Savage Republic live 17/02/2012 Aθήνα, 18/10 Λάρισα+ 19/02/2012 Θεσσαλονίκη

κάντε το θρεντ να συμπεριλαμβάνει και τις συναυλίες της Αθήνας. Τυχεροί όσοι τους δείτε… Από όσο ξέρω θα κάνουν μερικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και από το 2013 θα επισκεφτούν και άλλες χώρες (όπως εδώ που είμαι). Τεσπά, το νέο κομμάτι μου χει γαμήσει τον εγκέφαλο κανονικά:

το άλμπουμ τελικά θα βγει μές στο 2012 και όχι φέτος όπως ήταν προγραμματισμένο.

Δελτίο τύπου για Θεσσαλονίκη:

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ 2012 @ EIGHTBALL CLUB

(Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ INTERNET: 5? (περιορισμένα εισιτήρια στο www.savage.eventbrite.com )
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 8? (Metropolis) / TAMEIO: 10?

Oι Πόρτες ανοίγουν στις 21:00 μμ / 'Εναρξη 21:30 μμ

Η Self Preservation Society παρουσιάζει live:
SAVAGE REPUBLIC
(Experimental/Industrial/Postrock, USA)

Ο θρύλος επιστρέφει και η εγκαθίδρυση μιας βάναυσης δημοκρατίας είναι αναπόφευκτο γεγονός. Η μπάντα που στα 30 χρόνια της πορείας της έχει ζορίσει όσο ίσως καμία άλλη τους δημοσιογράφους στην περιγραφή και κατηγοριοποίηση της μουσικής της, έρχεται να υπενθυμίσει γιατί οι ταμπέλες περιττεύουν όταν η μουσική μαγεύει.
Κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς έχουν δοθεί ώστε να περιγράψουν τον ήχο τους περιλαμβάνουν όρους όπως industrial, artpunk, postrock, postpunk, mathcore, artrock, ethnic, nowave, progressive, experimental και η λίστα είναι ατελείωτη με τους συχνότερους παραλληλισμούς να αφορούν συγκρίσεις με τον ήχο συγκροτημάτων όπως οι Einsturzende Neubauten, Sonic Youth, Joy Division, Throbbing Gristle, Can, Cabaret Voltaire και άλλα. Το συγκρότημα, παρά τις αλλεπάλληλες αλλαγές στη σύνθεση τους, διατήρησαν πολύ υψηλά αισθητικά standards και μάλιστα έχουν να επιδείξουν βραβεύσεις για design και φωτογραφία, χάρη κυρίως στην παράλληλη δουλειά του Bruce Licher.
Σχηματίστηκαν το 1980 στο Los Angeles, CA ως Africa Corps όταν τα μέλη της ήταν ακόμα φοιτητές στην σχολή Καλών Τεχνών του UCLA και δυο χρόνια αργότερα άλλαξαν το όνομά τους σε Savage Republic, ως μια άμεση αναφορά στον ήχο της μπάντας. Συμπτωματικά, ο όρος χρησιμοποιήθηκε δυο δεκαετίες αργότερα για να περιγράψει τη βίαιη πλευρά του Ισλαμικού καθεστώτος του Αγιατολλάχ Χομεινί.
Κατέχουν αξιοσημείωτη θέση στο πάνθεον των ζωντανών εμφανίσεων, χάρη μεταξύ άλλων στην συμμετοχή τους στο θρυλικό Mojave Desert Concert μαζί με Sonic Youth, Minute Men και Einsturzende Neubauten. Ακόμη και σήμερα διατηρούν και επιβεβαιώνουν τη φήμη τους για την αρτιότητα και ιδιαιτερότητα των live τους που πάντα διανθίζονται με κάθε λογής industrial artifacts καθιστώντας τις συναυλίες τους σε ξεχωριστά οπτικοακουστικά βιώματα.
Οι Savage Republic έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα. Το 1988 και κατά τη διάρκεια περιοδείας τους, όλα τα όργανα και ο μουσικός τους εξοπλισμός κατασχέθηκαν από υπαλλήλους των ελληνικών τελωνειακών αρχών που αδυνατούσαν να καταλάβουν ότι όλες αυτές οι εκρηκτικές ύλες και τα περίεργα αντικείμενα που βρήκαν στις αποσκευές τους, ήταν αναπόσπαστα κομμάτια του show των συναυλιών τους. Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε την έμπνευση, αφορμή και αιτία για το Customs LP που ηχογραφήθηκε στη χώρα μας, με χρήση μάλιστα πολλών δανεικών ελληνικών ακουστικών μουσικών οργάνων.
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου λοιπόν επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος για να μας χαρίσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Όντως φοβερό το νέο κομμάτι…δεν γνώριζα οτι ετοιμάζουν καινούριο δίσκο,ευχάριστα νέα.
Για Αθήνα δεν γνωρίζω πότε θα παίξουν.

Αντιγράφω από mixgrill

Ειναι οριστικο!Οι θρυλικοι Savage Republic επιστρεφουν στην Αθηνα στις 17 Φεβρουαριου στο ‘ΑΝ Club’! Μεσα στις επομενες ημερες αποκλειστικη συνεντευξη των Savage Republic, η πρωτη τους για το νεο αλμπουμ του συγκροτήματος!

Πρόκειται για το πρωτο τους στουντιο αλμπουμ απο το 2007, το οποίο θα έχει Ελληνικό τίτλο (“Aegean”) και θα ειναι στην αγορα με την νεα χρονια.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία του θρυλικού Αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος στο “ΑΝ Club” πολύ σύντομα…

Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα, έχω ακούσει και για κάποιες εξτρα εμφανίσεις με ακουστικά σετ κλπ.

Για Αν Club λέει εδώ.

Εντιτ: Με πρόλαβε ο από πάνω.

συνέντευξη Savage Republic. Μεταξύ άλλων, μαθαίνουμε ότι στο νέο άλμπουμ τους ο Jello Biafra θα…

ανάμεσα στα 2 live, θα γίνει και ενα στη λαρισα.
stage club, 18/02
προπώληση παπασωτηριου 10 ευρο, ταμείο 12, [B]φοιτητικό(μόνο στο ταμείο) 8[/B]

bump

Εχει αρχισει να ψιλοεκνευριζει το οτι ολα τα live που γινονται στην Αθηνα ειναι εστω και λιγο ακριβοτερα των γυρω περιοχων, αλλα τεσπα 12 ευρω νομιζω εχει οποτε θα τιμησουμε. Με Savage Republic δεν ειμαι κι ο υπεργνωστης, οποτε για πειτε οι πσαγμενοι στη φαση ποια αλμπουμς ειναι τα πολυ απαραιτητα.

Άκου οπωσδήποτε τα 2 πρώτα:Tragic Figures και Ceremonial.
Aλλά τσέκαρε και τα υπόλοιπα…δεν είναι και πολλά…σύνολο 5 δίσκους(αν εξαιρέσεις ep,live και compilations) έχουν βγάλει.

Ceremonial, ναι!
Τους ακουγε/ακουει κανεις αυτους; Ξαναερχονται φετος, στις 15/2.
Ξερει καποιος που τους εχει δει προσφατα αν παιζουν τα παλια τους κομματια; (κυκλοφορησαν τα πρωτα αλμπουμ τους δεκαετια του '80)

Παιζουν και στην Πατρα στις 16 του μηνα…