Πηγατε?
Προσωπικά θεωρώ ότι σήμερα γραφτηκε μια χρυσή σελίδα στα μεταλ λαιβ αυτης της χώρας και ισως ειναι η αρχή για πολλά καλύτερα πράγματα που θα γίνουν στο μέλλον
Πηγατε?
Προσωπικά θεωρώ ότι σήμερα γραφτηκε μια χρυσή σελίδα στα μεταλ λαιβ αυτης της χώρας και ισως ειναι η αρχή για πολλά καλύτερα πράγματα που θα γίνουν στο μέλλον
Ναι, πήγα εγώ!
Συγκλονιστικοί, μπάντα και ορχήστρα, το πιο έπικο combo στον πιο όμορφο χώρο που θα μπορούσε ποτέ να τους φιλοξενήσει + άψογο ακροατήριο.
Αγάπησα λίγο παραπάνω τον τυπά που ούρλιαξε ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ στο λογύδριο του φροντμαν σε απάντηση σε αυτό που είπε ότι για πολλά χρόνια δεν υποστηρίχθηκαν από την εγχώρια μουσική σκηνή ώστε να παίξουν (νωρίτερα) στο Ηρώδειο. Χάρηκα που τον άκουσα τόσο συγκινημένο και περήφανο.
Ο Χριστός! Με είδα στο βίντεο…
Τελικά το κινηματογράφησαν;
Γνωρίζει κάποιος γιατί άφησαν τελείως έξω το ophidian wheel και παλιότερα;
Ειδικά το συγκεκριμένο άλμπουμ θα ταίριαζε γάντι.
Δεν πήγα αλλά είμαι σίγουρος πως ήταν εξαιρετικά.
Τα έχουν αποκηρύξει όλα τα άλμπουμ τους από Sumerian και πίσω
Χρόνια τώρα δεν παίζουν τίποτα απ’ αυτά
Το οποίο είναι τραγικό γιατί είναι θησαυροί της ελληνικής metal σκηνής
Μάλιστα.
Δεν το γνώριζα αυτό. Βρήκα και τη συνέντευξη
Πάντως ο λόγος που αναφέρει ότι δεν παίζουν παλιά κομμάτια, μου μοιάζει αστείος.
Ειδικά σε μια συναυλία σαν τη χθεσινή.
Να σου πω το καταλαβαινω αυτο που λεει. Οσο και αν με ξενερωνει ο τρροπος που το λεει (αν και δεν νομιζω οτι τα αποκυρησσει με την εννοια οτι δεν τον εκφραζουν πλεον, αλλο λεει), δεν λεει ψεματα. Αν επαιζαν ενα Heaven Below πχ ποσοι θα το ξεραν απο κατω? 10 ατομα θα κοπανιομασταν και οι υπολοιποι θα νομιζαν οτι ειναι καμια διασκευη ξερω γω. Δυστυχως αυτη ειναι η μοιρα συγκροτηματων που κανανε τεραστιο εμπορικο μπαμ πιο μετα στην καριερα τους.
Πάντως υπήρχε αυτή η συναυλία-πάρτυ μέταλ χάμερ, όπου είχαν αυτό το σετλιστ.
Είχαν ανακοινώσει ότι θα παίξουν προ communion σετλιστ και είχα πάει τρελαμένος, αλλά τελικά ήταν κυρίως πάρτυ του μεταλ χάμερ με 16χρονα(και λιγότερο κανονική συναυλία) και εγω να χτυπιέμαι με το DNA.
μπα οχι. μονο μια καμερα επαιζε σε ενα τριποδο αναμεσα στο κοινο μαλλον για δικια τους χρηση. κριμα
Νταξ, δυο χρονια κρατησε τελικα η σκυλοκρατουμενη Ελλαδα. Unpopular opinion (προφανως): δεν τους παρακολουθω, δεν ειναι το στιλ μου, αλλα διαβαζοντας ολα οσα ελεγε στη συνεντευξη, γελασα. Ειδα ενα βιντεο, το pyramid god ή καπως ετσι, η ορχηστρα επαιζε δύο ακόρντα (ή οπως λέγονται στη γλώσσα τους τελος παντων). Μου θύμισε το ανέκδοτο με τον αγώνα Αγγλία-Σκωτία που έπαιζε μόνος του ο Όουεν.
Δεν θα υποτιμησω τη σπουδαιοτητα που εχει μια τετοια συναυλια στο Ηρωδειο για τη μουσικη που αγαπαμε, αλλα ας μην κανουμε λες και τζαμαραν οι Beatles με τον Elvis στο σαλονι του σπιτιου μας.
'Όσο δεν παίζουν αυτά τα άλμπουμς προτιμώ να απέχω. Τους είδα live μια φορά πριν 6,7 χρόνια χωρίς Σωτήρη και μου φάνηκαν αδιάφοροι, ο Seth εκνευριστικός. Δεν νομίζω να άλλαξε κάτι από τότε.
Καλά μην το δένεις και κόμπο το live
Μαζί σου είμαι. Το έχω ξαναπεί, δεν ασχολούμαι με Septicflesh. Μόνο με Septic Flesh.
Μια ψύχραιμη προσέγγιση. Με κάποιες αλήθειες.
Συμφωνώ για την κανονικοποίηση της μέταλ. Δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση ότι μια μπάντα σαν τους Septicflesh παίζει με συμφωνική στο Ηρώδειο, μιας και οι συνθέσεις τους διακατέχονται έντονα απ’ αυτό το μουσικό στοιχείο. Μόνο άτομα που δεν ακούνε μέταλ και είναι πολύυυ μακριά απ’ αυτό δεν μπορούν να το συλλάβουν. Για εμάς που το είδαμε (και το ακούσαμε) ήταν σαν να βλέπουμε μια μπάντα να παίζει στον φυσικό της χώρο! Σίγουρα είναι κατόρθωμα για μια μπάντα του πιο ακραίου ήχου και η αρχή να παρακολουθήσουμε μελλοντικά κι άλλα συγκροτήματα αυτού του ιδιώματος να παίζουν εκεί. Δυστυχώς, λόγω δεδομένων δυσκολιών, δεν ήταν -ως τώρα- αυτονόητη η παρουσία παρόμοιων καλλιτεχνών σ’ αυτόν τον χώρο, όμως θεωρώ ότι μετά το προχθεσινό διαλύθηκε και η τελευταία προκατάληψη του πιο δύσπιστου (αντιφαν) που έκρινε ακατάλληλο το μεταλ λόγω της ιστορικότητας του θεάτρου.
Συνήθως δεν μπαίνω στη διαδικασία να σχολιάσω κείμενα άλλων (αν και εδώ μιλάμε για ανωνυμο συντάκτη).
Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω, το συγκεκριμένο κομμάτι
Οριακά κομπλεξική τοποθέτηση. Το γεγονός οτι ενα event σαν αυτή τη συναυλία έχει φτάσει να είναι “mainstream”, δεν μειώνει σε καμία περίτπωση το αποτύπωμά της.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι Septicflesh έχουν παίξει σε πάρα πολλά από τα εκατοντάδες μικρά live, πριν φτάσουν στο σημείο να παίζουν στο Ηρώδειο, ή και στο Μεξικο αντίστοιχα, με κοινό 4000 άτομα. Και στο ενδιάμεσο πειραματίστηκαν, επένδυσαν με κόπο και χρήμα κυνηγώντας το όραμά τους, καλλιτεχνικά και εμπορικά. Το αν κάποιος συμφωνεί με την καλλιτεχνική τους κατεύθυνση επίσης είναι άλλη κουβέντα.
Διαφωνώ με τη λογική ότι mainstream → έγινε κακό/δεν με αγγίζει πια γενικότερα. Και ειδικά όταν μπαίνει ο παράγοντας ανερχόμενων/μικρών μπαντών σαν σύγκριση, μου φαίνεται περισσότερο κομπλεξικό παρά ουσιώδες. Οι Septicflesh δεν ξεφύτρωσαν ξαφνικά. Αλλά προσπάθησαν, επέμειναν, και ναι είναι σε θέση να έχουν αναγνώριση ως ηγετική μπάντα σε αυτό το ιδιαίτερο, niche παρακλάδι του ήχου που συνδιαμόρφωσαν.
Ειδικα η συγκεκριμενη μπαντα την ιδρωσε την φανελα οσο πολυ λιγοι, γι’αυτο και δεν τους αδικω καθολου μα καθολου που απλα θελουν να χαρουν την επιτυχια που επιτελους πετυχαν, και ας μην μου λενε και τοσα πολλα πλεον σαν μουσικη.
Θα συμφωνήσω με όσα γράφεις. Θα κάνω όμως και τον δικηγόρο του διαβόλου για τον ανώνυμο συντάκτη. (Εγώ τουλάχιστον) δεν κατάλαβα να λέει ότι έγινε mainstream το μέταλ, αλλά ότι έγινε “κανονικό” το γεγονός ότι μία μέταλ μπάντα, extreme μάλιστα, μπορεί να παίζει στο Ηρώδειο.
Νωρίτερα στο ίδιο άρθρο αναφέρει:
Δεν θα πάρει φωτιά η σκηνή, ούτε θα γεμίζουν τα υπόγεια clubs, ούτε καν θα ασχοληθεί κάποιος αν από αύριο το Ηρώδειο και κάθε γαμημένο καλοκαίρι φιλοξενεί και μια μέταλ μπάντα.
Με ακόμα πιο λίγα λόγια, για την ελληνική σκηνή η πρώτη φορά των Septicflesh στο Ηρώδειο, είναι ένα ακριβό κόσμημα στο χέρι ενός γυμνού βασιλιά.
Ωστόσο, το quote σχετικά με τους τίμιους εργάτες της μουσικής που είναι χαμηλά, δεν το κατάλαβα ούτε εγώ. Γενικώς το φινάλε του κειμένου δείχνει να μην έχει συνοχή, πηδώντας από το ένα σημείο στο άλλο (Ηρώδειο → ελληνικη σκηνη → μέταλ μουσικη γενικα → Septicflesh λαιβ → underground) με κάθε παράγραφο.