Ξεκινάω λέγοντας πως μόνος λόγος που πήγα εχθές ήταν ο γιος μου που γουστάρει πολύ Epica και Sabaton, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία να δω και τους Savatage που χωρίς να είμαι φανατικός μου αρέσουν. Epica έχω εικόνα και μου είμαι ευχάριστοι, τους είχα δει ξανά στο release αλλα Sabaton παίζει να ήξερα δύο τραγούδια μονο και το ένα (winged hussars) δεν παίχτηκε χθες.
Στην ουρά φτασαμε 18:15 και όταν μπήκαμε ήταν οι Epica στο τρίτο κομμάτι. Πολύ λάθος όλο αυτό, στους Helloween μπήκαμε μέσα σε πέντε λεπτά.
Πολύ καλοί οι Epica, φωνάρα η simon, πολύ ζωηρό το συγκρότημα παραλο τον ήλιο και τη ζέστη, απλά μου φάνηκε ότι έπαιξαν λίγο μάλλον όμως που μπήκαμε αργά
Savatage ευχαριστήθηκα ειδικά τα τέσσερα πέντε τελευταία, αλλά η εικόνα με το video wall από πίσω και το προέβαλε ήταν τραγική, δηλαδή δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτονται, καλύτερα να έγραφε σκέτο Savatage. Καταπληκτικοί μουσικοί, ωραία αλληλεπίδραση με το κοινό πολύ μεγάλο μέρος του οποίου φάνηκε να έχει πάει για αυτούς. Ταξίδεψα χρόνια πίσω και γέμισα μερικά κενά σε τραγούδια που ήθελα να ακούσω live
Πάμε στους Sabaton, όπως γράψατε και άλλοι όντως είναι σαν να ακούς περίπου την ίδια ιδέα μουσικά να επαναλαμβάνεται με άλλους στιχους. Όμως οι ίδιοι γουστάρουν ότι κάνουν και φαίνεται όπως και το κοινό τους που μου έκανε πολύ ευχάριστη εντύπωση πως τραγουδουσαν τα πάντα όλοι, χρόνια είχα να το ζήσω τόσο έντονα. Είχε φύγει και ο γιος μου κάπου μπροστά και ένιωθα σαν τη μύγα μες το γάλα που δεν ήξερα στιχο. Καταπληκτικό και το show, για μια δυο φορές αξίζει.
Πολύ ωραίο κλείσιμο για φέτος, πάμε για άλλα του χρόνου σε νέο χώρο !!!
Στους Savatage συζητούσα το οτι σε σχέση με τις άλλες πόλεις, είχαν διάθεση για μικροαλλαγές στο σετλιστ και πόσο γαμαει που με έχουν πιάσει off guard και δεν ξέρω τι θα επιλέξουν για επόμενο κομμάτι
Νομίζω έκαναν ο,τι καλύτερο μπορούσαν σε 80 λεπτά
Το κλείσιμο ήταν μυθικό. Στο gutter ballet είδα την ώρα και λέω " Ω ρε φίλε έρχεται το κλείσιμο και δεν έχουν παίξει ακόμα Edge of Thorns και Mountain King" . Και σκάνε και power of the night που νόμιζα δεν θα χωρέσει χαχα
Είχα μια ελπίδα για wake of magellan , έβλεπα και καράβι στο video wall, αλλά ατυχησαμε
Νομιζω είναι εμφανές ότι στα γραφικά τους έγιναν όλα λάθος από ένα σημείο και μετά . Χάθηκαν οι σημαίες, έμεναν τα γραφικά από τα προηγούμενα κομμάτια ενώ έπαιζαν τραγούδια από άλλο άλμπουμ. Προσπαθούσαν για κάποιο λόγο να τα κομπρεσαρουν ώστε να χωράνε στο πάνελ και έβγαιναν χάλια, δεν ξέρω πως στραβωσε τόσο πολύ αλλά δεν πειράζει, συμβαίνουν αυτά και τα κομμάτια μιλάνε από μόνα τους δεν τα έχουν ανάγκη όσο πχ οι Sabaton που χωρίς σόου θα έχαναν σε εμπειρία
Sabaton επίσης , εκτιμάω ότι πάντα θα παίξουν Coat of Arms και ασχολούνται να έχουν γραφικά για αυτό και το βάζουν και γενικότερα στο τουρ τους . Συζητάμε για διάφορες μπάντες γιατί δεν κάνουν το ένα το άλλο το παραλλο, ότι δεν έχουν χρόνο και είναι όλα με χρονοδιάγραμμα και θέλει έξτρα δουλειά να βάλεις γραφικά κλπ
Ε, οι Sabaton είναι crowd pleasers και θα δώσουν extra effort για να νιώσεις ότι σου ανταποδίδουν την στήριξη σου. Αυτό τους το δίνω σαν μεγάλο “συν”
Κάναμε πλάκα με την κοπέλα μου ότι στο τέλος ξέχασαν να ανατινάξουν τη σκηνή με τόσα fireworks . Αλλά δεν έχουν τα guts των Manowar απ’ ότι φαίνεται
Πολύ ωραία ήταν χθες, συγκίνηση οι Savatage, ανατριχίλα το Believe, το κλείσιμο τους σερί μόνο έπη από αυτά που κανείς άλλος δε μπορεί να γράψει. Τους είχα δει το 2001 και είχα περάσει πολύ όμορφα και τότε αλλά αυτή τη φορά είχαμε τον Ζακ και όχι έναν τυχαίο που πέρασε και δεν ακούμπησε. Θα μου πείτε δεν είχαμε Jon φέτος, οκ ξέραμε τι θα πάρουμε, δεν το θέλει η μοίρα να τους δούμε όπως πρέπει.
Εpica κουραστικά αδιάφοροι, ευτυχώς έπαιξαν λίγο, αλλιώς έβλεπα την τραγουδίστρια να παθαίνει κανένα κακό με όλα αυτά τα δερμάτινα πάνω της.
Sabaton πήγαμε πίσω να φάμε και να πιούμε, είδα πολλους να φεύγουν εντελώς, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο σε headliner. Τρίτη φορά που τους βλέπω, παραμένουν μέτριοι στην καλύτερη αλλά καταλαβαίνω γιατί οι πιτσιρικάδες γουστάρουν. Προσωπικά δύο τρία τραγούδια τα ακούω ευχάριστα, μέχρι εκεί όμως. Φοβερό σοου με πυροτεχνήματα, φωτιές κτλ που αν είσαι φαν σίγουρα σε συνεπαίρνει.
Τα λέμε του χρόνου στο χωριό μας, στο Μαρκόπουλο, να δείτε τι πάει να πει τέλειο μουστοκούλουρο από το Δαρεμά
Ειχα δει τους Savatage πέρσυ στην Κατερίνη και είχα αποφασίσει ότι δεν θα τους έβλεπα φέτος μιας και θα έλειπα εκτός Αθήνας και υπολόγιζα ότι θα παίζανε πολύ λιγότερη ώρα. Το Miles away ήταν μια μαχαιριά μπορώ να πω, δεν περίμενα ότι θα το παίζανε ποτέ και είναι από τα αγαπημένα μου τραγούδια τους. Ζηλεύω που δεν το άκουσα αλλά χαίρομαι που περάσατε τέλεια . Ας ελπίσουμε να μας ξανάρθουν σύντομα και να το παίξουν ξανά.
Οντως σημαντική παράλειψη και γενικά πρέπει να ξανα αρχίσουν να παίζουν τραγούδια από εκείνο το αλμπουμ γιατί είναι και αυτά που έχουν παλιώσει πολύ πιο καλά σε σχέση με άλλα πιο πρόσφατα άλμπουμ.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα κάνουμε τόσο δρόμο για να δούμε 3 μπάντες.
Αν είναι να πάει η φάση στο Μαρκόπουλο, όπου ο χώρος είναι τουλάχιστον τετραπλάσιος, θεωρώ δεδομένο την ύπαρξη διπλής σκηνής (μία μεγάλη και μία μικρή) με τουλάχιστον 6 μπάντες την ίδια μέρα