Röyksopp

Δεν ξερω ποσους απο εδω μεσα θα συγκινησει αυτο το θρεντ, απλα θεωρησα σωστο να υπαρχει ενας ξεχωριστος χωρος για αυτους εδω τους δυο Νορβηγους θεους και οχι μονο σκορπιες αναφορες στο Electronic thread κλπ.

Λοιπον δεν ειναι και πολυς καιρος που αποφασισα να ακουσω πιο σοβαρα και συγκεντρωμενα Röyksopp και οχι μονο 2-3 χιτακια στο youtube. Ξεκινησα λοιπον απο την αρχη και το Melody A.M. (2001), για το οποιο ειχα διαβασει παρα πολυ καλα λογια. Ε λοιπον, ο δισκος ειναι απιστευτος! Φανταστικες μελωδιες, downtempo ρυθμοι και γενικοτερα ενας απο τους καλυτερους ηλεκτρονικους δισκους που εχω ακουσει. Ακουγεται νερο, χωρις να κουραζει στο ελαχιστο. Δισκος ο οποιος σε χαλαρωνει και κανει το μυαλο σου να ταξιδευει ασταματητα. Τα “κιτσ” πληκτρα που υπαρχουν σε διαφορα σημεια των κομματιων τα γουσταρω απιστευτα, καθως και αυτο το καλοκαιρινο feeling που βγαζει ο δισκος. Περιεχει απιστευτες κομματαρες οπως τα Eple, Sparks, Poor Leno, Royskopp’s Night Out κλπ.

Προσωπικο αγαπημενο μεχρι στιγμης το Sparks: http://www.youtube.com/watch?v=oxku_vfh79w

Ενω το πιο γνωστο κομματι του δισκου ειναι το Eple: http://www.youtube.com/watch?v=Vc0vJbakl34, το οποιο πρεπει να υπηρχε και σε καποια διφημιση αν δεν κανω λαθος :stuck_out_tongue:

Ο δευτερος δισκος που ακουσα συνολικα απο τους Νορβηγους, ειναι μαλλον και ο πιο γνωστος τους, το Junior (2009). Πραγματικα παρα πολυ ωραιος δισκος και αυτος, με απιστευτες στιγμες μεσα, πανεμορφα χιτ και γενικα εχουμε παλι μελωδιες οι οποιες ταξιδευουν το μυαλο και την φαντασια. Ο συγκεκριμενος δισκος, αν και κατα την γνωμη μου ειναι ενα επιπεδο παρακατω απο το Melody A.M., ηταν η αφορμη να τους γουσταρω ακομη περισσοτερο και ο λογος δεν ειναι αλλος απο το οτι μου θυμησαν τους αλλους θεους, The Knife. Ειδικα οταν ακουσα την φωνη της Fever Ray στο This Must Be It, αγαπησα την μπαντα.

Προωπικο αγαπημενο ειναι μαλλον το Silver Cruiser: http://www.youtube.com/watch?v=b8o6uKm91No

Ενω το κομματι που στην ουσια με οδηγησε να κανω αυτο εδω το θρεντ, This Must Be It: http://www.youtube.com/watch?v=eo_Oiog7vUI

Τα The Understanding (2005) και Senior (2010), δεν εχω καταφερει ακομα να τα ακουσω οπως θα ηθελα και δεν εχω να πω κατι για αυτα τα δυο αλμπουμς, μεχρι να τα λιωσω και αυτα.

Ελπιζω να βρεθει και καποιος ακομα να πει δυο λογια για αυτη εδω την μπανταρα (ισως κανα rip_noob;) και βεβαια να βρθουν ατομα τα οποια θα τους ακουσουν και θα γουσταρουν.

Alpha male ρε, πρέπει να τους ξεθαψω κάποια στιγμή.