Seeland + Mueran Humanos Live @ Mylos 5-12

Η ομάδα Melotron παρουσιάζει τους Seeland, ένα τετραμελές μουσικό σχήμα της ανεξάρτητης βρετανικής ηλεκτρονικής ποπ σκηνής, που μας επισκέπτονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, για να πραγματοποιήσουν μία ζωντανή εμφάνιση στο Club του Μύλου, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.
Οι Seeland κατάγονται από το Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας που εκτός από βασικός τόπος καταγωγής του κυρίου σώματος της αγγλικής heavy metal σκηνής (Black Sabbath, Judas Priest κα) και πολλών άλλων μουσικών σχημάτων (Felt, Higher Intelligence Agency, Duran Duran κα), διαφόρων σημαντικών ιδιωμάτων (new wave, acid house, new romantic), είναι και η πόλη μέσα από την οποία ξεπήδησε ένα φρέσκο μουσικό παρακλάδι στο μέσο της δεκαετίας του 90 αμιγως βρετανικό και άμεσα επηρεασμένο από τους πρώτους ηλεκτρονικούς πειραματισμούς που συνέβησαν στα στούντιο του BBC, τον ακραία πρωτοποριακό ήχο του Joe Meek και την εκκεντρικότητα των 60s library θεμάτων. Όλη αυτή η ηλεκτρονική ρετρο-φουτουριστική τάση εκφράστηκε και σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζει να εκφράζεται με γνωστά σχήματα όπως οι Broadcast, Pram, Plone, Add n to x, L’ Augmentation κα. Τα μέλη των Seeland βρέθηκαν μεταξύ τους και σχημάτισαν τη μπάντα τον χειμώνα του 2004/2005 και είναι οι εξής : Tim Felton (ex-Broadcast, φωνητικά,κιθάρα), Billy Bainbridge (ex-Plone, electronics, φωνητικά), Neil McAulay (μπάσο) και Tom Fisher (τύμπανα). Μαζί καταφέρνουν να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά ποπ κομψοτεχνήματα με αφετηρία τη μουσική του Brian Eno και των πρωτοπόρων της krautrock σκηνής Cluster, Kraftwerk και κατάληξη την έντονα ψυχεδελική ποπ των Beach Boys με ενδιάμεση στάση την φωνητική ιδιοσυγκρασία του Stephen Merrit των Magnetic Fields η ακόμα και του John Maus.
Τα δύο πρώτα τους ep κυκλοφόρησαν στην δισκογραφική εταιρεία των Stereolab, Duophonic και κατόπιν υπόγραψαν στην Lo recordings οπού βρίσκονται μέχρι και σήμερα. Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο ?Tomorrow Today? κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2009 κερδίζοντας επευφημίες από το μεγαλύτερο σύνολο του τύπου και ενώ το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο ?How to live? μόλις έχει γίνει διαθέσιμο, ελαφρώς διαφοροποιημένο ηχητικά από το πρώτο. Τα αναλογικά drum-machines των οποίων τα μοτίβα κυριαρχούσαν στο ντεμπούτο αντικαταστάθηκαν με ντράμερ και οι μελωδίες έγιναν πιο γλύκες η αλλιώς όπως το περιγράφουν και οι ίδιοι ?σαν να κάνεις ζεστό μπάνιο με ένα ποτήρι σπιτική λεμονάδα στο χέρι σου?. Η ευθύγραμμη ρυθμονομία των Neu! είναι και πάλι παρούσα συνδυάζοντας ταυτοχρόνως με αναμφισβήτητα πετυχημένο τρόπο τη synth-pop της αρχής της δεκαετίας του 80 με τον ψυχεδελικό ποπ ήχο της δεκαετίας του 60.
Δεν πρέπει να παραλείψουμε, τονίζοντας και δίνοντας την απαραίτητη προσοχή σε όλα τους τα εξώφυλλα, τα οποία είναι αυθεντικές δημιουργίες του γνωστού γραφίστα και συνιδρυτή της δισκογραφικής εταιρείας Ghost Box.
Αξίζει να σημειωθεί οτι το τελευταίο τους ep με τίτλο ?Black dot, white spider?
διένειμαν δωρεάν και ότι το επόμενο ?Under Abraham’s mind? θσε αγαπημένα τους τραγούδια οπως το ?Underpass? του John F?Mindrocker? των Fenwyck.
Την συναυλία θα ?ανοίξουν? οι εκ Γερμανίας (Βερολίνο) προερχόμενοι Mueran
Humanos. Το ντουέτο των M.H. αποτελείται από τους Carmen Burguess and Tomás Nochteff και κατάγονται από την Αργεντινή. Η πορεία τους ξεκινά από την Βαρκελώνη ως art group δημιουργώντας βίντεο, φανζίν, installations και μουσική. Σταδιακά επικέντρωσαν την προσοχή τους αποκλειστικά στην μουσική εξελλίσοντας τον πρώιμο αφηρημένο και πειραματικό ήχο που τους χαρακτήριζε επηρεασμένοι έντονα από Suicide, Coil, Silver Apples και άλλα παραπλήσιου ύφους σχήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ενσωμάτωσή τους στο ρόστερ της σημαντικής ευρωπαικής industrial δισκογραφικής εταιρείας Old Europa Cafe και της αμερικάνικης Blind Prophet.

Ώρα έναρξης : 21.30
Τιμή εισιτηρίων: προπώληση ίντερνετ 12ε, προπώληση 15ε, ταμείο 18ε.
Η πρoπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα παρακάτω δισκoπωλεία: Joint, Λωτός, Metropolis, Noise, Stereodisc, Wax, Playground.

Various Seeland links


http://www.seelandband.co.uk/
http://www.facebook.com/pages/Seeland/132726390
stream the album http://www.l-o-a-f.com/index.php?op

Various Mueran Humanos links


μπράβο! απίθανη σύγχρονη ποπ…

Απόψε για να μη ξεχνιόμαστε…