Septic Flesh @ Acropolis

Κάποια points τα ακούω. Επίσης, το ότι λέμε για ενα “ιστορικό” live, δε σημαίνει ότι ξαφνικά θα πάρει φωτιά η σκηνή, ούτε το υποστήριξε νομίζω κανείς αυτό. Οπότε και σε αυτό δεν βρίσκω κάποια ουσία σαν επιχείρημα.

Το ότι μπορεί το Ηρώδειο σαν χώρος να έχει ανοίξει περισσότερο από παλιά σε άλλες μορφές τέχνης, επίσης δεν το βλέπω σαν κάτι κακό, αλλά μάλλον σαν μια καλοδεχούμενη προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής.

Σε κάθε περίπτωση, πάντα ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του θεώρηση στα πράγματα.
Πρώτος εγώ cringe-άρω σε πολλά live των septicflesh, παρόλα αυτα, αυτό που ζήσαμε προχθες ήταν κάτι μοναδικό και άψογο.

1 Like

Δεν ασχολούμαι καν με τον “επίτροπο” και δεν θέλω να σχολιάσω το κείμενο του , καθώς δεν μπορώ αντιληφθώ το τι θέλει να πει με αυτό

Συμφωνώ όμως σχεδόν εξολοκλήρου με τα δικά σας σχόλια :+1:

Θέλω να σταθώ λίγο στην συνέντευξη που ποσταριστηκε πιο πάνω , από το ( εντιτ:14/06/2022 γράφει , 2019 εγραψα εγώ λολ).

Καταλαβαίνω και σέβομαι , απεριόριστα , το καλλιτεχνικό όνειρο και όραμα των ανθρώπων, αλλά κάπου δεν μου κάθισε καλά αυτό που έλεγε ότι " θα έπρεπε οπωσδήποτε" να παίξουν σε αρχαίο θέατρο στην Ελλάδα. Δλδ με το στανιό να θεωρώ τον εαυτό μου ότι ΠΡΕΠΕΙ να μας καλέσουν να παίξουμε

Και δεν λέω ότι δεν αξίζουν σαν καλλιτέχνες . Χαίρομαι ειλικρινά που το κυνήγησαν , το πάλεψαν και το κατάφεραν με άρτιο αποτέλεσμα. Εύχομαι να ένιωσαν αυτή την ευφορία όταν πετυχαίνεις ένα στόχο /όνειρο / όραμα , είναι μοναδικό συναίσθημα και το δικαιούνται με αυτό που παρουσίασαν

Απλά , δεν είναι ότι ντε και καλά στο χρωστούσε και κάποιος , ασχέτως του πόσο άξια το κατάφερες

4 Likes

Το δήλωσε ο άνθρωπος από την αρχή: «με μηδενικό ειρμό». :stuck_out_tongue:

3 Likes

Επειδη καμια φορά τα γραπτά δεν μεταφέρουν τον τόνο μιας συνομιλίας, κι επειδή μαζί είχαμε μιλήσει τότε με τον Χρήστο, περισσότερο το είχε βγάλει σαν παράπονο. Στη λογική ότι είχε προκύψει η πρόταση από το Μεξικό, και στην Ελλάδα έμοιαζε (τότε) σαν κάτι απίθανο να συμβεί (με τα μεχρι τότε δεδομένα).

3 Likes

Χωρίς να έχω υπάρξει ποτέ ο μεγαλύτερος οπαδός τους (μάλιστα, τις δυο αγαπημένες μου δουλειές τους τις λες και περίεργες επιλογές: “Revolution DNA” από τη μία και “The Great Mass” από την άλλη) , ας πω κι εγώ 2-3 πραγματάκια, εμπίπτοντας στην κατηγορία του γκρι. Ούτε του άσπρου («Άλλαξε ο ρους της ελληνικής metal πραγματικότητας, μετά από την ιστορική βραδιά»), ούτε του μαύρου («στα @@ μας κι αν εμφανίστηκαν οι SF στο Ηρώδειο/Μόνο η Μήτσος των Violent Killers τιμά τα metal παντελόνια, στο προβάδικο στα Ταμπούρια»).

Η αλήθεια να λέγεται: Η όλη φάση με την εμφάνιση στην Ελλάδα των SF με ορχήστρα, σε «ιστορικό» χώρο είχε γίνει κάτι σαν οφειλή του Κράτους προς την μπάντα. Καλώς ή κακώς, αυτό προέκυπτε από τα λεγόμενα της ίδιας της μπάντας, όσο και από τα editorial (ή μη) ορισμένων δημοσιογράφων (προς Θεού, καμία νύξη για τη συνέντευξη στον φίλτατο @nikatapi, που παρατέθηκε παραπάνω). Στη δική μου αντίληψη, το «Η Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της» και το «Πρέπει να μας αναγνωρίσουν στον τόπο μας» είναι το ίδιο μίζερο και μικρόνοο με το «Το πραγματικό metal χτίζεται με αυτοχρηματοδοτούμενες συναυλίες ή/και σε υγρά προβάδικα». Όταν έχεις αποδείξει την αξία σου στα πέρατα του κόσμου και είσαι ΟΚ με ό,τι έχεις καταφέρει, «Να!» και αν θα σε αναγνωρίσουν στη χώρα σου «Να!» και αν όχι.

Προσωπικά, έχοντας προλάβει και ζήσει από κοντά μία γενιά πίσω από εμένα Ελλήνων οπαδών (πρακτικά, τους συν/πλην 50, ας πούμε), φρονώ ότι αυτή η «απαίτηση» για αναγνώριση πηγάζει άμεσα από το κράξιμο που έπεφτε, τα δάκτυλα που έδειχναν και τη μη κατανόηση των μουσικών προτιμήσεων από γονείς, την κοινωνία και δεν ξέρω κι εγώ ποιον άλλον. Κατανοητό ως έναν βαθμό, ωστόσο: α) αυτό το φαινόμενο έχει πάψει να υφίσταται εδώ και 20 χρόνια, ξέρω ‘γω και β) θυμίζω ότι για κάποια χρόνια, εκεί στα late 80s μέχρι mid 90s, η μουσική μας ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα, γεγονός που είχε κάνει πολλούς φασαίους να πηδήξουν στο άρμα (από το οποίο αποβιβάστηκαν λίαν συντόμως, όταν -μαντέψτε- άλλα είδη πήραν τα σκήπτρα της δημοφιλίας). Υπό αυτήν την έννοια, ουδέποτε υπήρξε επιτακτική ανάγκη του μέσου metal οπαδού της νέας χιλιετίας η όποια αναγνώριση από τον οποιονδήποτε.

Από την άλλη πλευρά, αναντίρρητα, η εμφάνιση των SF στον χώρο και με την ορχήστρα, δεν αποτελεί ένα γεγονός το οποίο είναι άξιο περιφρόνησης. Απ’ ό,τι είδα σε βίντεο, μάλιστα, το αποτέλεσμα ήταν αρτιότατο, επαγγελματικό και ποιοτικό, επομένως, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκομένους (προεξαρχούσης της μπάντας) για την ορθή προσέγγιση στο project. Γενικά, ούτε πολλή μιζέρια χρειάζεται, ούτε υπέρμετρος ενθουσιασμός ότι άλλαξε η περιστροφή της γης. Το ζήτημα είναι ποια κουτάκια είχε ο καθένας στα οποία επιθυμούσε να κάνει κλικ με τη συγκεκριμένη συναυλία και πόση σημαντικότητα είχαν. Και απ’ ό,τι φαίνεται, αυτά αφορούσαν κυρίως την ίδια την μπάντα και μία μερίδα οπαδών που δύσκολα αντιπροσωπεύουν τον μέσο Έλληνα ακροατή του 2024.

15 Likes

Πολυ ωραια η κουβέντα σας.

Να διαφωνησω με το παραπάνω ; Από τον Αντετοκούμπο, τον Λάνθιμο, τους Ολυμπιονίκες μέχρι τους SF, νομιζω οτι ειναι κοινος τοπος οτι 1. κατάφεραν ότι κατάφεραν παρ’ότι ήταν Ελληνες και όχι επειδη και 2. τους τρώει ένα γαμώτο, παρόλα τα οσκαρ και τα βραβεία. Βγαίνει στις συνεντεύξεις τους, πιστεύω επειδη δέχονται θετικα σχόλια για την Ελλαδα στον εξωτερικό και μέσα τους ξέρουν, οτι η Ελλαδα αν μπορούσε, μέχρι που θα τους ειχε σταματήσει να κάνουν ό,τι κάνουν.

Είναι πολύ κοινό σε τέτοια ονοματα αυτο το συναίσθημα, για να έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Με όλη την καλή διάθεση…

3 Likes

Διαφωνώ.

Κατανοώ τους “περιορισμούς” της εν Ελλάδι πραγματικότητας (βέβαια, αυτοί έχουν περιοριστεί πολύ συγκριτικά με το παρελθόν/κατά τη δική μου οπτική, πάντα), αλλά πολλές φορές είναι και λίγο “ναρκωτικό” το να τα ρίχνουμε όλα στην Ελλάδα ή να απαιτούμε την αναγνώριση (και) στον τόπο μας, όταν δεδομένα έξω έχουν αξιολογηθεί τα διαπιστευτήριά μας.

Εγώ, π.χ., σαν επαγγελματίας δεν θα το είχα καθόλου ανάγκη κάτι τέτοιο αν είχα καταλήξει επιτυχημένος στο εξωτερικό. Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι στον αθλητισμό ή/και τις τέχνες, αλλά είναι και ολίγον/πολύ υποκειμενικές οι αντιλήψεις.

1 Like

να απαντήσω ως Ελληνας εξωτερικού.

Οι αντιλήψεις ειναι πολυ υποκειμενικες, σαφώς. Αλλα βλέπεις άτομα τέτοιου βεληνεκους, να εχουν μια κοινη συνισταμένη. Αυτο που σε τρωει ειναι το “τι θα μπορούσες να έχεις κανει αν η Ελλαδα σε βοήθαγε”. Να ειχες παρει οσκαρ ; Ευρωλιγκα ; Να ειχες περισσοτερα λεφτα/αγαπη κοσμου ; Να επαιζες πχ στους Ολυμπιακους Αγωνες (gojira vs SF). ΚΑΤΙ θα ειχες κανει παραπανω, αν καταφερες ολα αυτα με την Ελλαδα να σε εμποδιζει.

την οποια Ελλαδα αγαπαμε, αλλα καταλαβαινω και το θεμα απολυτα

1 Like

Ναι, γιατί πάντα θα υπάρχουν ηλίθιοι κάφροι που θα κράζουν για να κράζουν… Το αν είναι αγαπητοί οι SF στο Ελληνικό μέταλ κοινό έγινε αντιληπτό προχθές, ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΑΝ. Δεν είναι τυχαίο που τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα σε λίγες μόλις ημέρες.

Υ.Γ. Ναι. Μόνοι τους τα κατάφεραν, κανείς δεν τους στήριξε εκτός από το κοινό τους. Δεν λέει τίποτα αυτό, πάντα έτσι γινόταν, πάντα έτσι θα γίνεται, δυστυχώς.

Το ντυσιμο εκτος απο καπως γελοιο ηταν και παραταιρο με τον χωρο, νομιζω· ας εβαζαν κανενα κοστουμακι…

“Δεν είμαι καλλιτέχνης είμαι εμπόδιο, με τα καινούρια μου air max μες το Ηρώδειο” :microphone:

Α λάθος νήμα.

5 Likes

Τυχαίο δεν είναι σίγουρα γιατί πηγαν ενας σκασμός φασαιοι που αναθεμα αν εχουν ακουσει εναν δισκο τους ολόκληρο.

Εγω τα περί ιστορικότητας τα ακούω βερεσέ, σίγουρα μεγάλο παράσημο για τη μπαντα αλλα μέχρι εκεί.

4 Likes

Δεν γνωρίζω. Σίγουρα θα υπήρχαν και τέτοιοι.

Summary

Πάντως κι εμένα αν μ’έβλεπες για φασαία θα με περνούσες σίγουρα, κι ας έχουμε ακούσει και 5 άλμπουμ τους - με το Sumerian Daemons σήμερα, 6. Έτσι, να τα λέμε κι όλα. ;Ρ

Εν πάση περιπτώσει, δεν ξέρω με ποιο κριτήριο το λέτε αυτό. Δεν γνωρίζω έναν σκασμό κόσμο που θα αγόραζε μέσα σε 3 μέρες από την ανακοίνωση εισιτήριο για ν’ ακούσει ένα μεταλ συγκρότημα να παίζει στο Ηρώδειο. Δηλαδή μου φαίνεται περίεργο.

3 Likes

Εγώ έχω δύο γνωστούς που πήγαν για τη φάση και μόνο. Δεν είχαν ακούσει νότα. Το φαινόμενο αυτό είναι γενικότερο βέβαια αλλά όλα αυτά τα event είναι κραχτης για φασαιους καλώς ή κακώς.

2 Likes

Άρα οι φασαίοι βοήθησαν να γραφτεί ιστορία στην ελληνική metal σκηνή;

4 Likes

Άσχετο αλλά λέτε να μας αξιώσει η τύχη να δούμε και Καβειρους να κάνουν κάτι παρόμοιο , προφανώς σε μικρότερη κλιμακα με χορωδία και περισσότερα παραδοσιακά όργανα ; :pray:

5 Likes

Στη Σαμοθράκη κατά προτίμηση.

2 Likes

το live ητανε καταπληκτικό. η συνοδεία με live ορχήστρα τέλεια, ωραιο θα ήταν να γίνεται πιο συχνά αλλα σαφώς και απαιτεί πολλά περισσότερα resources κοπο χρόνο χρήμα κ.ο.κ και ναι δεν ειναι ευκολο. προσωπικά πιστευω θα μπορουσαν να παιζανε κ κατι απο τα παλια το οποιο και λογω ιδιαιτερότητας χώρου αλλα και λογω γυναικείων ΄φωνητικών θα μπορούσαν να το καλύψουν… αναφέρομαι στο φοβερο τραγούδι απο τα παλιά … the eldest cosmonaut. θα ήτανε τέλειο για εκεινη την βραδιά.

5 Likes

Και αυτό, ίσως το αγαπημένο μου κομμάτι.

Το βάζω με το κανονικό εξώφυλλο, γιατί στο επίσημο μου βγάζει κάτι άλλο που δεν γνωρίζω

6 Likes

ωραιο!! δεν εχω ακουσει πολλα απο τα παλια. στο στυλακι του eldest cosmonaut παντως. nice.!

1 Like