Sol Invictus (UK) (+ Sieben στην Αθήνα) live σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα 14/11 και 16/11

SOL INVICTUS (Tony Wakeford & Clive Giblin) and SIEBEN live @ Death Disco 14/11
Supporting Act : Manos Six and The Muddy Devil.
Είσοδος 18

http://postimg.org/image/lljnl4hd7/

SOL INVICTUS (Tony Wakeford & Clive Giblin) live @ Ζωντανή Μαύρη Τρύπα 16/11
Supporting Act : ΤΒΑ
Είσοδος 15 (προπώληση 13)

http://postimg.org/image/tsqzqb73l/

Για 2 εμφανίσεις επισκέπτονται τη χώρα μας οι Tony Wakeford και Clive Giblin, των θρυλικών Sol Invictus, στις 14 (Αθήνα) και 16 (Θεσ/νικη) Νοεμβρίου , ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της neofolk/neoclassical/goth σκηνής.
Ενεργοί μουσικά για σχεδόν 30 χρόνια δίχως διακοπές, με πλούσια δισκογραφία, κατατάσσονται στις πιο ενεργές μπάντες του είδους τους.
Από την δημιουργία τους οι Sol Invictus αποτελούν δημιούργημα του πολυτάλαντου Tony Wakeford ο οποίος είναι και το μοναδικό σταθερό μέλος της μπάντας με πληθώρα αξιόλογων μουσικών να έχουν ενταχθεί στο σχήμα. Ξεκινώντας από το punk των Crisis και από κει στους Death in June αποφάσισε να ακολουθήσει το προσωπικό του μονοπάτι έκφρασης μέσω των Sol Invictus το 1987.
Με ήχο επηρρεασμένο στα πρώτα τους βήματα από το post punk της εποχής και ακουστικές folk επιρροές διαμόρφωσαν το χαρακτηριστικό σκοτεινό ήχο τους με δίσκους όπως το In the Jaws of the Serpent (1989) και το Trees in Winter (1990). Οι συνεργασίες τους με ονόματα όπως οι Current 93 και οι Nurse with Wound καθιέρωσαν το στίγμα τους στην ευρύτερη μουσική σκηνή σε ένα μεγαλύτερο κοινό.
Συνεχώς ανήσυχοι και εξελισσόμενοι με το πέρασμα των χρόνων διάνθισαν τη μουσική τους με περισσότερους ήχους και ενορχήστρωση κινούμενοι σε πιο folk ήχους διατηρώντας όμως το χαρακτηριστικό μελαγχολικό τους ήχο.
Ο Tony Wakeford εκτός των Sol Invictus, ηχογραφεί και προσωπικά albums αναζητώντας έκφραση και σε ήχους πέραν της ταυτότητας των Sol Invictus. Επίσης έχει συμμετάσχει και σε πληθώρα άλλων σχημάτων όπως οι L?Orchestre Noir ή οι HaWthorn.

O Matt Howden, ο οποίος είναι γνωστός στο κοινό και από το προσωπικό του σχήμα, Sieben, άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός το 1995 όταν και συμμετείχε ως βιολιστής στον προσωπικό δίσκο του Tony Wakeford των Sol Invictus, ?Cupid and Death?.
Πολυτάλαντος καλλιτέχνης με μεγάλη δισκογραφία ως Matt Howden και ως Sieben αλλά και με πολλές συμμετοχές και συνεργασίες με άλλους μουσικούς όπως οι Sonne Hagal, οι Sol Invictus, οι Faith and the Muse, ο Chris Eckman των Walkabouts, οι Of The Wand and The Moon, οι Spiritual Front κ.α.

Καταπληκτικό νεό :!:

Προστέθηκε η τελική αφίσα της Θεσσαλονίκης. Για τους διαμένοντες στη Θεσσαλονίκη θα ανακοινωθεί και σημείο προπώλησης των εισιτηρίων αρχές αυτής της εβδομάδος…
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ενημερώνεται και απευθείας στο facebook στην σελίδα October Sounds για αυτήν και μελλοντικές οργανώσεις.

Οι της Θεσσαλονίκης μπορούν να προμηθευτούν τα εισητήρια της προπώλησης από το Λωτό (Σκρα 7) . :slight_smile: