Αναλογικες φωτογραφικες μηχανες - slr

εχει κανεις ιδεα απο αναλογ μηχανες? γενικα, αλλα και τιμες/που μπορει να βρει κανεις σε πιο φτηνες τιμες κλπ. ψαχνουμε να παρουμε αλλα δεν εχουμε απολυτως καμια ιδεα οποτε οποιος ειναι σχετικος και μπορει να βοηθησει… :slight_smile:

Wrong, τσέκαρε εδώ και ακολούα ένα-ένα τα βήματα http://www.digital-slr-guide.com/
Και μετά θα δεις προτάσεις για την κατάλληλη μηχανή για σένα. :wink:

Πρέπει να είναι ακριβούτσικη για slr, αλλά αρκετά ‘θρυλική’ είναι η AE-1 της canon, η Α1 και από Nikon η FE. Για μένα καλύτερα ψάξου ebay για χαμηλότερες τιμές. Από γονείς, θείους κλπ δεν παίζει τίποτα?

@Neniel : ευχαριστω για το λινκ, αποδειχτηκε αρκετα χρησιμο αφου καταλαβα καποια βασικα πραγματα που επρεπε να ξερω πριν αρχισω να ψαχνω. :wink: Καλες και οι επιλογες που δινει αλλα οι ελληνικες/τωρινες τιμες διαφερουν αρκετα απο αυτες που γραφει

@narcoleptic : ευχαριστω!! θα τις κοιταξω. παιζει ναι, αλλα νομιζω πως εχουν βαρεθει να πληρωνουν για συνεργα καθε φορα που εχω καλλιτεχνικες ανησυχιες. δεν τολμαω να τους πω οτι τωρα την ψωνισα με την φωτογραφια. θα κοιταξω και στο εμπει… δεν με ενοχλει να ειναι και μεταχειρισμενη… η μηπως πρεπει να με ενοχλει? :stuck_out_tongue:

Δύσκολα θα βρεις καινούργια αναλογική slr. Απ ότι ξέρω οι εταιρείες δεν βγάζουν πλέον. Πιστεύω ότι καλύτερα να κάνεις μια βόλτα στα μαγαζιά με φωτογραφικά είδη του κέντρου (εξάρχεια, ομόνοια κλπ και γενικά σε όσα πουλάνε ακόμα φιλμ) και να δεις από κοντά τις μεταχειρισμένες φωτογραφικές που πουλάνε. Να συγκρίνεις τιμές και να δεις μοντέλα. Από τιμές δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει, αλλά αν κάνεις μια έρευνα αγοράς θα είσαι οκ.

Διαθέτω μία Minolta του 1972 αγορασμένη από Σαουδική Αραβία.Όχι ότι την χρησιμοποιώ απλά την διατηρώ.

Kαινουρια δεν βρισκεις.Μεταχειρισμενη βεβαιως…Υπαρχουν μαγαζια στο κεντρο(Αθηνας) αλλα και στο ιντερνετ(e bay σε πολυ καλυτερες τιμες) οπου μπορεις να βρεις πολυ πραμα…Απο ρωσικες Ζενιθ των 40-50 ευρω μεχρι τα καλα μοντελα Ολυμπους,Νικον Κοντακ γυρω στα 140 μαζι με φακο και μετα στα καλυτερα μοντελα με ενα 200αρι…Πιστευω οτι αν δεν εχεις ιδεα μια καλη ιδεα θα ηταν να ξεκινησεις με μια μηχανη φιλου γνωστου η κατι τετοι,να τυπωσεις μερικα φιλμ και μετα να δεις αν οντως σ αρεσει ωστε να κανεις μια αγορα.

Οτι θες ρωτα

Kiratzos ποια η αποψή σου για τις Ζενιθ. Eχουμε μια στο σπίτι, θέλει όμως ένα σερβις γιατί δεν παίζει να δουλεύει. Αξίζει να τη φτιάξω ή να συνεχίσω με την Pentax που λειτουργεί κανονικά;

Neniel, το σαιτ που πόσταρες δεν αναφέρεται σε αναλογικές.

deadmemories εγώ έχω μια ζενιθ, αλλά νομίζω ότι από τη στιγμή που έχεις την Pentax δεν αξίζει να επιδιορθώσεις τη ρώσικη. Εκτός αν μπορείς να το κάνεις σε πολύ χαμηλή τιμή… τη ζενιθ ένας γνώστης την είχε χαρακτηρίσει bokeh monster, οπότε καταλαβαίνεις. Αυτά που κάνει όμως με ικανοποιούν πλήρως προσωπικά. Ούτως ή άλλως αν θες απόλυτη ευκρίνεια κ καθαρότητα δεν ασχολείσαι με φιλμ.

^
Το ξέρω, το πόσταρα σαν οδηγό για τις slr γενικά, επειδή εξηγεί κάποιους όρους.

(κατσε να κανω λιγο τον ειδημονα8) αλλα για περισσοτερες πληροφοριες στα γνωστα ομορφα αγορια φυσικα:p)

Κοιτα μαλλον δεν συμφερει γιατι γενικα η ποιοτητα τους ειναι χαμηλοτερη απο τις εμπορικες μαρκες αλλα περισσοτερο επειδη οι περισσοτερες απο αυτες ολο και καποια ανμαλια θα παρουσιασουν…Ας πουμε και γω με Ζενιθ δουλευω(τον κοσμο) απο τοτε που χαλασε η αγαπημενη μου και ειναι οκ σε ολα τα αλλα(αν και τα φωτομετρα των παλιων Ζενιθ δεν ειναι οτι καλυτερο-ειναι εξωτερικα απο το φακο) αλλα κανει μια μικρη γραμμη στα φιλμ:p

Ναρκο…Βασικα αν θες τοση ευκρινεια η καθαροτητα θα πρεπει να εσαι φωτογραφος για το national geographic η κατι τετοιο:p…Θελω να πω οτι δυσκολο να θες περισσοτερη ευκρινεια απο οτι δινει μια καλη νικον με εναν αξιο φακο ας πουμε…Απλα πλεον ψηφιακες ειναι για ολες τις δουλειες ενω αναλογικες μονο αν κανεις το χομπι σου που συμπεριλαμβανει το τυπωμα κλπ…Το αποτελεσμα παντως δεν διαφερει και παρα πολυ αν εισαι σχετικα εμπειρος.

Ναφ σεντ.

Thanks narcoleptic και kiratzos για τις απαντήσεις

:–:--

Canon A1 σε άριστη κατάσταση, body 120euro+ο φακός 1.8 45 ευρώ. Αξίζει ή είναι πολλά?