Θεωρω ελλειψη το οτι δεν υπαρχει thread για αυτην την υψιστη γκρουπαρα απο Αμερικη
Προκειται για μια απο τις αγαπημενες μου thrash μπαντες (σιγουρα μεσα στις 5) αλλα και γενικοτερα. Απο τις πιο πολιτικοποιημενες μπαντες στο thrash με τραγουδια σαν τα Death Squad, Crimes Against Humanity, Administrative Decisions, American Way, Surf Nicaragua κτλ
To πρωτο τους album, το Ignorance (1987) ηταν ενας δυναμιτης που σε αρπαζει απο το αρχικο riff του Death Squad και δε σε αφηνει καθολου. Η μπαντα παιζει συνεχεια στην τσιτα, και ειναι τιγκα slayer-ικοι, ειδικα σε κομματια οπως το victim of demise αυτο φαινεται ξεκαθαρα. Παρολα αυτα ειχανε και επιρροες απο bay area και ιδιαιτερα exodus που ομως θα φανουν καλυτερα στα επομενα. Οι περισσοτεροι το θεωρουν το highlight της δισκογραφιας τους και νταξει ποσο μπορεις να διαφωνησεις με κομματια σαν το ομωνυμο το administrative decisions και το προσωπικα αγαπημενο μου απο το δισκο το Sacred Reich.
Eνα χρονο μετα (1988 ) κυκλοφορουν το Surf Nicaragua ep με το επικο εξωφυλλο. Φυσικα και οι περισσοτεροι στεκονται στο απλα ΕΠΙΚΟ ομωνυμο κομματι, που τα πρωτα λεπτα ειναι απλα τελειο thrash και μετα το μπασταρδευουν με surf μουσικη και πραγματικα απογειωνεται. Πηγαν ενα βημα παραπανω και εκει που μετα το κουπλε-ρεφραιν σου εριχναν ενα thrash μερος που η μια ριφαρα διαδεχοταν την αλλη, τωρα πειραματιστηκαν με αποτελεσμα ενα απο το πιο χαρακτηριστικα κομματια αυτης της μουσικης. Παρολα αυτα το ep δε μενει εδω και εχουμε και τη διασκευη στο War Pigs. Αλλα δυο κομματια (κομματαρες βασικα) με το One Nation να φερνει ενα καπως ποιο νεο υφος στη μπαντα, που θα φανει στο επομενο αλμπουμ, ενω το draining you of life υπηρχε και στο ντεμο τους (που ειχε το ιδιο ονομα) και ειναι το πιο heavy του δισκου.
Επειτα το 1990 κυκλοφορουν το American Way. Προσωπικα ειναι το αγαπημενο μου αλμπουμ των Sacred Reich. Βεβαια εχω ακουσει αποψεις οτι δε φτανει ουτε κατα διανοια το Ignorance. Ο Phil βεβαια εχει πει οτι ειναι ο χαρακτηριστικοτερος δισκος τους. Συμφωνω και επαυξανω.Για μενα συνοψιζει τελεια, το thrash των τελη 80’s αρχες 90’s με περισσοτερο groove και ακομα περισσοτερες επιρροες απο Bay Area που τοτε ηταν στα φορτε του το δευτερο κυμα με μπαντες οπως testament, defiance, vio-lence, forbidden. Προφανως και δεν αντεγραψαν οι S.R. αλλα εμπλουτισαν το στυλ τους και για μενα το αποτελεσμα ειναι συγκλονιστικο. Απο το Love… Hate καταλαβαινεις πως το αλμπουμ ειναι σκετος εθισμος. Υπαρχουν βεβαια και στιγμες οπως το I dont know που θυμιζει ignorance αλλα γενικοτερα ειναι πιο πεσμενες ταχυτητες, μελωδικοτερο και πιο groovy. Υπαρχει και ενα απο τα αγαπημενα μου τραγουδια γενικα και το αγαπημενο μου απο Sacred Reich το Crimes Against Humanity. Τελευταιο τραγουδι του δισκου ειναι το 31 flavors που ειναι funk και εχει και γαμω τους στιχους ειδικα οι τελευταιοι o “don’t be
an ignorant fool, there’s so much music for you to choose, so don’t just be a metal dude, it’s cool fool”
Για τα αλλα δυο αλμπουμ δε θελω να αναφερθω… Οποιον του αρεσουν ας πει δυο πραγματα.