Kαι εδω τα ιδια…
69.3% ειμαστε ολοι μου φενεται…τι κανουμε?
[FONT=“Verdana”]Λοιπόν, ας φέρω το topic στα ίσα του με ένα αφιέρωμα-σεντόνι.
Πέρασαν αισίως 2 εβδομάδες από εκείνη την ονειρική μέρα στη Μαλακάσα…
Ας γράψω λοιπόν κι εγώ λιγάκι καθυστερημένα τη δικη μου εμπειρία κάνοντας ένα μικρό νοσταλγικό flashback.
Η μέρα είχε ξημερώσει συννεφιασμένη.
Ιδανικές συνθήκες σε σχέση με προηγούμενες φορες και τους γνώριμους καλοκαιρινούς καύσωνες.
Μεγάλο δώρο μας έκανε ο καιρός όπως θα διαπιστώναμε και αργότερα.
Με δεδομένο ότι δεν είχα όρεξη να πάω από το μεσημέρι στην μάντρα και ότι οι Bullet For My Valentine (τι άθλιο όνομα! [-X) με αφήνουν παγερά αδιάφορο είπα να αρχίσω με “ορεκτικό” τους Stone Sour.
E λίγο που άργησα να φύγω, λίγο η κίνηση στο δρόμο, πρόλαβα μόλις τα δυο τελευταία τους τραγούδια.
Αρκετά ευχάριστοι, τους “πηγαίνουν” τα ανοιχτά festival.
Ο Corey είναι από τους πιο μεγάλους frontmen της νέας γενιάς. Πραγματικός entertainer που τα δίνει όλα πάνω στο σανίδι.
Δεν σας κρύβω πως δεδομένης της τραγικής απώλειας του Paul Gray (δεν ξέρω εάν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτό) μου φαινόταν λίγο “κάπως” όλο το σκηνικό αλλα εντάξει τι να κάνουμε…
Είναι πολύ λεπτό το ζήτημα και χωράει μεγάλη συζήτηση.
Δεν είχα ακόμη ξεζαλιστεί από το δρόμο και συνειδητοποιήσει τι επρόκειτο να δω και να ακούσω, μα έπρεπε να πάρω γρήγορες αποφάσεις. Extreme Conditions Demand Extreme Responses…
Χωρίς δεύτερη σκέψη ανηφόρισα λοιπόν με γρήγορο βήμα προς τη δεύτερη σκηνή όπου θα εμφανίζονταν οι Νεο-Υορκέζοι.
Ξαφνικά βρίσκομαι στη μέση του mosh pit (Caught In A Mosh), ε και κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία…
ANTHRAX : Να πω την αλήθεια είχα ψιλο-ξενερώσει όταν έμαθα πως ο John Bush πήρε πόδι (ξανά) και πως ο Belladonna επέστρεψε με αφορμή αυτό το retro fest. Ο.Κ. ο Joey ήταν ο τραγουδιστής της χρυσής εποχής των Anthrax αλλά γούσταρα να δω τον Bush να τα σπάει πάνω στη σκηνή.
Φοβόμουν πως ο Belladonna θα με απογοητεύσει όπως είχε κάνει με το προηγούμενο reunion των περασμένων ετών όπου δεν “το είχε”. Ευτυχώς δεν ήταν όπως τα περίμενα!
Ήταν σε αρκετά καλή φόρμα! Λίγο ο μέτριος ήχος, λίγο η καύλα της πρώτης φοράς που τους έβλεπα, λίγο η έντονη “δραστηριότητα” του mosh pit με έκαναν να μην δώσω και πολύ σημασία στα τυχόν λαθάκια.
Οι Anthrax είναι μια feel good μπάντα με καλά “παιδιά” που με την θετική διάθεσή τους μετατρέπουν κάθε συναυλία τους σε party. Το setlist ήταν πολύ ικανοποιητικό δεδομένης της ώρας που είχαν στη διάθεσή τους. Caught In A Mosh, Be All-End All, Medusa (:vibrate:) , Only (!) …
Επίσης το μικρό tribute στον Dio με το Heaven & Hell ήταν μια τίμια κίνηση που εκτιμήθηκε σε αντίθεση με άλλους γραφικούς τύπους που προσπαθούν να βγάλουν φράγκα πάνω από τον τάφο του με δήθεν κινήσεις και κάλπικες προθέσεις…
Η μικρο-ψιχάλα που έπεφτε σε μορφή spray ήταν αρκετά αναζωογονητική κάνοντας τα πράγματα πιο ευχάριστα. Ωραίο pit, κεφάτο, με αρκετό crowdsurfing!
Ιστορικό στιγμιότυπο η εμφάνιση του Belladonna με τα ινδιάνικα φτερά στο Indians φυσικά!
Cause in Megacity…I AM THE LAW !!!
“+”: Το μουσάκι του Scott Ian, Charlie Benante (από τους πιο υποτιμημένους drummers)
“-”: Μέτριος ήχος που έθαβε τα solos του Caggiano
Με ανεβασμένη διάθεση και αφού διέλυσα όλα τα άλατα των αρθρώσεών μου, έφυγα αμέσως για να τιμήσω την ιδρωμένη Slayer μπλούζα μου…Waaaaaaaaarrrrrrrrrr!!! :twisted:
SLAYER : Αντικειμενικά, η μόνη αμιγώς thrash μπάντα εκ των τεσσάρων.
Μεγάλη αδυναμία! Ξανά λοιπόν μέσα στο “λάκκο”…
Επειδή διάβασα πολλούς να διαμαρτύρονται για το “διεκπεραιωτικό” ύφος τους ----->
[Πωρωμένος Slayerάς mode on] Καλά ρε φλώροι/άμπαλοι νιώθετε καθόλου? :lightsabre:
Τι βαρετοί, κακόκεφοι, βαριεστημένοι και λοιπές πίπες είναι αυτές?
This IS fuckin’ Slayer!!! Τι περιμένατε δηλαδή, να βγει ο Hanneman και να μοιράζει καραμέλες και γλυφιτζούρια? Τς τς τς! Αγαπούλες, φιλιά και ιστορίες αλλού! [Πωρωμένος Slayerάς mode off]
Μπαίνει λοιπόν το World Painted Blood και σκάει μπροστά μου ο γλυκούλης, ο φαλάκρας King (το επώνυμο δεν είναι τυχαίο!) με μία κατακόκκινη B.C. Rich και με τις αλυσίδες “μόλις-τις-σούφρωσα-από-το-καρνάγιο” να κρέμονται από τη μέση του.
Τα γυναικόπαιδα κρύφτηκαν εν ριπή οφθαλμού και το πιο βίαιο pit της ημέρας πήρε μπρος. Εντάξει για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, δεν υπήρχε σύγκριση με την εμφάνιση-βόμβα του 2005. Ήλιος (γαμώτο!), λίγη ώρα και setlist με υπερ-hitάκια (καμία επαφή με το ονειρικό setlist του '05).
Λογικό θα μου πείτε. Ο.Κ. δεν γκρινιάζω. Το Jihad ήταν μια ευχάριστη έκπληξη πάντως! Θα μπορούσαν όμως να παίξουν πιο λίγα κομμάτια από το καινούργιο (αδύναμο) album τους.
Έφαγα και μια καλή αγκωνιά στο διάφραγμα που με έστειλε off για κανα λεπτό. Ναι έβρεξε ΚΑΙ στους Slayer! Αίμα!!! Απέβαλα όλο το συμπυκνωμένο μίσος και τη χολή μου σε αυτό το live. Κάθαρση.
“+”: Ήχος μπόμπα, τα σατανικά χαμογελάκια που έσκαγε ο Araya, το Κουβανέζικο αίμα που τρέχει στις φλέβες του Lombardo (τι Chris Adler και λοιποί παπάρες…)
“-”: Το προγούλι του Hanneman, η στατικότητα του Araya λόγω μέσης
Αφού έριξα μια τελευταία ματιά στη σκηνή και στο απίστευτο road crew που ξέστησε τους θεόρατους τοίχους των Marshall ενισχυτών σε αδιανόητους χρόνους για ελληνικό συνεργείο, κατευθύνθηκα στα bar να τσιμπήσω δυο μπουκάλια νερό για να συνέλθω.
Ήμουν ακόμη διαλυμένος από τους Slayer και μέχρι να πάρω τα πόδια μου (άτιμα γηρατειά!) δεν προλάβαινα πια να χωθώ μπροστά για να δω από κοντά τον Dave και την παρέα του. 'Ετσι έμεινα πιο πίσω να παρακολουθήσω λίγο πιο “ξενέρωτα”.
MEGADETH : Το προηγούμενο βράδυ πριν κοιμηθώ προσευχήθηκα στο Lemmy να παίξουν όλο το Rest In Peace. Μάλλον μετά από τόσα χρόνια στη σκηνή, δεν ακούει και πολύ καλά πια…
Τέλος πάντων, μικρό το κακό. Δυστυχώς ο κακός ήχος στην αρχή έθαψε τα Holy Wars και Hangar 18. Το setlist ήταν αρκετά ικανοποιητικό πάντως. Skin O’My Teeth, Sweating Bullets,Trust και Hook In Mouth (!).
Τελικά διαπίστωσα προς μεγάλη μου έκπληξη πως ο Chris Broderick είναι απλός θνητός! Έκανε μερικά λάθη στα solos! Εντάξει, μέχρι να ζεσταθεί το χεράκι του ρε παιδί μου! Και ο Junior ήταν εκεί να μας θυμίζει την χρυσή εποχή των Megadeth! Ωραία πράματα!
Τώρα για τον Mustaine τι να πω? Εντάξει στα live είναι γνωστό πως δεν την παλεύει και πολύ με τα φωνητικά. Μου φαίνεται πάντως ότι τελευταία κάτι τρέχει και έχει πέσει λίγο η απόδοσή του. Μακάρι να μην το έχει ρίξει στο ποτό πάλι! Αν τσεκάρετε πρόσφατες συνεντεύξεις του, θα δείτε πως είναι λίγο “κόκκαλο” και αυτό με προβληματίζει. :-k
Πάντως το live αν και μικρό για να το ευχαριστηθεί κανείς, κατάφερε να σβήσει από τη μνήμη μου το κακόκεφο live του '05 στο Φάληρο. Σαφώς ανώτερο lineup, πολύ εκφραστικός/θεατρικός Mustaine και όμορφη επιλογή τραγουδιών.
Στο Peace Sells, πιάνει βροχή και μάλιστα αρκετά δυνατή. Κάπου εκεί όταν τελειώνει πια η εμφάνιση των Megadeth και με τον Mustaine να λέει τις τυπικές ευχαριστίες και να χαιρετάει τον κόσμο, εξελίσσεται μια ξεκαρδιστική σκηνή που νομίζω δεν ανέφερε κανείς.
Η βροχή έχει δυναμώσει πολύ, ο κόσμος έχει βγάλει ομπρέλες και κατευθύνεται γρήγορα προς το main stage αδειάζοντας κυριολεκτικά τον χώρο & μεταφορικά τον Mustaine ο οποίος πετάει μια απίστευτη ατάκα: “Yeah, well go on to other stage, we’ll come again…” (ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι ακριβώς). Τέρμα ειρωνεία για τους Metallica! Κλασσικός Dave! :lol:
“+”: Chris Broderick, η εισαγωγή του Peace Sells με τον original μπασίστα David Ellefson
“-”: Μέτριος ήχος, ο ανεμιστήρας που χρησιμοποιεί ο ποζεράς Drover για να του φυσάει τα μαλλιά :hippy:
Ο κόσμος είχε πιάσει θέση στην κεντρική σκηνή περιμένοντας τους Metallica πριν ακόμη ξεκινήσουν να παίζουν οι Megadeth. Αναμφίβολα όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα σε αυτούς. Μεγάλη αγωνία αφού ήταν η πρώτη φορά που θα τους έβλεπα!
METALLICA : Μετά από κανα 40λεπτο αναμονής, το θρυλικό πλέον soundtrack του Morricone ακούγεται από τα ηχεία και οι πλαϊνές οθόνες προβάλλουν την κλασσική,τελευταία σκηνή από το “The Good,The Bad And The Ugly”. Η βροχή δυναμώνει ξανά! Έκσταση!
Ο κόσμος είναι τόσο πολύς που κάθε προσπάθεια mosh pit έχει μοιραίο τέλος. Με το ζόρι λιγο headbanging! Κλείνω τα μάτια, νιώθω τη βροχή να με χτυπάει. Λύτρωση. Μάνα εξ’ουρανού, μιας και έδιωξε όλο τον ιδρώτα και έκανε τη ατμόσφαιρα πολύ ευχάριστη. Απολαμβάνω τα αγαπημένα τραγούδια που έχουν γαλουχήσει γενιές και γενιές metalheads και έχουν γίνει κομμάτι του DNA μας.
Ride The Lightning, Blackened (ναι ρε!), Motorbreath (!)… =P~
Και τα κομμάτια του Death Magnetic είναι ακόμη πιο γαμάτα live! Το χαμόγελο έχει φτάσει μέχρι τα αυτιά!
Η μπάντα είναι σε πολύ καλή φόρμα. Έχει δέσει απίστευτα μετά την κυκλοφορία του τελευταίου album και τις εκτεταμένες περιοδείες. Εντάξει βέβαια ο Hammett πετσόκοψε μερικά solo και ο Ulrich μάλλον το χρειάζεται εκείνο το “σεμινάριο” από τον Lombardo. O Trujillo σταθερή αξία και ο Hetfield το φχαριστιέται ακόμη λες και είναι έφηβος.
Παρατήρησα πως στα πιο μελό (λέμε τώρα!) τραγούδια , βλέπε Fade To Black, Nothing Else Matters, Sanitarium, οι εκτελέσεις ήταν ίσως από τις καλύτερες που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια.
Άψογοι, απίστευτο συναίσθημα!
Highlight, το One με τα pyros στην εισαγωγή! Καλά όποτε άναβε αυτή η τεράστια φλόγα αριστερά της σκηνής, έστελνε ένα κύμα ζέστης μέχρι τη μεριά που ήμουν εγώ στα δεξιά! Λίγο ακόμη και θα στέγνωνα (από τον ιδρώτα εννοώ ) !
Τελικά, πρέπει να τους δει ζωντανά κανείς για να αντιληφθεί το ειδικό βάρος αυτού του συγκροτήματος. Ναι, είναι ίσως η κορυφαία metal μπάντα όλων των εποχών (μετά τους Black Sabbath :roll: )! Οδοστρωτήρες! Επαγγελματισμός με την καλή έννοια! Μέχρι και τα πλάνα που έπαιρναν οι cameramen τους ήταν Χολυγουντιανού επιπέδου! Εντωμεταξύ, δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, ο Ross Halfin γυρόφερνε πάνω στη σκηνή βγάζοντας φωτογραφίες. Υποδειγματικό live!
Μετά από ένα χορταστικότατο 2ωρο με έκαναν να ξεχάσω όλη την κούραση την ημέρας. Αν γινόταν θα ήθελα να το πάμε πάλι από την αρχή! Μαζί με Black Sabbath και AC/DC μπαίνει στα καλύτερα live που έχω παρακολουθήσει!
“+”: Ίσως ο καλύτερος ήχος σε συναυλία που έχω πάει ποτέ, η ψαρωτική φάτσα του Hetfield όταν έκανε μια πάυση στο Harvester Of Sorrow, η ακουστική κιθάρα στο Fade To Black, η γιγαντιαία οθόνη πάνω από τη σκηνή που είδαμε επιτέλους και στην Ελλάδα
“-”: Πλάκα κάνετε έτσι? Δεν έχει!
ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ :
[ul]
[li]Άψογη οργάνωση (πως φαίνεται ότι η Didi ΔΕΝ έβαλε το χεράκι της ε?).
[/li][li]Σε γενικές γραμμές πολύ καλός ήχος.
[/li][li]Τήρηση χρονοδιαγράμματος.
[/li][li]Βελτίωση στο μπούκωμα του παράδρομου μετά τη συναυλία.
[/li][li]Τα μισθωμένα λεωφορεία φάνηκε να είναι πιο εξυπηρετικά.
[/li][/ul]
[ul]
[li]Της εκδιδωμένης γυναικός το κιγκλίδωμα στα bar (πως φαίνεται ότι η Didi έβαλε το χεράκι της ε?).
[/li][li]Ρε τρόμπες, τη μικρή σκηνή ΔΕΝ τη βάζεις σε ανηφόρα! Ο κόσμος πρέπει να βλέπει και το crowdsurfing θα ήταν πολύ βολικότερο σε κατηφόρα! Common Sense!
[/li][li]Θα προτιμούσα οι Big 4 να παίξουν όλοι στην μεγάλη σκηνή διότι οι μισοί αδικήθηκαν λόγω ήχου.
[/li][li]Θα προτιμούσα οι Big 4 να παίξουν όλοι από 1μιση ώρα. Πιο δίκαιο.
[/li][/ul]
Ίσως η μεγαλύτερη metal συναυλία στην Ελλάδα ever. Θα τη θυμόμαστε για πάντα!
[SIZE=“4”]ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!![/SIZE][/FONT]
Κ Α Τ Α Ρ Α !!
giorgos_21@yahoo.com το mail μου αν κάποιος έχει την ευγενή καλοσύνη να μου πασάρει link για το video. Όσο για το ότι δεν υπάρχουν seeders υπομονή, το Live των Slipknot του 2005 στον λυκαβητό το είχα στο 94,6% επι 3 μήνες αλλα τελικά κατέβηκε!!!
Παιδιά,αν δεν ολοκληρώνεται το τόρρεντ και θέλετε να κατέβει (έστω και σε καμιά βδομάδα) συνεχίστε να leechάρετε.Είναι ο μόνος τρόπος να κρατηθεί ενεργό το τόρρεντ και να τραβήξει την προσοχή κάποιου seeder που το διέγραψε
Brain.ded ωραίος ρε φίλε. Χαρά στο κουράγιο σου που έκατσες και το γραψες όλο αυτό. Αλλά μάλλον πια είσαι οφ-τόπικ. This thread is now about downloading and leechers.
Άιντε κλειδώστε το να ησυχάσουμε.
Thanks για το mail faid85!!!
πες του το ΜΕ ΜΕΗΛ ρε φίλε.
σβήστε ρε παιδιά
Εισαι λαθος για τον chris adler!Ειναι ενας απο τους καλυτερους νεους ντραμερ!Οσο πωρωμενος και να εισαι με τους slayer αυτο πρεπει να το αναγνωριζεις.
Να πω και εγώ την παπαριά μου από την σκοπιά του “Δεν υπήρξα ποτέ thrashάς”.
Anthrax: Τους έχασα, άτιμη δουλειά
Slayer: Έκανα κάποιες φιλότιμες προσπάθειες να τους εκτιμήσω σαν συγκρότημα, αλλά δεν τους συμπάθησα ποτέ. Σε σημείο που σε κάποιο rockwave από την εποχή που γινόντουσαν στον Πειραιά, οι Slayer έπαιζαν και εγώ βόλταρα και περίμενα να τελειώσουν γιατί απλά δε με αφορούσαν. Στο Sonic όμως που έκατσα και τους είδα, απλά ΓΑΜΗΣΑΝΕ! Ωρέ τι ήταν αυτοί; ΑΨΟΓΟΙ! Απίστευτο το γεγονός ότι είχαν τέτοιο ήχο με αυτού του είδους τη μουσική. Ναι, ήταν στατικοί; Και λοιπόν; Ο κόσμος μια χαρά ξεσηκώθηκε και με το δίκιο του, μαζί και εγώ παρόλο που τα μισά τους κομμάτια δεν τα ήξερα.
Megadeth: Αξιοπρεπείς, μου άρεσε που έπαιξαν και από τη heavy περίοδό τους και όχι μόνο από τη thrash. Τους αδίκησε η μικρή σκηνή, διαστημικός ο κιθαρίστας τους, ο Mustaine πολύ λιγότερο αντιπαθητικός από ότι τον περίμενα.
Metallica: Τι δε μου άρεσε: Ο τρόπος που μιλούσε ο Hetfield στο κοινό. Πρέπει να έχει παρακολουθήσει το ίδιο σεμινάριο επικοινωνίας που παρακολουθούν οι πολιτικοί. Μικρό το κακό. Τι μου άρεσε; Όλα τα άλλα, και η βροχή μέσα.
Είχα πολλά χρόνια να πάω σε metal συναυλία και δεν το μετάνιωσα καθόλου που πήγα σε αυτή. Αντίθετα μετάνιωσα για αυτές που έχασα #-o
Έπιασε τελικά το πικάντικο σχολιό μου! Το ήξερα ότι κάποιος θα τσιμπήσει…
Ναι οι Slayer είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες αλλά ποτέ δεν είμαι πωρωμένος/κολλημένος. Αν ξαναδιαβάσεις τι γράφω, θα το διαπιστώσεις.
Αλλιώς θα τους αποθέωνα και δεν θα έγραφα τίποτα αρνητικό.
Άλλωστε, το μυαλό είναι όπως το αλεξίπτωτο, δουλεύει καλύτερα όταν είναι ανοικτό!
Προφανώς και ο Chris Adler είναι εξαιρετικός drummer και του το αναγνωρίζω.
Δεν είναι τυχαίος όλος ο ντόρος που γίνεται γύρω από το όνομά του.
Συνήθως, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.
Όμως, μερικά πράγματα δεν αλλάζουν. Εάν δεν υπήρχε ο Dave Lombardo και πολλοί άλλοι, δεν θα υπήρχε αυτή η νέα γενιά. Όλοι οι καινούργιοι το παραδέχονται.
Ο Dave είναι από τους drummers που είναι μέσα στο αίμα μου και τον αγαπώ. (gay alert!).
Παιδάκια, όποιος ξέρει κάτι για κανά μπούτλεγκ ας μου στείλει ένα pmάκι.
Ευχαριστώ πολύ.
Μεγαλο respect :respect:στον Scott Ian, για το video που ανεβασε και για τα καλα του λογια για τους ελληνες metalheads… Φοβερα τα σχολια,
ATHENS!!! - INDIANS
Thank you GREECE!!!
Indians in Athens!!! Sickest crowd of the tour.
Οσο με ειχε ξενερωσει με τις κουλες και καταστροφικες για τους Anthrax αποφασεις του τα τελευταια χρονια, τοσο με εχει ‘‘φτιαξει’’ απο την συναυλια και μετα και τα σχολια αυτα του προσθεσαν και αλλους ποντους σεβασμου… Σε ευχαριστουμε Scott, παρε τις αποφασεις που πρεπει και σας περιμενουμε ξανα μονους σας, με μεγαλυτερο setlist και νεο αλμπουμ… Και θα σας δειξουμε παλι πως χτυπιουνται οι ελληνες…:bounce::vibrate:
+1 !!!
Λοιπόν τώρα που βρήκα τους Μετάλλικα ψάχνω τους υπόλοιπους. Όποιος ξέρει κάτι ειδοποιάει.
τον ουρλιχ τι τον πηραν?
να μελετησουν πως μετα απο 30 χρονια παιξιματος των ΙΔΙΩΝ τραγουδιων, δεν μπορει παιξει καλα ντραμς ακομα…! ειναι αξιοθαυμαστο!
Μετά από κάποια φάση η εξάσκηση δεν μπορεί να σου κάνει και πολλά…