Sir Arthur C. Clarke

ο συγγραφεας του παρακατω αριστουργηματος

μονο αυτο εχω διαβασει και ειναι τοσο συγκλονιστικο οσο η ταινια,αν και καπου το χασα γιατι δεν τα παω καλα με τις θετικες επιστημες.
παντως θεωρειται κορυφαιος στην επιστημονικη φαντασια.

γνωμες?επισης γραψτε και για κανα αλλο βιβλιο του αν εχετε διαβασει.:slight_smile:

Τα δυο κορυφαια κατα την γνωμη μου μυθιστορηματα του ειναι τα childhoods end (οι επικυριαρχοι) και the stars and the city (η πολη και τα αστρα).το πρωτο ραντεβου με τον ραμα ειναι εξαιρετικο αλλα οι συνεχειες αδυνατισαν κλιμακωτα ολο το κονσεπτ.
Τη γνωμη μου για τη σειρα 2001… Κλπ την ανεφερα στο θρεντ του kubrick

Εγώ έχω διαβάσει παλιά μόνο το τελευταίο μέρος της Οδύσσειας όταν μου το είχα δανείσει κάποιος. Δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη γνώμη για τη σειρά βέβαια, καθώς δεν έχω ακουμπήσει μέχρι τώρα τα προηγούμενα βιβλία.
Πάντως μου άρεσε η γραφή του, δεν το βρήκα δύσκολο και γενικά ο τύπος έχει φοβερό όραμα για την ανθρωπότητα και την πορεία της στο μέλλον. Ίσως θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει αυτά τα βιβλία σαν “ψυχολογική επιστημονική φαντασία”.

Καλύτερα ας μιλήσει όμως κάποιος που να έχει διαβάσει και τα υπόλοιπα βιβλία για να σχηματίσουμε και μεις πιο καλή γνώμη.

Λοιπον,ξεκινησα το Ραντεβου με τον Ραμα.Ακομα ουτε 100 σελιδες δεν εχω διαβασει,αλλα μεχρι στιγμης μου φαινεται πολυ ωραια ιδεα και με ενα καποιο μυστηριο.Η γραφη απλη και ευκολοδιαβαστη,χωρις δυσκολες ορολογιες κτλ.

Εμαθα ομως,οτι δεν προκειται για 4λογια,αλλα για το Ραντεβου με τον Ραμα συν μια 3λογια μετα απο αυτο.Και εξηγουμαι.Ο Κλαρκ εγραψε [B]MONO[/B] το πρωτο βιβλιο!!!Τα υπολοιπα 3,τα εγραψε αλλος.Ο Τζεντρυ Λι!Τα οποια απλως διαδραματιζονται στον Ραμα.Η μονη επαφη που ειχε ο Κλαρκ με αυτη την 3λογια,ηταν οτι απλα εδωσε την ευχη του!

Η αληθεια ειναι οτι ψιλοξενερωσα οταν το εμαθα,αλλα θα το υποστω!:smiley: