Συμφωνω σχεδον σε ολα οσα λες σιγουρα κανεις δεν ειπε οτι επαιξαν τελεια, για τον Mustaine εγω γενικοτερα αυτην την αποψη και δεν νομιζω να την αλλαζα αμα ελεγε ποσο γαματοι ειμαστε, εγω οταν το εγραψα αυτο εννοουσα καποια πραγματα που ακουστηκαν απ την james του στυλ ειμαστε μια οικογενια εισαστε οι καλυτεροι να κανουμε το ρεκορ και κατι αλλα τετοια.Οσο για τον χρονο επειδη ημουν καγκελο στους Megadeth και ρωτησα εναν σεκιουριτι επειδη οι Slayer επαιξαν περισσοτερο οι Megadeth ηταν αναγκασμενοι να παιξουν λιγοτερο, επισης οταν εισαι ο Mustaine και ξερεις οτι σε βαζουν σε μια μικρη σκηνη κ μερα, κ μετα απο εσενα ειναι οι μισητοι -μεχρι πριν μερικο καιρο οπως δειχνει- Metallica οπως κ να χει “ξενερωνεις” και λιγο.Παντως εγω το μεγαλυτερο “προβλημα” το βρισκω σε αυτο το κολλημα Megadeth Ή Metallica και επειδη οι οπαδοι των Metallica υπερυσχυουν στην χωρα μας οι Megadeth εχουν υποτιμηθει αρκετα εδωπερα, κ παλι γνωμη μου ομως
Εγω γουσταρω και τις 2 μπαντες και η αληθεια ειναι οτι οντως οι Megadeth ειχαν πιο δυσμενεις συνθηκες λογω του οτι ηταν στην μικρη σκηνη, με λιγο χρονο και μερα… Αλλα αυτο δεν λεει κατι απο μονο του, γιατι με αφησαν με την αισθηση οτι μπορουσαν και καλυτερα, γιατι ειναι μπανταρα… Ενω οι Metallica, ασχετα απο το σοου, με την ορεξη τους σε αφηναν υπερικανοποιημενο… Δεν ελεγες, ναι μεν, αλλα… Ενω οι Megadeth σου αφηναν ενα αλλα… Μπορουν και καλυτερα και το ξερουμε… Οσο για το ποσο μιλουσε ο James στον κοσμο, εμενα δεν με χαλασε, γουσταρω που μιλαει στον κοσμο…
εμενα δε με χαλασε τοσο το οτι μιλουσε πολυ αλλα το τι ελεγε. τελειως αμερικανικος ο λογος του. για Family και αλλες παπαριες που ακουω σε ταινιες, απο τον ομπαμα κλπ.
το οτι παραμιλουσε ο τζεημς για το κοινο το καταλαβαινω. πραγματικα τα πιτ σε συνδιασμο με το πολυ δυνατο τραγουδι τους κανουν να γουσταρουν παρα πολυ.
ακουστε πως ακουγομασταν στο προηγουμενο λαιβ απο βιντεο πανω στην σκηνη…
Όποιος έχει χρόνο ας ψαχτεί να βρεί το 720p mkv των Big4 στη Βουλγαρία στις 22 Ιουνίου. Μόλις το είδα εγώ. Εκεί όλοι παίξανε στην ίδια σκηνή, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες για λιγότερο χώρο και χειρότερο ήχο.
Για να εξηγούμαι… είμαι fanboy Metallica, γουστάρω τρελά Slayer, για Megadeth δεν κόβω φλέβες και με Antrax δεν είχα ασχοληθεί καθόλου παρά μόνο τον τελευταίο καιρό πριν πάω στο live.
Έχοντας δει λοιπόν αραχτός και ψύχραιμος και τους 4 σε αυτό το βίντεο, οι εντυπώσεις είναι μάλλον οι ίδιες με αυτές που είχα αμέσως μόλις τελείωσε το live στη Μαλακάσα.
Στο μόνο που διαφέρει το βίντεο από το live είναι ο ήχος των Megadeth, όπου ήταν καλός σε όλη τη διάρκεια, σε αντίθεση με τη Μαλακάσα που έφτιαχνε καθώς περνούσε η ώρα. Στα υπόλοιπα πιστεύω ότι …
-
Για Antrax παρότι δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μαζί τους με κέρδισαν πανεύκολα και στο live και στο βίντεο. Τρελή ενέργεια, τρελό κέφι, γέμιζαν τη σκηνή με άνεση, γαμηστερές κιθάρες και σε πολύ καλή κατάσταση ο Μπελαντόνας. Με ταξίδεψαν! Πολλά μπράβο !
-
Για Megadeth, πολλή ενέργεια, πολλά κέφια, γούσταρα πάρα πολύ το setlist και αλάνθαστοι στο παίξιμό τους. ΑΛΛΑ… ο Dave μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν διανύει περίοδο καλής φόρμας, ήταν στιγμές που δεν είχε ανάσα να πεί τους στίχους (φάνηκε ιδιαίτερα στο Skin of my teeth). Δεν έχει και την καλύτερη φωνή… όταν δεν έχει δυνάμεις, γίνεται ακόμα χειρότερα. Μου θυμίζει τον Hetfield την περίοδο 1998-2004 που νιαούριζε συνέχεια και με τον καιρό πάχαινε κιόλας… και δυστυχώς έπαιρνε στο λαιμό του όλη τη μπάντα.
-
Slayer… ότι και να πω είναι λίγο. Μερικούς είδα τους ενόχλησε που δεν μίλησε ο Αράγια. Δεν τους έχω ξαναδεί από κοντά, αλλά από βίντεο έχω δει αρκετό πράμα… οπότε δεν μου έκανε εντύπωση που δεν μίλησε. Έσκασε 3-4 χαμόγελα, εμένα μου ήταν αρκετό! Αυτοί είναι οι Slayer παιδιά, ανεβαίνουν στη σκηνή, ρίχνουν έναν στεγνό βιασμό στον εγκέφαλο και στο σώμα σου αφού δεν μπορείς να σταματήσεις να χτυπιέσαι και φεύγουν… απλά και όμορφα. ΜΕ ΚΑΘΗΛΩΣΑΝ! Το μόνο που με στεναχώρησε ήταν που δεν μπορούσε να χτυπηθεί ο Αράγια λόγω εγχείρισης…
Για Metallica δεν θα πω τπτ γιατί δεν πρόκειται να είμαι αντικειμενικός. Τους ευχαριστώ απλά.
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω αυτό το live,όλοι γάμησαν!Δεν χρειάζεται να πω περαιτέρω λεπτομέρειες…
Πάντως καθαρά και μόνον στου Μεταλλικά του 07 είχα περάσει καλύτερα,μόνο και μόνο λόγω του ΥΠΕΡΚΑΥΛΩΜΕΝΟΥ κοινού τότε,προχθές δυστυχώς δεν ήταν έτσι το κοινό.Ήταν θερμό μεν αλλά όχι τόσο παθιασμένο όπως το 2007,που τραγουδούσαμε κάθε νότα!
Γενικότερα όμως ήταν ανώτερη συναυλιακή εμπειρία,και πως να μην είναι με τέτοιο line-up.
Τους περιμένουμε όλους να έρθουν και μόνοι τους να παίξουν με full set list.
ΥΓ1:Του χρόνου(ή το πολύ πολύ του πάραχρόνου:p) θέλουμε Μεταλλικά στο ΟΑΚΑ να γίνει ΤΗΣ ΠΟΠΑΡΑΣ!
ΥΓ2:Οι Μετάλλικα συνεχίζουν να βγάζουν τα audio από κάθε live τους?:-s
Παιδια ημουν κι εγω σ αυτη τη θεικη συναυλια!!!
Suicidal Angels:Τα γαμησαν ολα.Πολυ καλη εντυπωση.Τρελα wall of death και pit.Αυτα ειναι!!!
Bullet και Stone Sour:Κανενας απ τους δυο δεν μου εκανε τρελη εντυπωση μαλλον γιατι δεν συμμετειχα οσο επρεπε στο live.Ειχα και κατι χρονια να ακουσω τραγουδια τους.Παντως επαιξαν καλα κατα τη γνωμη μου.
Anthrax:Ενταξει απλα απ τα αγαπημενα μου συγκροτηματα.Ολοι πραγματικα μας ταξιδεψαν και η παρουσια του Belladonna ηταν τρομερη οπως και η αποδοση του.Κομματαρες επαιξαν.Δεν πιστευα οτι ακουγα Medusa και Metal Thrashing Mad.Θελω να τους δω και μονους τους γιατι δεν τους χορταινω.Πολυ συγκινητικη η αφιερωση στο Dio.
Slayer:Δυστυχως τους ειδα απο σχετικα μεγαλη αποσταση.Ε καλα τι να λεμε τωρα.Μεγαλοι παιχτες.Το σετλιστ φοβερο.Chemical Warfare και South of Heaven καλυτερες στιγμες.Απλα αψογοι.
Megadeth:Μπορω να πω οτι ειχα τις μεγαλυτερες προσδοκιες απ αυτους και δεν με απογοητευσαν καθολου.Τι μορφαρες οι Mustaine και Ellefson;;;;;Καλα τα τραγουδια τρελα!!!Αψογη εκτελεση με πολυ συναισθημα.Πρεπει οπωσδηποτε να τους δουμε μονους τους με διωρο σετλιστ.
Metallica:Ειχα ξαναδει τους θεους το 07.Ηταν φοβεροι τοτε αλλα τωρα ξεπερασαν καθε φαντασια.Για τι να πω;Για τη βροχη στην αρχη που μας τρελανε εντελως και εκτιναξε τη διαθεση μας;Για την απιστευτη φορμα του συγκροτηματος;Τα καινουργια τραγουδια εδεναν απιστευτα με τα παλια και ηταν ακομα καλυτερα απ το δισκο.Πραγματικα!!!Αυτη τη φορα ειχαμε και τα πυροτεχνηματα οπως επρεπε και φοβερη σκηνοθεσια στις γιγαντοοθονες.Καλα στο Blackened νομιζα θα πεθανω απ το χτυπημα.
Γενικα ηταν μια συναυλια που δεν θα ξεχασω ποτε.Μακαρι να μην τελειωνε ποτε.Ηταν ευτυχια να βλεπεις ολους τους ηρωες σου να παιζουν μαζι.Αυτα.
Παίδες στο τέλος που φωνάζαμε Metallica οε οε οε κάποιοι είπαν ότι ο Hetfield δάκρυσε. Αληθεύει ??? Ήμουν μπροστά από τον πύργο κ δεν είδα καλά.
Πανικος τιποτα αλλο
Το μόνο που ήθελα να γράψω γι αυτή τη συναυλία το είπε ήδη αυτός που έγραψε το review της συναυλίας στην κεντρική σελίδα…
Και σήμερα να ξανάπαιζαν οι Metallica τα ξαναέσκαγα ανετότατα και ας τους ξαναέβλεπα με το ίδιο set list!!
Ότι και να πώ είναι λίγο…
Άντε και του χρόνου ρε…Και του κάθε χρόνου!!!
Δεν παει λιγο αλλου το θεμα?
Δεν είπα οτι συμφωνώ, μια άλλη άποψη παρέθεσα
παω στιχιμα την περιουσια μου οτι εχει μουσια μαλια και φοραει κοκινα ο τιπας,
Σε αυτό το μέταλ πανηγύρι 24000 άτομα βόδια μπήκαν, μοσχάρια βγήκαν (δίνω 1000 άτομα αέρα).
Φυσικά…δίνει και 1000 άτομα αέρα…γιατί πρέπει να αφήσουμε το κωλαράκι μας απ’ έξω εμείς…ο ψαγμένος οπαδός…που πήγαμε μόνο και μόνο για να δούμε την κατάντια της μεταλ μουσικής… #-o #-o
Τι λεει το ατομο ασχολιαστο
σιγα πια. υπερβολικο το κειμενο. ναι προφανως και υπαρχει μαζοποιηση, εμπορευματοποιηση και γενικα υπαρχουν διαφορα ζωα και σ’αυτον οπως και σε καθε χωρο. σιγα το νεο. ολες αυτες οι μουσικες, μεταλς, πανκς, τρανς κτλ δεν διαφερουν μονο σ’αυτο που αναφερεται στο κειμενο (περισσοτεροι μουσικοι που εχουν κατι να πουν) αλλα και στο οτι μπορουν να βαλουν καποιον στην διαδικασια του ψαξιματος και της ενασχολησης με την μουσικη. απο κει και περα με την ηλικια οι οποιες νοοτροπιες μπορει να φυγουν και η αγαπη για ενα ειδος να εξελιχθει σε γενικοτερη αγαπη για την μουσικη. βεβαια μετα δεν ξερω αν μπορει να θεωρειται καποιος “οπαδος”. και τελως παντων αν το θεμα ειναι το οπαδιλικι και οι αποψεις του στυλ “εμεις ειμαστε καλυτεροι απο τους ταδε”, ναι εχει ενα δικιο αλλα η εξισωση ολων αυτων των μουσικων ρευματων με μουσικες τυπου πεγκυ ζηνα δεν στεκει και τοσο.
λοιπον να πω και εγω την γνωμη μου
suicidal angels 5η φορα που τους βλεπω.σταθερα πολυ καλοι.μου εφυγε και η περιεργεια για το πως θα ειναι σε ανοιχτο χωρο.
bullet for my valentine ειδα πολυ λιγο.δεν με ενδιαφερουν - δεν ασχοληθηκα παραπανω.
stone sour ειδα πολυ λιγο.δεν με ενδιαφερουν - δεν ασχοληθηκα παραπανω.
anthrax τους ειχα δει και το 2005.ειναι η μπαντα που μαρεσει λιγοτερο απο την τετραδα.καταφερα να δω πολυ λιγο γιατι εκεινη την ωρα βρισκομουν στο meet n greet με τους slayer.γενικα το setlist τους πολυ καλο.η φωνη του belladona δεν μου φανηκε να ειναι και στην καλυτερη κατασταση.
slayer ονειρο να τους ξαναδω απο το 2005.ποσο μαλλον να βγαλω φωτο με araya king lombardo και να παρω τζιφρες πανω στα αγαπημενα ασματα των slayer (οσο και στα testament-gathering grip inc.-power of inner strength voodoocult-jesus killing machine) απο τον τιτανοτεραστιο dave.σε φιλους που το ειπα και ξερουν την τρελα μου με slayer με ρωταγαν αν εκλαιγα.
τωρα για το live.ρε παιδες οι slayer ποτε δεν μιλανε.ειναι σαν να λετε ηταν ακινητοι.παντα ετσι ειναι.τα live τους,περα απο αυτα που πανε για dvd,ειναι headbanging,songs στα καπακια το 1 μετα το αλλο,φωτα και καπνος ισα ισα να τους βλεπεις πανω στην σκηνη.τεσπα θεωρω οτι το setlist τους ηταν το χειροτερο απο την τετραδα αλλα και παλι ειμαι ικανοποιημενος.
περιμενω το επομενο live με μεγαλυτερη διαρκεια.
megadeth τους ειχα δει και αυτους το 2005.εννοειται οτι δεν γινοταν να ειναι χειροτερα απο τοτε.ο ηχος μου αρεσε παρα πολυ καθ ολη την διαρκεια του live. ο mustaine κεφατος και η φωνη του σε πολυ καλα επιπεδα (για τα δικα του στανταρ).
τωρα αν συγκρινω ηχο αποδοση φωνη με το 2005 μιλαμε για την μερα με την νυχτα.
ειχαν και το καλυτερο setlist απο την τετραδα.
metallica ο καλυτερος ηχος που ακουσα σε live και δεν πιστευω οτι θα ακουσουμε και καλυτερο.ηταν καλυτερος απο το 2007.φοβεροι.ακουσαμε blackened harvester…και λοιπα ασματα…τελος!το σκηνικο με την βροχη γαματο - πολλες ανατριχιλες - ειδικα οπως αναφερθηκε απο πολλους σε for whom the bell tolls…
απο αποψη ενεργειας του κοινου και setlist προτιμω 2007.
απο αποψη ηχος και αποδοση της μπαντας 2010.
ευχαριστω πολυ το rocking.gr για το meet n greet.
αν μπορειτε ενημερωστε με για το πως θα λαβω τις φωτο απο το meet n greet.
και παλι ευχαριστω.
Γιαυτούς τους ανθρώπους αν η ‘‘επανάσταση’’ δεν ξεκινά απ’τον Περισσό, τότε δεν είναι τίποτα…απ’την άλλη το metal, είναι μια μουσική που εκφράζει όσο καμιά άλλη μουσική, συναισθήματα, πολλές φορές και οργής, και αυτό βγάζει μια επαναστατικότητα, αλλά σε καμιά περίπτωση με το τραγούδι, την μουσική, και τους καλιτέχνες δεν κάνει κανείς επανάσταση, παρά μόνο με τα τραγούδια τους και την μουσική τους εκφράζει τα συναισθηματά του που τον οδήγησαν εκεί:):!:
Καπου εδω θα πεταχτω σαν τσουτσου και θα πω οτι ο Broderick εινια παρομοιου επιπεδου με τον μεγαλο Marty.