Μιας και τους ανεφερα καπου,ειπα να τους ανοιξουμε και ενα τοπικ
Λοιπον ενα απο τα αγαπημενα μου συγκροτηματα στο χωρο του μεταλ ειναι οι γερμανοι rough silk,του πολυπραγματωνα Ferdy Doenberg (ολο και καπου θα τον βρειτε χωμενο) και των 2 φοβερων (κατ εμε)
δισκαρων Circle of Pain και Mephisto.ιδιαιτερα το Mephisto αποτελει μια τρομερη δισκαρα μελωδικου heavy power metal!!!με φοβερες\εμπνευσμενες συνθεσεις,βαριες κιθαρες,progressive νοοτροπια και τη τρομερη φωναρα του Jan Barnett (ο οποιος θα τραγουδαγε και για τελευταια φορα καθως στη συνεχεια εφυγε απο τη μπαντα)!ιδιαιτερα το metal invader ειχε κανει μια αποθεωτικη κριτικη για το συγκεκριμενο αλμπουμ (οποιος θυμαται συντακτη ας το πει )
θυμαμαι επισης πως στις συνεντευξεις τους και στις κριτικες τους τους αναφερανε ως οι Queen του μεταλ ή οι ευρωπαιοι savatage!
εχουν κυκλοφορησει συνολο 8 αλμπουμ και μια συλλογη.ενω τα πρωτα τους αλμπουμ ηχουν πιο straight μελωδικο μεταλ,στη συνεχεια αρχιζουν και εξελισσωνται,φτανωντας ετσι στον πολυδιαστατο ηχο που τους χαρακτηριζει.σε αυτο βοηθησε πολυ ο ferdy doenberg με τη συνεισφορα του ειτε στο πιανο,ειτε στο organ ειτε στην slide guitar.επισης στη μουσικη τους θα συναντησετε στοιχεια απο διαφορα ειδη οπως jazz,blues ενω θα συναντησετε και χρηση μουσικων οργανων οπως μπαλαλαικα και αρκοντεον!!!αξιοσημειωτο ειναι παντως και το ποσο επιθετικη ειναι η μπαντα για το ειδος της,οπου οι κιθαρες τους ακουγονται σε σημεια hardcore hrash ενω οι ταχυτητες power hrashιζουν σε πολλα σημεια (μεχρι και blastbeat εχουν βαλει σε ενα τραγουδι!!)
στο προτελευταιο τους αλμπουμ συμμετειχε σε ενα κομματι και ο jon oliva.
γενικα το γκρουπ ητανε πολυ μπροστα και ανετα θα το χαρακτηριζα progressive!!!
οσοι δεν τους εχετε ακουσει τσεκαρετε τους.ειναι φοβερη μπαντα!
προτεινομενες κυκλοφοριες :
πω. καλα. που τους ξεθαψες δαυτους; παιζει να χω να βαλω το μεφιστο κανα 4ρι χρονια στο στερεο. πρεπει να δω που το χω θαμμενο.
δεν εχω να προσθεσω ιδιαιτερα πολλα. βασικα το ποστ με βοηθησε καμποσο επειδη μονο το μεφιστο εχω ακουσει (ναι, ξερω πρεπει να ντρεπομαι). θα τσεκαρω οπως και δηποτε το αλλο που αναφερεις.
κριμα παντως επειδη πλεον το ονομα τους δε πολυακουγεται… εχουν βγαλει αλλες 3-4 δουλειες απο τοτε και ουτε που τις εχει παρει πουθενα το ματι / αυτι μου… :-s
απο περιεργεια, το beyond the sundown μηπως ξερεις τι λεει;
Εγώ έχω τα “Mephisto” & “Beyond The Sundown”. Το πρώτο είναι τρομερός δίσκος. Πανέμορφα τραγούδια μελωδικού μέταλ, ωραίος τραγουδιστής. Το “Beyond The Sundown” τώρα, είναι μεν καλός δίσκος, εμφανώς κατώτερο του “Mephisto” κατά τη γνώμη μου, αλλά πάσχει σε διάφορους τομείς. Καταρχάς, έχει αλλάξει ο τραγουδιστής. Δεν είναι άσχημος αυτός, αλλά το mustaine στυλάκι του ταιριάζει εμφανώς λιγότερο στη μουσική, ενώ και η παραγωγή στις κιθάρες είναι ένα μάτσο χάλια. Ακόμα πιο τζιτζικιέ από το “Mephisto”. Αυτά.
εδιτ: νοστάλγησα κι έβαλα το μεφίστο. εντάξει, τι να λέμε, έχει τρομερά σημεία μέσα. το απίστευτα μελωδικό ρεφρέν του “Subway Angel’s Caravan”, ο χορευτικός ρυθμός του “My Last Farewell” παρέα με τα δικασίδια και τους γεμάτους αγάπη στίχους :ρ, το “mystery bay” που είναι και γαμώ τις εισαγωγές… γενικά ομορφιές.
μαγκες αξιζουν ολες τους οι κυκλοφοριες μεχρι το mephisto!!!αντε και το beyond the sundown!!ιδιαιτερα το ομωνυμο κομματι ειναι επος!!!μετα εχουν καποιες καλες ιδεες αλλα και χωρις τραγουδιστη τι να κανεις???
Θυμάμαι την κατεβατή κριτική του Σειρηνάκη στο Mephisto στο Metal Invader…Οκ πολύ καλός δίσκος μελωδικού Ηeavy/Power από ένα συγκρότημα που είχε ολα τα φόντα να φτάσει ψηλά αλλα τελικά έμεινε στην αφάνεια…(3 ευρώ θυμάμαι ξεπούλαγε τα πρώτα τους το Metropolis κάποτε…)
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον signal. Το Mephisto παραμένει έως και σήμερα το κορυφαίο τους δημιούργημα! Τώρα πού το σκέφτομαι, εκπληκτική χρονιά το 1997 για το power/prog. Conception - Flow, Royal Hunt - Paradox, Symphony X - The Divine Wings Of Tragedy, Rough Silk - Mephisto, Eternity X - The Edge και ίσως να μου διαφεύγουν κι άλλα…
ναι μωρέ, ούτως ή άλλως προσωπική μπάντα του Doernberg είναι (πληκτράς κατά βάση) που γενικά είναι γυρολόγος σε όποια μπάντα τον χρειάζεται (θυμάμαι ήταν και στην μπάντα του Roland Grapow όταν είχε βγάλει το Kaleidoscope με Vescera και Teranna).
προσωπικά αγαπημένο το Circle Of Pain. το έχω ακόμα σε κασσετούλα με έγχρωμη φωτοτυπία εξώφυλλο.
μεγάλες εποχές.