Sepultura - ηράκλειο κρήτης 3/6/12

"ΟΙ SEPULTURA, MIA ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ METAL ΜΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ “ΠΥΞΙΔΑ” ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Ο ΧΩΡΟΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!

ΛΟΓΩ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, KAI ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΟ LIVE, NA ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ.

ΤΙΜΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 22?

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ : ROLLING STONE στο Hράκλειο, 4 ΕΠΟΧΕΣ και ΑVALON στα Χανιά. Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα σημεία σε όλη την Κρήτη"

Λοιπόν καλό είναι να ειπωθούν δυο λογάκια για το χθεσινό, όχι τίποτα άλλο, αλλά απ΄ότι κατάλαβα δεν είχε καμία σχέση με ότι έγινε στην Αθήνα.

Πρώτα-πρώτα να διευκρινίσω ότι δεν είμαι (και ποτέ δεν ήμουν) οπαδός της μπάντας και οι μόνοι δίσκοι τους που έχω και γουστάρω πολύ είναι το Chaos A.D. και το Roots.

Σε ένα χώρο με χαμηλές προδιαγραφές για την ποιότητα του ήχου, ιδιαίτερα για τη μουσική των Sepultura που είναι εξαιρετικά δύσκολο task, κρατούσα μικρό καλάθι από την αρχή. Για την ίδια τη μπάντα επίσης, με την έννοια του ότι παραμένουν αξιοπρεπείς, αλλά ντάξει τώρα έχουν πέσει πολύ και τέτοια. Το πρώτο καμπανάκι είχε χτυπήσει όταν τους είδα στη Λισαβόνα τις προάλλες (από youtube), αλλά και πάλι εκεί είχαν τους κρουστούς, οπότε άλλη συναυλία…

Από την πρώτη μέχρι την τελευταία νότα η μόνη λέξη που είναι κατάλληλη να περιγράψει αυτό που έκαναν είναι ότι ΓΑΜΗΣΑΝ τους πάντες και τα πάντα, μας πήραν τα κεφάλια, μας κολλήσανε στον τοίχο, μερικοί περπατούσαν μετά στο ταβάνι και άλλα τέτοια ωραία γραφικά. Ο ήχος ήταν σχεδόν τέλειος (εννοώ cd τέλειος, όχι live). Τα κομμάτια διαδέχονταν το ένα το άλλο σαν χαλάζι και αν και δικαιολογημένα το απαιτεί κανείς από τέτοια μπάντα, οι τύποι έχουν προβάρει εξαντλητικά. Όχι απλά δεν υπήρξε λάθος, αλλά η εντύπωση που δόθηκε είναι ότι ακούγαμε μία μηχανή να δουλεύει στο φουλ και όχι 4 ανθρώπους να αποδίδουν μουσική.

Ο Κisser έπαιξε πάρα πολύ καλά, όλα τα solo του ακούστηκαν μέχρι την τελευταία νότα. Ο άνθρωπος τα αποδίδει όλα σπουδαία, παίρνοντας μεγάλο κομμάτι της σκηνικής παρουσίας. Μεγάλος σεβασμός σε ένα άνθρωπο που αγαπάει αυτό που κάνει τόσο παιδικά και ταυτόχρονα σε σπάνιο επαγγελματικό επίπεδο.

Ο Paulo όργωνε ακατάπαυστα. Αν και προφανώς έχει ρόλο κυρίως ρολίστα (είναι θέμα της μουσικής και της μπάντας αυτό), δεν παύει να είναι σημαντικότατος, ακούραστος, δυναμικότατος και τόσο έμπειρος και σταθερός που φαίνεται από χιλιόμετρα.

Ο Green είναι πολύ ωραίος τύπος. Προσωπικά μου έκανε εντύπωση το πόσο ειλικρινά ταπεινός είναι, ενώ ταυτόχρονα διατηρούσε μία ευγενική επιφύλαξη (απόλυτα λογικό). Όσο προχωρούσε η συναυλία λυνόταν περισσότερο και από τη μέση και μετά απλά καραγούσταρε. Ωστόσο σαν απόδοση ήταν σταθερά καταπληκτικός. Ο τύπος τα έδωσε όλα (χωρίς να έχει καμία αξιομνημόνευτη χροιά). Δεν περίμενα τέτοια αντοχή και μάλλον οι κλειστοί χώροι του πάνε καλύτερα.

Το καλύτερο το κράτησα για το τέλος. Ο πιτσιρικάς Eloy Casagrande (τον οποίο ο Kisser παρουσίασε ως “the new monster”) είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ. Ότι και να ειπωθεί είναι λίγο. Ο τύπος κατά τη γνώμη μου παίζει να είναι αυτή τη στιγμή (στα 21 του) ανώτερος του Igor από όλες τις απόψεις. Ο ήχος του ήταν απίστευτος, το χτύπημά του καταδικαστικό, το time του σεμιναριακό. Νιώθω τυχερός που τον είδα από τόσο κοντά. Είμαι βέβαιος πως σύντομα όλος ο πλανήτης θα μιλάει για αυτόν τον τύπο με την παιδική φατσούλα.

Δεν έχω δει καλύτερο live σε πόλη εκτός Αθήνας.

edit: ξέχασα FW Λάρισα που μας είχαν κονιορτοποιήσει, αλλά καμία σχέση ούτως ή άλλως το ένα με το άλλο.

Μαλακια τελικα που δεν πηγα! Το ειχα ξεχασει τελειως!!!

Απο κοσμο τι ελεγε?

:yes::yes::yes:

Είχε πολύ λαό, αν και θα μπορούσε λίγο καλύτερα. Πρέπει να ήταν 250-300 άτομα συνολικά, αλλά η εκτίμηση είναι δύσκολη λόγω της διαρρύθμισης του χώρου.

Ας ελπισουμε να ξαναρθουν Ηρακλειο να τους δουμε για να γουσταρουμε! 8)

Εχουμε κανενα νεο για το αν θα σκασει καμια μπαντα απο το εξωτερικο για Κρητη μερια το καλοκαιρι?

Οπως οι James περυσι και οι scorpions προπερσι.

PURESSENCE: 9.7.2012 ? ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

GRAVE DIGGER: 26.8.2012 ? CHANIA ROCK FESTIVAL

Δεν ξέρω κάτι άλλο μέχρι τώρα.

Αυτό ακριβώς!

Εντάξει, το μάζεψα λίγο, γιατί τώρα τελευταία ξεχνάω :-k, αλλά δεν έχει σημασία, ήταν απίστευτοι σε κάθε περίπτωση.

Οι Sepultura γάμησαν και χθες εδώ στα μέρη μας. Όλα τα τραγούδια τα απέδωσαν εξαιρετικά, με πολύ καλό ήχο (κάτι που δεν περίμενα λόγω μαγαζιού) και με πάρα πολύ πάθος. Έδειχναν όλοι τους πραγματικά να γουστάρουν αυτό που κάνουν και το μετέδιδαν και στον κόσμο, ιδιαίτερα οι Kisser και Derick, αλλά και ο Paulo με τα χαμόγελά του. Για τις ικανότητες του μικρού στα drums ότι και να πει κανείς είναι λίγο.

Το setlist ήταν όπως της Αθήνας και της Θεσ/νίκης. Έγινε αναφορά από τον Derick για την Ελλάδα με αφορμή το Kairos ενώ τα έχωσε και στους πολιτικούς γενικότερα πριν το Mask. Γενικότερα υπήρχε μια πολύ καλή επαφή με τον κόσμο.

Όσο αναφορά την παρουσία μας νομίζω θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη και πιο δυναμική καθώς πολύ σπάνια γίνονται τέτοια live εδώ. Οπότε αν θέλουμε να αλλάξει αυτό η συμμετοχή του κόσμου θα πρέπει να είναι μαζικότερη από δω και πέρα.
Για τον παλμό τώρα, νομίζω ότι όσοι ήταν μπροστά γούσταραν πολύ αλλά από τη μέση και πίσω απ ότι είδα ήταν κάπως χαλαρά τα πράγματα.

Οι πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς ήταν για μένα στο Territory και με αποκορύφωμα το Roots Bloody Roots με τον κόσμο να το φωνάζει ρυθμικά πριν αρχίσει και έπειτα να γίνεται χαμός.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος ο Paulo είχε βγει στο χώρο που ήταν η σκηνή και έβγαλε φωτογραφίες με κάποιους που είχαμε παραμείνει εκεί, υπέγραψε αυτόγραφα και γενικά ήταν πολύ άνετος και ανοικτός κόβοντας βόλτες στο μαγαζί. Πιο μετά βγήκε και ο μικρός αλλά απλά μιλούσε με τα παιδιά που μάζευαν τα πράγματα απ τη σκηνή. Τους άλλους 2 δεν τους πρόλαβα δυστυχώς.

Αυτά… PORRA!!!

To πρώτο video από το live:

Συμφωνώ ότι το Territory ήταν το απόλυτο highlight της βραδιάς.

ΕΛΕΟΟΟΟΣ
ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η 6Η ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΡΗΤΗ
#-o #-o

Ειχα παέι και εγώ χθες,τώρα ειδα το θρεντι,εντάξει δεν είμαι ο αρμόδιος για να πω για το συγκρότημα,αλλά ήταν καλά.

Πού ήσουνα ρε ψηλέ να συζητήσουμε για το μεγαλείο του Josh Smith; Έπρεπε να υπάρξει προσυνεννόηση.