στην μουσικη αυτη κ με την μορφαρα του Lynnot να επισκιαζει καθε Ozzyδες κ παρομοιους τιποταδες…

Συμφωνώ ότι οι Sabbath προβάλλονται περισσότερο από όλους τους άλλους. Πάντως έχει κάνει ένα αρκετά καλό αφιέρωμα στους Lizzy και τον Lynnott το Hammer πριν αρκετά χρόνια.

Πάντως όπως και να το κάνουμε οι Lizzy, παρότι τεράστια μπάντα, επηρέσαν σημαντικά λιγότερους απ’ ότι οι Sabbath.

Μη τα πετάς έτσι αυτά.
Το ότι τα doom metal συγκροτήματα επηρεάστηκαν από τους Sabbath δεν τους κάνει και τους ίδιους doom metal.

Βραβείο γραφικότητας.

Προσωπικά προτιμώ Λίζζυ, για την ποικιλία στα κομμάτια… Των Σάμπαθων είναι ΟΛΑ στο ίδιο κλίμα…

χμ,γραφικοτητα κ χεβυ μεταλ…μμ:-k :-k :-k :-k

Δηλαδή εσύ βρίσκεις τα Black Sabbath, Heaven and Hell, The Eternal Idol και Headless Cross π.χ. στο ίδιο κλίμα?

χαχαχαχαχαχαχαχα ολοι dio ρε? καλα νταξ φωναρα εχει στυλαρα εχει απο ολα εχει αλλα νταξ εγω με τον madman τους εμαθα τους sabbath κολλησα εκει εγω…

Ozzy. Mου αρέσει η χροιά του. Ο Dio είναι καλύτερος τεχνικά, απλώς από Ozzy μου αρέσουν πολύ περισσότερα τραγούδια. Αυτό το επικό συναίσθημα που βγάζει ο Dio με εκνευρίζει (μαζί και οι δράκοι του).

Τους συγκρίνω μόνο σαν μουσικούς.

Ο μεν έχει φωνή κλάσεις ανώτερη του δε.

Ο Ozzy είχε την τύχη να δουλεύει με καταπληκτικούς κιθαρίστες πάντα στο πλευρό του (Iommi, Randy Rhoads , Zakk Wylde ).

Ο μεν σε προκαλεί στα live του να τα σπάσεις όλα , να χοροπηδάς πάνω κάτω , ο δε σε αφήνει να θαυμάζεις την φωνάρα του.

Ψήφισα Ozzy γιατί προτιμώ πολύ περισσότερο τις προσωπικές του δουλειές και τρελαίνομαι για Sabbath με Ozzy.

Dio μιας και ειναι μιας κλασσης ανωτερος… και απο θεμα φωνητικων δυνατοτητων αλλα σκηνικης παρουσιας…
καλος ο ozzy με τα παλαμακια και τα σχετικα… αλλα Dio ειναι επιβλητικη μορφη… (αν και 1.60) …

re paidia sobarologoume tora?an einai pote dunaton!!kai fysika o kalhteros einai o ozzy!!ti na pei o pozeras o dio!an kai floydian apo thn kounia mou mporw na pw oti h xroia ths fwnhs tou ozzy einai apisteuth!!o dio as pei kanena tragoudaki gia mousikh upokroush sta stroumfakia!!auta xwris na 8h3w kanenan kai panta prwsopikh mou apopsh!!o allos ipe oti o ozzy etyxe na paizei dipla se megalous ki8aristes!!etsi einai re file giauto kai legonte sugrothmata!!xwris gilmour den yparxei waters xwris waters den yparxoun pinkfloyd!!kai na mhn 3exname oti ton eixane liwsei ton ozzy oi sabbath!!apo tis sunablies sto studio kai apo to studio stis sunablies!!kala einai na gratsounas mia ki8ara alla o allos ka8ete kai 3elarigiazete!!me ton dio sta wpa wpa ton eixane!!relax!!keep rocking!!

Ντουετο Ντιο-Οζζυ πως θα εβγαινε?:stuck_out_tongue: Χαλια ε?:-s