Το Bring It On Home και το Lemon Song ειναι blues . Δλδ είναι κακο ενα group να παιζει blues ??
Προσεξε, δν ειναι κλεψιμο το να παιζεις blues δικα σου!
ξερεις εσυ τι ητανε τοτε ευκολοακουστο και τι οχι?
και μην συγκρινεις την ελλαδα με τις υπολοιπες χωρες!
δεν σε καταλαβα
δεν γινανε δικες και τις χασανε οι zeps για αυτα τα κομματια??
οπως παντα signal προσπαθεις να πας την συζητη σου για να καλύψεις οτι “λαθος” εχεις πει! για αυτο πολυ απλα συνεχισε να μιλας μονος σου!
εας απαντησει εδω ο γνωστος αγνωστος:p γιατι κ εγω γερασα κ δεν θυμαμε πολλα ασε που βαριεμε παλι να τα ψαχνω!
Κατσε λιγο.Τι εννοεις να ντυνοντε πιο mainstream??ο πλαντ παντα φορουσε τα χιπιδιαρικα πουκαμισα του και ο page απο το 72 και μετα αρχισε να φοραει τα ρουχα που αυτος σχεδιαζε(μαζι με μια κινεζα απο το LA)με τα αστρολογικα συμβολα , τους κινεζικους δρακους, τα Κραουλικα και τα ΖοSo.Τι το μαινστριμ υπαρχει σε αυτα τα ρουχα?Οσο για τα singles , γνωριζεις οτι αφου κυκλοφορησε η εταιρια το whole lotta love se single η ιδια η μπαντα τσαντιστηκε τοσο ωστε προσελαβε εναν ανθρωπο με κονε μεσα στην ατλαντικ ωστε καταφερει να μην κυκλοφορουν πλεον singles του συνκγροτηματος.Και το πετυχε μονο στην Βρετανια.Ξερεις επισης τη μαχη ειχε δωσει ο Page ωστε να μην αναφερεται ουτε το ονομα του συγκροτηματος ουτε ονομα τιτλου στον τεταρτο δισκο?(απαντηση σε εχθρικες κριτικες που λεγανε οτι πλεον πουλανε μονο για το ονομα τους)Αρνουνταν καθε εμφανιση στην τηλεοραση και μαλιστα τον Ιανουαριο του 1970 απεριψαν 500 000 δολαρια για να πεξουν live δορυφορικα σε ολον τον κκοσμο , και μαλιστα μετα η προσφορα αυξηθηκε σε 1 000 000 δολαρια και ΠΑΛΙ αρνηθηκαν,καθως και δεν τους αρεσε η TV ως μεσο και επειδη η ποιοτητα ηχου και η ηχοληψια απο τουτς τεχνικους εκει ηταν αθλια(quality still matters in this band motherfuckers -επικη ατακα του Peter Grant).Και φυσικα απειχαν παντα απο το δηθεν σταριλικι της εποχης(ειμαι κουλτουρα και κανω παρεα με τον Andy Warhol)Oλα αυτα φανταζομαι οτι παρουσιαζουν μια εντελως εμπορευματοποιημενη μπαντα Α και αν οι Σκορπιονς σταματουσαν το 90 και καναν τωρα reunion ΟΧΙ δεν υπηρχε περιπτωση να γινει αυτος ο χαμος που εγινε με τους ζεπελιν
Ρούδολφ το ξέρεις οτι αυτό δεν ισχύει. Αν ίσχυε θα έκραζες το Humanity πρίν από μένα.
Στην υπόλοιπη συζήτηση δεν συμμετέχω επειδή δεν έχω ψάξει τόσο τους Scorpions ώστε να έχω άποψη για το μέγεθός τους στα 70s.
Ρούδολφ το ξέρεις οτι αυτό δεν ισχύει. Αν ίσχυε θα έκραζες το Humanity πρίν από μένα.
Στην υπόλοιπη συζήτηση δεν συμμετέχω επειδή δεν έχω ψάξει τόσο τους Scorpions ώστε να έχω άποψη για το μέγεθός τους στα 70s, όπως δεν ξέρω και για την φάση με τους ζεπ και τα δικαστήρια.
Eιναι αληθεια οτι δανειζονταν στιχους απο blues κομματια στα πρωτα αλμπουμ κυριως και οντως ειχε γινει δικαστηριο αλλα κατεληξε σε συμβιβασμο λεγοντας οτι θα ανεφερονται στα credits το ονομα του willie dixon και του chester burnet στο whole lotta love kai sto lemon song αντιστοιχα στο τελος , πισω απο τα ονοματα των μελων της μπαντας επειδη προφανως περα απο καποιους στιχους το κοματι δεν ειχε καμια σχεση με το original(εκτος απο την εισαγωγη του bring it on home).Το θεμα ειναι ομως οτι ΟΛΟΙ οι bluesistes δανειζονταν στιχους ο ενας απο τον αλλον,απλα οι ζεπελιν ηταν ονομα και τους κυνηγησαν.Παντως αυτη η επικεντρωση στους ζεπελιν ειναι πολυ αδικη.Οι Purple πηραν αυτουσια απο αλλους καλλιτεχνες τα riff toy child in time kai black night οπως και ενα αλλο απο mountain(δεν θυμαμε πιο).Οι sabbath πηραν αυτουσιο το πιο διασημο riff τους απο ενα ενδιαμεσο riff sto dazed and condused.Ενα σημειο απο το war pigs ειναι ολοιδιο με το out on the tiles των zeppelin , οπως φυσικα και η ιδεα του σολο στο wicked world καθαρα κλεμενη απο το heartbreaker.Γενικα οι ζεππελιν κατηγορουνται πολυ αδικα για πραγματα που αλλοι το καναν ΠΟΛΥ πιο εντονα καθως το μονο που καναν ηταν να δανειζονται blues στιχους το οποιο ετσι κι αλλιως κανανν ΟΛΟΙ οι bluesistes
=D> =D> =D> =D> =D>
Λεω λοιπον :
- Child In Time
- Black Night
- Space Truckin’ ( o Blackmore ειπε οτι το ακουσε στο ραδιο το ριφφ αυτο στο ρεφραιν , και νομιζω και κατι αλλο ειχε πει για τον Batman σχετικο -ισως ειναι απο κει δλδ-)
- Lay Down , Stay Down ( το ονομα του κομματιου των mountain δν το θυμαμαι , ας βοηθησει ο Σακης)
Αυτα απο Purple προς το παρον.
blood of the sun λεγετε το κοματι κ βρισκετε στο πρωτο δισκο του leslie west με το ονομα Moutain (1969)
δεν καταλαβες τι θελω να πω.
λεω οτι η μουσικη των zepellin περιειχε στοιχεια μιας εμπορικης μουσικης για τα δεδομενα τοτε.
δηλαδη αν μια μπαντα βγει σημερα και παιξει πχ thrash metal και βαλει ρεφραιν τυπου linkin park δεν θα θεωρειται εμπορικη?
μην μου πεις για την διαφορα ποιοτητας πχ μεταξυ metal και 70’ς hard rock.σου μιλαω παντα απο εμπορικης αποψης!
και οι purple και οι zeppelin ηταν τεραστιοι αντιγραφοι κλεφτες…οι purple εκλεβαν riff.οι ζεππελιν ολοκληρα παλια blues καμματια…μαλιστα ενας τυπας ειχε βαλει ενα βιντεακι στο utube για τους ζεππελιν το οποιο το εβγαλαν ξαφνικα .p.x. to dazed and confuzed ειναι παλιο folk ακριβως οπως των zeppelin…
αλλα ειπαμε ολοι εκλεβαν,και εχουν κλεψει ,και επειδη η συζητηση γινεται στο topic των scorpions δεν υπαρχει αμφιβολια οτι οι δυο μπαντες ειναι μεγαλυτερες απο τους scorpions…
να διορθωσω οπως αναφερθηκε πιο πανω και oi sabbath το ιδιο εχουν κλεψει αλλα και αυτοι
ιεννοειτε οτι ειναι πιο ιστορικη μπαντα απο τους scorpions
χωρις να θελω να μειωσω τους scorpions ετσι τους οποιους θεωρω μεγαλη μπαντα…και μονο που περασαν απο τις ταξεις τους 2 κορυφαιοι κιθαριστες…
το να πεταω με ιδιωτικα jet,να νοικιαζω ολοκληρα ξενοδοχεια και να κανω τρελα οργια τι ειναι?
και ολα αυτα που μου πες,αμα διαβασες καλα το ποστ μου,σου πα οτι Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΣ κυκλοφορησε τα sinlges,και οτι αυτοι δεν το γουσταραν αυτο.
δεν παυει ομως να εγινε μια ΕΜΠΟΡΙΚΗ κινηση!!
εγω δεν κρινω αν οι ιδιοι οι zeps ητανε εμπορες.που προφανως δεν ητανε ποτε.
αυτο ομως δεν αναιρει οτι πχ μια εταιρεια τους εκμεταλευτηκε εμπορικα,οσο και να διαρκεσε αυτο, και οτι η ζωη που κανανε ητανε η ζωη ενος διασημου ροκσταρ!ή οτι βγαινανε εξωφυλλα σε περιοδικα.
ή μηπως το ερωτικο image του plant δεν τραβουσε απο μονο του κυριως θυληκο κοσμο??? (δηλαδη αν ειναι δυνατο σημερα τραβαει κοσμο ενας βιλε βαλο,φανταζεται κανεις τι θα προκαλουσε τοτε ενας Plant???)
επισης αυτο που πες για τα ρουχα του page!τα ρουχα αυτα δεν ητανε φανταχτερα??αυτο δεν ειναι ικανο να τραβηξει βλεματα πανω του??
δεν λεω οτι το κανε εξεπιτηδες,αλλα στον κοσμο των οπαδων και των media κατι τετοιο ειναι εμπορικο!
(δηλαδη κατι αναλογο με τις εμφανισεις των slipknot.τις φορανε γιατι δεν θελανε να βλεπει ο κοσμος ποιοι ειναι και τελικα καταληξαν να θεωρουνται εμπορες που πουλανε συγκεκριμενο image)
To θεμα ειναι οτι μπαντες οπως οι σκορπιονς κυνηγανε και προσαρμοζονται ωστε να ειναι εμπορικοι.Οι ζεππελιν καναν παντα αυτο που ηθελαν χωρις να επηρεαζονται.Αν καποια κατεληγαν να ειναι εμπορικα μαγκια τους(οπως ειπες για τα φανταχτερα ρουχα του Page η την εμφανιση του Plant)
προφανως εχετε παρεξηγησει αυτα που λεω
και για μενα προσωπικα οι zeps ειναι καλυτεροι απο ολους
απλα κατι δηλωσεις του οτι οι scorpions γινανε γνωστοι λογω των μπαλαντων τους και οτι ητανε εμπορικοι σαν μπαντα,δειχνει οτι η μουσικης τους δεν ειχε ποιοτητα.κατι που δεν ισχυει.
και οτι ειπα για τους zeps, τα ειπα για να δειξω οτι η δημοτικοτητα τους δεν οφειλωτανε καθαρα στην ποιοτητα της μουσικης τους (που ητανε εξαιρετη) αλλα και στους παραγωντες που ανεφερα.
γιατι αν ητανε να γινωνται δημοφιλεις ολες οι μπαντες με ποιοτικη μουσικη ,τοτε δεν θα υπηρχε προβλημα!
εμπορικος εισαι οταν πουλας, εμπορευματοποιημενος εισαι οταν υπαρχεις για να πουλας. η διαφορα ειναι στην προθεση οχι στο αποτελεσμα.
Οι ζεπελιν ηταν εμπορικοι, οχι εμπορευματοποιημενοι. Οι σκορπιονς δινουν την εντυπωση μπαντας που θα προσαρμοσει την μουσικη της προκειμενου να πουλησει. Βεβαια αυτο ειναι απλα μια υποθεση, δεν μπορω να μυριζω τα δαχτυλα μου για να ξερω τι σκεφτονται οταν γραφουν μουσικη.
Τωρα για τα ακουστικα κομματια που λες. το ΙΙΙ ειχε περισσοτερα ακουστικα/χαλαρα κομματια. Ξερεις τι κραξιμο εφαγε οταν βγηκε και ποσο μετριο θεωρηθηκε σε σχεση με τα 2 προηγουμενα?
επισης τουλαχιστον εγω δεν ειπα οτι επειδη εχουν εμπορικες μπαλαντες οι σκορπς δεν ειναι καλη μπαντα. Το αντιθετο βασικα εγινε που ο καμπει ειπε πως για να μαζευουν περισσοτερο κοσμο οι σκορπς απο τον πλαντ αρα ειναι και σπουδαιοτεροι.
οι led zeppelin κανανε μαυρη μαγεια και τους βοηθουσε το πνευμα του aleister crowley για αυτο και κανανε επιτυχια…ρωτηστε και τον jimmy page για αυτο…8) 8) 8)
ναι ρε συ.
εχω καταλαβει την διαφορα που μου λες!
σιγουρα οι scorpions κυνηγησανε την φημη στα 80ς.αλλα γραψανε κομματια τα οποια ητανε hard rock!!δυνατα hard rock,που σε σημεια πλησιαζανε το μεταλ (η κιθαρα στο crossfire ειναι εντελως maiden!!)
δεν μπορω να το δω σαν εμπορικο αυτο
και ορισμενες μπαλαντες τους ειναι καταπληκτικες κακα τα ψεμματα!!
και το 1990 που βγαλανε το crazy world,το δισκο που περιειχε wind of change και send me an angel,μαζι με αυτα περιειχε δυνατα κομματια hard rock οπως tease me please και hit between the eyes.Κομματια βασισμενα στις κιθαρες,ριφς,ρυθμικες,σολος.
για μενα και η εμπορικη τους εποχη τους,των 80’ς δηλαδη ητανε καταπληκτικη.
φοβερα εμπνευσμενα κομματια!
τωρα βεβαια εξαρταται αν σ’αρεσει γενικα το 80’s hard rock οπως των def leppard,bon jovi κλπ
και απο τι εχω καταλαβει υπαρχουν ατομα που οχι μονο δεν τους αρεσει (μαγκια τους και καπελο τους)
αλλα μιλουν και απαξιωτικα γι’αυτο!
οπωτε αν λεμε φρασεις τυπου και τι προσεφεραν οι scorpions,δεν θα αλλαζε τιποτα αν δεν υπηρχαν και τετοια,
αυτο για μενα παει σε ολοκληρη την σκηνη των hard rock των 80’s.οπωτε…
αυτο που λες για το III δεν το ξερα!
εφαγε κραξιμο αυτος ο δισκος??? #-o
το tangerine ειναι ενα απο τα all time favorites!!
ιδιαιτερα καθε φορα που ξεκινα το κομματι ειναι…
Measuring a summer’s day,
I only finds it slips away to grey,
The hours, they bring me pain…
Δεν έφαγε απλά κράξιμο. Το έθαψαν οι πάντες. Και τότε ήταν που είπαν ότι ο δίσκος πούλησε μόνο και μόνο επειδή έγραφε Zeppelin πάνω και αποφάσισε ο Page στον επόμενο δίσκο να μην βάλει το λογότυπο και ούτε καν τίτλο.