Νέο άλμπουμ ετοιμάζουν οι Roxy Music

http://www.cosmo.gr/Music/World/158807.html

Ένα από σπουδαιότερα συγκροτήματα όλων των εποχών, είναι έτοιμο για νέα δισκογραφική δουλειά και μάλιστα 25 χρόνια μετά την τελευταία τους. Ο λόγος για τους Roxy Music του Bryan Ferry. Μιλώντας στο αμερικάνικο Billboard, Ο 63χρονος καλλιτέχνης τόνισε, «Έχουμε κάνει μερικές ηχογραφήσεις αλλά όχι τίποτα σπουδαίο. Ακόμα γράφω τραγούδια και αν όλα πάνε καλά θα συνεχίσω και τη νέα χρόνια».

Οι Roxy Music (Bryan Ferry, Phil Manzanera και Andy Mackay) ενώθηκαν ξανά το 2001 για σειρά συναυλιών. Μάλιστα πέρυσι βρέθηκαν και στη χώρα μας, ερμηνεύοντας όλα τα αξέχαστα τραγούδια που τους μετέτρεψαν σαν ένα από τα πλέον επιδραστικά γκρουπ των τελευταίων 30 ετών.

«Οι συναυλίες που δώσαμε ήταν φανταστικές και νομίζω τις απόλαυσε και ο κόσμος. Με όλα αυτά που είδα σκέφτηκα πως μπορούμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω», υπογράμμισε ο Ferry, αναφερόμενος στο νέο δίσκο.

Οι Roxy Music δημιουργήθηκαν το 1971 από δύο κορυφαίους βρετανούς μουσικούς, τον Bryan Ferry και τον Brian Eno. Παρόλα αυτά, οι κόντρες ανάμεσα στους δύο, ανάγκασαν τον τελευταίο να αποχωρήσει γρήγορα. Η μουσική και η σκηνική τους παρουσία αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης των περισσότερων καλλιτεχνών της δεκαετίας του ΄80. Από τους Depeche Mode και τους OMD, μέχρι τους Talking Heads και τους New Order.

Νίκος Μπίνας

Για να δούμε, πολύ ευχάριστο νέο αυτό! :slight_smile: