Πρόβλημα με το λουρί (;) σε κιθάρα της σειράς signature του Gus G

Παίδες, αγόρασα πρόσφατα την LTD Gus-200 (σιγά μην είχα λεφτά για την ESP… :D) και έχω πρόβλημα όταν βάζω το λουρί και παίζω όρθιος, γιατί όλη η κιθάρα γέρνει προς τα κάτω αριστερά… Δηλαδή πρέπει να βάζω δύναμη για να σηκώνω την ταστιέρα με το αριστερό χέρι, γιατί αλλιώς πέφτει προς τα κάτω… Και δε με βολεύει καθόλου έτσι, γιατί όταν παίζω arpeggios και γενικά κάτι γρήγορο δεν μπορώ να δίνω ταυτόχρονα δύναμη για να κρατάω και ψηλά την ταστιέρα… :frowning: Με τις Fender ας πούμε, όταν τις φοράς με λουρί, ακόμα και καθόλου να μην έχεις τα χέρια σου πάνω, στέκονται μια χαρά, δε γέρνει η ταστιέρα προς το πάτωμα… Και δεν μπορώ να βρω έναν τρόπο για να μην πέφτει… Το μόνο που σκέφτηκα ότι ίσως βοηθήσει ήταν να πάρω ένα λουρί που να μη γλιστράει στον ώμο… Αλλά, και δερμάτινο λουρί που έχω, πάλι γλιστράει… Από τη μία είναι φυσιολογικό, γιατί οι βίδες για να βάζεις το λουρί είναι σε τέτοιο σημείο, ώστε δεν ισορροπεί το βάρος της κιθάρας και πέφτει προς τ’αριστερά… Αλλά απ’την άλλη, σε όλα τα βίντεο που βλέπω τον Gus, η κιθάρα του κάθεται μια χαρά, και μάλιστα η ταστιέρα είναι προς τα πάνω! Δεν ξέρω αν έχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα :anyone:, δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε καν το πρόβλημά μου! :stuck_out_tongue: Ελπίζω να με βοηθήσει κάποιος :please:, γιατί έχω ξενερώσει πραγματικά και είναι κρίμα… :frowning: Ευχαριστώ εκ των προτέρων… :slight_smile:

(Και δεν είμαι αρχάριος και άχρηστος όπως ίσως φαίνεται! Όταν κάνουμε κάποια ηχογράφηση με την μπάντα μπορώ να σας το αποδείξω αν δε με πιστεύετε! :p:p:lol::lol:)

Παρε καμια σοβαρη κιθαρα…
Τι περιμενες να σου συμβει με κιθαρα που ονομαζεται “Καραμητρουδης Signature” :lol::stuck_out_tongue:

:lol: Η αλήθεια είναι πως σκόπευα να πάρω κάποια πιο ακριβή, αλλά επειδή τρελαίνομαι για Gus G. του έδειξα εμπιστοσύνη και πήρα αυτή! :stuck_out_tongue: Και δεν ξέρω τι λένε οι πολλοί, αλλά μου αρέσει πολύ η ταστιέρα της… Άσε που μόνο που τη βλέπω πορώνομαι! :smiley: Τεσπα… Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει μ’αυτό το πρόβλημα;; :please::please::please::please:

ε ειναι βαρια η ταστιερα, δεν ειναι δα και κανα μυστηριο μεγαλο…

δεν ξερω καναν τροπο να ελαφρυνει παντως, εκτος αν κοντυνεις αρκετα τη ζωνη (Tom Morello Style)…

Κατα τ’αλλα ειμαι σιγουρος πως ο Γκας δεν παιζει με LTD… οποτες

Η ταστιέρα έχει μια χαρά βάρος, σχεδόν όσο και στις άλλες κιθάρες… Δεν είναι αυτό… Απλά οι θέσεις που είναι οι βίδες για τη ζώνη είναι περίεργες… Πώς στο καλό ο Gus την κρατάει μια χαρά;;… Πρέπει να είμαι πολύ noob τελικά… Ίσως είμαι και ο μόνος που έχει αυτό το πρόβλημα… :? Τι να κάνω;; :?

BTW, ο Gus G. παίζει με την αντίστοιχη ESP… Custom… Αλλά είναι ίδιες σε μέγεθος και βάρος…

ωχ φίλε εδώ θα σε ανησυχήσω.Έχω μία SG Epiphone που είχε το ίδιο πρόβλημα.Έγερνα προς τη μεριά της ταστιέρας και ρώτησα πολλά άτομα και τα περισσότερα είπαν πως είναι σκατά κατασκευή επειδή ήταν φθηνή(400) και ήταν η κιθάρα έτσι,η κατασκευή της δηλαδή.Λογικά σε SG ακριβότερες τέτοιο πρόβλημα δεν θα υπάρχει αλλά μάλλον έχει ένα μικ΄ρο προβληματάκι,που ίσως το διορθώσεις άμα πας σε κανά ειδικό.

:lol::lol:

Το έψαξα αρκετά και τελικά βρήκα τι φταίει… Δεν είναι σωστό το κέντρο βάρους της όταν τη φοράω με το λουρί, γιατί η μπροστινή βίδα που μπαίνει το λουρί δεν είναι στην κατάλληλη θέση… Βρήκα στο youtube κάποια παιδιά που έλυσαν αυτό το πρόβλημα, αλλά έβγαλαν την μπροστινή βίδα και την έβαλαν σε άλλη θέση, ώστε να είναι μια χαρά το κέντρο βάρους της με τη ζώνη… Επειδή όμως δεν έχω καταλάβει ακριβώς πώς το έκαναν, και επειδή φοβάμαι να κάνω μόνος μου πειράματα, μήπως ΕΣΤΩ σ’αυτό μπορεί να με βοηθήσει κάποιος που να ξέρει να το κάνει;

Βάζω κάποια σχετικά βίντεο που βρήκα στο youtube μπας και καταλάβει κανείς και με βοηθήσει…

Εγω οταν τα λεω κανενας δε με ακουει. Η LTD ειναι σκατα μελάτα με γαρνιτούρα ιαπωνίας.
Καμια σχεση με ESP. Αλλιως δεν θα ειχαν διαφορα 2000-3000 Ευρω. Θα μπορουσες να παρεις μια Schecter ή μια Jackson.

Μπορουσες να παρεις φιλε μου μια πολυ καλυτερη κιθαρα σ’αυτα τα χρηματα. Και πιστεψε με ο Gus G το ιδιο θα εκανε.

Τωρα οσο για το προβλημα σου, πανε σε εναν τεχνικο με κιθαρες. Κριμα… παντως.