Sacred Reich - 22/08/17 - Κυτταρο

Το ξερω οτι ειναι ακυρο που ανοιγω το thread την ημερα της συναυλιας, αλλα ειχα την εντυπωση οτι υπηρχε thread. Με τις διακοπες ξεχαστηκα να τσεκαρω, οποτε το ανοιγω εστω και τελευταια στιγμη για να γραψουμε τις εντυπωσεις μας οσοι θα ειμαστε εκει σημερα να δουμε τους Sacred Reich στα πλαισια της περιοδειας τους για τα 30 χρονια απο την κυκλοφορια του φοβερου και τρομερου ντεμπουτου τους, του Ignorance. Πρωτη φορα που θα τους δω live και ανυπομονω, εχω παρει εισιτηριο απο τον Ιουλιο Νο. 0027, μια τετοια συναυλια ειναι οτι πρεπει για να μετριαστει ο πονος που τελειωσε η αδεια μου και γυρισα στην δουλεια.

Ξερει κανεις προγραμμα και αν θα υπαρχει καποιο support?

το τι εγινε χθες στο 8ball δεν περιγραφεται…
οποιος τους χασει θα κλαψει αργοτερα

1 Like

Τετοια να ακουω… Βρηκα προγραμμα εν τω μεταξυ.

https://rockoverdose.gr/sacred-reich-το-πρόγραμμα-των-συναυλιών-σε-αθήνα/

20-21 Sacred Reich signing session
21.00 Released Anger
22.15 Sacred Reich

Kαλουτσικα ηταν χθες,χαχαχαχα

Δεν θελω να μιλήσω για την συναυλια, η οποια κ γαμησε. Θελω να πω 2 λογια για τους καραγκιοζηδες που ειδα ψες.Κ εννοω αυτους που εκαναν stage diving στο κενο η’ πανω σε 2-3 ατομα. Ποσο χαζοι παιζει να ειναι. 2 επεσαν με το κεφαλι κατω. Καποιοι τους φαγαμε στο σβερκο. 20+ χρονια που κατεβαίνω σε συναυλιες, τέτοια χαζομαρα δεν εχω ξαναδει

Τα εσπασε η συναυλια χτες, κεφατη η μπαντα και αψογη εκτελεστικα, ωραιο setlist (αν και ηθελα 2-3 κομματια ακομα, τους επαιρνε ανετα). Επισης για ακομα μια φορα στο Κυτταρο υπεροχος ηχος, δυνατος και καθαρος. Πανικος, μιλαμε οτι ηταν απο τις συναυλιες που σου δημιουργουν συνεχη εκκριση αδρεναλινης. Ωραια και η φαση με το Signing Session πριν την συναυλια. Μου αρεσαν παρα πολυ οπως και αλλες φορες που τους εχω δει οι Released Anger, πολυ καλοπαιγμενο thrash με εντονες Kreator επιρροες. Δεν εγινε sold out αλλα η προσελευση ηταν σε ικανοποιητικα και ειδικα για την εποχη επιπεδα και γινοταν χαμος απο κατω.

Εχει απολυτο δικιο ομως ο haunted5, το παραγαμησαν με το stage diving, το ξεφτιλισαν πραγματικα. Δεν λεω thrash συναυλια ειναι και ειναι λογικο και αναμενομενο να γινεται αλλα οχι με τετοια συχνοτητα και ειδικα 3 ατομα το γαμησαν και ψοφησε. Σε καποια φαση πηδαγαν απλα στο κενο και επεφταν με τα μουτρα στο πατωμα, αφου δεν ανοιξε κανα κεφαλι χτες παλι καλα. Οσοι ημασταν μπροστα φαγαμε μπολικες κλοτσιες στη μαπα.

Συντομα ενα πιο εκτενες post.

Όταν τα έγραφα εγώ αυτά σε report μου γράφανε σχόλια του τύπου “ο τύπος θέλει να κάθετε να πίνει το τσάι του στα live” κάτι που ισχύει 100% στο αντίθετο μιας και ρουφάω αρκετά στις συναυλίες, αλλα για κάποιο λόγο το να μην θέλω να μείνω παράλυτος επειδή καποιος θα πέσει άγαρμπα στο σβέρκο μου θεωρείτε “φλωριά” από τους σκληροπυρηνικούς μεταλλάδες. Και δεν μιλάμε για 5,6 βουτιές αλλά για τους “επαγγελματίες” που ανέβαιναν πήδαγαν ανέβαιναν και ξαναπήδαγαν και ξανανέβαιναν και ξαναπήδαγαν κοκ… Επίσης είδα πάλι κάποιους να ποστάρουν φωτο με καπνογόνο, μάλλον αυτά που έγιναν στους Great White τους αφήνουν παγερά αδιάφορους.

Πέρσι που είχα δει Sacred Reich ήταν πολύ καλοί πάντως και είμαι σίγουρος πως σε κλαμπ θα ήταν ακόμα καλύτεροι. Να βγάλουν και κανα δίσκο όμως ε…

Αυτοι οι “επαγγελματιες” ειναι που με ξενερωσαν και εμενα, 2-3 βουτιες ειναι ΟΚ, αλλα μιλαμε οι τυποι εκαναν συνεχεια το ιδιο πραγμα. Μεχρι και στο War Pigs εκαναν stage diving… Και το καπνογονο μεγαλη μαλακια σε κλειστο χωρο και μαλιστα οχι μεγαλο οπως π.χ. το Piraeus Academy, καποια μερα θα γινει το κακο και θα κλαινε μετα…

Και μιας και ανέφερα το περιστατικό με τους Great White έχω να σας πω τo εξής:

Στη δουλειά μας κάνανε ένα σεμινάριο πριν κάποιους μήνες σχετικά με ασφαλή εκκένωση του κτιρίου σε περίπτωση φωτιάς στο γραφείο. Ο τύπος που είχε έρθει να μας μιλήσει, έβαλε να δουμε κάποια -πραγματικά ανατριχιαστικά- βίντεο από την φωτιά στους Great White τα οποία νομίζω υπάρχουν στο youtube. Όχι γκορίλα, αλλά βίντεο που έδειχνε γιατί σκοτώθηκαν τόσα άτομα. Ήταν τουλάχιστον σοκαριστικό το πόσο γρήγορα εξαπλώθηκε η φωτιά και που πραγματικά τη μια στιγμή έπιασε και μέσα σε ελάχιστα λεπτά είχε τιγκάρει από καπνό το μαγαζί. Ο κόσμος δεν πέθανε από την φωτια αλλά από ασφυξία. Ήταν τραγικό να τους βλέπεις να έχουν φτάσει στην πόρτα και να πεθαίνουν εκεί μπροστά στα μάτια όσων είχαν προλάβει να βγουν επειδή είχε φράξει η έξοδος από κορμιά. Μποτομ λάιν …ο “μάστορας” που ήρθε να μας μιλήσει είναι πως σε τέτοιους χώρους το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να μάθεις που είναι οι έξοδοι κινδύνου. Σε εκείνο το περιστατικό όλοι έτρεξαν στην κύρια είσοδο/έξοδο με αποτέλεσμα να μπουκώσει ενώ υπήρχαν ακόμα 4-5 στις οποίες κατευθύνθηκαν λίγοι.

Αυτός είναι και ο λόγος που ξενερώνω τόσο πολύ με τη συμπεριφορά κάποιων που είμαι σίγουρος πως μπορεί να σκέφτονται πως μπορεί να γίνει μαλακία με αυτό που κάνουν, αλλά πρυτανεύει το “δεν θα τύχει σε εμάς”…

4 Likes

Δε νομιζω οτι η σκεψη των καθυστερημενων με τα καπνογονα φτανει τοσο μακρια.

4 Likes

εγω σ ενα ριπορτ της συναυλιας διαβασα τα παρακατω

“’‘I Don’t Know’’ προσφέρουν το απόλυτο ενσταντανέ της βραδιάς, με καπνογόνο να ανάβει ενδιάμεσα του moshpit και με το συγκρότημα να σφίγγει ολίγον (παίζει λίγο να τα κλάσανε) αλλά να παίζουν κανονικά και αντρίκεια μέχρι τέλους (αν είχαμε τίποτα άλλους λούστρους επί σκηνής, παίζει να τελειώνανε τη συναυλία εκείνη τη στιγμή”

“Πέφτουν κορμιά, πέφτουν οπαδοί από τη σκηνή με το κεφάλι (ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΑΝ ΠΗΔΑΕΙ, ΖΩΑ)”

αρα ειστε λουστροι μαλακες και ζωα οπως λεει ο τυπος :joy::grin:

https://rockoverdose.gr/live-report-sacred-reich-released-anger-athens-20017/

Η μπαντα σε απιστευτη φορμα και ο κοσμος σε απιστευτη βλακεια.Το καπνογονο εκει μεσα απλα το αφηνω ασχολιαστο…οπως και το γυαλινο μπουκαλι που πεταξε καποιος στο συγκροτημα…ο υπερτατος βλακας!!!Οσο για το stage diving καποιοι νομιζαν οτι παταγαν σε καποιο βατηρα και επεφταν στην πισινουλα τους…το οτι επεσαν στο κεφαλι μου 3 φορες καποιοι μπουφοι και παραλιγο να μου σπασουν το σβερκο δεν πειραζει.Αρκει να κανουν το δικο τους.Οσο για καποιον που ηταν σαν ντουλαπα και ανεβαινε και πηδαγε με φορα,ετσι και επεφτε επανω σου απλα σε αφηνε αναπηρο.Ειναι καποιοι που ξερουν να κανουν stage diving και δεν με ενοχλει να τους κρατησω ,ειναι ομως και καποιοι που παιρνουν φορα και πεφτουν επανω σου με σκοπο να σε σακατεψουν.Σε συναυλια για να περασω καλα πηγα και οχι για να καταληξω με σπασμενο σβερκο…

1 Like

Διαδώστε το . Μας κρύβουν την αλήθεια

Κάποια είδη homo δεν εξαφανίστηκαν . Παρέμειναν , προσαρμόστηκαν αλλά δεν εξελίχθηκαν

ΓΤΠ καβαλα ο τυπος… Κανενα σχολιο για το ποσο επικινδυνη ηταν η φαση με το καπνογονο και κραξιμο σε οσους μετα την 30η φορα βαρεθηκαν να πιανουν τον καθε καμμενο που ανα 2λεπτο ανεβαινε στην σκηνη για stage diving. Οχι ρε μαλακα, θα πιανουν τον αλλο που παει σε συναυλια για να πηδηξει απο την σκηνη 20 φορες και θα ρισκαρουν να τους σπασει το κεφαλι επειδη δεν νιωθει… Εχουμε ξεφυγει εντελως πλεον… Τι να πω?

Βριστε τους καθυστερημενους on spot.

μαλλον δεν ειχες δει συναυλιες στο ροδον πριν βαλουν την μπαρα…πραγματικα ο κοσμος εφευγε με σκισμενα ρουχα και ανοιγμενα κεφαλια…ιδαιτερα στην dri…γινοταν τετοιος χαμος πο εφυγα και πηγα πισω

πραγματικα αν ανοιγαν καπνογονο σε διπλα θα τον ειχα σβερκωσει…μιλαμε σοβαρα…
κανενας δε του ειπε να το σβησει…ελεος…

22 Αυγουστου 2017, Sacred Reich στο Κυτταρο. Μια μερα πριν στις 21 Αυγουστου γυρισα στην δουλεια μετα απο αδεια και αυτη την συναυλια την περιμενα εναγωνιως για να μου χρυσωσει καπως το χαπι για την πικρα που φερνει το τελος των διακοπων. Και ετσι και εγινε.

Εφτασα στο Κυτταρο κατα τις 20:30 ωρα που γινοταν το signing session με τους Sacred Reich οι οποιοι ηταν πολυ χαλαροι και φιλικοι με ολους. Πηρα τις απαραιτητες υπογραφες στα βιβλιαρακια των δισκων, εβγαλα φωτογραφιες με τα μελη της μπαντας και ακολουθησε η εμφανιση των Released Anger.

Η μπαντα τα εσπασε κανονικα και μας εβαλε για τα καλα στο κλιμα της βραδιας. Καλοπαιγμενο και τσιτωμενο thrash metal με εντονες αναφορες σε Kreator κυριως εποχης Terrible Certainty, τοσο μουσικα οσο και στα φωνητικα του τραγουδιστη. Ο κοσμος ανταποκρινοταν και τα αιματα αρχισαν να αναβουν απο νωρις. Τους ειχα ξαναδει, μου αρεσαν και τοτε, μου αρεσαν ακομα περισσοτερο αυτη την φορα και θα ηθελα να τους ξαναδω. Δεμενοι και με ωραιο ηχο και παιξιμο.

Με το χρονοδιαγραμμα να τηρειται, στις 22:15 ακριβως και με το Layed To Rest να παιζει απο τα ηχεια σαν εισαγωγη οι Sacred Reich βγηκαν στην σκηνη και αυτο που ακολουθησε για την επομενη 1 ωρα και 20 λεπτα ηταν ενα thrash μακελειο. Με ηχο δυνατο αλλα και καθαρο απο το πρωτο κιολας κομματι, με τα οργανα να ακουγονται ολα οπως πρεπει και με τον κοσμο να ειναι εξαρχης ζεστος και ετοιμος για ανελεητο κοπανημα. Η προσελευση θα μπορουσε να ειναι καλυτερη, αλλα με δεδομενο το γεγονος οτι μιλαμε για τελη Αυγουστου, περιοδο που πολλοι ειναι ακομα σε καλοκαιρινη αδεια, πηγε καλα.

Υπαρχουν οι περιπτωσεις μπαντων που ειναι απολυτα επαγγελματικες και πιο “στημενες” και “χορογραφημενες” πανω στην σκηνη και οι περιπτωσεις μπαντων που ειναι καπως πιο χυμα και old school στο στησιμο τους πανω στην σκηνη. Γουσταρω αμφοτερες τις προσεγγισεις αναλογα τι ταιριαζει στην εκαστοτε μπαντα. Οι Sacred Reich ανηκουν στην δευτερη κατηγορια και γαμωτο τους παει. Πραγμα απολυτα λογικο μιας και ποτε δεν εγιναν πραγματικα “μεγαλοι” και απο την αλλη δεν θα μπορουσα να φανταστω τον Phil Rind με τα παραπανισια κιλα να παιρνει συγκεκριμενες ποζες πανω στην σκηνη.

Old school thrash metal live με μπολικο groove λοιπον με το setlist οπως ηταν αναμενομενο να βασιζεται στις 3 πιο δυνατες κυκλοφοριες τους τα Ignorance, Surf Nicaragua και The American Way. Απο το λυσσασμενο ντεμπουτο τους Ignorance επαιξαν το ομωνυμο κομματι και τα Death Squad, Victim Of Demise, Violent Solutions, Administrative Decisions συν την εισαγωγη του Layed To Rest, απο το μεταβατικο Surf Nicaragua EP ειχαμε τον ομωνυμο υμνο, το One Nation και την διασκευη στο War Pigs των Black Sabbath ενω απο το πιο ωριμο groovy και mid-tempo The American Way ακουστηκαν και παλι το ομωνυμο και τα Love…Hate, Crimes Against Humanity, State Of Emergency, Who’s To Blame και I Don’t Know. Απο εκει και περα ειχαμε και 2 κομματια απο το Independent, το ομωνυμο και το Free. 16 κομματαρες ολα τους και η εισαγωγη, αλλα δεν μου εφτασαν, θα ηθελα και τα υπολοιπα 3 κομματια που δεν παιχτηκαν απο το Ignorance τα No Believers, Rest In Peace και Sacred Reich καθως και το Draining You Of Life απο το Surf Nicaragua. Αν και ειδικα για τα κομματια που δεν επαιξαν απο το Ignorance ηταν γνωστο απο την συνεντευξη που ειχε δωσει ο Rind τον Ιουλιο στο Metal Hammer και ελεγε οτι καποια κομματια δεν του κανει αισθηση να τα παιζει πλεον live. Ας επαιζαν κατι ακομα απο το Independent ή απο το Heal που δεν επαιξαν τιποτα. Δεν θελω να γκρινιαξω αλλα θεωρω οτι τους επαιρνε ανετα για 2-3 ακομα κομματια.

Αλλα τα εδωσαν ολα με την αποδοση τους. Ακριβεια στο παιξιμο ολων των θεματων τους, ενας Greg Hall στα ντραμς που τα σαρωνε ολα (εδω να θυμισω οτι ηταν πιθανος αντικαταστατης του Dave Lombardo στους Slayer οταν εκεινος ειχε προσωρινα αποχωρησει στην διαρκεια της περιοδειας για το Reign In Blood και ο Kerry King ηταν μεγαλος φαν της μπαντας). O ιδρυτης Jason Rainey στην rhythm guitar φοβερος ενω ο Wiley Arnett στην lead guitar ηταν εκπληκτικος στο παιξιμο του χωρις να χανει νοτα και με ιδανικη χρηση του tremolo. Οσο για τον frontman Phil Rind πληθωρικη μορφαρα με groov-ατο παιξιμο στο μπασο και την χαρακτηριστικη φωνη του να ειναι σε πολυ καλα επιπεδα. Ωραιος και χαβαλεδιαρης στην επικοινωνια του με το κοινο, ειχε και γενεθλια εκεινη την μερα και του εφεραν τουρτα και σφηνακια πανω στην σκηνη.

Ειχα ξαναγραψει στο thread οτι ενω το κοινο ηταν φουλ ενεργητικο οπως πρεπει σε ενα thrash metal live, υπηρχαν πολλες περιπτωσεις over the top σκηνικων με καποια συγκεκριμενα ατομα να κανουν stage diving ανα 3λεπτο, οπως και το γεγονος οτι αναψε καπνογονο το οποιο σε κλειστο χωρο και μαλιστα οχι ιδιαιτερα μεγαλο δεν ειναι καθολου ασφαλες. Γενικα μια χαρα τα mosh-pit, το stage diving κτλ αλλα να υπαρχει και ενα μετρο που να σεβεσαι και τον διπλανο σου.

Οπως και να 'χει ηταν μια high energy συναυλια που με εκανε να ξεδωσω και να περασω φοβερα απο μια μπαντα που επαιζε πωρωμενη και δεν εκανε αγγαρεια αλλα γουσταρε τοσο πολυ που ηταν εκει.

Υ.Γ. Γαματο το σχεδιο στο T-Shirt που πουλαγαν το οποιο ηταν το ιδιο με αυτο που ειναι στην αφισα της περιοδειας…

4 Likes