Slash - Slash

Φίλε Metal_Laws η μουσική βιομηχανία είναι ένα περίεργο παιχνίδι και μερικά από τα καλύτερα κείμενα περί αυτής τα έχει γράψει παλιότερα στην καλύτερη κατ’εμε στήλη περιοδικού που έχω διαβάσει σε ελληνικό μουσικό έντυπο ο Joe Black (κρίμα που δεν έχει πλέον).

Ίσως, αυτό το θέμα αναλυθεί περισσότερο σε κάποιο μελλοντικό άρθρο εδώ στο Rocking, αλλά ας πούμε ότι η λογική πίσω από την κυκλοφορία δίσκων με κυριακάτικες εφημερίδες δεν γίνεται ούτε με το σωστό κίνητρο, ούτε με την απαραίτητη υποστήριξη και οι λόγοι είναι πολλοί.

Το managment του Slash δεν πούλησε απλά τη μουσική για διανομή σε κάποιο περιοδικό ή εφημερίδα. Έφτιαξε κάτι το οποίο δίνει επιπρόσθετη αξία στο τελικό προϊόν και στον κόσμο των επιχειρήσεων αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό και παραγωγικό.

Από εκεί και πέρα ως τροφή για σκέψη θα σε ρωτήσω 2 πράγματα.
α) Πρώτον ποιά η διαφορά σε πωλήσεις της Real News την Κυριακή με τους Scorpions από μια άλλη Κυριακή;
β) Αν οι Scorpions έβγαζαν επόμενο cd η αγοραστική του αξία θα ήταν στην τιμή που έδωσαν το προηγούμενο. Ποιός θα πλήρωνε περισσότερο;

ο κοκκινομαλλης δεν εχει κανενα λογο να φαει τα μουστακια του παντως. μια χαρουλα ειναι. headliner στο reading, στο leeds και στο sweden rock, με πολυ πετυχημενη περιοδεια σε καναδα, νοτια αμερικη και ασια και με μια δισκαρα στην οποια υποκλιθηκε και ο ο ιδιος ο slash. απλα υστερει στο PR, αλλα δε μπορεις να ταχεις ολα.

το βρήκες :wink: το βιβλιαράκι δεν έχει στίχους :frowning: γιατί;

play.com & έχει κια μια αγκράφα, διοτι αν ισχύει αυτό που είπαν για Ελλάδα…δηλ. 25+ ευρώ…άστο. (20 κάνει περίπου και 5-6 η εισαγωγείς και κέρδος.
Το scorpions, είχε άλλη λογική. Μια μπάζα πολλών CD premium X 1e to πολύ, για μια κυριακή, θα αποφέρουν μέσα σε μια μέρα στη Sony, τα λεφτά που θα επρεπε να περιμένει κάμποσους μήνες. Διότι αν τα δίνει 8-10 στα μαγαζιά πάνω κάτω 2-3 ε θα βγάλει. Στις τιμές που τα πουλάνε τα μαγαζιά - ποτέ δεν θα πούλγε πάνω απο 10.000 άντε 15.000. Τώρα πούλησε απείρως περισσότερα και η Sony απλά εισπράττει.
Το πείραμα του slash καλό, αλλα γίνεται μόνο 1off και μόνο με καλλιτέχνες Χ βελληνεκούς. Και το Rock Hard πχ, έδωσε 2 δίσκους απο περίπτερα, άλλα δεν νομίζω να έγινε τέτοιος χαμός.
Τέλος οι εφημερίδες σερβίρουν μπαγιάτικα και “χρωματισμένα” νέα, μαζί με φορυ φρου. Δεν έχουν σοβαρή αποψη, ούτε δημοσιγραφική εγγυρότητα.

• 1

Aυτη ειναι η σημαντικη διαφορα σε σχεση με την κυκλοφορια ενος δισκου μεσα απο μια εφημεριδα, εδω προκειται για νεο δισκο με ειδικη εκδοση αποκλειστικα για τον Slash, δεν ειναι απλα ενα συνοδευτικο cd του περιοδικου ανεξαρτητα αν το επαιρνε καποιος γιάυτο.:wink:

Ετσι εχει αρχισει να γινεται και στην Ελλαδα πλεον (π.χ. Πλουταρχος),ασχετα αν ειναι μεγαλα ονοματα.

Ο πλούταρχος είναι ο πλέον πουλιστερός. Αν το κάνει αυτό ο “τζωρτής καρατζώρτζης”, θα “φάει” όλο του το τιράζ. Μονο γνωστοί καλλιτέχνες μπορούν να το κάνουν αυτό επιτυχημένα.Σε ενα τέτοιο σενάριο έχεις 30 % περίπτερο, 30 % καλλιτέχνης, 30 % εταιρία. Αν είσαι 11ε δηλαδή, 3ευρώ, αν βγάλουμε γύρω στο ευρώ τα κατασκευαστικά και δεν είσαι μέλος ΑΕΠΙ.

Aυτο εννοω δεν ειναι καθολου κακη μια τετοια κινηση αντιθετα ειναι πολυ θετικη στην παρακμαζουσα μουσικη βιομηχανια.:wink:

Ναι αλλα αυτό μπορεί να υποστηρίξει ήδη εδραιωμένους καλλιτέχνες.

Δεν ηθελα να δωσω μεγαλυτερη βαρυτητα στην κινηση των Scorpions σε αντιδιαστολη με αυτην του Slash (οπου ονοματα καλλιτεχνων βαλτε τα ονοματα των αντιστοιχων εταιριων). Θα επαιρνα ορκο οτι στην κριτικη υπηρχε εμμεσο “χτυπημα” στην τακτικη τους αλλα εφοσον διαψευδει κατι τετοιο ο ιδιο τοτε δεν εχω λογο να συνεχισω να λεω το αντιθετο.

Απο που και ως που συγκρινε καποιος την Real news των 4.25 με το CR των 17+ ευρω!!! Δεν εγινε σε ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση συγκριση των δυο εντυπων! Συγκριναμε εμπορικες τακτικες (ναι γιατι εμπορικες ειναι και οποιος νομιζει οτι ειναι καλλιτεχνικες τοτε να αλλαξει πλευρο). Λογικο να εχει η Real News 4.25 και να δινει μεσα και να δινει της παναγιας τα ματια αφου πουλαει 100.000 κομματια! Και το CR αν ειχε αντιστοιχη (αντιστοιχη για την Βρετανια σημαινει πολλα περισσοτερα κομματια) κυκλοφορια στον Βρετανικο τυπο (κατι που δεν γινεται φυσικα για ενα περιοδικο με συγκεκριμενο κοινο) δεν θα εκανε 15 λιρες. :wink: Στοχευει σε σαφως λιγοτερους πελατες οποτε φυσικα και πρεπει να εχει υψηλοτερη τιμη πωλησης.

Οταν λες οτι δεν γινεται με το σωστο κινητρο εννοεις οτι δεν γινεται με καλλιτεχνικο κινητρο. Συμφωνω. Αλλα πραγματικα πιστευεις οτι και η κινηση του CR ειχε καλλιτεχνικο κινητρο? Καλλιτεχνικο αποτελεσμα ναι.

Στον κοσμο των επιχειρησεων δεν πιστευω οτι θα εχει καποιον αξιοσημειωτο αντικτυπο, στον μικροκοσμο των fans σιγουρα καθοτι κανει την αγορα ενος τετοιου αλμπουμ ακομα πιο απολαυστικη.

α) Η Real News παρουσιασε εκεινη την Κυριακη μια αυξηση της ταξεως του 9% συμφωνα με το πρακτορειο διανομης Αργος. Την ιδια μερα μεγαλοι ανταγωνιστες της (Βημα, Ελευθεροτυπια, Veto, Εθνος) παρουσιασαν πτωση απο 7% μεχρι 39%. Η μονη αλλες αντιστοιχης κυκλοφοριας εφημεριδες που ειχαν ανοδο ηταν το Θεμα και η Καθημερινη της Κυριακης.
β) Αν δεν ηταν το τελευταιο τους τοτε μπορει να μην πουλουσαν τα δικαιωματα του δισκου στην Real News οποτε αυτο το ερωτημα θα μεινει αναγκαστικα αναπαντητο!

Έχω την αίσθηση ότι πάνω κάτω δεν διαφωνούμε σε κάτι. Όλοι τα ίδια λέμε. Αυτό που θέλω εγώ να επισημάνω είναι … επικροτώ την κίνηση των Scorpions και σίγουρα αγόρασα την εφημερίδα. Ήμουνα μάλιστα από αυτούς, που πήγαν με το αμάξι στο Σύνταγμα Σάββατο βράδυ για να την αγοράσει πιο μπροστά. Δεν μου άρεσε, που το προσφερόμενο CD δεν ήταν “κανονικό” - και όχι δεν είμαι βλάκας, δεν περίμενα κάτι τέτοιο - αλλά μία ειδική “φτηνή” έκδοση του δίσκου τους. Προσωπικά με αφήνει ψιλοαδιάφορο, αφού αγόρασα και το original. Η ουσία μετράει και αυτή είναι για εμένα ότι ο δίσκος είναι πραγματικά καλός - τόσο καλός που δεν το περίμενα με τίποτα.

Ο Slash σχεδίασε κάτι διαφορετικό και θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους. Πιστεύω ότι ο Χρήστος στην κριτική του το έγραψε πολύ σωστά. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Το σωστό timing είναι όλα τα λεφτά σήμερα! Το είχα πει και παλιότερα μέσω της στήλης μου - εάν νομίζει κάποιος ότι θα ηχογραφήσει ένα δίσκο σήμερα και μπορεί να τον κυκλοφορήσει ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6-8 ΜΗΝΕΣ, πολεμώντας ταυτόχρονα την πειρατεία τότε είναι σίγουρα γελασμένος. Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και το δηλώνω ότι είμαι ο 1ος που δεν θα περιμένει. Είναι γνωστό ότι όταν έφτιαχναν τοεξώφυλλο για το CD το Back From Cali δεν είχε καν ηχογραφηθεί! Καλό ρίσκο.

Το κανονικό CR πουλάει 75.000 κόπιες παγκοσμίως. Κόβει 80.000. Το Slash κόπηκε σε 120.000 περίπου και έχουν δικαίωμα μεσα στο μήνα μόνο να κόψουν μέχρι 500.000.

Θεωρητικά και επειδή προηγείται της κανονικής κυκλοφορίας και είναι καλούτσικο θαμπορούσε να δώσει πολλά. Εδώ η jules έδωσε 180.000.

Καλό info! Εξαιρετικά ενδιαφέρον.
Αυτό δείχνει κιόλας ότι η special edition δεν είναι κιόλας limited edition :slight_smile:
Σωστά? Και γιατί να είναι άλλωστε? Ας το αγοράσει όλος ο κόσμος! Ο δίσκος αξίζει πραγματικά.

Βρε πείτε για το cd και αφήστε τις φιλοσοφίες για το μάρκετινγκ και την προώθηση των δίσκων :stuck_out_tongue: Εγώ λίγες ακροάσεις έχω κάνει, αλλά το βρίσκω ωραίο δισκάκι και σίγουρα θα το λιώσω. Βρήκα και την έκδοση της Αυστραλίας με τα 2 έξτρα κομμάτια. Το paradise city δεν μου αρέσει, καλύτερα να μην την έκανε αυτή τη διασκευή :frowning:

Ενα γεια και απο μενα…!

Λοιπν λιγα λογια για τον δισκο…μαλλον θα ελεγα δισκαρα. Αψογες συνεργασιες, δυνατα κομματια και απιστευτος ηχος στην κιθαρα. Ειλικρινα τι να πεις για αυτον τον ανθρωπο. Ενας απο τους πιο αφωσιομενους μουσικους ολων των εποχων!!!

Πιστευω οτι το κομματι με τον Iggy αν και κατι απλο ειναι απο τα δυνατα χαρτια του δισκου. Δεν θυμαμαι ακομη τους τιτλους μιας και τον ακουσα σημερα (καμια 200 φορες)… μου εκαναν οπμως εντυπωση καποια κομματια που ειναι πιο δυνατα απο το αναμενομενο στυλ του Slash. Εκεινο με την διπλομποτια (νομιζω το 11) θυμιζει κατι σε Megadeth/Metallica και το γουσταρα. Καποια σολα μου θυμισαν ηχο Jimmy Page και αυτο δεν ειναι κακο. Αντιθετως…

Δεν θα κουρασω αλλο. Σκοπευω και εγω να τον αγορασω μιας και ο slash ειναι για μενα πηγη εμπνευσης. Καμια σχεση με τους δισκους των Snakepit. Πολυ πιο ωριμος και πολυ πιο back to basics. Σαν κιθαριστας να σας πω επισης (για οσους δεν ξερετε, οτι ο Slash για πρωτη φορα μετα απο παρα πολλα χρονια θα βγει στο δρομο με onstage pedalboard, κατι πρωτογνωρο για αυτον. Απο την σελιδα της γυναικας του στο twiiter, η πεταλιερα στη περιοδεια θα ειναι αυτη

και οι κιθαρες που θα παρει μαζι του θα ειναι αυτες

Αυτα ειχα να πω. Το μονο που θελω να σας ρωτησω ειναι αν η Ελλαδα εχει πιθανοτητες να την επισκεφτει ο Slash, ισως σε κανενα απο τα φεστιβαλ του καλοκαιριου.

Αυτα απο εμενα. Παρακολουθω αυτο το thread και αν εχω νεα θα σας ενημερωσω.

Βιντεο που πρεπει να δειτε http://www.youtube.com/user/slash?blend=2&ob=4#p/a/u/1/AeEuBsgeQ4c

ένα φεστιβάλ που είχε κάνει πάντως με τους φίλους στη Νορβηγία μπήκε μέσα με τα μπούνια αφού πήρε 1,5 μύριο και δεν πήγαν όσοι ελπίζανε… ΧΛΩΜ τον κόβω.
αν ηταν GNR reunion …

Ωπ, ωπ! Τι ειναι αυτο??? Νομιζα οτι η εκδοση που κυκλοφορησε με την εφημεριδα ηταν ιδια με αυτην που κυκλοφορησε στα δισκαδικα!

Στα του Slash, το περιμενα κατωτερο και οτι θα “επαιζε” πιο πολυ με τα ονοματα των guests παραμελοντας την ποιοτητα των συνθεσεων. Οτι εχω ακουσει μεχρι τωρα το βρηκα τουλαχιστον καλο και επεται συνεχεια. :slight_smile:

Μαλλον δεν εχει το logo της Real News.:stuck_out_tongue:

Σχετικα με τον Slash απεδειξε περιτρανα πως αξιζει παρα πολλα και σαν σολο καλλιτεχνης, γραφει,συνθετει και δημιουργει υπεροχα τραγουδια μονος του χωρις τη συμμετοχη ουτε καν του AXL.8)

:band:

Πραγματικα GOLDEN GODS!!!:bow:

Πολύ καλό άλμπουμ, συνθέσεις δουλεμένες και όχι δωράκι της εταιρίας (αλά Santana) και φάινεται ότι ο Slash δούλεψε πολύ αυτή τη φορά.

Του ανταποδίδω το σεβασμό που μου έδειξε ως ακροατή.