Ronnie James Dio vs Ozzy Osbourne

Με την ιδια και ο dio εχει βγαλει τρελες δισκαρες που για πολλους ειναι καλυτερες απο sabbath τι σημαινει αυτο?

Και αυτό τι έχει να κάνει με τις δυνατότητες του σαν τραγουδιστή και με την καριέρα του?

Τίποτα απολύτως, νομίζω φαίνεται από το ποστ μου ότι δεν με απασχολεί καθόλου. Απλά το αναφέρω σαν γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την άποψη κάποιου. Αν το εξέλαβες διαφορετικά τότε μάλλον το διατύπωσα λάθος εγώ.

Απλά βάζεις του δύο σε μία άτυπη σύγκριση και ενώ για τον έναν μιλάς με μουσικά επιχειρήματα, για τον άλλο λες ότι συμμετείχε σε reality. Δεν ακούγεται λίγο χαζό αυτό? Η προσωπική ζωή κάποιου δεν τον κάνει λιγότερο ή περισσότερο καλλιτέχνη.
Όσο για την προσωπική καριέρα του Ozzy, είναι χιλιόμετρα μπροστά απ τις μετριότητες του Dio αλλά αυτό είναι μάλλον υποκειμενικό.

Δεν με νοιάζουν τα reality και οι λοιπές παράμετροι.
Εγώ ξέρω ότι όταν είδα και άκουσα τον Ozzy και Ward στη Μαλακάσα, έτρεμαν τα γόνατά μου…
Όταν είδα πέρυσι Sabbath με Dio και Appice, απλά πέρασα πολύ ωραία.

Aυτό ακριβώς. Είμαι τις ίδιας άποψης.

Βασικά ο Dio είναι πολύ μεγάλος τραγουδιστής. Μόνο και μόνο επειδή συμμετέχει στα 3 θεϊκά Rainbow, τα οποία και είναι μνημεία. Σύγκριση ουσιαστική δεν γίνεται να υπάρξει με τον θείο Όζζυ, τουλάχιστον όσον αφορά τους Sabbath. Οι Sabbath πάντα θα είναι οι Sabbath των Tony, Geezer, Ozzy και Bill. Από κει και πέρα, σαφώς και ο Οζζυ δεν έχει τις φωνητικές ικανότητες του Dio, αλλά συμμετείχε στο Vol.4, το οποίο είναι το καλύτερο Sabbath άλμπουμ.- Τα περι ξεφτίλας κτλ, σαφώς και έχουν κάποια βάση με τα reality και τις διάφορες άστοχες κινήσεις του, αλλά η υστεροφημία του βασίζεται σε αυτά που έκανε με τους SABBATH. Ωραίο και το Heaven and Hell, ή καλύτερα αριστουργηματικό, αλλά οι Sabbath θα είναι πάντα οι Sabbath των 6 πρώτων δίσκων.

Οπότε Dio σαν τραγουδιστής των Rainbow
αλλά Ozzy όσον αφορά τους Sabbath.

σαν τραγουδιστής, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία οτι ο dio είναι 1000 φορές ανώτερος του ozzy…
απλά φανταστείτε τον ozzy - να προσπαθούσε να πεί πχ το rainbow eyes, θα γελούσαν και οι πέτρες…
ο ένας έχει, έκταση, φωνή, χρώμα, άρθρωση και ακόμα τη φώνή του. ο άλλος …ανέτα τον πιάνω κι εγώ αν κλείσω τη μύτη μου και σφιχτώ…
ακόμα και σαν περσόνα, συμπεριφορα κτλ κτλ όμως, ο dio είναι πολύ πολύ πιο συμπαθής. Απλός και προσβάσιμος στους οπαδούς, δεν κάνει λαλακίες για να αυτοδιαφημιστεί, έκανε 2 φιλανθρωπικα projects κτλ κτλ κτλ… ο άλλος, έτρωγε νυχτερίδες, έπερνε ότι πρέζα και πούδρα υπήρχε, έβριζε και γενικά έκανε ότι λαλακία μπορούσε… νταξ…

Η αναφορά μου στους 6 πρώτους δίσκους των Sabbath είναι ξεκάθαρο μουσικό κριτήριο. Αν προσέξεις λίγο τα διάφορα ποστς θα δεις σε αρκετά σημεία να γίνεται αναφορά στη “στάση ζωής” του Dio (μη μουσικό κριτήριο), οπότε κ εγώ τοποθετούμαι τόσο μουσικά όσο και μη μουσικά. Το ότι λέω ξεκάθαρα πως δεν ψηφίζω, νομίζω δείχνει το γεγονός οτι έτσι κ αλλιώς δεν μπορώ να συγκρίνω ουσιαστικά τους 2 καλλιτεχνες. Οι σύγκριση στις solo καριέρες είναι όντως κάτι υποκειμενικό όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των απόψεων περι μουσικής, οπότε δε νομίζω οτι τρέχει τίποτα.

οσα αφιερωματα κι οσους επαινους κι αν κανουν στους sabbath το metal hammer το rock hard κ.τ.λ. καταφερνοντας να πεισουν τον εγκεφαλο μου οτι πριν 3 χρονια στη μαλακασα εβλεπα εξωγηινους και οχι μουσικους,δεν παυει να πιστευω οτι οι rainbow επι εποχης DIO ηταν κλασεις ανωτερη μπαντα…βασικα ουτε καν τους συγκρινω,οχι μονο με τους sabbath αλλα και με οποιαδηποτε αλλη μπαντα…

και ασφαλως η ανατριχιλα που εζησα βλεποντας τον DIO μονο του στην αθηνα το 2003(η καλυτερη συναυλια που πηγα ποτε) ηταν πολυ μεγαλυτερη απο οσα εζησα βλεποντας ολους μαζι τους sabbath to 2005…

ΥΓ…δεν εχω καμμια εμπαθεια προς τους sabbath ισα ισα μ αρεσουν πολυ,αλλα το γλοιωδες promotion και η προσπαθεια μυθοποιησης για καποιες μπαντες οσο και αν με επειρεαζε μικρο,πλεον με αηδιαζει…

Εντάξει προσωπικη γνωμη καταθέτεις,αλλά μηπως είσαι λιγο απόλυτος οσον αφορα τους Sabbath?Θεωρεις πως δεν εχουν προσφερει τπτ στη μουσική γενικοτερα?Εδω εχουν μυθοποιηθει άλλοι κι άλλοι…

μα δεν ειπα αυτο…ισα ισα εχουν προσφερει τα μεγιστα,και μ αρεσουν και πολυ…αλλα αλλο αυτο,και αλλο οι υπερβολες και οι θεοποιησεις που σε μεγαλο βαθμο καθοριζουν στη συνειδηση σου τι ειναι καλο και τι οχι…(ειδικοτερα οταν εισαι πιτσιρικας)

Το να μυθοποιουνται τετοια συγκροτηματα δεν το βρίσκω απαραιτητα κακο.Ειδικα οι πιτσιρικάδες μπαινουν από μικροι στα καλά:wink: .Και επισης δεν θεωρω οτι καθοριζουν την συνειδηση σου,εκτος και αν καποιος ειναι τοσο ζωο που να δεχεται οτι του πλασαρουν…Ε εκει πάω πάσο…

Απόλυτα σεβαστή η γνώμη σου, εξάλου όταν μιλάμε για τέτοια μεγαθήρια της μουσικής τα όρια είναι λεπτά και τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει το γούστο του καθένα. Και εγώ είχα δει τότε το live του Dio και ήταν εκπληκτικά τα συναισθήματα (θυμάμαι το σοκ που έπαθα όταν ακούστηκε η εισαγωγή του Stargazer), όπως επίσης είδα κ τους Heaven and Hell το καλοκαίρι και ήταν επίσης φανταστική εμπειρία. Τίποτα όμως δεν μπορώ να συγκρίνω με το live των Sabbath με Ozzy. Όλα είναι υποκειμενικά και πάντα ανάλογα με τις εμπειρίες κ τις προτιμήσεις του καθένα.
Τώρα σχετικά με το promotion που λες δεν το πολυκαταλαβαίνω. Όταν εγώ ξεκίνησα να ακούω rock/metal οι Sabbath κυκλοφορούσαν το Cross Purposes και αν δεν το είχε αγοράσει εντελως τυχαία κάποιος γνωστος ούτε καν θα το είχα ακούσει μέχρι σήμερα. Θέλω να πω οτι ούτε είχα ακούσει ιδιαίτερα για αυτούς, ούτε είχα ιδέα για το τι παίζανε στα 70s. Αντίθετα, μέχρι και οι πέτρες ήξεραν τις μπαλάντες των Rainbow. Δεν θέλω να πω κάτι ενάντια στους Rainbow, αντιθέτως τους λατρεύω, απλά θέλω να δείξω οτι για ονόματα τέτοιου είδους και με τέτοια διάρκεια κ διαχρονικότητα δεν μπορείς να μιλάς για promotion. Ο χρόνος και η ιστορία έχουν δείξει τα πάντα νομίζω.

μαακαρι να μπορουσαμε να δουμε ronnie dio-cozy powell-ritchie blackmore να παιζιυν ζωντανατραγουδια οπως gates of babylon,stargazer,light in the black,lady of the laketemple of the king και πολλα ακομη…δυστυχως ο μεγαλος cozy μας αφησε…ελπιζω ακομη να αξιωθουμε να δουμε τους αλλους δυο μαζι:( και πιστευω θα ειναι η απολυτη ονειρωξη…

Cozyς υπάρχει πάντως, και ντράμμερ κι όλας :lol:

Οzzy γιατι πολυ απλα ηταν μελος των sabbath οπως τους μαθαμε.

θα σου συγκρινω ενα αλλο κορυφαιο group στο επιπεδο των sabbath και το ιδιο επιδραστικο…

…π.χ. τα τελευταια 10 χρονια δεν εχω διαβασει ενα πολυσελιδο αφιερωμα σε καποιο ελληνικο περιοδικο για τους thin lizzy,και για το ποσο θρυλικος μπασιστας ειναι ο lynott και ποσους εχουν επειρεασει…εχει ακουσει εδω μεσα κανεις παραπανω απο 3-4 τραγουδια απο thin lizzy??..ελαχιστοι…

αντιθετος ολοι ξερουμε για το θρυλικο κομμενο δαχτυλο του iommi,την επικη νυχτεριδα που δαγκωσε ο ozzy,τα προβληματα ναρκωτικων του bill ward για τα 343242 groups που επειρεασαν οι sabbath κ.λ.π.

ε λογικο ειναι αυτα να μεταφερονται ειτε αμεσα, ειτε απο στομα σε στομα και να δημιουργουνται οι θρυλοι,καποιοι δισκοι να θεωρουνται οι επιδραστικοτεροι και καλυτεροι κ.λ.π.

σκεψου ολα αυτα τα παραπανω να γινονταν αναποδα…

αυτα δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω…παντα πιστευα και θα πιστευω οτι το τι ακουμε,το υι τρωμε,το τι ψηφιζουμε,το πως ντυνομαστε το τι ειναι καλο και κακο κ.τ.λ. σε ενα μεγαλο βαθμο μας το καθοριζουν και μας το επιβαλουν…

λαθος σβηστε το…πατησα απαντηση δυο φορες…

Δυστυχως η ευτυχως καποια συγκροτηματα ειναι εμπορικα(πουλανε)γι αυτο ασχολουνται τα περιοδικα μαζι τους(για το συμφερον τους καλα κάνουν).Ενα από αυτα είναι οι Sabbath.Συμφωνω εν μερει σε αυτο που λες για τους Thin Lizzy,και λεω εν μερει γιατι εχω διαβασει αφιερωματα για το ποσο σημαντικο σχημα ειναι.Οχι ολοσελιδα βεβαια αλλα μικρη σημασια εχει.