Άλλη μια άψογη διοργάνωση για το Release.Ευρωπαικές συνθήκες φεστιβάλ, εξυπηρέτηση σε ότι ήθελες, προσεγμένος χώρος, καλός ήχος σε όλους.Ευγενέστατο και πολυπληθές προσωπικό.Θα τα βλέπουν οι Ντίντιδες και θα ντρέπονται (βασικά έτσι θα έπρεπε αλλά μάλλον χέστηκαν, τέλος πάντων).
Πρόλαβα το μεγαλύτερο κομμάτι της εμφάνισης των Έπικα που είχαν αρκετά δύσκολο έργο παίζοντας στους 35 βαθμούς.Σε μία φάση το σχολίασε και η Σιμόν όταν άρχισε να πέφτει ο ήλιος.Η απόδοση τους ήταν πολύ καλή, με τα ορχηστρικά μέρα να αποδίδονται σούπερ επαγγελματικά, και την Σιμόν να είναι κεφάτη και πολύ επικοινωνιακή.Η μπάντα έδειχνε να γουστάρει και οι αντιδράσεις του κοινού ήταν ενθουσιώδης για συγκρότημα τρίτο στο billing.Τώρα για την φωνή και την γενικότερη παρουσία της Σίμονς τι να πούμε εντάξει…η γυναίκα είναι αλλού από άποψη ταλέντου και performance.Αιθέρια.Με την μουσική τους δεν έχω μεγάλη επαφή αλλά πέρασα μια χαρά.
Οι Guardian ξεκίνησαν λίγο μουδιασμένα στο Into the Storm, αφού ο Χάνσι και η μια κιθάρα σχεδόν δεν ακουγόντουσαν.Προφανώς και ευτυχώς, σε αυτά τα επίπεδα διορθώνονται άμεσα τα λάθη, και από εκεί και μετά μας πήραν αμπάριζα.Μεγάλη εμφάνιση, πολύ σφιχτοί μουσικά ΟΛΟΙ τους, και ο Χάνσι όσο δείχνει να έχει χάσει την φόρμα του σωματικά (τι κοιλάρα έχεις κάνει ρε μάγκα), τόσο κρατάει την φωνή του σε προ δεκαετίας υψηλότατα στάνταρ.Από ένα σημείο και πέρα ήταν σχεδόν ισοπεδωτικοί οι Βάρδοι.Μιλάμε για κολασμένες εκτελέσεις σε Ashes to ashes,Theatre of Pain,Somewhere Far Beyond, και στις υπερκλασσικούρες.Το συγκρότημα σου έδινε την εντύπωση πως είναι σε τοπ φόρμα ακόμα και τόσα χρόνια μετά.Μάγκες τι να λέμε… Α το μόνο αρνητικό!! Στο bards song αντί να το απογειώσουμε σαν κοινό με τα ρυθμικά παλαμάκια που θέλει παραδοσιακά από την μέση και μετά, είδαμε μια αστεία για μένα εικόνα, με παραπάνω από τον μισό κόσμο να έχει σηκώσει τα κινητά του και να βγάζει βίντεο, και τους υπόλοιπους να κάνουμε το ρυθμικό κομμάτι.Δε ξέρω μου φάνηκε πολύ περίεργο.Οι εποχές αλλάζουν για όλους τελικά.
Τώρα πάμε στους headliners…που θα είναι για πολύ ακόμα headliners.Το hate εναντίον τους από κομμάτι κλασσικομεταλλάδων είναι ανέκδοτο.Οι τύποι παρουσιάζουν κάτι συγκεκριμένο, το κάνουν με ειλικρίνεια, κέφι και πολύ πολύ χιούμορ.Για μένα είναι ξεκάθαρο πως βάζουν αρκετό χαβαλέ στις εμφανίσεις τους, και αυτό αντισταθμίζεται με την μιλιταριστική τυρίλα που βγαίνει.Ατελείωτη όρεξη ο frontman (και ωραία φωνή btw), ακριβό και εντυπωσιακό οπτικά show, πολύ pyro, επικοινωνία με το κοινό, sing along κομμάτια.Η μουσική τους σε σημεία δείχνει να επαναλαμβάνεται λίγο, είναι και ο λόγος που δεν έχω ακούσει όλα τα άλμπουμ τους, είναι και κάπως εύπεπτη ίσως, όμως συναυλιακά σιγά σιγά αποτελούν κεφάλαιο και θα περάσεις σίγουρα σούπερ αν τους δεις με ανοιχτό μυαλό.Εν τω μεταξύ δε ξέρω πως έχει γίνει η σύνδεση με μικρότερα παιδιά, αλλά πραγματικά ο μ.ο ηλικίας των οπαδών τους είναι μικρός.Κάτι τους λένε.Οι γονείς απέξω που περίμεναν τα καμάρια τους με τα μπλουζάκια Sabaton, μου θύμισαν τους δικούς μου, που μας μάζευαν από active member τα 90ς.Σίγουρα μέσω των Σουηδών θα μπει πολύς νέος κόσμος στην φάση του σκληρού ήχου και αυτό είναι κατόρθωμα για την μπάντα, ξυδάκι στους haters.