Shakira

[CENTER][SIZE=“4”]Κι ο Θεός έφτιαξε την Shakira! [/SIZE][/CENTER]

Ομορφιά - χαρακτηριστική βαθιά φωνή με λεπτές ευαίσθητες αποχρώσεις - υπέροχα μακρυά μαλλιά - φανταστικό σώμα με απίστευτες καμπύλες - αισθησιακός χορός - ξεσηκωτικός ρυθμός - μαγεία - κίνηση και ο περίφημος ΔΙΚΟΣ της πλέον “χορός της κοιλιάς”… είναι τα συστατικά που την συνθέτουν…

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, μουσικός, παραγωγός, χορεύτρια και φιλάνθρωπος Shakira Isabel Mebarak Ripoll, με ρίζες γονέων από Ιταλία, Καταλονία και Λίβανο, ξεκίνησε από πολύ μικρή τα βήματά της στη μουσική βιομηχανία. Μετά από 2 άλμπουμς με όχι και τόσο καλές παραγωγές (Magia, και Peligro), η μελαχρινή ακόμα Shaki θα κυκλοφορήσει το 1995 το “Pies Descalzos” το οποίο θα την κάνει super star της Alternative pop/rock σκηνής σε Ισπανία και Λατινική Αμερική.
Tην ίδια χρονιά ίδρυσε την Fundación Pies Descalzos, μια φιλανθρωπική οργάνωση που χτίζει και συντηρεί ειδικά σχολεία για φτωχά και ορφανά παιδιά σε πόλεις της Κολομβίας, για την οποία φιλανθρωπική της προσφορά θα τιμηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη το 2006. (σημειωτέον: γενικά μέχρι και σήμερα για κάθε της συναυλία, μέρος τον εσόδων πηγαίνει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.)

Η Shakira γίνεται γνωστή σε όλον τον κόσμο το 1998 με το Ojos Asi (Τέτοια Μάτια - το κυκλοφόρησε και η Νατάσα Θεοδωρίδου με ελληνικό στοίχο…) που περιλαμβάνεται στο “¿Donde Estas Los Landrones?” (Που είναι οι κλέφτες?). Το άλμπουμ της κοκκινομάλλας τότε Shakira απέσπασε πολλά βραβεία και είχε τρελές πωλήσεις κυρίως σε Λατινική Αμερική, Ηνωμένες Πολιτείες και Ισπανία.
Παραθέτω μια πιο πρόσφατη live Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η ερμηνεία του Ojos Asi το 2007>> http://www.youtube.com/watch?v=0Z9w8s2l8NM

Οπότε επόμενο βήμα για τη Shakira είναι να “χτυπήσει” την αγγλόφωνη αγορά, γι’αυτό η ξανθούλα πλέον ΘΕΑ συνεργάζεται με την Gloria Estefan για την δημιουργία του “Laundry Service”, που κυκλοφορεί το 2001 και γνωρίζει τεράστια επιτυχία πουλώντας πάνω από 13.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Αξέχαστο μένει το Whenever wherever. Άλλα singles: Underneath Your Clothes, Objection.

Το 2005, κυκλοφορεί το Fijacion Oral (vol 1,2 σε λατινική και αγγλική έκδοση) στο οποίο περιλαμβάνεται και το “La Tortura” με τον Alejandro Sanz, όπου τη βλέπουμε στο videoclip να κάνει πάλι τα μαγικά χορευτικά της βαμμένη ολόκληρη με μαύρη μπογιά…
Άλλο ένα τραγούδι που ΛΑΤΡΕΥΩ απ’αυτό το άλμπουμ είναι το “No”, σε πολύ όμορφη μουσική και υπεεέροχους στίχους του διάσημου Αργεντινού ροκά Gustavo Cerati. Εδώ σε live εκδοχή ξεκινάει να χορεύει έναν ελεύθερο μοντέρνο χορό ενώ ακούγεται η Γυμνοπαιδία nr.1 του Eric Satie… ομορφιά…


(κοίτα το μωρέ τι γούτσικα που γελάει εδώ πέρα!!! τι καλούλα που είναι!!!)

Όμως το άλμπουμ στην αγγλική έκδοση δεν είχε και τόσο μεγάλη επιτυχία εξαιτίας του λατινόφωνου single του, γι’αυτό το επανακυκλοφόρησαν με το “Hips don’t Lie” που το ερμηνεύει σε συνεργασία με τον Wyclef Jean. Άλλα singles του άλμπουμ ήταν το “Illegal” με τον Carlos Santana, και το “Don’t Bother”.


εδώ στο live earth το 2007, χορεύοντας το hips don’t lie.

Το 2007 συνεργάζεται με την Beyonce, και κυκλοφορεί το “Beautiful liar”.
Ένα τραγούδι που αναφέρεται στην αλληλοϋποστήριξη 2 γυναικών που “εξαπατήθηκαν” απο τον ίδιο άντρα, αντί να κατηγορούν η μια την άλλη ενώνουν τις δυνάμεις τους. Στο πολύ αισθησιακό videoclip του τραγουδιού οι 2 γυναίκες είναι έτσι “φτιαγμένες” που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποια είναι ποια… ειδικά σ’αυτό το σημείο (εγώ βέβαια προτιμώ την Shakira … )

To 2009, μεταμορφώνεται σε άγρια λύκαινα και εντυπωσιάζει για άλλη μια φορά με νέες χορευτικές φιγούρες με το “Shewolf”, το οποίο είχε πάλι μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο.

Το 2010 θα τραγουδήσει το τραγούδι του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου "Waka Waka (this time for Africa) το οποίο είναι βασισμένο σε ένα αφρικανικό τραγούδι του συγκροτήματος “Zangalewa”. Τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς θα κυκλοφορήσει το 7ο άλμπουμ της “Sale el Sol” το οποίο θα θυμίζει τον ήχο της εποχής του “Oral Fixation”, από τη μία θα είναι πιο πολύ Λάτιν (Loca), κι από την άλλη μεριά λίγο πιο πολύ rock 'n roll (“Tu Boca” and “Devocion”). Το κυρίαρχο single είναι το “Loca” (τρελή) σε συνεργασία με τον El Cata.

H Shakira μεγάλωσε ακούγοντας πολλή αραβική μουσική, γι’αυτό και πολλά απο τα τραγούδια της, αλλά και ο χορός της είναι επιρρεασμένα απο την αραβική κουλτούρα.
Αλλά όταν ήταν μικρή τα ακούσματά της ήταν κυρίως Rock and roll. Κάποιες από τις αγαπημένες της μπάντες είναι οι Led Zeppelin, AC/DC, The Beatles, Nirvana, The Police, U2. H μεγαλύτερη αδυναμία της είναι ο Lennon, το “τέλειο” τραγούδι γι’αυτήν είναι το Imagine.
Παραθέτω εδώ μια live διασκευή της στο “Back to Black” των AC/DC.

Πιο πρόσφατη δουλειά της είναι το Rabiosa (ή αλλιώς rrrrrrrrrrrrabiosa) σε συνεργασία με τον Pitbul (αν θυμάστε πριν απο 2 χρόνια το “Ι know you want me”).
To Rabiosa (έξαλλη), από τις πρώτες μέρες προβολής του στο youtube ανέβηκε τρελά σε views και έφτασε σήμερα απο την ημέρα δημοσίευσής του (7 Ιούνη 2011), τα 27.724.250 views!!!
αν δεν έχετε δει τα προηγούμενα videos που έχω βάλλει, τουλάχιστον δείτε αυτό… γιατίιιι >>

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER]το tortura και το hips don’t lie ωραια τραγουδακια[/SPOILER]

[SPOILER]ειναι στη μυκονο [/SPOILER]

'nough said

Αγαπάω Σακίρα!!! Θεάρα! :bow:
Καλοκαίρι 2005 το είχα ΛΙΩΣΕΙ το Fijacion Oral. Και μετά βγήκε και Hips Don’t Lie πώρωση εννοείται. Το έπαιζαν παντού, συνέχεια, όπου κι αν ήσουν το άκουγες τουλάχιστον ανά μία ώρα και παρόλα αυτά δεν το βαρέθηκα!! Αυτό λέει πολλά.

Και το καλύτερο -για μένα- είναι ότι εκτός απ’ το κορμί, την σέξι κίνηση, τη φωνή κλπ, έχει κι αυτή την φάτσα, την φατσάρα, που είναι τόσο όμορφη και γούτσου και κυρίως αληθινή.
Δλδ άλλες φτιάχνουν ώρες ολόκληρες την μουσούδα τους και μετά τις βλέπουμε και ψαρώνουμε, ενώ η Σακίρα μου δίνει την εντύπωση ότι και όπως ξυπνάει το πρωί θα 'ναι κούκλα, με αυτές τις ματάρες και το χαμόγελο άλλωστε πώς να μην είναι.
Δύσκολο να πάρω στα σοβαρά το γούστο άντρα που δεν του αρέσει. (Αν υπάρχουν)

Ειναι η καλυτερη απ’ολες σας.
Πικε καριολη.

Ε αυτο

ποιος πικέ μωρέ…αυτός μακελεύει τον μπόγιαν.
τι σκατά έπαθε η αγάπη μου και στραβώθηκε?

Ναι, αυτον.

δεν νομίζω να είναι τόσο άντρας να μακελεύει τον ζλάταν,μάλλον ο ζλάταν τον έσιαχνε. τον μπόγιαν μακελεύει αυτός μόνο που είναι πιο γυναικωτός κι απτή σακίρα.

καλα οκ,εγω θα ηθελα να ειμαι ο πικε και ας με λεγαν και πουστη,αρκει να ειχα κι εγω τη σακιρα για γκομενα.
κατα τα αλλα,πραγματι,για το ειδος της,τα τραγουδια της παλευονται αρκετα.

[SPOILER]καποια μου αρεσαν αρκετα κιολας:oops:[/SPOILER]

αλλα τι να λεμε,η κοπελα ειναι απιστευτα ομορφη οποτε ολα τα αλλα πανε περιπατο.

Λοιπον Σακιρα γουσταρει ακομα και ο πιο μεταλας και το ξερουμε ολοι.
Προσωπικα μ’αρεσει εμφανισιακα, κινηση, φωνη, τα παντα, απο τραγουδια λατρευω οτι παλιο εχει βγαλει, νομιζω προσφατα αρχισε να χαλαει λιγο με κατι She Wolf, αλλα και στο She Wolf και στο Sale El Sol εχει τραγουδακια που μ’αρεσουνε.

Αγαπω Don’t Bother, Underneath Your Clothes και απειρα αλλα που δεν γραφω γιατι θα κανω σεντονι ποστ.
Επισης αυτο που δεν ειναι τοσο γνωστο και τα 'χει ολα τα αλλα ανετα:


.

α και ενα που το εχει κανει διασκευη η θεοδωριδου μ’αρεσει
καταλαβατε ποιο λεω μωρε , που ειναι καρτουν στο βιντεο κλιπ και τρυπαει τα βυζα της αλλης

ojos asi - αυτό έχει κάνει η θεoδωρίδου (το καταζητήται)

Edit: το άλλο με το βίντεο κλιπ που τρυπάει τα βυζιά της άλλης ήταν το obsession.

το ojos asi είναι πάντως γαμώ τα κομμάτια

μια χαρα χωνει το she wolf…οπως και το καινουριο