Σχετικά με τα ριβιούζ να πω δυο πράματα. Τονίζω ότι μιλάω μόνο για τα ριβιούζ δίσκων, όχι συναυλιών, όχι για άρθρα, όχι για αφιερώματα.
Ως μουσικόφιλος που ψάχνει τη μουσική του στο ίντερνετ, πιστεύω ότι πλέον τα ριβιούζ που αποτελούνται μόνο από κείμενο είναι εκ προοιμίου αποτυχημένα. Απλά και ξάστερα.
Εν έτει 2011 που η τεχνολογία προσφέρει άπειρες δυνατότητες για online streaming μουσική, που υπάρχει ένα σοβαρό ποσοστό ακροατών που δεν μπαίνει καν στον κόπο να κατεβάσει ένα τραγούδι αλλά προτιμάει να το stream-άρει, ε το να γράφεις ριβιούζ 1000 λέξεων (για μένα πάντα) είναι σα να κάνεις κουπί σε υποβρύχιο. Ο αναγνώστης δεν θα σπαταλήσει 10 λεπτά να διαβάσει τη γνώμη σου όταν στον ίδιο χρόνο μπορεί να κατεβάσει το δίσκο και να σχηματίσει τη δικιά του.
Για μένα το ιδανικό ριβιού είναι της εξής μορφής:
Xysamol - Trikouverto peokavalima (2011 - Gangbang records)
Αυτό είναι το τρίτο άλμπουμ των Xysamol, που έχουν τον κιθαρίστα των Spermatokataposi στη σύνθεσή τους, παίζουν indie/grindcore με ρεμπέτικες καταβολές και τα καλύτερα κομμάτια είναι τα μπλα μπλα μπλα (max 120-150 λέξεις)
και από κάτω λινκ για κατέβασμα.
Οκ, το λινκ είναι παράνομο, αλλά υπάρχουν άπειρες δυνατότητες για streaming δείγμα δουλειάς. Youtube, Soundcloud, Βandcamp και τόσα άλλα. Νόμιμα ή όχι, σίγουρα νομικά ανώδυνα.
To “άκουσα το δίσκο και στον περιγράφω, πήγαινε να τον αγοράσεις” is so 80s, είναι κατάλοιπο από την εποχή του έντυπου μουσικού τύπου, αλλά here’s the internets. Ο ακροατής δε νοιάζεται να του περιγράψεις τι θα ακούσει, αλλά να του δώσεις κάτι καλό να ακούσει. Σταρχίδια του οι 934 αράδες που αποτυπώνουν τα συναισθήματά σου όταν ακούς το δίσκο, ο άλλος να τον ακούσει θέλει.
Αυτή τη στιγμή η πιο αναμενόμενη κυκλοφορία για μένα είναι το νέο Rwake. Έχουν ανέβει 3-4 ριβιούζ και σε σάιτς που εμπιστεύομαι, δεν έχω διαβάσει κανένα. Απλά κάνω κλικ συνέχεια στα 3 κομμάτια που έχουν διαρρεύσει. Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος που σκέφτεται έτσι.
Αυτά. Ίσως σε σημεία να μη γίνομαι απόλυτα κατανοητός, σχωράτε με έχω πιει λίγο (deathakias13 can approve) τα διευκρινίζουμε αύριο άμα είναι, και τονίζω ότι αυτές είναι προσωπικές σκέψεις ενός ακροατή που ψάχνει με συγκεκριμένο τρόπο τη μουσική του στο ίντερνετ. Άλλοι προφανώς μπορεί να λειτουργούν διαφορετικά.