~ Rush ~

Γιατί στο μπλε έχει 198 και στο ροζ 186? Τόσο πλάι είναι δηλαδή;

Τα φθηνά για Μιλάνο (100 ευρώ περιστερώνα) έχουν κάνει φτερά αλλά γενικά δεν φεύγουν με την ταχύτητα που περίμενα. Ίσως βιαστηκαμε

Κρακοβία βλέπω 100ε το φθηνότερο, πλάγια κερκίδα πάνω πάνω.
Άρα αρένα 150ε καλά είμαστε.

Λονδίνο 200 τα καλά εισητήρια. 210 αν θες να είσαι διάδρομο και κατ ελάχιστον 2 εισητήρια για διάδρομο.
Υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμα για όποιον ενδιαφέρεται.
Εγώ παρότι δε τους έχω δει και θεωρητικά θα ήθελα να τους δω μια φορά, τόσα πολλά δε δίνω.

1 Like

70 ευρώ τα φθηνότερα εδώ στο Όσλο, δεν έχω πάει όμως στην συγκεκριμένη αρένα οπότε δεν έχω εικόνα του πόσο μακριά είναι. Τα ακριβότερα είναι μπροστά στην σκηνή 560 ευρώ περίπου.

Για οσους δεν παρακολουθουν, προσθεσαν κι αλλες μερες, μια εκ των οποιων στο Λονδινο (ωραιοτατη Κυριακη). Τσεκαρω τα εισιτηρια για τις αλλες δυο μερες, βρισκεις ανετοτατα θεσουλες στην αρενα και σε ωραιο σημειο. Θα βρισκεις ως την τελευταια στιγμη μαλιστα. Ο λογος; Overpricing.

Αν εχουν κατι ιερο: εβαλαν δευτερη μερα στη Γλασκωβη και ακομη εχει εισιτηρια για την πρωτη. Οι τιμες στον θεο, προφανως δεν τους νοιαζει να κανουν sold out, αλλα απλως να βγει το χρημα. Μια ματια στις τιμες της αρενας στο Ο2 εξηγει τα παντα. Οποιος κανει κεφι και περιμενει ως του χρονου, λιγο πριν τις συναυλιες στο Λονδινο, πιστευω οτι στο resale θα βρισκει ευκαιριες απο πλευρας τιμων.

Για εμενα, ειναι απογοητευτικο να βλεπω τετοια προσεγγιση. Δεν ξερω αν φταιει η μπαντα (αμφιβαλλω, αλλα γιατι οχι κιολας;), το μανατζμεντ ή οι διοργανωτες, αλλα μπαντες οπως αυτες επρεπε να εχουν και καποιον λογο στο πώς προβαλεται το προϊον τους. Ενιγουει, αυριο ανοιγει το presale για οποιον ενδιαφερεται.

Πω πω σε αυτή τη σύγκριση μου αρέσει περισσότερο το original :see_no_evil:

1 Like

Αυτό! Δεν σου φαίνεται πολύ muddy ο ήχος? Χωρίς λεπτομέρεια?

Ίσως φταίει και η version του νέου mix που έβαλαν στη σύγκριση γιατί αρχικά μου είχε φανεί καλό.
Αλλά εδώ πχ η κιθάρα φαίνεται κυρίως στο αριστερό κανάλι ενώ στο original mix είναι πιο stereo.

Αν βρω χρόνο, θα τσεκάρω μηοως υπάρχουν κι άλλα συγκριτικά.

Οι μπάντες έχουν βρει τον χρήσιμο villain που είναι η Ticketmaster και κρύβονται πίσω από αυτήν. Η αλήθεια είναι ότι το dynamic pricing είναι επιλογή τους. Δεν τους υποχρεώνει κανείς. Το προσφέρει ο κακός της υπόθεσης και αυτοί με τη σειρά τους επιλέγουν το κέρδος που τους αποφέρει. Επίσης, καμία Ticketmaster δεν τους υποχρεώνει να έχουν όλα τα επιθυμητά εισιτήρια σαν premium, experiences, travel packages και ότι άλλο βάζει ο νους.

Δεν περιμένω ο εκάστοτε Geddy, Lars, Steve να ξέρει τι σημαίνει για ένα οπαδό τους το 300αρι που πρέπει να σκάσει να τους δει. Ούτε το να μπαίνουν σε μια προπώληση με καμία 50.000 bot και να τρώνε 3 ώρες πχ χωρίς να βρίσκουν εισιτήρια τα οποία άμεσα εμφανίζονται προς μεταπώληση. Αλλά τα όλα τα νταβατζηλίκια είναι εν γνώση τους γιατί πρέπει να δώσουν το ΟΚ (αυτοί ή το μάνατζμεντ τους).

Στους Rush θα πάω βρίσκοντας ένα εισιτήριο στην κερκίδα που δεν ήταν platinum δηλαδή στο face value του. Παλι ακριβό ήταν αλλά τουλάχιστον χωρις γαμησιατικα. Το ίδιο και στους SOAD. Από την άλλη σκεφτόμουν αυτό που λες. Ότι εφόσον μένω στο Λονδίνο, κακώς έπραξα. Έπρεπε να περιμένω την τελευταία εβδομάδα. Παρότι πλήρωσα face value. Έχουν πάρει τόσο λάθος την τιμολόγηση που είμαι βέβαιος ότι θα έβρισκα φθηνότερα.

Και στο τέλος το σκέφτομαι—πλέον— διαφορετικά. Τα show που πραγματικά απόλαυσα τα τελευταία 2-3 χρόνια είναι αυτά που πλήρωσα 20-30 λίρες (με φωτεινή εξαίρεση το Back to the Beginning για ευνόητους λόγους). Μπάντες στην ακμή τους, με ενέργεια, σε μικρούς χώρους κοκ. Οπότε πλέον δεν έχω και FOMO (σχεδόν) για κανένα . Ο καθένας βέβαια έχει ένα soft spot για μερικές μπάντες και ξεπερνάει τις κόκκινες γραμμές του, δεν ψέγω κανένα δηλαδή :slightly_smiling_face:

5 Likes

Ολο αυτο ειναι συμπερασμα που επισης εχω βγαλει εδω και 15 χρονια, και οσο πορευομαι ετσι, απολαμβανω τα λαηβακια πολυ περισσοτερο απο οτι πριν. Ειδα Leprous το 2016 στα 2 μετρα απο τοιν Einar και με κοινο 100 ατομα, τι να μου πουν τα πανακριβα λαην σε αχανεις αρενες?

3 Likes

Ειναι ακριβως ετσι. Να πανε να γαμηθουνε και οι μπαντες :grinning:.

Απλως να πουμε οτι αν με το “Steve” εννοεις τον Αρχηγο, οι Maiden γενικως δεν εφαρμοζουν dynamic pricing.

Ισχυει ρε :stuck_out_tongue:. Ενταξει, εγω δεν μενω σε μερος που το dynamic pricing στις συναυλιες ειναι ρουτινα η’ που γινοται απειρες συναυλιες συνεχεια, αλλα απ’ οσο θυμαμαι η μονη φορα που εχω πληρωσει λιγο παραπανω απο face value ειναι για να δω τον Marilyn Manson περσι και το “λιγο παραπανω” ηταν η προμηθεια του twickets. Αλλα με τετοια λαϊβαρα που εδωσε ο MM, το ειχα ξεχασει περιπου 2’ μετα τις πρωτες νοτες κιολας… Ασε που ηταν ολη η περιοδεια sold out και ηταν πραγνατικα δυσκολο να βρεις εισιτηριο πριν τις συναυλιες - δεν ξερω τι γινοταν τις ιδιες μερες τους, αν δηλαδη εβρισκες πιο ευκολα.

2 Likes

Όντως οι Maiden είναι εξαίρεση όσον αφορά το dynamic pricing αλλά δυστυχώς εισήγαγαν κι αυτοί VIP packages πρόσφατα.

Πάντως το σχόλιο δεν αφορούσε αυτούς, παράδειγμα ήταν :slightly_smiling_face:

1 Like

εφάρμοσαν φέτος στην αμερική.

1 Like

Δεν το ήξερα. Εδώ πάντως βλέπω ότι δεν υπάρχουν platinum tickets (που ουσιαστικά είναι αυτά του dynamic pricing) και μπορείς να πάρεις εισιτήριο με λίγο πάνω από $60. Μακριά μεν, αλλά μπορείς.

στά φορμουμ έπσε αρκετή γκρίνια από τους αμερικάνους. δημοσιεύτηκαν και φωτό με τις τιμές να αλάζουν. δεν ήθελα να το πιστέψω, αλλά…

2 Likes

Βοηθήστε με λίγο: το Grace Under Pressure θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση σκέτου βινυλίου ή μόνο box set;

Standalone βινυλιο δεν εχει ανακοινωθει, μονο boxsets ειτε με βινυλια ειτε με cds.

Ελαφρια κυβιστιση σε σχεση με το mix του Terry Brown, κανει ωραιο separation στα οργανα, δινει τοσο punchy drums (που το original δεν ειχε), ακους μπομπα το μπασο (το original ειναι σχετικα thin), δυνατες κιθαρες ολα καλα, πιο δυνατος ηχος overall με πιο ανοιχτο soundstage…και στα vocals ενα ακατανοητο θολο πηγαδι με αρκετο echo ανα φασεις. Γιατι;; Στο Body Electric πχ τα βαζεις πλαι με το απλο remastered του 2026 και ειναι τοσο εμφανες αυτο με τα φωνητικα. Σα να παλευουν θολα φωνητικα με καθαρα και punchy οργανα. Καλυτερα το clarity του remastered.

1 Like

409 ευρώ το κουτάκι.
Ευχαριστώ, δε θα πάρω!

1 Like