Shearwater @ An Club Athens, 21/4/2012

22 ευρά το εισιτήριο.

Ωραίο λαιβάκι.

Λαηβάρα, αλλά το τελευταίο άλμπουμ τους είναι ακόμα χειρότερο και από το προτελευταίο τους που ήταν απλά συμπαθητικό. =/

Δεν είχα ιδέα ότι έβγαλαν καινούριο. Έκανα ένα γρήγορο σερφάρισμα και είδα ότι βγήκε πριν λίγες μέρες. Για το Animal Joy λες ε;
Θα του ρίξω μια αυτιά μόνο και μόνο για τη φωνάρα του τύπου…

Μια από τις πιο σπουδαίες indie μπάντες του πλανήτη έρχεται 1η φορά στην Ελλάδα

Η προ δεκαετίας και πλέον έναρξη τούς επιφύλλαξε τον μάλλον άχαρο ρόλο του «αδελφού εκφραστικού οχήματος» των Okkervil River, προσωρινά μονάχα όμως, μια και η αλήθεια είναι πως πολύ γρήγορα τους ξεπέρασαν.

Επίσημα «στο δρόμο» λίγο πριν την ανατολή των 00’s, είναι ήδη υπεύθυνοι για μερικά από τα πιο γλυκόπικρα κι ανατριχιαστικής ομορφιάς άλμπουμ των ημερών μας -ικανά να σε στοιχειώσουν για πάντα: The Dissolving Room (2001), Everybody Makes Mistakes (2002), Winged Life (2004), Palo Santo (2006), Rook (2008 ) , The Golden Archipelago (2010), Shearwater is Enron (2010).

Εύθραυστα όπως ένα λεπτό γυναικείο χέρι φτιαγμένο από πορσελάνη, σφραγίζουν μέσα τους το ανεκπλήρωτο του Nick Drake, τις κλασικές ρομαντζάδες του Leonard Cohen, το ηχητικό καθαρτήριο του Jeff Buckley και το indie χαρμάνι της ακαταμάχητης θλίψης των Bill Callahan και Will Oldham -όλα ειδωμένα υπό το ονειρικά μελοδραματικό πρίσμα του ιδιοφυούς Jonathan Meiburg, αδιαμφισβήτητου ηγέτη του συγκροτήματος από ίδρυσής του. Έχοντας ήδη κλέψει την παράσταση στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, οι πραγματικά σπουδαίοι Shearwater κατηφορίζουν πρώτη φορά στα μέρη μας για μία και μοναδική ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να προχωρήσουν και στα επί σκηνής αποκαλυπτήρια του ολοκαίνουριου πολυαναμενόμενου άλμπουμ τους.

Αντικρίζει το φως της δημοσιότητας ανήμερα 14 Φεβρουαρίου και φέρει για πρώτη φορά το λογότυπο της θρυλικής Sub Pop -διαδέχεται την Matador για λογαριασμό της οποίας κυκλοφόρησαν τα δύο τελευταία τους μελαγχολικά αριστουργήματα. Με τίτλο Animal Joy, γεννημένο καταμεσής του Τέξας υπό τις οδηγίες των Danny Reisch και Peter Katis (The National, Interpol, Jonsi των Sigur Ros, Frightened Rabbit) και τον Meiburg ευθέως να δηλώνει πως σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας περιόδου για το γκρουπ αφού η υπέροχη επική τριλογία Island Arc -την αποτέλεσαν οι τρεις αμέσως προηγούμενες δισκογραφικές καταθέσεις τους- ρίχνει για πάντα αυλαία, το επερχόμενο άλμπουμ των Shearwater έχει ήδη πάρει μια θέση στην καρδιά όλων αυτών που ορκίζονται στο όνομά τους. Με τη γλυκιά προσμονή μέχρι την πλήρη κι ιδανική αποκάλυψή του μπρος στα μάτια μας να αποκτά πλέον τις διαστάσεις μιας εξαιρετικά δυσβάστακτης ανυπομονησίας, και την απόλυτη λύτρωση να έρχεται με τούτη την Σαββατιάτικη ιεροτελεστία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 [DOORS OPEN @ 21:00]:
@ AN CLUB (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, τηλ.: 210-3305056)

  • ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ [ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΕΠΙ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ: ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ Ή ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ]: 22 ΕΥΡΩ

SHEARWATER: www.shearwatermusic.com

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ALTERGROUND ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

ON LINE:
?www.ticketarena.gr: ΑΓΟΡΑ ON LINE Ή ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ 212-100 37 88. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: ΜΕΤΡΗΤΑ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, PAYPAL, ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ, ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ.
?www.ticketpro.gr

ΑΘΗΝΑ:
?TICKET HOUSE (Πανεπιστημίου 42, εντός Στοάς, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210-36 08 366)
?ART NOUVEAU (μόνο για Curved Air: Αραχώβης 42, Εξάρχεια, τηλ.: 210-38 43 556)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
?TICKET HOUSE-MUSICLAND (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-26 48 80)

πήγη: http://www.postyourevent.gr