Τέλος για τους scorpions

Aφιερωμένο εξαιρετικά.

Η κλασική μονόπλευρη οπτική γωνία όπως πάντα… είναι οι μισοί fanboys ή οι άλλοι μισοί trolls?

Αξιόλογος δίσκος είναι αλλά αυτό δεν αρκεί. Ούτε πρωτοποριακός είναι ούτε μοντέρνος είναι ώστε να δικαιολογεί τον φανατισμό. blues-rock με ethnic στοιχεία είναι… δηλαδή η λογική συνέχεια των Zepellin.

¶λλωστε και οι τελευταίοι δίσκοι των scorpions αξιόλογοι είναι και είναι και επαγγελματίες στα live… απλά για μένα δεν φτάνουν τα παλιά με Roth.

Ε λοιπόν, ως οπαδός των σκορπιών ας καταθέσω κι εγώ την άποψή μου, αλλά λίγο πιο οργανωμένα:

Περί απόσυρσης: Σωστή κίνηση, γιατί έτσι πρέπει να γίνεται όπως και να το κάνουμε… Οι scorpions φεύγουν όχι στην δισκογραφική τους κορυφή (που σίγουρα ήταν πριν πολλά χρόνια), αλλά σε μία κορυφή δημοτικότητας - έστω μικρότερη - στον κόσμο και έχοντας πολύ καλή απόδοση στη σκηνή.

Περί απόδοσης: Δεν νομίζω ότι έχει κάποιος παράπονο με την απόδοση και τη διάρκεια των Scorpions στη σκηνή… Εκτός ίσως από τα σαλιαρίσματα του Κότακ, που προσωπικά δε μου αρέσουν.

Περί ιστορίας: Δε χρειάζεται να πω πόσους έχουν επηρρεάσει οι Scorpions και οι Roth - Schenker,έτσι; Όποια και να είναι η γνώμη του καθενός, τα έπη των 70ς θα υπάρχουν για πάντα…

Περί ελληνικής περιοδείας: Το 2004 οι Scorpions έπαιξαν στο Λυκαβηττό και μετά στο “Καραϊσκάκης” και μετά στη μισή Ελλάδα. Τέτοια έκρηξη δημοτικότητας, χωρίς κάποια αφορμή (πχ. κάποια δισκάρα) κι εμένα μου έκανε εντύπωση, αλλά αφού συνέβη τι να κάνουν; Αν κλείναν παραπάνω συναυλίες στην Αθήνα θα είμασταν πιο ικανοποιιημένοι;

[CENTER]ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΑΛΛΑ:[/CENTER]

–> Μετά το “Face the heat”, δεν υπήρξε κάποια αντίστοιχα καλή δουλειά, εκτός την αναλαμπή του “Unbreakable” που ήταν απλώς ένα καλό άλπμουμ.
–> … και σαν να μην έφτανε αυτό, στο “Humanity - Hour 1” έφεραν και παρέα (Desmond Child) για να βοηθήσει στη σύνθεση. Αυτό πραγματικά είναι ηλίθιο. Αν δεν έχεις έμπνευση μετά από 40 χρόνια είναι φυσιολογικό. Ούτε χρειάζεσαι πατερίτσες, ούτε χρειάζεται να δείχνεις τόσο έκδηλα ότι θες να κάνεις “ακόμη ένα άλμπουμ” όσο “πουλάς” ακόμη…
–>Τέλος, είναι και το setlist στις συναυλίες… Μπορεί μεν ο περισσότερος κόσμος, κυρίως οι μικρότεροι να έχουν συνδυάσει στιγμές της ζωής τους με συγκεκριμένα κομμάτια των Scorpions, αλλά υπάρχει ζωή και πριν από το “Love at first sting” και το "Lovedrive"… Είναι ηλίθια αυτή η επανάπαυση στο “wind of change”, “holiday” κλπ., όταν υπάρχει τέτοια δισκογραφία. Υπό αυτές τις συνθήκες απόλαυσα πιο πολύ τη συναυλία του Ούλι…

Αυτά για σήμερα…

Εγώ την έχασα.Ακόμα κλαίω.:expressionless:

Eγω παλι τον ειδα σολο στο principal και γουσταρα8)

Eνα αρθρο και απο τα ΝΕΑ.

#-o

αν και δεν διαφωνω μαζι σου ως προς το “γενικο” προβλημα που δειχνουν να εχουν καποιοι με το τι κανει η μπαντα των Γερμανων…

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΑ,ΞΑΝΑ αυτο που εγραψες…κατανοησε που χρησιμοποιησες τι και με τι το εκανες συγκριση και γελα με τη καρδια σου!:lol:

ότι και να λέμε, είτε μας αρέσουν είτε όχι, έχουν δώσει πάρα μα πάρα πολλά στο ροκ και το όνομα τους είναι ήδη φαρδιά πλατιά γραμμένο στο βιβλίο της ροκ μουσικής …τρελλο respect…

Αυτο ακριβως… Δεν βρισκω αλλη λογικη στο γιατι ενοχλει καποιους το γεγονος οτι οι Scorpions συνεχιζουν και παιζουν μετα απο τοσα χρονια καριερας… Σε τι χανουν απο αυτο το γεγονος, τους παιρνουν τις δουλειες?

Θα συμφωνήσω απόλυτα!!Κάποτε,ναι,παρουσίασαν δισκάρες,αλλά από ένα σημείο και μετά περισσότερο επαναλαμβάνονταν παρά παρουσίαζαν κάτι καινούριο και φρέσκο.Και τώρα θα μου πείτε Scorpions είναι τι νέο και φρέσκο περιμένεις να ακούσεις?Συμφωνοι,για αυτό άλλωστε ίσως να την πήραν χαμπάρι και οι ίδιοι και να το αποφάσισαν.Μπράβο λοιπόν στα παιδιά,γιατί όσο να 'ναι είναι μια γενναία απόφαση.

Τι να γελασω ρε φιλε. Λετε και ξαναλετε που οι Σκορπιονς γυρναν όλη την Ελλαδα γιατι εδω πουλάν και το αναφερετε λες και κάνουν κανα έγκλημα οι άνθρωποι. Ε ναι εδω πουλαν εδω θα έρθουν να παιξουν live. Εννοειται πως δεν συγκινω τους 2 σαν συγκοτηματα. Κρινω την κινηση ενος συγκοτηματος να παιξει πολλα live σε μέρη που ξερει πως θα πουλήσει. Την κίνηση συγκίνω όχι τις μπάντες έχει διαφορά.

Επειδή κάτι δεν έχω καταλάβει καλά εδώ μέσα, για πείτε λίγο ρε παλικάρια. ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΡΠΙΟΝΣ; Ε; ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ;

Ποιος κολλημένος το λέει αυτό?

Δικαίωμα του καθενός είναι να γουστάρει ένα συγκρότημα ή όχι. Δεν ακυρώνει αυτό το πόσο σπουδαίο είναι το συγκρότημα.:roll:

Οι Σκορπιονς μου πηραν το γλειφιτζουρι μου. Κλαψ. :frowning:

Μαλακία που σου πήραν το γλειφιτζούρι, δεν έπρεπε!

Κάποιοι έχουμε πιο σοβαρούς λόγους να τους αποστρεφόμαστε, αλλά το λήγω εδώ για να μη γίνει της καριόλας.

Η αλήθεια είναι ότι τώρα που θα διαλύσουν οι σκορπιοί μερικοί δε θα 'χουν πια λόγο ύπαρξης. Αλλά από την άλλη υπάρχουν και οι Manowar να μου πεις. Βέβαια οι σκορπιονιστές είναι χαλαρά οι πιο τραγικοί fanboyδες. Συνεχίστε αυτή την ανούσια “κόντρα”.

Πρόβλημά τους Μπιλ.

Σιγά μη χάσουμε και τον ύπνο μας!

Ουφ, πολύ ασχολούμαι γαμώ.

Προφανώς και πρόβλημα τους, μια διαπίστωση έκανα απλώς.

Anyway

Aυτος ο μαλακας ο Κοττακ ηθελε να το δοκιμασει για μπακετα, αλλα τελικα τζιφος. :lol:

Αν εχετε σοβαρους λογους να τους αποστρεφεστε, καλα κανετε, απλα μη βγαζετε αλλο κομπλεξ.

Πως θα ειναι αμα γινει της ιντερνετικης καριολας;;; :smiley:

Να κανω την ιδια ερωτηση για Πρηστ;;;

(ασχετα αν τους λατρευω)

Προφανώς και ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ σε όποιον δηλώσει ότι σιχαίνεται Πριστ ρε Αϊρονάκο, τί ανούσιες ερωτήσεις είναι αυτές που μου κάνεις. :roll: