Διάλειμμα για φαγητό στη δουλειά και τσεκρασισμα με καθαρό μυαλό. Ήταν ιδέα μου ή στο Μιλάνο είχε κάτι τιμές στα 300+ ευρώ;
Είχε και με 170 σε πλαϊνή θύρα (ροζ τμήμα). Επέλεγα εισιτήριο αλλά δε με προχώραγε στην πληρωμή. Είχαν φύγει αρκετά όταν ειδα
Αμα λεω ότι δεν καταλαβα Χριστό με τα γαμωpresale τους…
Τέλος πάντων. Βερολινο αρενα προς τα πισω, κατι λιγότερο απο 150 ευρω. Εδω δωσαμε 165 για τους Ταλικα, εδω θα κολλαγαμε; (κόντεψα δλδ, αλλα οκ)
Επεστρεψα. Με γρηγορο ελεγχο, οι τιμες για τα εισιτηρια ειναι ΓΤΠΚ. Σημερα, δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω 150 ευρω για να εχω πλατη τον τοιχο του οποιου κλειστου γηπεδου στη Γερμανια. Προφανως ουτε συζητω τα 200 ευρω εισιτηριο της Ντοιτσλαντ και τα 250+ του Μιλανου, ειναι ανεκδοτο.
Πολωνια δεν ηθελα να ασχοληθω για λογους logistics (πασχα καθολικων την επομενη μερα, αργια 25ης λιγες μερες πριν, συνεπως ισως παιζει αρκετη κινηση με τα αερόπλανα (σωστα εβαλα τον τονο, εχω κεφια) και να μην παιζουν προσφορες απο τις αεροπλανικες (sic), οποτε δεν ηθελα να ρισκαρω.
Το πιο τιμιο πακετο ειναι το Αμστερνταμ, αρενα ορθιων (νομιζω το μοναδικο ορθιων σε ολη την περιοδεια) και μου ηρθε να αγορασω, αλλα το αφησα διοτι ειναι μεσοβδομαδα + συνηθως ειναι πανακριβα τα εισιτηρια των πτησεων.
Το δευτερο πιο τιμιο ειναι το Παρισι, με τιμες στα 117,5 για νορμαλ θεσεις, με (μαλλον) καλη θεαση. Ειναι Παρασκευη, αλλα πανακριβες πτησεις. Ειναι το μονο μερος οπου ψηνομαι να κλεισω κι ο,τι γινει τωρα @Dr_Love αλλα ηδη στο ρεντιτ ανοιξε νημα για resale. Εχουμε και τα παλια, γνωστα φορα των rush, αν και ειναι για βρετανους κυριως.
Σολντ αουτ ειναι απιθανο να γινει κατι απο ολα αυτα, οποτε εχουμε χρονο να το δουμε. Καλη διασκεδαση σε οσους εκλεισαν, ελπιζω να τα πουμε καπου. Ισως κι οχι.
Να πούμε και ένα δε-μπα-να-γαμηθείτε-ρε-μλκς-ΡΑΣ με τις τιμές των εισιτηρίων ή δεν κάνει γιατί είναι RUSH?
Θα αρχισει το γνωστο παραμυθακι περι ticketmaster, dynamic pricing, οι καλλιτεχνες δεν εχουν αλλη επιλογη, κανενας δεν δουλευει τζαμπα, και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις (!)
Φυσικα να πουμε. Αν παει σε εμενα αυτο βεβαια, θα θυμισω οτι τα γραφω σε αυτο το φορουμ για πανω απο μια 15ετια.
Μιλάνο έκλεισα με 104 κερκίδα. Εχει και χαμηλότερα αλλά πάντα για κερκίδα
Εννοειται αποτρεπτικες οι τιμες των εισιτηριων και να πανε να γαμηθουνε σε αυτο το θεμα. Αλλα οι μισοι και βαλε πηγατε και αγορασατε νακιαμου, οποτε μη μιλατε τωρα ![]()
Όχι ρε μαν, γιατί να αναφέρεται σε σένα?
Γενικό σχόλιο ήταν, γιατί μου φάνηκαν εξωφρενικές οι τιμές. Θα ήθελα και γω να δω Rush φυσικά, ίσως να ήταν και μια από τις λίγες μπάντες που θα πήγαινα εξωτερικό για να δω, αλλά είναι τόσο overpriced που δεν.
Οκ, βγαίνουν απο την σύνταξη, οκ, οι τιμές γενικά έχουν ανέβει, οκ έχουν ένα συγκεκριμένο στάτους που τους επιτρέπει να τσιμπάνε λίγο παραπάνω το εισιτήριο, αλλά κάπου ώπα λίγο. Πλέον γίνεται μη προσβάσιμη η συναυλία, γίνεται ξεκάθαρα εμπόριο και θα περίμενα να είναι λίγο πιο συγκρατημένα τα πράγματα.
Που ισχύουν όλα βέβαια. Αξίζει κάποιος να διαβάσει το παρακάτω για να καταλάβει πόσο ανέφικτο είναι μια μπάντα να αποφύγει την Livenation.
https://giftarticle.ft.com/giftarticle/actions/redeem/4411021e-4533-4caf-8a1a-faea44f8efd4
Το overpriced που λες είναι περίπου 50-70 ευρώ?
Όταν πας εξωτερικό για μια συναυλία αυτά τα χρήματα είναι μικρή διαφορά στο συνολικό μπάτζετ. Ακόμα κι αν πας καταδρομική.
Καλά, είναι και θέμα αρχής.
Αυτό το ποσό είναι τραγικά μεγάλο. Δεν το συγκρίνω με το συνολικό ποσό μιας τέτοιας εκδρομής, αλλά μιλάω μόνο για το εισιτήριο.
Προφανώς βέβαια, αν δεν χρειαζόταν καν να σκεφτώ τα άλλα τουλάχιστον 300 ευρώ της εκδρομής, τα +50/70 ευρώ όντως δεν θα έκαναν διαφορά και δεν θα με απασχολούσε καν το θέμα.
Τέτοιου βελινικούς καλλιτέχνες μπορούν να ασκούν επιρροή στην τιμή του εισιτηρίου και μου φαίνεται περίεργο (για να το πω ευγενικά), να θεωρεί ο εκάστοτε καλλιτέχνης ότι αξίζει τόσο η συναυλία ή ότι πλέον απευθύνονται σε συγκριμένο target group. Το οποίο εν τέλη μάλλον αυτό είναι που με εκνευρίζει περισσότερο - εχεις ένα spirit of the radio, έχεις μιλήσει για diversity, τώρα όμως άλλαξε η φούσκα παρόλο που θα τραγουδάς τα ίδια τραγούδια.
Fact, που έλεγε κι ο Ζακ ο Κλουζώ. Τα εισιτήρια ειναι πανάκριβα και έχει δικαίωμα ο καθενας μας να λεει ΔΠΝΓούν και να φεύγει. Οι τιμες αγγιζουν τα όρια του εξοργιστικου σε πολλες περιπτώσεις.
Δεν είναι κανείς υποχρεωμενος να παρει, όσο κι αν θέλει. Πηρα, οχι χωρις δεύτερες σκέψεις, είναι αλήθεια.
Φτάνουμε στο σημειο να ειναι και θεμα αρχών, που είπε ο @pantelis79 πιο πανω, αλλα και ποσο θελει καποιος να δει κατι, ειδικά αν ειναι τεράστιο απωθημένο. Δεν το είχα, αλλά οι Rush είναι μεγάλη αγάπη, put the blame on me.
Όλα σεβαστά, λάϊφ γκόουζ ον.
Η απορία με τον @jonkyr ήταν πόσο θα κόστιζαν του χρόνου οι θέσεις που είχαμε το 04 στην Φρανκφούρτη. Η θεωρία του πουλημένου νεφρού μας κάλυψε και τους δύο.
Mα δεν κρίνω κανέναν που πήρε ή θέλει να πάρει εισιτήριο. Καλά έκανε και πήρε και του ευχομαι να το ευχαριστηθεί όσο περισσότερο γίνεται.
Εκεί ποντάρουν όλοι και εκεί πετυχαίνουν.
Απλά έχει φτάσει πλέον σε επίπεδα εκμετάλλευσης και θα ήθελα να δω μια πιο λελογισμένη εκμετάλλευση.
Μου φέρνει στο μυαλό την εξής κατάσταση: να έχεις συνάδελφο ο οποίος δουλεύει τον κώλο του σε ώρες(τύπου 12ωρα κλπ), να είναι πάντα διαθέσιμος no matter what και τελικά να γίνεται το παράδειγμα προς μίμηση, ενώ στην ουσία παίρνει και όλους τους υπόλοιπους στο λαιμό του και στην πραγματικότητα (θα έπρεπε να ) ειναι το παράδειγμα προς αποφυγή.
Πήρα και ένα για Μιλάνο ,στη θύρα Β16, κοντά στη σκηνή (197 με τα fees) και πλέον το έχω δίπορτο για να βρω φθηνά αεροπορικά.
Το καλό σενάριο είναι να πάω και στις δύο συναυλιες μιας και παίζουν με διαφορά 2 ημερών, 5 ώρες απόσταση με το πούλμαν…
Έδιτ: δεν ξέρω τι παίζει με τα presales αλλά δε μου ζήτησε κωδικό πουθενά. Μπήκα και πηρα
Νταξ μωρε, επειδη εκανα αναλυσεις για τις τιμες, νομιζα ξερωγω. Ολα καλα.
Διαβασα τα μνμ που ακολουθησαν. Προφανως ειναι φανερο οτι και κατ’ εμε ειναι εξωφρενικες οι τιμες. Απο την αλλη, αποδεχομαι οτι πιθανως θα υποκυψω και θα πληρωσω καποιο υπερτιμημενο ποσο (δλδ 110 ευρω στην κερκιδα, ειναι υπερ-υπερτιμημενο στα ματια μου), οπως το εκανα παλιοτερα. Εβριζα τις τιμες και μετα αγορασα. Ή αναποδα, δεν θυμαμαι.
Συμφωνω πως ναι, 50-70 ευρω ειναι overpriced φυσικα και αυτο ελειπε να μην το παραδεχομαστε, οταν μιλαμε για 30-40% πανω στην τιμη που θα επρεπε (ισως ουτε καν) να πληρωνουμε για να δουμε τετοιες μπαντες. Αλλα επειδη ειναι one off, το καταπινουμε και τα πληρωνουμε παλι. Μου αρεσε πολυ το παραδειγμα του συναδελφου με το 12ωρο, εχω βρεθει και στις δυο πλευρες. Σημερα πασχιζω να εξηγησω οτι δεν πρεπει να γινεται, ενω παλια το εκανα. Ας προσεχα, επαθα και εμαθα.
Ολα τα παραπανω γραφονται με το πλεονεκτημα που μου δινει το γεγονος οτι τους εχω δει 5-6 φορες. Αν δεν το ειχα κανει, μαλλον θα ειχα παρει 250 ευρω εισιτηριο σε τρεις πολεις ξερωγω. Ομως επειδη ακριβως ξερω οτι δυσκολα θα γινει sold out κατι απο αυτα που με νοιαζουν, κι επειδη ξερω οτι αν δεν δω αυτο το σχημα, δεν θα το μετανιωσω, σκιπαρω για την ωρα. Εχουμε κι αλλες υποχρεωσεις να καλυψουμε. Ισως τον αλλον μηνα, ισως σε ενα χρονο. Εχουμε καιρο.
Αύριο ανοίγει νέος γύρος presale ή general admission;
Σήμερα που άνοιξε η γενική αγορά, το Παρίσι έχει πολύ και πολλές καλύτερες θέσεις και πιο λογικές -σχετικά- τιμές.
ΑΝ το ήξερα, θα κοίταζα διαφορετικά.
ΝΠΝΓθτε τελικά.