SHADOW GALLERY - "Room V"

Έχω ακούσει 20 φορές το δίσκο των SHADOW GALLERY - “Room V”. Ακούστε τον πολλές φορές προσεχτικά μόλις βγει στο τέλος του Μάη. θα πάθετε σοκ. Είναι το δεύτερο μέρος του ανεπανάληπτου “Tyranny”. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΔΙΣΚΟΣ. Με όλα τα στοιχεία που λατρεύουμε σε αυτό το σχήμα… Οι ενορχηστρώσεις είναι το κάτί άλλο όπως και οι μελωδίες του…

Σάκη , Σάκη είσαι ποζεράκι :stuck_out_tongue:

Επιτέλους πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας! Προς το παρόν κατέβασα το preview από τη σελίδα τους έτσι για να μου φύγει λίγο η ανυπομονησία. Οι Shadow Gallery είναι από τα καλυτερότερα συγκροτήματα στό χώρο του προοδευτικού μέταλ και ποτέ δεν απογοητεύουν. Μπορεί να αργούν κάθε φορά μέχρι να βγάλουν νέο άλμπουμ, αλλά καλύτερα να περιμένω 3 ή 4 χρόνια για μια νέα και αξιόλογη δουλειά τους παρά να ακούω μέτρια άλμπουμ με αναμασημένες ιδέες.
5 καταπληκτικά άλμπουμ λοιπόν (αν και δεν το έχω ακούσει το Room V ακόμη, είμαι σίγουρος ότι θα σκίζει), όση είναι και η δισκογραφία τους. Εύγε!

Χαχαχαααα… Angel in black ξέρεις κάτι που δεν ξέρω;;; Χαχαχαααα…
Ποζεράκι;;; Αφήνω τον Σειρηνάκη γι’ αυτόν τον ρόλο!!!

Το μόνο κακό μ’ αυτούς είναι ότι δεν ξεκολλάνε από το Αμέρικα.Ελπίζω τώρα που άλλαξαν εταιρία να τα καταφέρουν να έρθουν και προς τα εδώ.Μετά “νυν απολύεις…”

Νομίζω ότι ούτε στην Αμερική δεν κάνουν συναυλίες. Έχω την εντύπωση ότι είναι μόνο στούντιο μπάντα.
Το ακόλουθο είναι ένα απόσπασμα από συνέντευξή τους στο powermetal.dk:

Is there any chance we will ever see Shadow Gallery on tour?
Gary Wehrkamp: That?s a new question for us, I am not sure how to answer that. Brendt?

Brendt Allman: That depends on finances. I will say this, there have been more serious discussions about touring in support of this album than we’ve had in the last 12 years.

Ελπίζω κάποια στιγμή να τους δούμε σε συναυλία. Χρόνια περιμένουμε!

Επιτέλους τέλος!Το Σάββατο αποκτήθηκε το νέο cd και μετά από μια πρώτη ακρόαση ιδού οι παρατηρήσεις μου προς ναυτιλομένους:
1.Οι φαν του γκρουπ θα το πάρουν και θα τους αρέσει!Δεν είναι καλύτερο απο το Tyranny αλλά αρκετά καλό,στο ίδιο κλίμα πάνω-κάτω,χορταστικό(75 λεπτά!),μελωδικό,δυνατό αλλά όχι πρωτότυπο!
2.Όσοι δεν πολυασχολούνται,να πάρουν πρώτα το Tyranny και μετά βλέπουν.
3.Η special edition δεν προσφέρει κάτι το ουσιαστικό,κατά την γνώμη μου,εκτός κι αν κάποιος θέλει να μάθει όλες τις λεπτομέρειες του concept,και θέλει να ακούσει ένα medley 25 λεπτών από κομμάτια των Pink Floyd :!: εκτελεσμένα μάλλον άνευρα…δυστυχώς!
4.Τέλος,άν κάτι δεν μου έκατσε καλά,αυτό ήταν η έλλειψη των παλιών μελωδιών της υπέροχης φωνής του Mike…δυστυχώς για πρώτη φορά δεν αποδίδει τα αναμενόμενα…
5.Με ένα live όμως θα τους τα συγχωρήσω όλα!!! :lol: :lol: :lol:
26 και σήμερα!!! :wink:

…Λοιπόν, για να πω την αλήθεια, στο πρώτο άκουσμα με έπιασε λίγη νύστα. Αυτό μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι το τελευταίο καιρό ακούω πολύ ακραία μουσική και η αλλαγή ήταν απότομη! Τέλος πάντων, μετά από κάμποση ώρα το συνήθισα και από χθες το έχω ακούσει 5 φορές χωρίς να βάζω τον εαυτό μου να το ακούσω με το ζόρι - νομίζω ότι αυτό είναι ένδειξη ότι το άλμπουμ είναι καλό.
Ο ήχος είναι μοντέρνος και η μουσική έχει αρκετή ποικιλία. Όποια έλλειψη πρωτοτυπίας οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό το άλμπουμ είναι η συνέχεια του Tyranny. Έτσι αναπόφευκτα υπάρχουν αναφορές στο Tyranny προκειμένου να δέσουν τα δυο άλμπουμ μαζί.
Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για άλλη μια αξιόλογη δουλειά. Από τα άλμπουμ που δεν μπορεί κανείς να κρίνει με το πρώτο άκουσμα και που γίνεται καλύτερο και καλύτερο όσο περισσότερο το ακούς. Αξίζει την προσοχή μας.

albumara trelh.

Είναι CD ή DVD ; Κάντε ένα post τα Song του περί Album please

1. [Act III] - Manhunt
  2. [Act III] - Comfort Me
  3. [Act III] - The Andromeda Strain
  4. [Act III] - Vow
  5. [Act III] - Birth Of The Daughter
  6. [Act III] - Death Of Mother
  7. [Act III] - Lamentia
  8. [Act IV] - Seven Seas
    09 [Act IV] - Dark
  9. [Act IV] - Torn
  10. [Act IV] -The Archer Of Ben Salem
  11. [Act IV] - Encrypted
  12. [Act IV] - Room V
    14 [Act IV] - Rain

Ευχαριστώ πολύ Άγγελε του Σκότους!
Btw: Εχω ψάξει σε Kazaa, Emule και δεν βρίσκω ούτε ένα 8O

Filetopia ( www.filetopia.com)
Soulseek (www.slsk.org)

Eκει θα το βρεις 1.000.000 % :wink:

Ευχαριστώ αδερφέ. Το SoulSeek θέλει φράγκα per month ?

οχι ρε και εγω απο αυτο κατεβαζω και μιλαμε για τζαμπε καταστασεις , απλα πρεπει να εχεις και εσυ καποια λιστα γιατι παιζει να σε μπαναρουν .

Πολυ καλος δισκος απο τους Shadow Gallery. Ξερεις μηπως κανεις γιατι εχει το πρωτο και το δευτερο μερος εφτα τραγουδια; Συμβολιζει μηπως κατι;

Υπαρχει και μια εκδοση με ενα bonus CD που περιεχει τα:

1. Joe’s Spotlight
  2. She Wants To Go Home
  3. Memories (demo)
  4. Rain (acoustic version)
  5. Floydian Memories

Εκπληκτικος prog δισκος…απο τους καλυτερους της δεκαετιας αυτης…

Διαφωνώ! Το τελευταίο εκπληκτικό τους άλμπουμ κατ’εμέ ήταν το Tyranny! 8)

Φοβερή δισκάρα το “Room V”, η διασκευή - medley στους Floyd είναι αριστουργηματική.
Σαν άλμπουμ το Tyranny και το Carved In Stone είναι (μάλλον) τα καλύτερά τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι μια ποιοτικότατη μπάντα, που συνεχίζει να κυκλοφορεί δισκάρες.
Ανήκουν και αυτοί στην γνωστή παρέα με τους Symphony X. Μπαντάρες και οι δύο.