SENSER - How to do battle

Λοιπόν κορίτσια, επιτέλους οι Senser επέστρεψαν με το 4ο άλμπουμ τους. Μετά από το ανέμπνευστο “SCHEMAtic” του 2004, η μπάντα δούλεψε πολύ πάνω σε νέες συνθέσεις (κάποια από τα τραγούδια του άλμπουμ βρίσκονταν καιρό στο myspace της μπάντας και τα ακούσαμε και λάιβ στην απίστευτη τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα το Μάρτη του 2006), και επιτέλους δείχνουν να λειτουργούν σαν κανονική μπάντα κι όχι σα μια παρέα που μαζεύεται, ηχογραφεί μια δισκάρα και διαλύεται.

Είμαι στις πρώτες 2 ακροάσεις και έχω ενθουσιαστεί. Οκ, το “Stacked Up” (το κορυφαίο τους άλμπουμ) δεν ξαναβγαίνει, αλλά αυτό ανήκει στο 1994 και τώρα έχουμε 2009. Τι έχουμε λοιπόν εδώ? Ό,τι μας έχει συνηθίσει η μπάντα: ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Όλα είναι εδώ. Οι heavy as fuck κιθάρες, τα ραπαρίσματα του Heitham, οι industrial ξυραφιές, η ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ φωνή της Kerstin, οι λίγες funk-ιές, οι trip-hop βάσεις, και πάνω απ’όλα οι ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ.

Πέρα από τα γνωστά (σ’εμάς τους φανμπόηδες) “Resistance Now” και the “End of the World Show” (εδώ σε διαφορετικό mix απ’αυτό που είχαν στο site τους αρχικά), μεγάλο κόλλημα το “So Refined”, το trippy “Brightest Rays”, ενώ το τελείωμα του δίσκου με το δίδυμο “Fairytale” (μια αισθαντική μπαλάντα με τη φωνή της Kerstin σε πρώτο ρόλο) και “Lights”(καταιγιστικός metal πανικός) με άφησε με ανοιχτό το στόμα.

Συνοψίζουμε: Το άλμπουμ είναι σίγουρα τρεις κλασεις πάνω απ’τον προκάτοχό του, τώρα συγκρίσεις με τα απίστευτα που κάναν στα 90ς είναι νωρίς να κάνουμε, πάντως έχουμε σίγουρα άλλη μια δισκάρα από τους αγαπημένους μας βρεττανούς.

μπαλίτσα εδώ:

βιντεοκλίπι για το resistance now:

Τα λέμε στο λάιβ. Ακούστε και ψηθείτε.

ΜΕΣΑ…

καιρος ηταν να τους δω!!
Μπραβο ρε Βλεεδι!!
Μου εφτιαξες το μηνα!:stuck_out_tongue:

το Resistance now τα σπαει!

Ψήσου για το δίσκο. Μετράει όλος. Όχι μόνο το ρισήστανς νάου.
Εγώ θα το τσιμπήσω στάνταρ το σιντί απ’το λάιβ.

φιλε μου,αυτο εννοειται…απλα τωρα το ακουω το αλμπουμ.
εχει και “αναδρομικες” ακροασεις αυτες τις μερες!:stuck_out_tongue:

Καλή παρεούλα θα κάνουμε στο live!

Ο δίσκος παρεπιπτόντως μου αρέσει πάρα πολύ!

ρε…σουπερ θα ειναι!!

:smiley:

<3

Πλην 2 κομματιών που είναι πολύ old-school rap για μένα και του αδιάφορου μπόνους τρακ (χεστήκαμε βασικά), ο δίσκος μου βιάζει γλυκά τ’αυτάκια εδώ και ώρες που δεν ξεκολλάει με τίποτα.

Κόλλημα λέμε. Και η Κέρστιν έχει αναπτύξει απίστευτα τη φωνή της. Σε σημεία μου θυμίζει Bjork ε! Να ταν και λίγο πιο όμορφη… :stuck_out_tongue:

Α και το Lights Out μόνο σε μένα θύμισε SOAD στα πολύ καλά τους?

σορρυ αλλα δεν ακουω ΣΟΑΔ

βεβαια…στα γρηγορα του (φωνητικα) αγγιζει χρωματικα.

δεν εχω ομως κατι “σοβαρο” να αναφερω απο τους κουρδοι

παλι καλα που το ανεφερες αρχηγε, γιατι δεν το χα παρει ειδηση…θα το ακουσω μια απο αυτες τις μερες

ωραιο αλμπουμ…αν και δεν ειμαι και πολυ φαν θα παω στο live στην θεσ/νικη…:p:D

το ακουσα μια φορα, δεν με ενθουσιασε να πω την αληθεια αλλα σιγουρα ειναι καλυτερο απο το schematic (το οποιο εχει ομως infoburner 8))

περα απο τα resistance now και end of the world show που τα ειχα ακουσει εδω και καιρο στο myspace και ειναι πραγματικα ωραια τραγουδια, ξεχωρισα τα 2 3 clear και lights out
θα το ξανακουσω βεβαια και αντε περιμενουμε να τους δουμε (και ναι θα το τσιμπησουμε το σιντακι ,αν εχει και κανα stacked up βεβαια θα τα παρουμε πακετο 8))

α) Το Schematic είχε και return to zombie island, μην ξεχνιόμαστε.

β) Ο δίσκος είναι υπέροχος. Πραγματικά γαμάει. Και είναι σίγουρα ανώτερος κι απ’ οτιδήποτε έβγαλαν όλοι οι korns, deftones και λοιποί τα τελευταία 5-6 χρόνια.

γ) Ο δίσκος βγήκε με 8-9 χρόνια καθυστέρηση. Η μπάντα πλέον δεν μπορεί να ακουστεί κρίσιμη. Αν είχε βγει το 00-01 αμέσως μετά το asylum, σήμερα οι Senser θα ήταν στο γκρουπ των μεγάλων μαζί με τους tool, SOAD, deftones, Korn, disturbed κλπ, και θα γέμιζε αρένες στα download festivals αυτού του κόσμου. Βγήκε όμως το 2009 και έτσι τον άλλο μήνα θα παίξουν στο Αν μπροστά σε 200 γραφικούς οπαδούς που ποτέ δεν τους ξέχασαν.

That’s life.

Χαλισκέτε, το 2006 είχαν φέρει ένα χαμό από merchandise. Όλα τα άλμπουμς + singles + εφτάιντσα + μπλουζάκια και ό,τι άλλο φαντάζεσαι. Σκάσε με λεφτά στο λάιβ.