Senser

βασικά ήρθα για να γράψω ότι οι senser ετοιμάζουν καινούριο δίσκο (τον οποίο μπορείτε να προπαραγγείλετε μέσω pledge εδώ ), αλλά με ένα γρήγορα search είδα ότι δεν έχουν δικό τους νήμα. Δυστυχώς στον καινούριο δίσκο μάλλον δεν θα συμμετέχει η kerstin.

Σύντομο βιογραφικό:

Παραγνωρισμένη μπάντα, οι περισσότεροι την θυμούνται για το πρώτο τους άλμπουμ το stacked up του 1994 με “χιτάκια” όπως states of mind age of panic switch . Η μείξη σκληρής μουσικής και ραπ ποτέ δεν ακούστηκε λιγότερο παράταιρη από αυτόν τον δίσκο. Μετά κάποια μέλη αποχωρούν (ο τραγουδιστής heitham και ο ντράμερ τους νομίζω) και κυκλοφορούν με την καινούρια σύνθεση το asylum το 1998, για μένα ο καλύτερός τους δίσκος. Πλέον τα φωνητικά καθήκοντα τα έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η kerstin και τα καταφέρνει περίφημα. To rap στοιχείο υποχωρεί σε αρκετό βαθμό για να εισέλθουν στον ήχο τους περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία. charming demons book of flies adrenalin τί να λέμε τώρα. Δυστυχώς ούτε αυτή η σύνθεση μακροημέρευσε και το συγκρότημα διαλύθηκε λίγο καιρό αργότερα.
Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας έπαιξε επανασύνδεση με την αυθεντική σύνθεση και έκτοτε κυκλοφόρησαν ακόμα δύο πολύ καλούς δίσκους, το schematic του 2004 (the brunt formula milk photographed files) και το how to do battle του 2009 (resistance now end of the world show 2,3 clear ). Όσοι τους έχουν δει λάιβ μπορούν να καταθέσουν το πόσο πολύ γαμάνε. Γενικά όσοι δεν τους έχετε ακούσει τσεκάρετε.

bump για το καινούριο video [I]witch village[/I], από τον επερχόμενο δίσκο.
Συμπαθητικό μεν, αλλά η απουσία της kerstin αισθητή.

Μιας και πλησιάζουν οι συναυλίες (παρασκευή θεσ/κη - σάββατο αθήνα) και έχει κυκλοφορήσει ο καινούριος δίσκος, να πούμε κ 2 κουβέντες…
Κατά την γνώμη μου, το To the Capsules είναι αξιοπρεπής δίσκος που δεν θα αφήσει άφωνο, αλλά ούτε και θα απογοητεύσει όσους αφιερώσουν χρόνο για να τον ακούσουν. Νομίζω ότι όσοι τους γνωρίζετε, ξέρετε και τί να περιμένετε πάνω κάτω… κάποιες διαφορές είναι η πιό ενισχυμένη παρουσία του heitham στα φωνητικά που αφήνει τις hip hop καταβολές του στην άκρη σε αρκετά τραγούδια, και οι πιο αργές ταχύτητες που οδηγούν σε πιο ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα (π.χ. echelon). Κορυφαίες στιγμές για μένα το rap anthem Time Travel Scratch, το Break the Order (πιο punk rock τραγούδι του δίσκου), Liquidity και Chemtrails.

Πω-πω, μπράβο, ρε unreal, χαρά στο κουράγιο σου. Εγώ τους Senser τώρα τους ανακάλυψα, με αφορμή το live, και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον το μίγμα rap-industrial metal-electro που παίζουν. Θα προσπαθήσω να πάω και Block αύριο.

Τί να πω ρε μαν, οι senser είναι μεγάλη αδυναμία και ειλικρινά στεναχωριέμαι όταν βλέπω συγκροτήματα που αξίζουν πραγματικά όπως οι senser (και οι κάθε senser) να είναι παραγνωρισμένα, και να ασχολούνται όλοι με τους κάθε ανύπαρκτους που απλά έτυχε να πηδήξουν στο εκάστοτε bandwagon που είναι “in” την δεδομένη στιγμή.
Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα αυτή και όχι για εδώ…