Setup μολις αγορασω ηλεκτρικη κιθαρα

Καλησπερα μαγκες! Λοιπον αρχισα να διαβαζω στο ιντερνετ τι παιζει με τους μαγνητες, τα ξυλα κτλ. Σε καποιο σαιτ λοιπον διαβασα για το setup της κιθαρας. Τι παιζει? Μολις την αγορασω απο το καταστημα τη δινω για να μου την κανουν setup??? Αν μπορει καποιος ας μου εξηγησει τι γινεται… Δεν μπορω να την βγαλω απο το κουτι, να την κουρδισω και να αρχισω να παιζω???

Αυτη θα αγορασω http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1106&products_id=1959

Με τους μαγνητες της ολα οκ ε?

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Στον συγκεκριμενο ενισχυτη (αν οντως ειναι αυτος http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_14_1401&products_id=2677 στο πακετο, που αυτος πρεπει να ειναι…) βλεπω εχει μονο overdrive. Distortion πετυχαινω αυξανοντας το gain στο overdrive?

THANKS GUYS!!! :slight_smile:

Λογικά εφόσον είναι κατευθείαν από το εργοστάσιο είναι και σεταρισμένη, άρα εσύ δε θα χρειαστεί να ασχοληθείς με αυτό. Τώρα για το overdrive και το distortion τουλάχιστον εγώ τα έχω σχεδόν ταυτισμένα σχεδόν στο μυαλό μου. Αλλά αν θες heavy distortion (τύπου metal klp) ναι αυτή την πετυχαίνεις αυξάνοντας το gain στο overdrive. Αν θέλεις παραμόρφωση τύπου blues π.χ. κρατάς το gain του overdrive πιο χαμηλά (τουλάχιστον εγώ έτσι τα χω στο μυαλό μου αν κάποιος άλλος ξέρει ότι είναι διαφορετικά ας πει να μάθουμε).

Λογικά μία κανούρια κιθάρα έρχεται σεταρισμένη για να παιχτεί άμεσα. Αν δεν υπάρχει κάποιο εμφανές πρόβλημα που να σε δυσκολέυει στο παίξιμο και να θέλει άμεση ρύθμιση (truss rod, action κλπ.) παίξε την κιθάρα για κανένα μήνα και τότε πήγαινε την στο κατάστημα για set up.

Ok guys!! Με ξεαγχωσατε… :stuck_out_tongue: Τα διαβαζα χθες και ελεγα “δεν ειναι τοσο απλη η αγορα τελικα…” . Τωρα ηρεμησα… Οταν θα χρειαστει setup θα το καταλαβω απο τον ηχο??? Πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να την παω για σεταρισμα στο καταστημα που την αγορασα η γινεται σε οποιοδηποτε θελω? Και αν γνωριζει κανεις ποσο κοστιζει το σεταρισμα?

Thanks και παλι!!! Μου εχετε μαθει ΠΑΡΑ πολλα!!! :slight_smile:

PS: Βλακεια ερωτηση αλλα οπως ξερετε ειμαι αρχαριος… Bass,middle,treble, και το master που γραφει ειναι ηχητικες ρυθμισεις που θα τις φτιαχνω οπως θελω εγω (πως θα θελω να ακουγεται) σωστα? Το bass φανταζομαι ειναι ποσο μπασσο ηχο θελω να βγαζει… Τα αλλα 3?

Kανονικά το κατάστημα όπου την πήρες θα πρέπει να σου το προσφέρει δωρεάν το σετάρισμα.
Στην εποχή του Thomann ειδικά τα καταστήματα με κάτι τέτοια δικαιολογούν τον λόγο ύπαρξης τους.
Αν πάντως το κατάστημα όπου την αγόρασες δεν σου γεμίζει το μάτι πήγαινε την σε κανένα καλό τεχνίτη και ας πληρώσεις και κάτι.
Το master volume σου ρυθμίζει την ένταση του ενισχυτή σου και θεωρητικά σου επιτρέπει να έχεις σε χαμηλότερη ένταση τον ίδιο ήχο που σε έναν παραδοσιακό ενισχυτή νμπορείς να έχεις μόνο αν τον “ανοίξεις”
Tα bass-mid-treble αναφέρονται σε συχνότητες και σου επιτρέπου να κάνεις ένα βασικό equalization με βάση τα γούστα σου και να πετύχεις τον ήχο που θέλεις

Παίξε μαζί τους και θα καταλάβεις τις διαφορές.

Ok καταλαβα!!! Ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες!!! :slight_smile:

ΚΑΛΟ θα ητανε να πας την κιθαρα για service σχετικα γρηγορα απ’οταν θα την παρεις.!Δεν ξερεις σε τι κατασταση ηταν αποθηκευμενη τοσο καιρο, σε τι μερος, αν ειχε υγρασια αλλαγες θερμοκρασιας κλπ…!πηγαινε την για το βασικο setup αγορασε κ οτι χορδες γουσταρεις να στην σεταρει ο μαστορας οπως θες :wink::!:

Στον δικο μου ενισχυτη σαν equaliztion εχει low-mid-high. Ειναι το ιδιο πραγμα?

Συνηθως χρειαζονται σεταρισμα,δεν ειναι απολυτο λλα επειδη μπορει οι χορδες να θελουν κατεβασμα(η’ και αλλαγμα για να λεμε την αληθεια) η’ αν για παραδειγμα θες να αλλαξεις κουρδισμα και να μην παιζεις με το standard(και εχεις floyd rose) τοτε σ’αυτη τη περιπτωση θελει οπωσδηποτε ρυθμισμα.