Sabaton and Eluveite @ Greece [15-16/03/2013]

me gusta badly sabaton

ξαναέκανα edit :stuck_out_tongue:

Τι ζήσαμε στη Σαλονικάρα με Wisdom, Eluveitie και Sabaton; Δεν εχει ξαναγίνει αυτό… το καλύτερο φετινό live με ίσως το καλύτερο support που έχω δει ποτέ μου σε συναυλία και τους Eluveitie να είναι μια μπάντα από άλλο πλανήτη και κλασσικά τοους υπέρχους Sabaton που τα 'δωσαν όλα… Για το κοινό τι να πω; Το καλύτερο κοινό που έχω δει στη Θεσσαλονίκη και το συγκρίνω μόνο με αυτό των Guardian… Αυτό το live δεν υπήρχε… μακάρι να ήταν όλα έτσι και στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να τους δω και σήμερα Αθήνα… Όσοι πάτε θα περάσετε τέλεια…

Υ.Γ.: Πριν το live δε μου αρεσαν οι Eluveitie… Μόλις κατέβασα όλη τη δισκογραφία τους… Απλά δεν τους χορταίνεις όσο και να είναι πάνω στη σκηνή…

ταλαιπωρήθηκαν πάντως για να φτάσουν (από το φου μπου τους)

Wow, Greek friends… what a day. We went through hell to get here. A big storm up in Hungary and Serbia took all our equipment. We managed to fly out just to do the show for you tonight but had to leave the bus and the truck. But most important, we are here!
NOTHING CAN STOP US! FOR THE GLORY OF HELLAS.

Ισχυει, στο λαηβ δεν ειχαν ολα τα σκηνικα τους και ο Snowy επαιξε με ντραμς των Wisdom!

Το Τhe hammer has fallen δεν το παιξαν

ειχατε τιποτα …επισκεψεις απο τα παλικαρια με τα μαυρα που θα ηθελαν να ακουσουν ενα τραγούδι? αυτο που λεει για το πως αυτους που ειναι αδελφοποιημενοι τωρα, τους πεταξαμε στην θαλασσα το '40. (τόσο ιστορια ξέρουν βλέπεις)

Oχι ψηλε δεν ειχαμε τιποτα τετοιο.

[quote="“ethoismenos,post:148,topic:22524”]

Oχι ψηλε δεν ειχαμε τιποτα τετοιο.[/QUOTE]
Ευτυχώς! Ας ελπίσουμε το ίδιο και σήμερα στην Αθήνα!!:-k
Btw, we can’t wait!! :slight_smile:

Μερικές ερωτήσεις για τους “χθεσινούς”:

1. η απουσία της Anna στο hurdy gurdy και τα φωνητικά ήταν αισθητή;
  2. τα παραδοσιακά όργανα ακούγονταν καθαρά ή τα κάλυπταν τα ηλεκτρικά; (π.χ. στο Burgfolk που τους είχα ξαναδει ο ήχος ήταν καταπληκτικός, σε μερικά κομμάτια τόσο το βιολί όσο και τα πνευστά ήταν πιο ευδιάκριτα απ’ο,τι στο άλμπουμ!)
  3. οι Sabaton τραγούδησαν κάποιο απ’τα τραγούδια του Carolus Rex και στα Σουηδικά (μακάρι!) ή ήταν όλα στα Αγγλικά;
    Thx in advance!!
  1. Νομιζω οχι ιδιαιτερα.
    2)Καποιες στιγμες χανοταν αλλα ισως επειδη ημουν καγκελο ναι διπλα στα ηχεια να ηταν ετσι.
    3)Ναι επαιξαν δεν θυμαμαι πιο ομως:p

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση! :slight_smile:
[B]Σειρά μας λοιπόν, σήμερα!! \m/[/B]

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ!!! ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ!!!

Άντε πάμε απόψε να τα σπάσουμε :slight_smile: Ξεκινάω σε λίγο ELUVEITIE ΡΕ :metal:

ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΝΤΑ,
ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΑΠΟΨΕΣ !!!

ναι και μια φορά επιτέλους μια μπάντα που ήρθε όταν έπρεπε στα ντουζένια της και δεν άφησε τπτ όρθιο !!!
εκπληκτική απόδοση !!! :D:D:D

(να μην ήμουν ψιλοάρρωστος και με full κλειστό λαιμό να φωνάξω και λίγο να κοπανηθώ κλπ, αλλά και πάλι το καταευχαριστήθηκα)

οι νεοι Blind Guardian του ελληνικου κοινού. τρομερο live απιστευτη ενέργεια. ουάου!! ουτε εγω περιμενα τετοιες αντιδρασεις απο το ελληνικο κοινό. ξυπνησαν μνημες απο guardian και iced earth στο Ροδον στα μεσα του 90!!! μπραβο ρε!! αυτο ηταν heavy metal concert !!!

πολυ ΟΜΟΡΦΟ το λαιβ…άρρωστος πήγα, [I]αλλά αφού προπλήρωσα[/I]… :Ρ

βασικά, πήγα για [B]Eluveite[/B] -αυτοί με ενδιέφεραν, γι αυτούς πλήρωσα τικέτο…

pagan πανώ, pagan flag ([I]η λευκή heathen κέλτικη που ανέμιζε κάποιος δεξιά της σκηνής[/I])και ουκ ολίγοι…Εθνικοί παρόντες!!! :slight_smile:

[I][COLOR=“DimGray”]Δεν μ άρεσε η καθυστέρηση…ντίβας που επέδειξαν οι Sabaton, αλλά ντάξει αφού έδωσαν οτι ήταν να δώσουν…[/COLOR][/I]

Καλά περάσαμε…

Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο show, όσοι δεν ήρθατε χάσατε.

Σύντομες εντυπώσεις από το χθεσινό live στο Fuzz…

• οι [B]Wisdom [/B]πολύ promising μπάντα, καλή σκηνική παρουσία, πολύ καλά φωνητικά… Ο ήχος ΚΑΚΟΣ! (σε κομματάρες σαν κι [B][U]αυτή[/U][/B], το riff ίσα-ίσα που το “έπιανες”)… Ιδιαίτερη στιγμή η διασκευή του Wasted Years των Maiden (!)

• οι [B]Eluveitie[/B] (για τους οποίους κυρίως πήγα στο χθεσινό), καλοί μεν, αν και λίγο διεκπεραιωτικοί… η επιλογή του set list δεν βοήθησε την κατάσταση και πολύ, καθώς αγνοήθηκαν κομματάρες από προηγούμενο υλικό τους προς όφελος του τελευταίου άλμπουμ τους… Ο ήχος ΜΕΤΡΙΟΣ -στην καλύτερη περίπτωση! Γενικά, τόσο από άποψη ήχου όσο και από άποψη απόδοσης, μάλλον απογοητεύτηκα, ειδικά σε σχέση με τους Eluveitie που βίωσα στο Burgfolk το 2011. Δείτε [U]εδώ[/U] μερικά βιντεάκια που είχα τραβήξει με μια απλή compact camera κι ακούστε/συγκρίνετε ποιότητα ήχου… ακόμα και με την παραμόρφωση από την εγγραφή από το απλό μικροφωνάκι της κάμερας, ο ήχος ήταν μάλλον καλύτερος σε σχέση με χθες στο Fuzz(!)
    Το μεγαλύτερο “ξενέρωμα”, πάντως, ήταν η συγκριτικά χλιαρή αντίδραση του κόσμου στον ύμνο Tegernako με το οποίο και έκλεισαν το σετ τους… Πραγματικά απορώ! [-X
    Btw, η απουσία της Anna ήταν -τουλάχιστον για μένα- αισθητή, τελικά…

• οι [B]Sabaton[/B], με τους οποίους ομολογώ ότι δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα -εξαιρουμένου του Carolus Rex και κάποιων “σκόρπιων” κομματιών- με εξέπληξαν ευχάριστα! Ο ήχος, αν και σαφώς βελτιωμένος, δεν ήταν και πάλι αυτός που έπρεπε (ειδικά τα solo χάνονταν σε ένα απίστευτο, δυσδιάκριτο mash από νότες) αλλά η απόδοση και η ενέργεια όλης της μπάντας ήταν εντυπωσιακή! Ο δε Joakim είναι σαφώς showman, καμία αμφιβολία! Προσωπικά ευχάριστες εκπλήξεις ήταν τόσο ότι επέλεξαν να τραγουδήσουν το A Lifetime of War στα Σουηδικά (En Livstid I Krig) όσο και το ότι το κοινό επέλεξε να παιχτεί το Uprising που για μένα είναι από τα καλύτερά τους κομμάτια…

Σε γενικές γραμμές, μια ωραία βραδιά, αν και ελπίζουμε σε καλύτερα στο μέλλον όπως και -επιτέλους- να ακούσουμε κάποτε κι εμείς τις μπάντες live όπως θά’πρεπε, με καλύτερο, πιο ευδιάκριτο ήχο…

Συμφωνώ 100% με Frealaf για Eluveitie. Επειδή τους έχω δει και τις 3 φορές στην Ελλάδα και 1 Γερμανία οφείλω να ομολογήσω πως και τις 3 εδώ είχαν σκατά ήχο (τουλάχιστον εκεί που βρισκόμουν) ενώ στη Γερμανία ΤΕΛΕΙΟ! Αν και τις 2 πρώτες φορές που μας επισκέφτηκαν (με Kreator και στην Αθήνα μόνοι τους) ο ήχος ήταν το τελευταίο πράγμα που με ενδιέφερε (ΕΒΛΕΠΑ EUVEITIE ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!! 8O ).

Όσον αφορά το σετλιστ καταλαβαίνω ότι ήταν περιοδεία για το Helvetios αλλά οκ ρε φίλε έχεις και κάποια άλλα άλμπουμ από πίσω μη τα διαγράφεις!!! Παίξε κάτι παραπάνω… Πραγματικά καημό έχω κάποια στιγμή να πετύχω λαιβ dance of victory και somber lay, όλα τα υπόλοιπα τα έχω ακούσει παράπονο δεν εχω! Η απουσία της Anna ήταν όντως ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!! Και παρόλο που το κοινό ήταν πολύ δυναμικό σε όλα τα νέα κομμάτια όταν έπεσε το tegernako (το αγαπημένο μου) αντί να γίνει 10 φορές περισσότερος χαμός, ξαφνικά υπήρξε τέτοια χαλάρωση που δεν μπορώ να την εξηγήσω…

Πέρα από τα παραπάνω όμως ήταν ένα πάρα πολύ καλό λαιβ,πραγματικά το ευχαριστήθηκα!!! Ο κόσμος τους έχει μάθει πλέον και σίγουρα όταν βγάλουν νέο άλμπουμ δε θα το σκεφτούν 2η φορά να μας ξαναρθουν, τους έχουμε κερδίσει, κάτι που ισχύει βεβαίως και για Sabaton… επίσης λατρεμένο συγκρότημα την εμφάνιση του οποίου δεν πρόκειται να σχολιάσω γιατί χαλάστηκα από διάφορα όσον αφορά τον ήχο, τους νέους τυπάδες και το σετλιστ που επέλεξαν.

Κάνω upload το Inis Mona και το Swedish Pagans.
Σε κάνα 2ωρο θα είναι up.