Ωρα για sg κιθαρα!

Καλησπερα σε ολους και σε ολες

Μιας και εχω μια ακουστικη κιθαρα εδω και μερικους μηνες θελω να περασω στην ηλεκτρικη ωστε να μπορεσω να βγαλο καποια βασικα κομματια. (αρχιζουν και οι εκπτωσεις και ειναι και ευκαιρια)

Η προτιμηση μου ειναι οι sg κιθαρες

Εχω βρει ενα καταλογο εδω απο τον Θωμα

Επικρατεστερα βεβαια ειναι

EPIPHONE VINTAGE G-400 WC
EPIPHONE SG G-400 CH
EPIPHONE SG G-400 EB
VINTAGE VS6 CHERRY

Ο σκοπος του θεματος ειναι να παρω μια προγευση πριν τις δοκιμασω, να δω τι λενε οι πιο ειδικοι απο μενα σε αυτο το θεμα

Εχω ακουσει τα καλυτερα λογια για την EPIPHONE VINTAGE G-400 WC

Θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Κατα ποσο μπορει να αλλαξει ο μαγνητης τον ηχο της κιθαρας? ποσο πρεπει να χαλασω για ενα αξιολογο μαγνητη?

Οι μουσικες επιιρροες ειναι κυριως hard rock αλλα και λατιν κομματια.

Επισης βρηκα και soundtest που ειναι διαφωτιστικο

Για την gibson ειναι μιλια μακρια και απο τις αλλες 2 βλεπω οτι η vintage ειναι καλυτερη. Αλλα ποια vintage ειναι? της epiphone ή η αλλη?

Οποιαδηποτε αλλη κιθαρα κυριως sg ειναι καλοδεχουμενη!

Γενικα απο το ολο ψαξιμο που εκανα βρηκα οτι η epiphone vintage ειναι μια χαρα κιθαρα σε σχεση με τις υπολοιπες!

Περιμενω γνωμες!

Καλη χρονια σε ολους επισης με υγεια αγαπη και ευτυχια!

Καλή χρονιά και σε σένα!! Οι κιθάρες που πρότεινες είναι μια χαρά για έναν αρχάριο, αν και θα σου πρότεινα να ψάξεις και καμία fender/squier! Για hard rock και latin είναι ότι πρέπει μια fender ή squier. Όσο αφορά τους μαγνήτες, ναι ο ήχος της κιθάρας αλλάζει πολύ με την αλλαγή των μαγνητών. Ο καλός μαγνήτης είναι πάντοτε σημαντικός για τον κιθαρίστα. Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ duncun μαγνήτες και διπλούς γιατί αυτός ο ήχος είναι που μου ταιριάζει. Ψάξε το πάντως, δεν θα σκάσεις πολλά για τους μαγνήτες αν θές να αλλάξεις. Αν και καλύτερο είναι η κιθάρα που θα πάρεις να σε ικανοποιεί απο θέμα μαγνητών.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Αυτο που γνωριζω για την fender ειναι οτι απο την epiphone εχει πιο καθαρο ηχο. Δηλαδη ειναι πιο πολυ για blues jazz κτλπ ενω η epiphone για πιο βρωμικο ηχο.

Επισης φανταζομαι σε καθε κιθαρα δεν μπαινουν ολοι οι μαγνητες απο οσο εχω δει και οτι ο καθενας βγαζει διαφορετικο ηχο βεβαια αναλογα τι θελεις να παιξεις!

Πρώτα απ’ όλα εφόσον δεν είσαι τέρμα αρχάριος στο θέμα κιθάρας και ξέρεις να γρατζουνάς 2-3 πράγματα το καλύτερο θα είναι να πάρεις σβάρνα όλα τα μαγαζιά και να αρχίζεις να δοκιμάζεις όσες περισσότερες μπορείς… :slight_smile:

Το ότι έχεις μια προτίμηση προς τις SG δεν είναι κακό απλώς προσπάθησε να βλέπεις τις κιθάρες από θέμα λειτουργικότητας (αν σου αρέσει ο ήχος της, αν σε βολεύει το σχήμα της όταν παίζεις καθιστός, αν το μπράτσο είναι πολύ λεπτό ή πολύ χοντρό για το χέρι σου, κτλ…) και μετά από θέμα ομορφιάς…
Να ξέρεις πως οι SG δεν κάθονται καλά όταν είσαι όρθιος με ζώνη γιατί το μπράτσο πέφτει προς τα κάτω εκτός αν βάλεις την βίδα για την ζώνη πάνω στο κερατάκι…

Καμιά σχέση δεν έχει η εταιρία με το πόσο καλά καθαρά ή βρώμικα έχει μια κιθάρα…
Αυτό που έχει σχέση είναι η ποιότητα της κιθάρας, οι μαγνήτες που φοράει και ο ενισχυτής που χρησιμοποείς…
Μια μέτρια κιθάρα με μέτριους μαγνήτες σε τέλειο ενισχυτή ακούγεται κάπως καλύτερα από μια τέλεια κιθάρα με τέλειους μαγνήτες σε μάπα ενισχυτή… :wink:

Το θεμα ενισχυτη το ειχα ξεχασει τελειως! :lol::lol::lol: Απο οσο εχω ακουσει καλυτερα να ξοδεψεις παραπανω λεφτα σε ενα καλο ενισχυτη παρα σε ενα μαγνητη. Το σιγουρο ειναι οτι θα παιξω ολες τις κιθαρες που μου αρεσουν και μετα θα επιλεξω αυτη που μου αρεσει πιο πολυ ο ηχος η κατασκευη της να ειναι γερη για τα λεφτα της και να με βολευει στο παιξιμο (κυριως το τελευταιο) Για τα ταυρακια το ειχα ακουσει αυτο το προβλημα και ειχα δει οτι λυνεται με διαφορες πατεντες. Η πιο ευκολη ειναι λεει να παρω μια φαρδια ζωνη οταν θα παιζω. Αλλη εκδοχη που εχω ακουσει να κανεις μια τρυπα σε ενα σημειο ή κατι παρομοιο.

Οταν πηρα την ακουστικη δεν εκανα θεμα καν γιατι ειναι πιο απλα τα πραγματα. Ακους παιζεις και οτι σου ειναι καλυτερο απο ηχο και λειτουργικοτητα το αγοραζεις. Στην ηλεκτρικη κιθαρα ισχυει βεβαια το ιδιο αλλα ειναι και αλλοι παραγοντες και για αυτο θελω να παρω μια προγευση πριν δοκιμασω.

Ετσι και αλλιως ενας μπορει να μου προτεινει την καλυτερη κιθαρα αλλα εμενα να μην με βολευει να παιξω πανω σε αυτην

Μιας και ειπαμε για ενισχυτες τι θα προτεινες καπου στα 100ε περιπου για να παρω μια γευση και απο εκει!

Αυτόν και είσαι κομπλέ…
http://www.thomann.de/gr/fender_mustang_i.htm

ειδα τον τιτλο και ημουν σε φαση

ΥΕΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΗ!!!

Τι γνωμη εχετε για την ΤΟΚΑΙ sg? Εχω ακουσει τα καλυτερα λογια!!

www.reidys.com/index.pl?submit=View_PLU&PLU=6171