Solefald - Norrøn Livskunst

Αυτό θέλει δικό του τόπικ.

Cornelius / Lazare
Ένα δίδυμο που μόνο δισκάρες έχει δημιουργήσει και συνεχίζει ακάθεκτο.

ecard για το νέο έπος τους : http://solefald.indierec.net/

εχω ετοιμαστει να γραψω οτι εχω ενθουσιαστει στα δυο πρωτα κομματια και στο τριτο βγαινει παλι αυτη η βλαμμενη που τραγουδουσε σ’ ενα κομματι απ’το καινουργιο dimmu borgir, ή μπορει και ο μιμος της και μου επεσε κατακορυφα, δηλαδη τι στο καλο τους εχει πιασει, ειναι φουλ αντιαισθητικο αυτο το πραμα. ακουω τον κορνηλιο αρκετα δυνατο, ενω παντα ηταν το αδυναμο σημειο των σολεφαλντ. ο αλλος ειναι κλασσικα γαματος, τον αγαπαω ολο και περισσοτερο. μουσικα μπαινει αρκετα φορτωμενο με μαγκια. αυτα σαν πρωτες σκεψεις. φαινεται ομορφο και αυτο.

Με μερικές ακροάσεις, σίγουρα έχει πολλά πολλά στοιχεία που αρκούν για να το βάλουν στην ίδια σειρά με τα άλλα. Κάτι μεταξύ In Harmonia… και της διλογίας πάνω κάτω. Τώρα βέβαια, αυτό το πλάσμα που ακούγεται σε κάποια φάση και θυμίζει γιαπωνέζικο τσοντοκαρτούν, ποιος ξέρει γιατί και πώς έφτασε να ακούγεται σε δίσκο Solefald. Είναι όντως αντιαισθητικό, αλλά από την άλλη μπορεί να υπάρχει κάποια εξήγηση στο booklet (στα αγγλικά βέβαια και όχι τπτ νορβηγικά!).

Ντάξει, ο Lazare πλέον πατάει τέλεια πάνω στις απίστευτες μελωδιάρες του Κορνήλιου και σε κάθε δίσκο των Solefald είναι το στοιχείο που θα κάνει πάντα εντύπωση. Φωνάρα, τι να λέμε. Τα πιο φολκ σημεία πάντως των Solefald κάθε φορά και πιο γαμάτα. Κάποιες πρώτες σκέψεις αυτά. Φαίνεται στα ίδια υψηλά στάνταρντς, μόνο WTF σημείο, το παραπάνω.

Δεν ήξερα ότι έβγαλαν καινούριο…προχτες άκουγα το “ρεντ…” και σκεφτόμουν ότι έχουν καιρό να βγάλουν κάτι:p
ωραία :smiley:

Ένα αεικίνητο και διερευνητικό “ΓΙΑΤΙ”, αιωρείται πάνω από το Tittentattenteksti.

αν ηταν μονο κει θα ελεγες παει στο καλο, αλλα υπαρχει και στο Vitets Vidd I Verdi, το οποιο ειναι ομορφο κομματι με φοβερα δευτερα κουπλε απο Λαζαρους, και ολο αυτο το σκηνικο μαυρωνει το αλμπουμ.

τελικα ειναι η ιδια που κανει τις καγκουριες στο Dimmu Borgir και ειναι και η τραγουδιστρια των Animal Alpha. ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΗ, ΤΗ ΚΑΡΙΑ!

εγώ είδα στην TV το βιντεοκλιπ και είπα “που τη θυμήθηκαν αυτή από το Βαρβαρότητες”;

λοιπον ο δισκος ειναι παρα πολυ καλος!!
και το Tittentattenteksti ειναι κομματαρα, στην αρχη μου ακουγοταν σαν να τραγουδαει κανενα παιδακι…τελικα αυτη η ηλιθια προσδιδει μια “παρανοια” στο κομματι που μου αρεσει ολο και περισσοτερο καθε φορα που το ακουω
βεβαια ισως αν ελειπε αυτη το κομματι να να γαμουσε ακομα περισσοτερο!

Πολύ καλός δίσκος!! στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα…
έχοντας διαβάσει τα σχόλια σας για το Tittentattenteksti περίμενα κάτι τραγικό… αλλά αυτή είναι χειρότερη…τι είναι τούτο το πόκεμον;;;…όταν την άκουσα με έπιασαν τα γέλια (κυρίως γύρω στο 1.30) κρίμα γιατί το κομμάτι κατα τ’αλλα τα σπάει… Πάντως μπράβο στους solefald γιατί κρατούν ένα υψηλό επίπεδο8)

Είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα με το Norrøn Livskunst τελικά.
Αυτό νομίζω ότι οφείλεται στα πολύ υψηλά επίπεδα που κινήθηκαν με τα προηγούμενα άλμπουμ τους και ξεχώρισαν από το σωρό. Ε, όταν έχεις κάτι Neonism και In Harmonia…
Κατα τ’άλλα ακόμα δεν ξέρω αν είναι τελικά Η δισκαρα που περιμέναμε, ή είναι ένα άλμπουμ με 2-3-4 εκπληκτικές στιγμές, σαν και αυτές που τους έκαναν μεγάλους. Μετά από χ ακροάσεις, μάλλον πάει προς το δεύτερο. Δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο και η μαλακία με τον καλικάντζαρο, που δεν είναι δυνατόν να μπήκε σε δίσκο Solefald κτλ κτλ.
Έχει όμως το Eukalyptustreet, το Vitets Vidd I Verdi (αν και κάνει μια μικρή εμφάνιση ο καλικάντζαρος), το Til Heimen Yver Havet ή το ομώνυμο, που λές τώρα, πάλι έκαναν φοβερά πράγματα. Ειδικά, ο Lazare, όπως έχει ειπωθεί και θα ξαναειπωθεί, είναι απίστευτος πάλι. Και τώρα που 'ναι σε φόρμα, ας μαζέψει και τους άλλους να βγάλει κανα Age Of Silence, λέμε τώρα.

Δεν ξέρω, οι Solefald αξίζουν γενικώς ευκαιρίες και το νέο άλμπουμ τις λαμβάνει. Σίγουρα, Neonism δεν είναι, όχι. Ούτε καν Ισλανδική διλογία, αλλά έχει σημεία που μαρτυρούν την μοναδική συνύπαρξη αυτών των δύο τύπων και τη χημεία τους σε σημείο ιδιοφυΐας.

το εχω ακουσει παρα πολυ, σε σημειο να το εχω μαθει. ειναι η μοναδικη μπαντα μετα το neonism που εχει καταφερει να την κρινεις για τα κομματια που γραφει και οχι για τα αλμπουμς. το Tittentattenteksti τρωει μπαν εξαρχης. Song Til Stormen, Hugferdi και Stridsljod / Blackabilly μαρεσουν πολυ, δεν ξεπερναν με τιποτα τα Eukalyptustreet και Vitets Vidd I Verdi που στο δευτερο πραγματικα παιζουν οσο πια απλα μπορουν και φτιαχνουν μια χιταρα μεγαλων διαστασεων, μπαν επισης τα λιγα δευτερα που τρολλαρει η αλλη. φανταστικος λαζαρε οσο δεν παει, στο ρεφρεν ειδικως σκηνοθετησε φοβερη μελωδια. αλλα απο κει και περα το αλμπουμ εχει ανεμπνευστα πραματα μεσα, ενω ξερουμε τις δυνατοτητες του Cornelius, που μπορει να σου γραψει το καλυτερο ριφφ απ’ το πουθενα, σου πεταει ενα Raudedauden και του αραδιαζεις ενα σωρο μουτζες. το καινουργιο Vulture Industries σα συνολο ειναι καλυτερο, αλλα παντα θα τους χαντακωνει αυτο που γινεται στα φωνητικα.