Sonisphere Greece 2011

Λοιπόν μετά από μια βδομάδα και βάλε (μια και παίζει εξεταστική) ας γράψω και γώ τις εντυπώσεις μου:
[B]Slipknot:[/B] Εκρηκτική εμφάνιση πραγματικά με πολύ καλό setlist. Πολύ ωραίο stage show με τις φωτιές και το κλασσικό γύρισμα του drum kit του Jordinson στο Spit It Out. Πώρωση κυρίως στα Pulse Of The Maggots και Heretic Anthem που δεν είχαμε ακούσει το 2009 και συγκίνηση στο Duality που το αφιέρωσαν στον εκλιπόντα Paul Gray. Πολλά μπράβο και πάμε στη μικρή σκηνή για τους…

[B]Rotting Christ:[/B] Διαλεχτό σετλιστ και ισοπεδωτική εμφάνιση από τους θρύλους της ελληνικής σκηνής. Βασισμένο στο τελευταίο άλμπουμ (Aealo, Eon Aenaos, Fire Death And Fear, Demonon Vrosis, Dub sag ta ke) με παλιά και πρόσφατα τραγούδια (Transform All Suffering Into Plagues, Χαος Γενετο, Nemecic, Phobos Synagogue, Athanatoi Este) και με τον Fernando Ribeiro των Moonspell στα The Sign Of Evil Existence και Among Two Storms μας περιποιηθήκανε καλά.

[B]Iron Maiden:[/B] Το μεγάλο απωθημένο της ημέρας μιας και δεν τους είχα ξαναδεί. Δεος με την εισαγωγή του Doctor Doctor και ξεκίνημα με τα 2 πρώτα κομμάτια του Final Frontier τα οποία ακούγονται πολύ καλύτερα live. Συγκίνηση με το κλασσικό 2 Minutes To Midnight και συνέχεια με 2 αγαπημένα μου από το καινούριο (The Talisman, Coming Home). Ακολουθεί μια από τις αγαπημένες μου στιγμές, η εκτέλεση του Dance Of Death (συγκίνηση λόγω του ότι ήταν ο πρώτος μου δίσκος Maiden). Μετά ένα από τα metal κομμάτια που όσο και να παίζονται κανένας δε τα βαριέται: The Trooper με τον Dickinson να κυματίζει την Αγγλική Σημαία ενώ τραγουδάει. Πάμε στα reunion albums και ακούμε τα The Wicker Man, Blood Brothers και Where The Wild Wind Blows. Το υπόλοιπο του live περιλάμβανε τα υπερκλασσικά The Evil That Men Do, Fear Of The Dark, Iron Maiden, Hallowed Be Thy Name, The Number Of The Beast και κερασάκι στη τούρτα ένα από τα αγαπημένα μου της περιόδου με Di Anno που είχαν να το παίξουν καιρό: I’M RUNNING FREE YEAH! I’M RUNNING FREE!

Ισορροπημένο σετλιστ, πολύ καλή απόδοση, αν και ο Bruce δεν έπρεπε να τσαντιστεί τόσο με τα καπνογόνα στο Wicker Man, και γενικά όλα κομπλέ. UP THE IRONS!:smiley:

όχι στις πίτσες, ναι στα σουβλάκια

οι rage against the machine φταινε με τα μηνυματα που περνανε! αισχος κυριοι!

Εντάξει, μιλάμε για άπειρο γέλιο. Διαβάζω σε ένα άλλο site κριτική για την ημέρα του sonisphere, και ο αρθρογράφος καταλήγει με την εξής εξωφρενική πρόταση:

είναι με διαφορά η πιο άρτια διοργάνωση στην Ελλάδα

#-o#-o#-o
Προφανώς δεν είναι ανάγκη να ειπωθεί κάτι παραπάνω…

Εγω παντως ακομη σκεφτομαι τη συναυλια, και τη νοσταλγω. Ειναι σημαδι οτι περασα πολυ καλα. Η ολη μερα μου αρεσε παρα πολυ και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Και δεν μπορω αλλη γκρινια.

Αν είσαι ευχαριστημένος με το γεγονός ότι είδες τις μισές εμφανίσεις των συγκροτημάτων γιατί έπαιζαν ταυτόχρονα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να γίνει αυτό, τότε πάω πάσο.

οντως για γελια.
βεβαια τωρα που το σκεφτομαι, (μιλωντας για το χωρο του μεταλ) αν θυμηθω διαφορα αλλα “φεστιβαλ” που εγιναν στη ν ελλαδα, τυπου:

“athens open air”:lol3:l
"rock em al" :lol3:l
gagarin open air (σε σχεση με τα αλλα τρωγεται…)
rockin athens (φοβερος συναυλιακος χωρος!!! :lol:)
και πολλα αλλα… (μαλλον, και ολα τα αλλα…)

μπορω να καταλαβω γιατι του αρεσε η διοργανωση. - και τοτε ειναι που γελαω πιο πολυ…
δυστυχως φιλε savax, μεταξυ τυφλων…

επισης αυτο που λες:
“Αν είσαι ευχαριστημένος με το γεγονός ότι είδες τις μισές εμφανίσεις των συγκροτημάτων γιατί έπαιζαν ταυτόχρονα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να γίνει αυτό, τότε πάω πάσο.”

ειτε το πιστευεις, ειτε οχι, μιλησα με ατομα που το θεωρουσαν σαν θετικο αυτο. επειδη λενε ηταν ωραιο να εχει λαιβ οπου και να εισαι, ολη την ωρα…
(νομιζω ηταν το τριτο λαιβ που πηγαιναν μετα απο metallica και scorpions…)

του χρονου να βαλουμε και τριτη σκηνη στις τουαλετες και να παιζει απαραιτητως συγχρονως με τις αλλες δυο…

Είναι όπως το βλέπει ο καθένας. Προφανώς άτομα που δεν έχουν μεγάλη “συναυλιακή εμπειρία” κάποια πράγματα τα θεωρούν θετικά. Οκ, δεκτό και αυτό, είναι μια άποψη.

Πάντως από τα φεστιβάλ που αναφέρεις, έχω την εντύπωση ότι στο Rock em All (πρέπει να ήταn αυτό που είχε γίνει στο Γκάζι με headliners τους Venom) δεν υπήρχε ούτε καν νερό (!!!). Οπότε μπροστά σε τέτοιες ελεεινές καταστάσεις, το Sonisphere όντως θεωρείται “ευρώπη”.

Μην τις βγαλουμε τωρα να τις μετρησουμε ετσι?[SPOILER]Τις συναυλιακες μας εμπειριες εννοω!!![/SPOILER]

Ρε δεν ειναι αυτα σοβαρα πραγματα. Εμενα μου αρεσε. Δεν γκρινιαζω. Τα παραπονα μου τα εκανα στους αρμοδιους. Γιατι ομως να αρνηθω οτι το φεστιβαλ μου αφησε ενα θετικο προσημο, μεγαλο κιολας?

ΜΕΙΟΝ: Η ΤΙΜΗ, Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ, ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ/ΝΕΡΟΥ ΚΤΛ, Ο ΗΧΟΣ.

Αλλα και παλι γουσταρα. Τι να κανω!!!

Δεν είμαστε σοβαροί αν γκρινιάζουμε για κάτι που μας χαλάει. Μάλιστα.
Και μεις τα είχαμε πει πέρυσι φίλε μου στους αρμόδιους, αλλά καλύτερα μη σου πω πού μας έγραψαν, και γι’ αυτό γκρινιάζουμε, γιατί βλέπουμε ότι δε γίνεται τίποτα.

φιλε μου, θετικο προσημο σου αφησαν τα συγκροτηματα. οχι το φεστιβαλ.

αυτο που εννοουμε εμεις, κι εσυ μονος σου το λες με κεφαλαια γραμματα κιολας στο ποστ σου.+τα παραπονα που εκανες στους αρμοδιους +το οτι οι μπαντες θα μπορουσαν να μην εχουν κοινη διαρκεια εμφανισης.

μην αρνηθεις οτι [B]τα συγκροτηματα[/B] σου αφησαν θετικο προσημο, αλλα πως θα ηταν να βλεπαμε πολλαπλασια συγκροτηματα με καλυτερο εισιτηριο, χωρις διαχωρισμο, με signing sessions και αλλα πραγματα που θεωρουνται αυτονοητα εξω?

αυτο με headliners τους venom ηταν το open air του metal invader.
μεγαλεια… :bow2:

Ας σου φανει και ας σας φανει υπερβολικο, εγω ομως θα το πω.

Επειδη εχω βρεθει ουκ ολιγες φορες εξω, και στη μια μαλιστα συναναστρεφομουν για 3 εβδομαδες με νεους απο ολες τις χωρες του κοσμου (στην Αγγλια), ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΑΞΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ, ΕΙΝΑΙ (οι περισσοτεροι) ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ (οχι ολους, μην προβαινουμε σε επισφαλεις γενικευσεις)

Κι οποιος βιαστει να τσατιστει, ας θυμηθει την συμπεριφορα του μεσου ελληνα βλαχομεταλλα, και το σεβασμο του προς τις συνθηκες που τον περιβαλλουν.

Και αλλα πολλα, που μεσω φορουμ δεν αναλυονται.

Αν οι έξω είναι πιο πάνω από τους μέσα, τότε οι κάτω είναι πιο μέσα από τους έξω;

Γενικα δεν ειμαι των ακρων, μην ειμαστε υπερβολικοι το Sonisphere δεν ηταν κακο σε θεμα διοργανωσης, καμμια σχεση με καποια Rockwave, οσοι εχουν παει θυμουνται… Απο εκει και περα, μπορει να μην εχει και καμμια σχεση με ευρωπαϊκα φεστιβαλ, αλλα στα ευρωπαϊκα φεστιβαλ δεν εχει και ο κοσμος την ελληναραδικη λογικη “πηδαω μαντρες και μπαινω χωρις εισιτηριο” κτλ… Το μεγαλυτερο αρνητικο του φεστιβαλ ηταν οι ωρες εμφανισης, αυτο πρεπει καποια στιγμη να διορθωθει, αλλα και τα 2 Sonisphere φετος και περυσι μου φαινονται πιο προσεγμενα σε σχεση με Rockwave, Rock Em All κτλ.