5000 μια χαρά είναι για το νησί.
χιχιχιλοκο, οι ακεντεκε μετακινούνται με γαιδουρια πάνω σε βάγιες θες να μας πεις?
5000 μια χαρά είναι για το νησί.
χιχιχιλοκο, οι ακεντεκε μετακινούνται με γαιδουρια πάνω σε βάγιες θες να μας πεις?
Μακάρι να γινόντουσαν κάθε χρόνο τέτοιες συναυλίες σε επαρχία…
Φίλε Freedom μη τα ξαναλέμε.Οι scorps ουσιαστικά έπρεπε να το έχουν διαλύσει εδω και παααρα πολλά χρόνια.Προσωπικά νομίζω οτι ήταν απο τα πιο καλά και ουσιώδη γκρουπ μέχρι το 80 αλλά κάπου στα early 90s μας άφησαν χρόνους.
Οι ACD (Dr Drakakis style) νομίζω οτι μας κάνανε και χάρη που ήρθαν.Πάντως βρήκες τώρα να κάνεις σύγκριση με ενα απο τα πιο ταπεινά και low profile συγκροτήματα.
Και το θέμα βασικά δεν είναι για αυτό καθαυτό το συγκρότημα.Γιατί μαγκιά του κάθε διοργανωτή να τους βολτάρει και με ferrari αν δε χάνει λεφτά.Το θέμα εδώ είναι οτι μπήκανε μέσα γιατί νομίζαν οτι θα μαζέψει 50000 η Γκασμαδία, επειδή κάπου θα άκουσαν οτι τα μεγαλύτερα γκρουπ στο κόσμο είναι οι Scorpions οι Metallica ο Χατζηγιάννης και η Άννα Βίσση.
Επειδη παρακολουθω το συγκεκριμενο τοπικ απο την αρχη καθως με ενδιεφερε αρκετα,βλεπω οτι συνεχιζεις να λες περιεργα πραγματα
Προφανως και ξερεις οτι οι Scorpions εχουν πουλησει καμμια 70 εκ δισκους.Τον αντιλαμβανεσαι τον αριθμο ετσι?? (70 εχουν οι Maiden).Και μαλιστα εχουν και 2 σερι δισκους αρκετα καλους.Ασε που ειναι και αρκετα συνεπεις δισκογραφικα (δε βγαζουν ενα τα 10 χρονια παιζοντας μαλιστα και τα ιδια ακριβως πραγματα).Δεν ειναι επομενως νεκρο συγκροτημα (και επουδενι καμμια αμελητεα ποσοτητα).Λες οτι δε φταιει το συγκροτημα αλλα εμεσα ριχνεις τις ευθυνες και σαυτο με την αιτιολογια οτι ειναι τελειωμενοι και δε ξερω εγω τι αλλο τι.
Εσενα ακριβως τι σε πειραζει αν μπηκε μεσα η συναυλια?Για εμας που μπηκαμε 200 ευρω μεσα για να παμε να δουμε Sabaton , Εxciter και UTH (ενδεικτικα σου λεω για ποιες ξοδευτικαme φετος) , μαλιστα προς γενικη εκπληξη ηταν γεματες οι συναυλιες απο επαρχιωτες,δεν σε ειδα να στεναχωριεσαι.Και δε γκρινιαζω, γιατι οπου πηγα, πηγα με την θεληση μου, αλλα μην πατε να μας βγαλετε ξινο κατι το οποιο μας αρεσε,μας βγηκε πιο οικονομικο, με "ψευτικο"ενδιαφερον για τα οικονομικα του νησιου και των κατοικων του.Ασε να τα πληρωσουμε εμεις με αυξημενα δημοτικα τελη, δεν πειραζει.
“Οι ACDC μας εκαναν χαρη…”.Ναι μωρε μας λυπηθηκαν τους κακομοιρους για αυτο πηραν κανα μυριο ευρο αμοιβη .Ελεος με την θεοποιηση των ACDC. Καλοι χρυσοι τεραστιοι, αλλα δε πρεπει να εχουν ολα κεντρο συγκρισης αυτους.Εχει αναρωτηθει κανεις γιατι το low-profile συγκροτημα δεν ερχοταν τοσα χρονια?Μηπως δε βγαιναν τα κουκια?.Και μη μου πεις δε μπηκε μεσα η συναυλια τι θες και μιλας.Αυτο μας ελειπε.40 χρονια μπαντα μια φορα ηρθανε…αν δεν ειχαν και κοσμο τοτε ζητω που καηκαμε.Εγιναν ξαφνικα οι ACDC η αγαπημενη μπαντα των Ελληνων (που ηταν ολοι οι “ροκαδες” στον αντιπαλος δεος εξ Αμερικης τους KISS?)
Η συναυλια ενημερωτικα δεν εγινε σε καμμια γκασμαδια… στο καστρο της Μυτιληνης εγινε (ναι για σενα λεω που κοπτεσαι για τα οικονομικα των “γκασμαδων”,συγκινηθηκαμε απο το ενδιαφερον)
Πiστευω οτι ριχνεις χολη χωρις λογο απλα για κραξεις!
PS: Ενημερωτκα να πω οτι οι Scorpions μαρεσουν πολυ περισσοτερο απο τους ACDC (που μας λυπηθηκαν,ακουστηκε οτι δωσανε την αμοιβη τους για τη βελτιωση του οδικου δικτυου της Μυτιληνης),αλλα αυτο δε σημαινει οτι εχω κατι με τους Αυστραλους.
Aπό το site του ραδιοφωνικού σταθμού Pirate 91 FM της Χίου (www.piratefm.net):
"Μια σπουδαία βραδιά χάρισαν οι θρυλικοί Scorpions στους περίπου 6.000 ανθρώπους που ανέβηκαν στο Κάστρο της Μυτιλήνης για να τους θαυμάσουν το βράδυ του Σαββάτου 4/7/09. O Pirate FM ήταν εκεί!
Ο κόσμος; Κάθε καρυδιάς καρύδι! Από κλασικούς μεταλλάδες έως κοριτσάκια που έχουν ακούσει μόνο τις μπαλάντες της μπάντας και από 60άρηδες κυριούληδες που απόλαυσαν το σόου καθισμένοι στα καρεκλάκια τους μέχρι και τους τοπικούς άρχοντες και όλους όσοι ήθελαν να διηγούνται στα παιδιά τους πως “ήμασταν κι εμείς εκεί”
Η βραδιά άρχισε από νωρίς με τοπικά Μέταλ συγκροτήματα που …εντάξει, προσπάθησαν τα παιδιά (εξαιρούνται οι πολύ καλοί Νέμεσις) αλλά ήταν φανερό πως όλοι περίμεναν να βγούν οι Scorpions…
…Οι οποίοι ήταν “Άγγλοι” στο ραντεβού τους και 10 ακριβώς έκαναν την εντυπωσιακή είσοδό τους στη σκηνή. Σε άριστη φυσική κατάσταση όλοι τους, εντυπωσίασαν με την ενεργητικότητα και την τεχνική τους. Ο Claus Meine με την εντυπωσιακή και αναλλοίωτη στον χρόνο φωνη του. Ο Rudolf Schenker και ο Matthias Jabs εναλλάσονταν στις lead και rythm κιθάρες και έδιναν ρέστα με τις απίστευτες πόζες τους για τα δεκάδες φλας που άναβαν για πάρτη τους από το κοινο. Ο μπασίστας Pawel Maciwoda, το νεότερο μέλος του γκρουπ έδειξε τις ικανότητές του και το “δέσιμό” του με τα άλλα μέλη των “Σκορπιών”. Άφησα για το τέλος τον ντράμερ James Kottak, έναν χαρισματικό σόουμαν κι έναν απίστευτο μουσικό που ξεσήκωσε όλο τον κόσμο με το κέφι και το μοναδικό σόου που έδωσε καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας.
Το σετ περιελάμβανε πολλά από τα παλιά χιτς, αλλά και κομμάτια από τα 2 τελευταία άλμπουμς της Γερμανικής μπάντας, αφήνοντας όμως έξω αρκετά must, όπως τα No One Like You, When The Smoke Is Going Down, Ιn Trance, Always Somewhere, Believe In Love, Humanity και πολλά άλλα που δεν τ’ απολαύσαμε στο 1,5ωρη συναυλία.
Όσον αφορά στη διοργάνωση, ήταν εξαιρετικά καλή, ο χώρος υπέροχος, με 2 μπαρ και τουαλέτες για το κοινό, ενώ και η τροχαία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της, βοηθώντας στη γρήγορη εκκένωση του χώρου από πάρα πολλά αυτοκίνητα και μηχανάκια. Στα αρνητικά, ο μέτριος ήχος (το μπάσο “έσκαγε” σε πολλές περιπτώσεις) όταν έπαιζαν οι Scorpions και ο κακός ενώ στη σκηνή ήταν οι support τοπικές μπάντες, οι οποίες αφέθηκαν (ηχητικά) στην …τύχη τους…
Γενικά ήταν μια βραδιά που θα τη θυμόμαστε όσοι ήμασταν εκεί (και ήμασταν πολοί οι Χιώτες) και μακάρι να έχουμε την τύχη να ζήσουμε κάτι αντίστοιχο και στα μέρη μας…"
Έχει και λινκ για βιντεο και φωτογραφίες: http://www.piratefm.net/go/content/view/1244/1/lang,el/
Nai ok φίλε Holymartyr, όπως τα λες είναι.Φοβερή η σύγκριση Scorp-AC/DC.Ε ναι λοιπόν στην ΕΛΛΑΔΑ είναι ποιό μεγάλο συγκρότημα οι Scorpions.Καλά να πάθουμε.
Μαγκία σου που σου αρέσαν οι Scorpions περισσότερο.Και του χρόνου που πάλι εδώ θα είναι να πας να τους δεις.
“Ασε να τα πληρωσουμε εμεις με αυξημενα δημοτικα τελη, δεν πειραζει.” Ενας γνήσιος low the head και βαράτε.Για να μη πω τη σωστή λέξη και σε θίξω…
P.S. Ρίχνω χολή … “ποσωπικά νομίζω οτι ήταν απο τα πιο καλά και ουσιώδη γκρουπ μέχρι το 80 αλλά…”
P.S2.Το low profile το ενοούσα σα χαρακτήρες.Λεφτά πέρνεις ανάλογα με την αξία σου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.1εκ οι AC/DC, 100χιλιάδες οι Scorpions κλπ…Α εδώ ξέχασα σκάσανε 500000 για Scorpions, τρελά γέλια.
Αυτά παθαίνεις οταν νομίζεις οτι μετά τον Ρουβά οι Scorpions είναι ΤΩΡΑ απο τα μεγαλύτερα γκρουπ στο παγκόσμιο στερέωμα.
Μιλάμε για τους AC/DC που ο μόνος λόγος που βγάλανε δίσκο είναι μπας και τους δει και η γενιά μας στη περιοδεία που θα ακολουθούσε:lol:
Καταρχας δεν προκειται να θιχτω,ουτως η αλλως δε μπαινω για μαλωσω, ουτε και να προσβαλω,και αν σε πειραξε προσωπικα κατι απο αυτα που ειπα ζητω συγγνωμη.Αλλα μιλας με μια σιγουρια για το ποσο μπηκε μεσα η συναυλια που μου φενεται περιεργο.Μηπως εισαι στα λογιστικα της νομαρχιας και δε το ξερω??Το λες επειδη ξερεις κατι η επειδη διαβασες ενα λινκ? Και εν τελει ποιους περιμενες να φερουν στη μυτιληνη?Πες μου ενα εν ενεργεια συγκροτημα,τετοιου βεληνεκους που θα μας “καταδεχοταν”.Πες ρε παιδι ενα ονομα που θα ερχοταν ρεαλιστικα.Αυτα που λες περι ρουβαδων και βισσηδων ειναι επιοικως γραφικα και λιγο ασχετα.
Και οσον αφορα το “μαλακας” που απεφυγες να χρησιμοποιησεις δεν πειραζει!Υπαρχουν πολυ χειροτερα θεματα στα οποια πιανομαστε κοτσοι.Ας ειναι να χασουμε λεφτα μια φορα και για μια ροκ/μεταλ συναυλια αντι να μας κλεβουνε για χιλια δυο πραγματα .Χαλαλι.Αν δε κανω λαθος πρεπει να εισαι “πρωτευουσιανος” (μπλιαχ:p)οποτε μπορω να παω τη συζητηση αλλου και πιστεψε με δε σε συμφερει ,για το ποιοι κανουν τους μακακες τοσα χρονια και το τι πραγματα εχουμε ανεχτει.Ασε μας να χαρουμε και να γιορτασουμε το σκηνικο οπως θελουμε.Τα χαρουμενα προσωπα των παρευρισκομενων δε συγκρινονται με τιποτα.
“Η βραδιά άρχισε από νωρίς με τοπικά Μέταλ συγκροτήματα που …εντάξει, προσπάθησαν τα παιδιά (εξαιρούνται οι πολύ καλοί Νέμεσις) αλλά ήταν φανερό πως όλοι περίμεναν να βγούν οι Scorpions…”
Ανακριβεια… μονο οι Nemesis ηταν τοπικη μπαντα
“Το σετ περιελάμβανε πολλά από τα παλιά χιτς, αλλά και κομμάτια από τα 2 τελευταία άλμπουμς της Γερμανικής μπάντας,”
Δευτερη ανακριβεια
τσ τσ τσ
Μα αυτό είναι το θέμα, δεν θα πάταγε κανένας στο νησί.Μόνο κάποιοι στα τελευταία τους.
Ο χαρακτηρισμός ήταν η λέξη “κορόϊδο”.
Α,ναι.Μπορεί να είμαι πρωτευουσιάνος όπως λες αλλά ήμουν 7 μήνες φαντάρος στο νησί, οκ μωρέλημ
Πάω που λες σε ένα κλαμπ στην πόλη (ονόματα μη ρωτάς δε θυμάμαι,έχει και χρόνια) και του λέω(έπαιζε Purple), βάλε μετά τίποτα AC/DC και μου απαντά “α δε μπορώ αυτοί είναι πολύ σκληροί” 8O:lol:
Οι AC/DC να χοροπηδάτε που βγάλανε δίσκο και τους είδατε.Νταξ εξαιρώ Freedom που λόγο ανωμαλίας κάπου μέσα του, πίσω απο το νεφρό, ξερωγώ(:p), δεν πάτησε.Και κανα2 ακόμα απο το φορουμ.
Άσχετο, τον Μπαλντά τον ξέρεις; Χαρακτηριστική φιγούρα εκεί
Ρε, ασε την μαναβικη.
Οντως, καλα να παθετε.
ΥΓ: Ειμαι ενας απο αυτους τους 1-2 που δεν πηγαν AC/DC γιατι τους βαρεμαι αφορητα. Και τωρα που εξομολογηθηκα την δευτερη αμαρτια μου (η πρωτη ειναι οτι μου αρεσουν αυτοι οι αθλιοι Σκορπιονς που κοροιδευουν τον κοσμο) μπορω να παω να αυτοκτονησω με καθαρη συνειδηση.
ΥΓ2: Οτι θα εβλεπα σε θρεντ του ροκιν παντως κουβεντα για το ποσο μεσα μπηκε ο δημος Μυτιληνης μονο και μονο για να κραχτουν (ξαναμανα) οι Σκορπς ομολογω δεν το περιμενα, εχετε δημιουργικοτητα τουλαχιστον!
συμφωνω απολυτα με μοργκοθ…και εγω αυτες τις 2 αμαρτιες εχω διαπραξει στη ζωη μου(λεμε τωρα)
Λοιπον και επειδη ειμαι και εγω αμαρτωλος οπως τα παιδια απο πανω και για να τελειωνουμε με το θεμα προυπολογισμου, παρτε και μια γευση για το πως αντιμετωπισε μια τοπικη εφημεριδα το γεγονος της συναυλιας (η οποια δε κινειται και πολιτικα στον ιδιο χωρο με τη νομαρχια)
Συναυλια http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=e2136874-0f98-4659-b409-5ee7f503f780
Συντομος απολογισμος http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=e31d2dfb-9654-41b5-9b27-af0db9bde6d5
Υποδοχη http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=5cfdc46a-0617-4994-97e9-241a2b195302
Φιλικοι Σκορπιοι http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=a8464c42-261f-4253-97e2-f85ab9eaafc5
Οποιος εχει ορεξη ας διαβασει,δε ειανι πανω απο 5 λεπτα, και θα καταλαβει ποσο σημαντικο ηταν για εμας αυτο που εγινε :D:D:D:D
Ωραία αμαρτωλοί φίλοι.
Για να καταλάβουμε τι γίνεται όμως ας δούμε το θέμα κάπως έτσι:
Οι Scorpions διοργανώνουν το SCORPION FEST στην ΕΛΛΑΔΑ, δηλαδή δεν ήρθαν απλά να παίξουν αλλά διοργανώνουν το ΦΕΣΤΙΒΑΛ τους στην ΕΛΛΑΔΑ.Κατι σαν το ozzfest(:lol:).
Επειδή δεν θυμάμαι ξανά ένα τρανό και τεράστιο (για τώρα λέμε) συγκρότημα να κάνει κάτι παρόμοιο ας μου θυμήσει κάποιος…
Για ΕΜΕΝΑ αυτό δίχνει κατάντια για ΕΜΑΣ.Απο κει και πέρα οι scorpions πάνε σιγουράκι στο Ελλάντα.Δηλαδή ούτε στη Γερμανία δεν παίζουν 8O .
Αυτή είναι η γνώμη μου και ξέρω οτι ενοχλεί αλλα τι να κάνουμε, ας πει και κάποιος κάτι χωρίς τα οπαδικά γυαλιά.Φιλικά μέχρι αηδίας.
“Έγραψες” με τα links!!! Μακάρι να έχουμε τέτοια κάθε χρόνο…
Σε πηρε κανεις με το ζορι να τους δεις και σου εχει μεινει παιδικο τραυμα? Δεν εξηγειται αλλιως. Και οταν μιλας για καταντια και “εμας” να μιλας για τον εαυτο σου πλιζ, καταντια για εσας λοιπον που το μονο που γουσταρεΤΕ να κανεΤΕ ειναι να μιζεριαζεΤΕ οταν δεν ερχεται ο ταδε η οταν ερχεται πολλες φορες ο δεινα, το αγαπημενο σας σπορ, η μιζερια και ο ελιτισμος.
Παντως συμπυκνωμενο το κομπλεξ του νεοελληνα και η λογικη της Ψωροκωσταινας σε δυο προτασεις: “οι AC/DC δεν εχουν ερθει ποτε=ειναι τεραστια μπαντα”, “οι Scorpions ερχονται συνεχεια=ειναι ξεφτιλισμενοι/συνταξιουχοι”.:lol:
ψυχραιμία, o xxxloko είναι πειραχτήρι και γκρινιάρης, αυτό το ξέρουμε :p.
και εγώ διαφωνώ με αυτά που γράφει, οι scorpions ήταν είναι και θα είναι τεράστια μπάντα μκ όποτε παίζει στην Ελλάδα θα είμαστε εκεί 8)
Είμαι είμαι.
Αλλά ρε παιδί μου όλο στραβά το πέρνετε.
Και οι Maiden έρχονται συνέχεια και οι Priest και πολλοί άλλοι.Το θέμα με τους scorps είναι τελείως διαφορετικό αλλά βαριέμαι να τα ξαναγράφω, διάβασε ήρεμα πιο πάνω.
Τι σχέση έχει αν έχουν έρθει εδώ οι AC/DC?Τώρα που ήρθαν δεν είναι τεράστια μπάντα δλδ?Ας μη τα βλέπουμε όλα σε σχέση με την Ελλάδα γιατί είναι αστείο.
Αν ναι και μιλάς με κάποιον που έχει παίξει το best of scorpions (του 78 ) στο player πάνω απο 200 φορές και που έβαλε τι Μάνα του να ψάχνει όλο το Παρίσι να του βρει το Crazy World γιατί εδώ δεν υπήρχε πουθενά.Οπότε ναι έχω παιδικό τραύμα :-s
α έτσι εξηγείται η κατάστασή σου…