Sabaton and Eluveite @ Greece [15-16/03/2013]

Θέλω να πάω αλλά λογικά θα είναι τίγκα στα φασισταριά.

Ε ναι! Εννοειται πως ολοι οι φασιστες πανε να ακουσουν Eluveitie! Τωρα για Sabaton τι να πω; Ενα τραγουδι γράφτηκε για την χωρα μας και ολα τα εθνίκια νομιζουν οτι εχει γραφτει γι’αυτους! Ας ελπισουμε να ειναι μηδαμινοι!

#-o Ας ελπίσουμε πως όχι…
Ομολογώ πως δεν το είχα σκεφτεί έτσι, αλλά μόνο η θεματολογία των Sabaton -και ειδικά το “Coat of Arms”- μάλλον λειτουργεί σαν μαγνήτης και για πάσης φύσεως :wacko:…

[-X

δε νομιζω να ισχυσει κατι τετοιο…! ελπιζω τλσχστν!!

Αυτό.

Από την άλλη, εύχομαι κομματάρες όπως [B]αυτή[/B] ή [B]αυτή[/B] να τους “ξενερώσουν” και να μην πατήσουν το ποδαράκι τους… 8)

Σωστος ο Frealaf ! :wink:

Δείτε το σχόλιο ενός mainblock 13 στο 40:1 και θα καταλάβετε τι εννοώ. Θα ξενερώσουμε άσχημα με τα εθνίκια.

ωωχχχ ελπιζω να μη τραβηξουμε αυτη τη ξενερα με ρα κωλ*φασισταρια να πουμε…

Ισχύει… !

οποιος νομιζει πως η θεματολογια των sabaton λειτουργει σα μαγνητης για “φασισταρια” οπως αναφερθηκε, ειναι παντελως ασχετος. οποιος απο την αλλη εχει ασχοληθει με sabaton και εχει μια ιδεα για την μπαντα και το πιστευει αυτο τοτε ειναι απλα ηλιθιος. αυτη η μπαντα εχει τελειως αντιθετη ιδεολογια. οποιος ειναι φασιστας και πιστευει πως οι sabaton ειναι μια μπαντα που του ταιριαζει, τι να πω? μαλλον εχει ακουσει ενα μονο τραγουδι και ακομα και γι αυτο κατι λαθος εχει καταλαβει… αν ειναι δυνατον να συζητατε γι αυτο σχετικα με τους sabaton επειδη μπορει ν ειδατε 5 σχολια στο youtube απο 15χρονα βλαμενα ασχετα με τη μουσικη αυτης της μπαντας που απλα τους ανακαλυψαν ακουγοντας το πολυ ενα τραγουδι κ αμα… απο την αλλη ρε συ I_love_metal πχ, γιατι ν ξενερωσεις αμα καποιος ασχετος θα παει ν ακουσει το Coat of Arms κ ν νομισει οτι κατι εκανε? στα παπαρια σου τι μπορει να νιωθει ο καθενας με τους στιχους ενος τραγουδιου.

δε με νοιαζει αν ο αλλος ειναι φασιστας η αναρχικος, η οτι διαολο θελει. ο καθενας ας πιστευει οτι γουσταρει. δε με νοιαζει αν σε διαφορες μπαντες πηγαινουν οι “ετσι” κ σε αλλες οι “αλλιως”. εγω τη μουσικη κοιταω γενικα. απλα θεωρω τελειως ακυρο να συζητατε για κατι τετοιο σε θρεντ των sabaton. να ηταν κ τπτ φασιστες, να πεις οκ…

ισα ισα απο το πρωτο σχολιο εχω γραψει οτι οι σαμπατον εννοείται ότι είναι εντελώς άλλης ιδεολογίας και δεν εχουν καμια σχεση… γραφω κιολας “λες και εχουν γραψει τα κομματια γι αυτους”, τωρα υποθεσεις κανουμε…
και ναι εγω θα ξενερωσω αν γινει κατι τετοιο…

Πολυ σωστος ρε φιλε! Δεκα μπραβο! Τα διαβαζω και εγω τοσες μερες και λεω “κοιτα με τι ασχολουμαστε”. Γι αυτο παμε κατα διαολου σα χωρα. Αντι να λεμε για τη συγκροτηματαρα και για το live καθαυτο, ασχολουμαστε με το αν ενα τραγουδι εκφραζει φασιστες ή οχι…Και με ολα τα αλλα τραγουδια που δεν εκφραζουν φασιστες τι θα γινει; Εκτος και αν ερθουν να ακουσουν ενα τραγουδι και μετα φυγουν. Ρε σεις σοβαρευτειτε και χαρειτε τη μουσικη και τη ζωη εξω απ’ ολα τα αλλα. Με τον διπλα, οτι και αν ειναι αυτος και τα πιστευω του, αγκαλια θα 'στε και θα χτυπιεστε στο live. Ολα τα αλλα αφηστε τα γι αυτους που βγαζουν φραγκα απο αυτα και απλα παιζουν με το μυαλο σας.

Μα το “πρόβλημά” μας εν προκειμένω δεν αφορά τις ιδεολογικές τοποθετήσεις των ίδιων των Sabaton… Όπως πολύ σωστά προανεφέρθηκε, η δική τους τοποθέτηση είναι ξεκάθαρη (κι αυτό φαίνεται κι από κομμάτια σαν κι αυτά που παρέθεσα σε προηγούμενο ποστ)…

Ο όλος προβληματισμός μας επικεντρώθηκε στο κατά πόσον μερικοί ανώριμοι fans ή άσχετοι που έχουν ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ τα πράγματα ενδέχεται να βρεθούν στη συναυλία με άγριες διαθέσεις …άλλου τύπου (και -ενδεχομένως- ανάλογη προκλητική συμπεριφορά). Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα από το ποστ του “τσόγλανου”…

Επίσης, όντως η θεματολογία των Sabaton που κακά τα ψέμματα αναφέρεται στο 90% των περιπτώσεων σε γεγονότα από την παγκόσμια στρατιωτική ιστορία, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί μαγνήτη για κάθε ανερμάτιστο στρατόκ…λο είτε είναι nominally φασίστας είτε όχι… Με την ίδια λογική που το Saving Private Ryan ή το Cross of Iron μπορούν να αντιμετωπιστούν και ως αντιπολεμικές αλλά και ως πολεμικές ταινίες, έτσι και το πώς κάποιος θα αντιμετωπίσει τη θεματολογία των Sabaton -είτε ως glorification είτε ως ρεαλιστική αναπαράσταση (και, εν τέλει, απομυθοποίηση του πολέμου)- εξαρτάται από το τι έχει στο μυαλό του… That said, για να μην παρεξηγηθώ, σε μια συναυλία εννοείται ότι μπορούν να παρίστανται όλοι… δεν θα ζητάμε δα και πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων. Αρκεί να μη δοθούν αφορμές για άλλου τύπου έκτροπες καταστάσεις… (hopefully not!)

PS> Και μ’εκείνα και με τ’αλλα, δεν έχω προλάβει καν ακόμα να πάω να πάρω εισιτήρια… #-o:p

Τα περισσότερα κομμάτια των Sabaton είτε απλά εξιστορούνε ιστορικά πολεμικά γεγονότα ή όπως στην περίπτωση των κομματιών που αναφέρονται στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, καταφέρονται παράλληλα εναντίων των ναζί, των σφαγών που κάνανε κλπ. (π.χ. primo victoria, the final solution, uprizing)
Άρα κανονικά δεν τίθεται, όπως είπανε και άλλοι φίλοι, θέμα προσέλκησης φασισταριών. Τώρα επειδή τα φασισταριά το παίζουν και καλά πατριώτες και οι Sabaton έτυχε να έχουν και το κομμάτι για τον πόλεμο του 1940 όπου εξυμνείται η ηρωική μας αντίσταση κλπ, ε οκ! Αν κάποιος πληρώσει εισιτήριο μόνο για να ακούσει αυτό το τραγούδι, τι να πω!:?
Βέβαια επειδή αρκετός κόσμος λειτουργεί επιφανειακά, μπορεί κάποιοι από αυτούς να έχουν ταυτιστεί με τους Sabaton λόγω του στρατιωτικού προφίλ τους χωρίς καν να έχουν ασχοληθεί ουσιαστικά με την μπάντα και τη μουσική της.
Πάντως ο (έστω χαζός) φόβος για ευτράπελα από μερικούς τέτοιους που μπορεί να πάνε με κρατάει και εμένα και δεν έχω πάει ακόμα να βγάλω εισιτήριο!:frowning:

Ρε σεις ένας από τους λόγους (πέραν της μουσικάρας) που μου αρέσουν οι Sabaton είναι ακριβώς το γεγονός ότι δεν παίρνουν το μέρος των Ναζί στους στίχους τους. Και θα ξενερώσω πολύ αν σκάσουν μύτη τα εθνίκια επειδή έχει γραφτεί ένα τραγούδι για το έπος του 40.

Και όχι τίποτα άλλο αλλά είναι μάλλον ειρωνικό ένα τραγούδι που εξυμνεί τον αγώνα ενός έθνους για να διατηρήσει την ανεξαρτησία του και άρα την ελευθερία του, να υμνείται παράλληλα από τα φασιστιλίκια που μόνο στην ελευθερία που δεν πιστεύουν! Αυτό και αν είναι ιεροσυλία!:evil:

Και αν σκάσουν μύτη τα φασισταριά τί θα γίνει; :-s

Αν όντως σκάσουν μύτη, τότε πραγματικά εύχομαι οι Sabaton να μην παίξουν το Coat of Arms ώστε αντί να ξενερώσουμε εμείς, να ξενερώσουν αυτοί :stuck_out_tongue:

αντε ξεκολατε με αυτη τη συζητηση σιγα μην ερθουν τα φασισταρια στους Sabaton τωρα και να χει 3-4 στα τετοια μας…!!