Slipknot @Release Athens 23/7/2022

Στο λαιβ απο κωλοτουμπα.Λογικα προσγειωθηκε πανω στον αστραγαλο.

Αρχικά για το Release, η διοργάνωση είναι πάντα πιο δύσκολη όταν ανεβαίνει ο αριθμός του κόσμου.Μεγάλο φάουλ το σκηνικό με τα νερά, κακή η φάση και στο πάρκινγκ της διοργάνωσης στο φεύγα.Επειδή ως τώρα ήταν άψογοι στο φεστιβάλ, νομίζω μια κακή βραδιά συγχωρείται.Επίσης συμφωνώ με το παιδί παραπάνω, πρέπει να φτιάξουν το πρόβλημα με τις λίγες εξόδους.Δεν παίρνουν κίτρινη κάρτα ακόμα, αλλά προειδοποίηση.Μαγκιά τους που ήδη όλοι συζητάνε ποιους θα φέρουν του χρόνου.

Στον χώρο έφτασα λίγο πριν βγουν οι Jinjer οι οποίοι με συγκλόνισαν.Και δεν ήμουν φαν, είχα ακούσει μόνο 1-2 κομμάτια σαν πολύ φλώρος που είμαι με τα brutalοειδή φωνητικά.Λοιπόν η μπάντα για μένα ήταν η καλύτερη που είδα φέτος.Ήχος κρύσταλλο.Παρουσία λιτή και επιβλητική.Υλικό τρομερά heavy.Tatiana θεά, υπέρτατη φωνάρα και σε clean και σε growls και ότι θες.Μέσα στους 40 βαθμούς έκανε σαν παλαβή, ξεσήκωσε το κοινό που κατά 80% σίγουρα δεν τους είχε ακούσει.Ήταν από τις συναυλίες που πραγματικά κερδίζουν νέους οπαδούς.Όσοι καθόντουσαν γύρω γύρω, έλεγαν τα ίδια και λέγανε ποιο άλμπουμ θα κατεβάσουν να ακούσουν.

Τώρα οι τύποι που παίζουν στους σημερινούς Sepultura σίγουρα κρατάνε τη σημαία ψηλά.Απέδωσαν με επαγγελματισμό και κέφι κλασσικούς ύμνους της μπάντας και πιστεύω και αυτοί κέρδισαν αρκετά το κοινό, που στην συντριπτική του πλειοψηφία, είχε έρθει για Slipknot.Από την στιγμή που έλειπε και ο Kisser, ε οκ πολύ tribute band.Καλά έπαιξαν όμως.Ήχος πολύ καλός.

Οι headliners εμένα με άφησαν με γλυκόπικρη γεύση.Μπήκαν με τα μπούνια, εκρηκτική έναρξη.Φαινόταν ότι πάμε για ισοπέδωση.Σε κάποια κομμάτια έγινε, σε κάποια άλλα όχι.Ο Corey δεν ήταν τόσο σταθερός αυτή τη φορά.Πιθανότατα λόγω ζέστης δεν ξέρω.Τον έχω δει και καλύτερα.Το show τους ήταν καταπληκτικό και προβαρισμένο στην εντέλεια.Είναι πλέον ΚΕΦΑΛΑΙΟ live και παίζουν σε ψηλότερα στάνταρ από τον οποιονδήποτε της γενιάς τους.Όταν όμως είσαι κεφάλαιο και παίζεις πρώτο όνομα σε φεστιβάλ, δε μπορείς να κόβεις κομμάτια (και τι κομμάτια), και με το μπλα μπλα του Corey (σούπερ επικοινωνιακός) να έχεις ουσιαστικά 1.15’ καθαρής μουσικής.Μου φάνηκε λίγο.Βέβαια τα παιδιά μικρότερης ηλικίας που ήταν και η πλειοψηφία, δεν έδειξαν να ενοχλούνται καθόλου, και στο φεύγα μίλαγαν για το live της ζωής τους, οπότε who am i to judge…

5 Likes

Από έναν μη-fan, από τα καλύτερα φετινά live.

13 Likes

Νομίζω το report μας με καλύπτει, αν και εγώ βρέθηκα στο χώρο από τους Jinjer και μετά.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ουκρανοί θεωρώ πως για αυτό που παίζουν επί 40 λεπτά ήταν καταιγιστικοί, φοβερή frontwoman η Tati και ήχος κρύσταλλο, δεν είχα ακούσει ιδιαίτερα γιατί δεν είναι του στυλ μου, αλλά πολύ προσεγμένες συνθέσεις. Στο τέλος βαρέθηκα λιγάκι βέβαια, αλλά that’s me.

Σεπουλτούρα δεν είχα ιδέα τι να περιμένω λάιβ, δεν είχα ασχοληθεί και με το τι παίζουν, αλλά έμεινα σύξυλος και ξεβιδώθηκα, ισοπεδωτικοί και επιτρέψτε μου ο πιο μετσολ ήχος κιθάρας που άκουσα εφέτο το καλοκαίρι. Πολύ δεμένοι, εξακολουθώ να μην παίρνω σοβαρά τον Paolo Jr. οπότε το ότι λίγο δεν ακουγόταν δεν με απασχόλησε γιατί απολάμβανα την κατεδάφιση, φοβεροί και μπράβο τους που είναι τόσο δυνατό συναυλιακό act. Μεγάλη έκπληξη για μένα.

Slipknot δεν είχα δει, σταμάτησα να τους ακολουθώ ενεργά στο “All Hope Is Gone” (αν και έχω ακούσει ό,τι έβγαλαν μετέπειτα), μα δεν μπορούσα να μην τιμήσω το μεγαλύτερο μεταλ συγκρότημα της γενιάς μου.

Και, ΟΚ, ήχος μπουκωμένος, καθαρά φωνητικά Corey τα ψάχναμε ανά στιγμές, αλλά κυριαρχική εμφάνιση, με έκαναν ξανά 15 χρονών, και απολάμβανα το χάος γύρω μου, ίσως το καλύτερο κοινό μεταλ συναυλίας από όσες παρακολούθησα αυτούς τους μήνες. Παντού κοπάνημα και τραγούδι, σε σημεία δεν ακούγαμε καν Taylor (μέγας φροντμαν ο κύριος, πρώτος στην επικοινωνιακή παπάτζα) και λοιπούς από το sing along (μόνο εδώ και ΛΕΞ το έπαθα αυτό) και μπράβο στην ταγμένη πιτσιρικαρία και όχι μόνο που ήρθε με “πολεμικές” διαθέσεις.

Προσωπικά εκτίμησα σετλιστ που έκοψε από μπαλάντες και άκουσα ζωντανά το “Sulfur” (όπου η κλεισμένη μου φωνή άνοιξε και μετά ξανασφράγισε από το τραγούδι) οπότε δεν έχω κανένα παράπονο.

Ήταν βέβαια η πρώτη μου φορά που τους έβλεπα οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά τα κασκαντεριλίκια τους επί σκηνής και γενικά η χημεία τους με έκαναν να αναρωτιέμαι στα 30 τους πως θα ήταν λάιβ αν τώρα ήταν τόσο μανιακοί.

Περί νερών, και εμένα μου έμεινε μάρκα και ξενέρωσα γιατί η μπυρο/ρουμοποσία και η ζέστη με αφυδάτωσαν, βέβαια μας ειδοποίησαν σε μπαρ πως πίσω αριστερά μοίραζαν δωρεάν για να αναπληρώσουν που ξέμειναν, στο φευγιό τα είδα αλλά προτιμούσα να αποχωρήσω σύντομα, όχι με παραπάνω χρόνο από ότι άλλες μέρες του Release.

Μπράβο στους Knot και ξανά μπράβο σε αυτό το κοινό.

15 Likes

Περί των καθυστέρησεων στην έξοδο

5 Likes

Ούτε εγώ έχω μέτρο σύγκρισης, καθώς μια φορά τους έχω δεί (2005) και η αληθεια ότι θυμάμαι να ήταν ισοπεδωτικοί και τότε.

Το πρόβλημα είναι ότι έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε και έχει μείνει μια γεύση και όχι η πλήρης εμπειρία στην μνήμη.
Αυτό που φαντάζομαι πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικό, είναι το κοινό, που ναι μεν και τότε ήταν καλούλι, αλλά τώρα απ ότι καταλαβαίνω, έσπρωξε την συναυλία για τα καλα.

Για πες όμως γιατί δεν παίρνεις τον Paolo Jr. στα σοβαρά? Τι έχει παιχτεί?

4 Likes

βεβαια για το γεγονός ότι η έξοδος από τον χώρο είναι μικρή (και γεμάτη πάγκους από πλανόδιους) δε φταίει η τροχαία, ελπιζω του χρόνου να βρεθει μια λύση για δευτερη έξοδο.

1 Like

Όταν περνάμε το χώρο που ελέγχουν τα εισιτήρια περπατάμε λίγο κι έχει κάποιες καντίνες. Μετά έχει μια διασταύρωση που αν πας αριστερά έχει έναν περιφραγμένο διάδρομο με πολύ κόσμο και πλανόδιους. Εγώ πήγα δεξιά και βγήκα στο δρόμο πολύ άνετα και τις 2 μέρες.

1 Like

H εξοδος από τον χώρο, στην φυσική του κατάσταση, είναι τεράστια. Εκεί που είναι καντίνες, είναι συρματα που έβαλαν τώρα - για το φεστιβαλ φαντάζομαι (κανονικα εκεί είναι παρκινγκ).
Οπότε μάλλον δεν το υπολογίσανε καλά μου φαίνεται.

1 Like

η περίφραξη εκεί, έχει γίνει μάλλον από τo "Faliro Summer Theater, για να οριοθετηθεί ο χώρος, άρα από τη διαχείρηση των Ολυμπιακών Ακινήτων. Παλιότερα διέσχιζες το παρίνγκ και με τα πόδια, πλέον πρέπει να πας γύρω-γύρω και από το ταε κβο ντο.

αν καταφέρουν και το ρυθμίσουν και αυτό δε θα υπάρχει ανταγωνισμός στις διοργανώσεις φεστιβάλ.

οι καντίνες πρέπει να απομακρυνθούν.

με σχεδόν 20.000 κόσμο, ε μια ταλαιπωρία θα υπήρχε στο πάρκινγκ. δε θα μπορούσε κανένας να κάνει κάτι.

για τα νερά, το βάζω σαν ατυχία, αλλά είναι κόκκινη γραμμή.

αυτά από κάποιον δεν ήταν το Σάββατο, αλλά ήταν σε 5 άλλες μέρες του φετινού Release

3 Likes

Από ότι έμαθα τα νερά δεν τελείωσαν γενικά, αλλά σε κάποια συγκεκριμένα (λίγα) bar. Όπως και να έχει δεν έγινε σωστή πρόβλεψη/καταμερισμός κι επικοινωνία/οργάνωση επί του θέματος.

Δεν ήταν “νερό φόρτε” τους μάλλον… :stuck_out_tongue:

7 Likes
3 Likes

Δεν ήταν να πάω αλλά περίσσεψε εισιτήριο σε φίλο που είχε πάρει για Massive Attack και έκατσα μια μέρα παραπάνω Αθήνα πριν την κοπανήσω να γλιτώσω τη ζέστη. Προφανώς άλλη φάση η καύλα της πρώτης φοράς το '09 (το '05 πρέπει να ήταν ακόμα καλύτερα αλλά ήμανε μικρός τότε) + ότι τριανταρήσαμε πλέον αλλά οι τωρινοί Slipknot παρά τη ζέστη και ότι πενηνταρίζουν, ήταν πολύ καλοί. Και μένα με εξέπληξε ευχάριστα το πόσο νέο και πωρωμένο κοινό είχε. Με λιγότερο μπλα μπλα μάλλον έβγαιναν 1-2 κομμάτια παραπάνω αλλά με τέτοια ζέστη, ολόσωμες στολές, κοπάνημα σε κάθε κομμάτι και show με φωτιές, δεν έχω πρόβλημα. Οι Offspring το ‘08 δεν είχαν τίποτα απ’ όλα αυτά και είχαν παίξει 70λεπτο βαριά-βαριά, για να τα λέμε όλα.

Seps είδα το μισό set αφού δεν καιγόμουν κιόλας, ισοπεδωτικός ήχος πάντως και στα τρία κομμάτια που ήξερα οι εκτελέσεις μού φάνηκαν μια χαρά. Μετά από Norma Jean πρέπει να 'ναι οι μόνες μπάντες που έχω δει χωρίς κανένα ορίτζιναλ μέλος, περίεργη φάση πρέπει να είναι για όσους ακούτε όπως και να 'χει

Και ναι αυτό με τα κινητά δεν το πιάνω ακόμα, να ακούγεται το Disasterpiece και να βλέπεις τόσα χέρια σηκωμένα για να τραβήξουν είναι λίγο κάπως

Μου χρωστάει κάτι μπύρες :stuck_out_tongue:

Όχι μωρέ, απλά περαν του ότι μόστραρε στα πρώτα άλμπουμ και δεν είχε ηχογραφήσει εκείνος το μπάσο, είχα γαλουχηθεί με την ιστορία πως και λάιβ του έσβηναν τον ήχο, ή κάτι τέτοιο και απλά πήγα με αυτό.

Μπορεί να είναι και μεταλλικός μύθος αυτά, οπότε απλά με αγνοείτε.

2 Likes

Δεν νομίζω ότι είναι μύθος. Το έχει πει σε πολλές συνεντεύξεις ο Max αλλά αναφέρεται και στα credits του Beneath στο wiki. Σε δική του συνέντευξη ο Paulo έχει πει ότι δεν γουστάρει καθόλου μα καθόλου την φάση στούντιο και ότι τον δυσκόλεψε πολύ η συνεργασία του με τον Bogren.

2 Likes

Μαλλον εχει παιξει μπασο και στο …εντ τζαστις :joy::joy:

Ωραιο σφηνακι το βιντεακι σου release

:metal::metal::metal:

10 Likes

Τα πλάνα από το drone με έφτιαξαν , δεν έπεφτε καρφίτσα

2 Likes

Ψιλο offtopic αλλα επεσε στο ματι μου αυτο που το χα παντα απορια

Λίγη mainstream media φρενίτιδα.

1 Like