Sabaton/Blind Guardian @Release Athens Festival 21/07/2022

Λοιπόν, εγώ πρόλαβα 2 κομμάτια Epica, συμπαθεστατοι ήτανε, βαράνε καλά - δεν είχα ακούσει νότα πριν.

Η σημερινή μέρα είναι ένα συναισθηματικό ρολλερκαστερ, καθώς για αρχή ήταν κανονισμένο παιδικό πάρτυ στην μικρή, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση για Guardian.
Fast forward στις 12, όπου παίρνουν τηλ από τον σταθμό ότι έχει πυρετό. Προφανώς άκυρο το πάρτυ :frowning_face:.
Εκεί όμως ακριβώς ανοίχτηκαν νέοι ορίζοντες. Guardian και μόνο Somewhere?? Και συγχρόνως ο μικρός είχε εκφράσει ότι ήθελε να έρθει σε συναυλία μετά τους Maiden που είχα πάει. Ακολουθεί ένα επόμενο συναισθηματικό ρολλερκαστερ, όπου ο αρχικός ενθουσιασμός για την πρώτη του συναυλία, πάει σε απογοήτευση, γιατί 80 ευρώ για Guardian δεν δίνω. Καθώς λοιπόν πάω για κάτι πρόχειρα ψώνια, στο μεταξύ Παντελαρας κάνει κίνηση ματ και 8παρα φεύγουμε πετώντας. Φτάνοντας, απλά μπαινουμε μέσα ( δεν ζήτησαν εισιτήριο για τον μικρό) και κάπου εκεί ξεκινάει η φάση.

Δυστυχώς, λόγω του μικρού που δεν θα έβλεπε τίποτα, αλλά και λόγω κοβιντ, κάτσαμε αρκετά πίσω ( εκεί που ήταν η είσοδος για VIP), όπου δυστυχώς δεν ακουγόταν σχεδόν τίποτα από κοινo, αλλά συγχρόνως ήταν τρέλα άνετα και ο μικρός ήταν σε κάγκελο και έβλεπε τα πάντα.

Αν ήμουν μπροστα, θα ένιωθα περισσότερο με παλμό κοινού κλπ, αλλά Guardian ήταν εξαιρετικοί ( εκτός από το Into the Storm που ο Hansi κράταγε δυνάμεις, όπως αποδείχτηκε αργότερα). Το μηχανάκι που έχουν για ντράμερ είναι εξαιρετικά κακός στην σύνθεση, αλλά εξαιρετικά καλός στην αναπαραγωγή ( ο Θομεν πολύ αμφιβάλλω αν θα έβγαζε αυτά τα κομμάτια). Όλα ένα ένα τα κομμάτια προφανώς, με personal favorite το Ashes to ashes. Πολύ τους χάρηκα και ας μην άκουγα ρεφραίν λόγω απόστασης από το κοινό - αλλά οι αντιδράσεις φάνηκαν να δείχνουν ότι ήταν πολύ καλά τα πράγματα. Ο Χάνσι ήταν ένα κλικ πιο μπρουταλαριας απ’ ότι θα περίμενα, αλλά την έβγαλε την συναυλία με την παλιά ορμή, πράγμα που δεν περίμενα σε καμία περίπτωση.

Sabaton σήμερα άκουσα για πρώτη φορά στην ζωή μου, λίγο πριν πάω στην συναυλία. Αν δεν με έπριζε ο μικρός να κάτσουμε, δεν θα βλέπαμε τίποτα. Για τα 5 κομμάτια που είδα, οντως έπρεπε να είναι headliners, εξαιρετικό στήσιμο, πολύ συναυλιακά κομμάτια, εντυπωσιακό show. Μπράβο στα παιδιά και δεν τους το χα. Πολύ καλός ήχος. Guardian ήταν λίγο πιο μπουκωμενος ο ήχος, αλλά σε καλά επίπεδα και πάλι.

Τώρα για να συγκρίνω με high priority, release και πάλι release, οποίος το κάνει το έχει προγραμματίσει εξαιρετικά, μπράβο τους.

15 Likes

Γαμώ, όπως πάντα.

Μπήκα με την έναρξη των epica και χωρίς να έχω μεγάλη σχέση μαζί τους με κέρδισαν άνετα. Επιβλητική παρουσία η simon ότι και να κάνουν οι άλλοι αυτή κλέβει τη παράσταση. Επικό σχόλιο απ’τον κιθαρίστα (why bruce doesn’t like you?,i think you are the best).
Guardian έσπειραν αν και θα μπορούσε ο Hansi να κόψει τη φλυαρία του ανάμεσα στα κομμάτια και να παίξουν άλλο ένα. Δεν πειράζει όμως με αποζημίωσαν με το υπερέπος somewhere far beyond.Δαιμονισμένη εκτέλεση, highlight της βραδιάς και το καλύτερο κομμάτι guardian.-
Τώρα sabaton ήξερα ότι θα περάσω καλά κι αυτό έγινε . Ωραίο show,φωτιές και μπαμ μπουμ σε αφθονία, όρεξη απ’τη μπάντα. Καλώς ή κακώς αυτοί θα είναι οι headliners από εδώ και πέρα σε όλα τα μεγάλα festival και δικαίως.

11 Likes

Δυστυχως, εφυγα αργα απο τη δουλεια, αλλιως τα υπολογιζα και απο Guardian προλαβα μονο το Valhalla και το πολυ ωραιο sing along του. Oι Epica χαμενοι ηταν ετσι κι αλλιως κι ημουν βεβαιος οτι θα μου αρεσαν. Οποτε τι εμεινε; 90 λεπτα Sabaton. Ευτυχως βρηκα εισιτηριο στη μιση τιμη, οποτε δεν ενιωσα εντελως κοροιδο.

Ο κοσμος φανηκε να γουσταρει αρκετα, και η μπαντα επισης. Δεν ξερω αν ειναι κομματι του εκαστοτε σοου το '‘ειστε μοναδικοι, κλπ", λογικα ναι, αλλα δε ξερω, εδειχναν να το απολαμβανουν. Πολυ συμπαθητικη φιγουρα ο μπασιστας και η αξιοπρεπεστατη προσπαθεια του να μιλησει ελληνικα. Επισης ο Joakim ειπε μια μεγαλη αληθεια, οτι καθε φορα που παιζουν στην Ελλαδα, καθε φορα το κοινο ειναι μεγαλυτερο. Τυρενιοι, ή μη, εγω τους βρηκα πολυ ενταξει σε οτι αφορα την επαφη τους με το κοινο. Δεν ξερω ποια αλλη λεξη να χρησιμοποιησω. Εχουν κι αυτα τα μουτρα του Σουηδου γειτονα απ’ τον 3ο που σκοτωσε την μανα του αλλα δε θα το μαθεις πριν αρχισει να ζεχνει το πτωμα, οποτε ολα καλα.

Απ’ το setlist δεν ελειπε κατι ιδιαιτερο, ειπαν αυτα που ηθελε το κοινο να ακουσει, παιξανε το Sparta το οποιο με κριντζαρει σαφως λιγοτερο απ’ το Coat of Arms. Ημουν μεταξυ σκηνης και πυργου του ηχοληπτη και θεωρω οτι ο ηχος ηταν μια χαρα. Ωραιο σοου, τιποτα το lifechanging, αλλα και γιατι οχι βρε αδερφε; Μια χαρα περασα, παροτι κομματια.

Στα θετικα, η τιμη της μπυρας, ενταξει, Αmstel ηταν, αλλα ας αφησουμε την εξεζητημενη ζυθοποιια για μια αλλη φορα, το (πολυ) σαπουνι, το νερο.Ειχα μεγαλη προσμονη για τους Sabaton. To oτι τους ειδα, αλλα στεναχωρηθηκα περισσοτερο απ’ οσο υπολογιζα που εχασα Epica/BG, θεωρω οτι λεει κατι για τα vibes του χωρου, του release γενικοτερα. Βεβαια, προβλεπεται το Σαββατο να εχει κοσμο μεχρι τον Αλιμο και να μην ειμαι το ιδιο ανετος, αλλα σαν πρωτη γνωριμια με το Release 2022 ειμαι πολυ ικανοποιημενος.

5 Likes

Από τα σχόλια για σαπούνια και νερά που διαβάζω το μονο που φαντάζομαι είναι τεράστιες μάνικες πυροσβεστικής με νερό και υγροσαπουνο να σας καταβρεχουν μπας και πλυθειτε καμία μέρα ρε απλυτοι μεταλλαδες :stuck_out_tongue_closed_eyes:

8 Likes

Τι υπέροχο καλοκαίρι το φετινό . Having the time of my life που λένε , έχω ξεκωλιαστει στις συναυλίες. Έχω δει όλα όσα ήθελα

Μαγική βραδιά η σημερινή . Σαν την ομορφιά της Σιμον ένα πράγμα

Epica : Στάθηκα αρκετά μπροστά αριστερά . Ο ήχος δεν ήταν φοβερός αλλά δεν τους στέρησε και κάτι από την εξαιρετική τους εμφάνιση . Χάρηκα ιδιαίτερα που ενώ ο ήλιος έκαιγε μάζεψαν κόσμο μπροστά ο οποίος ήταν πολύ πολύ θερμός απέναντι τους . Γούσταραν πολύ και αυτοί, έπαιξαν μαζί μας , είχαν όρεξη και κατάφεραν να ξεσηκώσουν εμάς τους μπροστινούς . Απ’ όλα όσα πήγα νομίζω ότι είχαν την πιο ζεστή αντιμετώπιση από τα " τρίτα " ονόματα . Σιμόν κούκλα και τρομερή φωνή…

Blind Guardian : Έμεινα στο ίδιο σημείο , μπροστά αριστερά . Μεγάλη μπάλα και συγκίνηση. Πρώτη φορά τους είδα και μου έκαναν μπασιμο με into the storm, welcome to the dying :face_holding_back_tears: . Μπουκωμενος ήχος , αλλά προς καλός . Στο black chamber είτε συνήθισαν τα αυτιά μου ή καθάρισε αρκετά και μας πήγαν γαμιωντας καροτσάκι

Μεγάλες στιγμές σε Theatre of Pain , Quest , Ashes to Ashes , συνέχισαν να είναι διαστημικοί και μου ολοκληρώνουν την αλμπουμαρα

Σκάνε το Mirror Mirror. Λίγο νωρίτερα είχα προσπαθήσει να κάνω βίντεο κλήση σε κολλητό δεν απάντησε και με παίρνει με το ξεκινάει . Τρομερή εκτέλεση έμεινα άφωνος

Valhalla ύψιστος ύμνος με το κλασικό sing along και αρχίζω να βρίζω τα τανκς των Sabaton που μου στέρησαν ένα δεκάλεπτο ακόμα , ένα Nightfall βρε αδερφέ

Sabaton : έβρισα Sabaton , ε; Χμμμμ . Λοιπόν θα τα γράψω όπως τα βίωσα εγώ στη μέση στην αριστερή πλευρά από τον πύργο με τους ηχολήπτες και τα φώτα .

Δεν είμαι κανένας μεγάλος οπαδός τους , δεν έχω ακούσει κανένα δίσκο τους ολόκληρο . Αυτό όμως δεν εμπόδισε ποτέ ούτε να τους σέβομαι απεριόριστα ούτε και από το να τους τιμάω σε κάθε επίσκεψη στη χώρα μας . Πρέπει να ήταν η 3η φορά σήμερα …,

Η μπάντα αυτή το 2015 ( να είχα πάει και να μη θυμάμαι; ) έπαιξε Fuzz . Το 17 Academy

Πώς το βίωσα εγώ λοιπόν στη μέση αριστερά

Το καλύτερο μπασιμο συγκροτήματος που είδα φέτος το καλοκαίρι . Τσεκ

Ο καλύτερος ήχος συγκροτήματος που έπαιξε στο Release φέτος . Λίγα λέω , συγκρίσιμος με Iron Maiden όταν ξεμπουκωσαν . Ίσως και καλύτερος . Τσεκ
.

Η συγκλονιστικότερη ανταπόκριση κόσμου απ όλες τις μεταλ και ροκ που είδα φέτος πλην Μειντεν που οκ , μπροστά ήμουν κόλαση προφανώς . Τσεκ

Παλαμάκια, τραγούδια φωνές κοπανημα μέχρι το ύψος του πύργου από ανθρώπους 40plus , 30ηδες όπως εγώ και νεαροί και ακόμα πιο πίσω όσο γυρνούσα κεφάλι φέτος μόνο οι Sabaton απο τις μέταλ στο Release. Τσεκ

Stage Show , όρεξη διάθεση απόδοση φωνής κιθάρες ντραμς μπάσο . Το καλύτερο φέτος απ’ όσες είδα . Τσεκ

Που πέρασα εγώ προσωπικά πιο ευχάριστα και διασκέδασα με την ψυχή μου φέτος ; Sabaton . Τσεκ

Παιδιά , εγώ συμφωνώ και με τα τυριά Π.Ο.Π. και με όλα όσα λέτε για Sabaton . Δεν θα ακούσω δίσκο τους σήμερα όσο κι αν εκστασιαστηκα

ΑΛΛΑ

Οι τύποι αυτοί έχουν φέρει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εφήβων στην μεταλ οικογένεια μας . Είναι γεγονός που αποδείχθηκε ξανά σήμερα . Τα οποία παιδιά ήταν και κύριοι ως επί το πλείστον σαν θεατές και λυσσασμένοι για τη μπάντα και ήρθαν σε επαφή με Guardian …

Είναι από τα πιο διασκεδαστικα καλοπροβαρισμενα και άριστα αποδοσμενα acts αυτή τη στιγμή εκεί έξω

Είναι μια μπάντα στα καλύτερα της , με νέους ακόμα μουσικούς , μια μπάντα της εποχής μου μεν , του σήμερα επίσης δε

Αυτό είδα εγώ σήμερα . Μια μπάντα του “τώρα” στα καλύτερα της

Για μένα η εμφάνιση της χρονιάς so far

Έτσι το βίωσα εγώ , δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε ή ο,τι αυτά που λέω ίσχυαν σε όλο τον χώρο που δεν μπορώ να το ξέρω

Έπρεπε να παίξουν περισσότερο. Αυτή είναι μια δικαιολογημένη γκρίνια μου . 95 λεπτά δεν θα σε πάνε παραπάνω . Αν και είναι ήδη στα μάτια μου πολύ ψηλά

Πάμε για Slipknot να ζήσουμε ακόμα μεγαλύτερες στιγμές

14 Likes

Για τους χρονους που ρωτησε καποιος
75’ οι Epica
80’ οι Guardian
90 oi Sabaton

Στους Sabaton εσπασε λιγο ο κοσμος (από τα δεξια μπροστα στον πυργο) σε σχεση με guardian.
Ολοι τους ηταν πολυ καλοι. Ο μπασιστας των sabaton, συμπαθεστατη φιγουρα, ειναι ο 2ος που εχει απομεινει απο το αρχικο σχημα. Εχει παντρευτει Ελληνιδα και για αυτο μας μιλησε σπαστα ελληνικα. Απαιχτος! Οι sabaton θα μπορουσαν να παιξουν λιγο παραπανω αλλά είχαν ωραιο show. Ειναι συναυλιακη μπάντα και δεν μπήκαν αδικα headliners.

Ωραιος και ο κιθαριστας των Epica που πεταξε το καρφακι του για τον Dickinson.
Το κοινο ζεστο , ειδικα με Guardian. Θα το ηθελα και λιγο πιο ζεστο με Sabaton αλλα οκ.

2 Likes

Tι είπε για Dickinson;

Αφου διεσχισα τη μιση Αττικη μπηκα σπιτι και δεν μπορω να σταματησω να σκέφτομαι την τελεια διαθεση ολων των συγκροτηματων σημερα.
Φαινοταν οτι καραγουσταραν, και μας εβλεπαν ξεσηκωμενους και γουσταραν ακομα πιο πολυ.

Οταν εφτασα εβγαιναν στη σκηνη οι Enemy of Reality, των οποιων αγνοουσα την υπαρξη. Πλεον ομως θα εχω να θυμαμαι τη φωναρα της τραγουδιστριας τους.

Μας κατακαψε ο ηλιος και φαινοταν να καιει μετα και τους Epica, λογικο τετοια ωρα που τους ειχαν. Η Simone σε τρελα κεφια (και με λουκ σαν αρχαια θεα), ολοι τους βασικα ειχαν ορεξη και φαινοταν. Και σε μια φαση ο πληκτρας πηδηξε μες στο πληθος ο τρελος.

Οι Guardian με συγκινησαν με το επετειακο τους setlist. Και απολαυσα την σχετικη φλυαρια του Hansi, του οποιου η φωνη ηταν εξαιρετικη σημερα. Η δικη μου φωνη ειχε ηδη κλεισει πριν βγουν οι Sabaton.

Τι θεουληδες ειναι τελικα στα live τους; Δεν είχα ιδεα ότι κανουν σοου με φωτιες, τανκ κλπ (δεν ειχα δει σχετικα βιντεακια απο live τους) και ξαφνιαστηκα ευχαριστα. Εχουν το θεατρικο στοιχειο και την υπερβολή αλλα τους ταιριαζει. Ο Joakim ολο χαμογελα και απολαμβανε το πληθος και τις αντιδρασεις του, εξαιρετικα επικοινωνιακος. Και εκεινος που δεν θυμαμαι το ονομα του και μας μιλησε ελληνικα.

Δεν εχω παραπονο, ηπια τις μπυριτσες μου, εκατσα σε σημειο χωρις πολυκοσμια (δεν ειμαι σε φαση να ρισκάρω για covid), περασα σουπερ \m/

Ps, εσεις που αναβετε φωτοβολιδες μες στον κοσμο παρτε τες και βαλτε τες στα κωλαρακια σας. Φιλικα και με αγάπη.

11 Likes

I don’t understand why Bruce Dickinson didn’t like you, guys

Cute σχόλιο :laughing:

Ο Joakim νταξει αυτο ειναι το στυλ του. “Φανταστικο κοινο , το καλυτερο που εχω δει και μπλα μπλα” Νταξει η δουλεια του.Ειναι πολυ επικοινωνιακος ομως και εχει επαφη με τον κοινο κατι που σε κανει να περνας ωραια. Γενικα Sabaton δεν θα περασεις ασχημα.

Και οι Epica παρα πολυ καλοι, τιμιοι οσο δεν παει. Δεν ηθελαν να φυγουν απο τη σκηνη. Ο κοσμος παντως τους ανταμειψε.

1 Like

Παντως να πω και εγω ενα μπραβο στο Release. Ηταν πολυ καλα οργανωμενο. Θυμομουν εποχες Didi στην μαλακασα και “έκλαιγα”.

1 Like

Πρώτη φορά στο release για μένα, καθώς εξαργύρωσα το εισιτήριο mercyful fate, εξαιτίας του somewhere far beyond. Νομίζω η διοργάνωση κάνει τα αυτονοητα και σε σχέση με τον ανύπαρκτο ανταγωνισμό, μας φαίνεται σούπερ. Καλό είναι, μπας και διορθωθούν οι άλλοι οι απατεώνες.

Δυο λόγια για τις ελληνικές μπάντες, μια που κανείς δεν είπε κάτι νομίζω. The silent rage είχα ξαναδεί πριν 11 χρόνια, καμία βελτίωση δυστυχώς, ενώ δεν είναι κακοι δεν έχουν κάτι που να τους κάνει να ξεχωρίσουν. Enemy of reality, κάποια καλά ρεφρέν, αλλά ρε γαμωτο ενώ νομίζω ο κιθαρίστας είναι καλός εκτελεστικά, δεν άκουσα ένα αξιομνημόνευτο ριφφ ή σόλο. Το κλείσιμο με τη διασκευή σε παραδοσιακό, οκ ενδιαφέρον, αλλά δεν θα το διάλεγα για τελευταίο κομμάτι προσωπικά.

Epica. Τους βλέπω από το divine conspiracy σε κάθε tour και παρακολουθώ από πολύ κοντά την εξέλιξη τους. Fun fact, έχω την εντύπωση ότι δεν έχουν παίξει ποτέ 2η φορά στο ίδιο venue (για Θεσσαλονίκη ισχύει αυτό τελικά, παρα μια φορά και για Αθηνα). Αγαπώ Isaac, τους έχει ανεβάσει επίπεδο κιθαριστικά, καλοκουρδισμενη μηχανή γενικά, μακάρι να πάνε ακόμα ψηλότερα. Simone χαρισματική, ακόμα και κάτι κρυαδες που έλεγε ανάμεσα στα κομμάτια ακουγόταν τόσο πετυχημένες. Επειδή αναφέρθηκε, να το πούμε σωστά το σχόλιο του Mark, “I don’t understand why Bruce Dickinson didn’t like you guys, we love you”. Χάρηκα ακόμα, που ακούσαμε 3 κομμάτια απτό τελευταίο.

Guardian. H old school-ια φάνηκε αμέσως καθώς ήταν η μόνη μπάντα που χρησιμοποίησε backdrop και όχι το video wall. Τι εξώφυλλο θεέ μου. 10 χρόνια απτή προηγούμενη φορά ήταν πολλά και πρώτη φορά τους βλέπω σε τόσο μεγάλη σκηνή, κανένα προβλημα προφανώς δεν είχαν με αυτό. Συγκίνηση στο theater of pain, το 1ο τους τραγούδι που αγάπησα πολύ πολύ παλιά και φυσικά στο hobbit. Mirror λυσσασμένο. Olbrich και Siepen πιο tight πεθαινεις, απτά καλύτερα δίδυμα στο metal γενικα, change my mind. (Κάτι άσχετο, πρώτη φορά βλέπω κοινό να μην μπορεί να κρατήσει χρόνο με παλαμάκια, νομίζω ήταν εντελώς off συνέχεια. Anyway.) Κρίμα που έκοψαν λίγα κομμάτια αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου την εμπειρία.

Sabaton. Νομίζω τους βλέπω 3η φορά και για κάποιον που δεν του αρέσουν ίσως είναι πολλές. Θεωρώ οτι το ύφος τους στερείται βάθους και έτσι όλα τα τραγούδια είναι πανομοιότυπα. Παρόλα αυτά, είχαν όντως καλό show, 2-3 κομμάτια τα γουσταρα και εφόσον αυτή την μπάντα επέλεξε η νέα γενιά να ανεβάσει, θα έχει τους λόγους της και είναι προφανώς οκ. Φαίνεται η μπάντα επενδύει στα live (τρομερό πχ ότι μόνο για ένα κομμάτι έπαιξαν με κιθάρες ντυμένες στα σουηδικά χρώματα) και είναι τίμιο που στηρίζει το σετλιστ στις νέες κυκλοφορίες. Θα σταθώ στο Christmas truce που άκουσα 1η φορά και μου ήρθαν στο μυαλό οι Savatage με το Christmas eve. Ο Tommy είναι πραγματικά παικταρας και χάρηκα που τον είδα. Α, και ένα αρνητικό. Αδιανόητο που η μουσική τους στηρίζεται τόσο στα πλήκτρα και τα έχουν προηχογραφημενα. Θα ήταν πολύ καλύτεροι αν έπαιρναν ένα έξτρα μέλος.

13 Likes

Πραγματικα και εμενα μου εκανε τρελη εντυπωση

Παλιά είχαν και στη συναυλια, πχ το 2009 ειχαν κανονικά πληκτρά και ειχε δωσει ρεσιταλ.

2 Likes

Χαχαχ ναι ρε σεις, αυτο με τα παλαμάκια! Τι φαση; Κουφος ειναι ο κοσμος; Η απόλυτη έλλειψη ρυθμου ηταν ωρες ωρες.

7 Likes

Φανταστικοι,και υπεφεραν απο ηλιο και ζεστη.Ημουν καγκελο και εβλεπα τα παντα.Η Simone κατι εχει παθει και ομορφαινει κι αλλο οσο μεγαλωνει.Γενικα καταπληκτικη βραδια.Δεν ξερω πως το ειδαν οι υπολοιποι,εγω περασα παραπανω απο υπεροχα παντως.

3 Likes

Απορώ γιατί να νοιαστειτε για τα παλαμάκια
Ο,τι πιο ασήμαντο χαχα

Ας γράψω κι εγώ δύο λόγια.

Τις μπάντες πριν τους Epica δεν τις πρόλαβα δυστυχώς (καθημερινή μετά από δουλειά), ακόμα και από τους epica άκουσα 4-5 τραγούδια μόνο. Μου επιβεβαίωσαν ακόμα και με αυτά τα λίγα αυτό που ακούγεται πως είναι πολύ δυνατή live μπαντα, αν κάπου ξανά τους πετύχω θα ήθελα να είμαι από την αρχή.

Βάρδοι: Υπέροχοι, καταπληκτικοι, συγκινητικοί, τρομεροί. Φοβερά προβαρισμενη όλη η μπαντα, ο Hansi πολύ cute στις ομιλίες του, επιβλητικός στις ερμηνείες του (με περισσιο γρεζι, αγγίζοντας τα όρια του extreme σε σημεία) Κάποιες στιγμές χανόταν λίγο, αλλά στο σύνολό ήταν φοβερός.

Sabaton: ήξερα τι να περιμένω, αυτό το μιλιτερ-υμνικο-φουλ φωτιές-φουλ τυρι σόου τους λειτουργεί πολύ καλά live. Όπως έλεγα και στον @Ktn (με τον οποίο είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση χτες!) δεν θα έβαζα ευκολα να ακούσω τη studio εκδοχή τους, αλλά πέρασα πολυ ωραία και στο δικό τους κομμάτι του σόου.

Διοργάνωση: σούπερ, δεν έχω κάποιο παράπονο να πω.

Χάρηκα πολύ που είδα αρκετούς φορουμιτες/-τισα, κάποιους που ήξερα, κάποιους που γνώρισα, είστε ωραίοι τύποι!! Όσο για την επιστροφή με τον άρχοντα του σκότους @apostolisza8 είχε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και μεγάλους ύμνους της μουσικής μας (κι ας ήταν καθημερινή και λίγο αργά για κρεπαλη σε καντίνα!)

11 Likes

Δεν ξέρω αν ήταν σε κάποιο ποσοστό προηχογραφημένα, αλλά μια χαρά πληκτρά είχαν (πισω αριστερά) και μάλιστα ο τραγουδιάρης τους επαιξε και ένα μίνι σολο.